Reiseguide: Warszawa – byen du må oppleve!

Warszawa er en by som kan lokke med særdeles mange gode grunner for en reise. Her er 10 ting du må gjøre i Warszawa.

Det bor rundt 1,8 millioner mennesker i Warszawa i dag, og dette er en by som har svært mye å by på. Derfor har vi skrevet en reiseguide på 10 ting du må gjøre i Warszawa.

Warszawa oppstod rundt år 1200, og var opprinnelig en fiskelandsby (byen ligger ved elven Vistula). I 1596 ble byen hovedstad i Polen. En lang historie med kriger, okkupasjoner og forskjellige lands kontroll har gjort byen til et historisk puslespill. Det betyr ikke bare at det er mye å se på, men også at byen har påvirkning fra svært mange forskjellige kulturer.

Her finner du flybilletter

Søk hotell i Warszawa her

Les vår reiseguide til Warszawa her:


1. Gamlebyen i Warszawa

Gamlebyen i Warszawa er et must når du besøker Polens hovedstad. Foto: Getty

Denne bydelen står øverst på vår reiseguide til Warszawa, og det er av helt naturlige grunner. Trange, koselige gater og svært mye å se på. Hjertet i gamlebyen er Rynek Starego Miasta, markedsplassen.

Denne enkle guiden kan være et utgangspunkt for en tur i gamlebyen.


2. Wilanów-palasset

Det polske Versailles er et annet must på vår reiseguide til Warszawa. Et sted du besøker hvis du har litt god tid i byen. Du kan også ta en lengre gåtur langs det som kalles den kongelige ruten. Da får du med deg det meste og viktigste.

Her er slottets hjemmeside.


3. Muzeum Powstania Warszawskiego

I 1944 gjorde motstandsbevegelsen i Warszawa et forsøk på å kaste ut nazistene fra byen. I 63 dager kjempet man tappert om byen. Opprøret førte til en nesten total ødeleggelse. Museet som åpnet i 2004 er en utrolig historisk gjennomgang av hva som skjedde.

Her er museets hjemmeside.


4.Łazienki Królewskie

Dette stedet er verdt et besøk. Foto: Getty

Łazienki Królewskie i Warszawa er en av de vakreste og mest betydningsfulle stedene på Polens kulturelle kart.

Dette palass- og hagekomplekset, som ligger i hjertet av hovedstaden, er ikke bare et ekstraordinært historisk monument, men også et sted der historie møter naturen, og der du kan søke ly fra byens travle hverdag. Kjøp deg en smoothie, noe godt å spise og spaser rundt de vakre omgivelsene.

Her er den offisielle hjemmesiden.


5. Matretten Pierogi

I Italia har de gnocci, i Asia har de dumplings og i Polen har de pierogi. Foto: Getty

Dette er en tradisjonell matrett fra Warszawa, og må prøves. Polsk pasta er vel det nærmeste man kan beskrive det som. Eller fylte dumplings. Du kan velge fyll med bær, sopp, kål, kjøtt og alt mulig annet (så sjekk menyen om hva som er innholdet). De tradisjonelle pierogiene er laget med ost og poteter sammen med bacon. Pierogier kan både bakes, stekes eller kokes, så du har mer enn nok å velge mellom.

Vi anbefaler deg å sjekke ut de tradisjonelle restauratene som vet hvordan pierogier skal lages. Sjekk ut Zapiecek eller PierOgarnia.

Søk etter hotell i Warszawa her.


6. De mange restaurantene

Det er umulig å kun trekke frem en restaurant i Warszawa. Det er så mange steder du bør besøke og byen overrasker stadig med nye steder, konsepter og smaker. Warszawa er en flott by for alle som ser etter en kulinarisk opplevelse på storbytur. Selv om den norske kronen har blitt veldig svak, kan du fortsatt unne deg en meget god middag eller to i Polen.

Her er noen av restaurantene vi anbefaler:

  • Concept 13
  • Koneser Grill
  • Butchery and Wine
  • Rozbrat 20
  • hub.praga

7. Palac Kultury i Nauki

Det kjente bygget har en lang historie og er absolutt verdt et besøk. Foto: Getty

Dette er kanskje et av de mest gjenkjennelige byggene i byen. Den kan sees fra nesten alle steder i hovedstaden. Hvor kommer den fra? Den ble bygget i 1955 på initiativ av Josef Stalin som en gave til Polen.

I dag huser palasset blant annet teatre, kino, museer, trendy kafeer og det sentrale Warszawa turistinformasjonssenteret.

Mens du er på shopping er det enkelt å ta turen innom og dra opp til 30. etasje i bygningen og se den vakre panoramautsikten over byen fra en høyde på 114 meter.


8. Shopping i Warszawa

Warsaw old Town, Poland

Selvfølgelig er det god shopping i Warszawa. Det som kanskje er litt dumt er at du kanskje må til noen kjøpesentre. Zlote Tarasy har et kult design og mange av de mest kjente kjedebutikkene (Topshop, Vero Moda, Zara, Hugo Boss).

Westfield Arkadia er et gigantisk kjøpesenter (287 000 kvadratmeter) med det mest av butikker. Skal du unne deg luksus, stikker du innom Vitkac som byr på alt fra Louis Vuitton, Gucci, Bottega og mange andre eksklusive merker fordel over flere etasjer.

Her kan du se overnattingsteder i Warszawa.


9. Uteliv i Warszawa

Hva med en liten matbit på terrassen i sommevarmen? Dette er terrassen på Crowne Plaza Warsaw – The HUB. Foto: Hotels.

Utelivet i Warszawa er bra. Du kan velge mellom Nowy Swiat (se også over) eller Praga-distriktet som er det kule og nye området. Du har utrolig mange utsteder, barer og takterrasser å velge mellom.

Vi må tipse deg om en «hemmelig» bar som ikke er enkel å finne, men absolutt verdt det. Weles har en råkul atmosfære, svært god servise og drinkene er i toppklassen. Sjekk ut:

  • Panorama Sky Bar
  • Loreta Bar
  • Ether Rooftop Bar

10. Warszawas helt: Fryderyk Franciszek Chopin 

Helt sist på vår reiseguide til Warszawa har vi valgt et kjent navn mange forbinder med Polen, og en kjent skikkelse som Warszawa er kjent for.

Pianisten og komponisten Fryderyk Franciszek Chopin (1810-1849) er den mest berømte som har bodd der, og du vil få mye Chopin i byen om du vil.

Sjekk denne guiden til Chopin’s Warszawa.


Hoteller

InterContinental Warsaw

Vil du bo midt i sentrum av byen, anbefaler vi deg å sjekke ut dette hotellet. Her har du gangavstand til både kjøpesentrene, Gamlebyen og mange av Warszawas mest kjente bygg. Som gjest kan du benytte deg av hotelles spa, basseng og 2 restauranter.

Her kan du titte på flere bilder av hotellet.

PURO Warszawa Centrum

Puro Hotell byr på flott beliggenhet, estetikk og meget god servise.

Puro Hotell ligger sentral i Warszawa med gangavstand til både shopping, uteliv og mange av byens severdigheter.

Er du glad i interiør og estetikk, er dette hotellet for deg. Kule møbler, ulike materialer og farger gjør hotellet ekstra kult. Sjekk ut baren i øverste etasje – bestill deg snacks og noe i glasset mens du sitter på terrassen med utsikt over byen.

Sjekk ut flere bilder av hotellet her.

Her finner du flybilletter

Søk hotell i Warszawa her

Warsaw Marriott Hotel

Hotellet byr på luksuriøse rom i forskjellige prisklasser.

Med engang du trår inn på hotellet lobby, føler du deg som VIP.

Hotellet er i likhet med de andre hotellene situert midt i byens kjerne og du kan gå til både restauranter, severdigheter og shopping som Złote Tarasy Kjøpesenteret. Som gjest kan du benytte deg av hotellets 3 spisesteder, treningstudio og en av ( om ikke den aller høyeste) baren i byen! Absolutt verdt et besøk om kun for utsikten.

Her finner du flere bilder av hotellet.

NYX Hotel Warsaw by Leonardo Hotels

Hotellet har en superfin terrasse som du bør benytte deg av.

Dette hotellet har blant annet treningssenter, terrasse, restaurant og bar. De kule interiøret setter prikken over i-en. Du skal ikke måtte gå langt for å finne både Warszawa sentralstasjon, kjøpesenteret Złote Tarasy og Kultur- og vitenskapspalasset.

Se flere bilder av hotellet her.