Dublin: Europas mest sjarmerende storby?

I Dublin finner du hyggelige puber, deilig øl, livlig tradisjonell musikk, samt spennende kultur og historie.

Dublin bar and street
Dublin bør oppleves minst en gang i livet. Foto: getty

Vi har laget en guide med spennende ting du bør oppleve i byen. Hvilke puber og restauranter du bør besøke, hvor du gjør den beste shoppingen og ikke minst hvor du bør bo. Det finnes en rekke spennende attraksjoner som er verdt et besøk i Dublin.

Vi har plukket ut de mest kjente, og noen attraksjoner du kanskje ikke ville funnet frem til på egenhånd.

Finn hoteller i Dublin her.

Dublin Castle

Dublin Castle strekker seg over et område på 44.000 kvadratmeter og inneholder blant annet to museer, kafeer, et internasjonalt konferansesenter, to nydelige hager, og viktige statlige bygninger og leiligheter. Siden 1204 har Dublin Castle vært hjertet av byens historie og utvikling. Flere av områdene er åpne for turister og er en attraksjon for deg som er interessert i historie, arkitektur, litteratur og kunst.

Trininy College

Det ærverdige og mer enn 400 år gamle Universitetet i Dublin, Trinity College, er et elsket landemerke på grunn av sin flotte arkitektur og sentrale beliggenhet i sentrum.

Inne i Universitetsbygget kan du ta en titt på det eldgamle manuskriptet Book of Kells- en 1200 år gammel bok som er illustrert og utsmykket av keltiske munker fra middelalderen.

Guinness Storehouse

Dublin er uten tvil kjent for sin fantastiske pub-kultur, og ikke minst den mørke og smakfulle øltypen Guinness. Vi anbefaler deg å ta en tur til Guinness Storehouse for et skikkelig dypdykk i det verdenskjente ølet. Her vil du få en guidet tur gjennom Guinness historie og lære om ølets produksjonsprosess fra start til slutt.

Turen avsluttes i syvende etasje på Gravity Bar- puben hvor du kan nye utsikten over Dublins skyline med en Guinness i hånda. En interessant, lærerik og veldig spennende opplevelse!

Her kan du søke på billige flybilletter til Dublin

Old Jameson Destillery

Hvis du ikke er øl-entusiast, kan kanskje Whiskey-museet Old Jameson Destillery være et godt alternativ? Gjennom den 1-time lange guidet turen gjennom destilleriet vil du lære historien rundt det kjente irske whiskey-merket og smake ulike typer av Jameson whiskey, samtidig som du mottar et «Irish Whiskey Taster»- sertifikat som bevis på ditt besøk.

Phoenix Park

Rett utenfor sentrumskjernen av Dublin, finner du den store, vakre og idylliske parken Phoenix Park. Parken er en av Europas største innhegnede parker, og huser blant annet presidentboligen, en gigantisk zoologisk hage, blomsterhagen The Victorian People’s Flower Gardens, samt flere kafeer og lekeplasser. I tillegg er parken prydet av flotte monumenter – The Papal Cross, The Wellington Testimonial, The Phoenix Monument – som absolutt er verdt et besøk.

Molly Malone

«In Dublins fair city, where the girls are so pretty,  I first set my eyes on sweet Molly Malone…»  Har du hørt sangen om Molly Malone? Dette er en svært populær irsk sang som har fått status som en irsk hymne, og i tillegg blitt den uoffisielle hymnen for Dublin by. I begynnelsen av den kjente gaten Grafton Street, kan du se statuen av Molly, og lese historien om den vakre fiskerhandleren som solgte varer på gatene i Dublin, men som døde i svært ung alder.

Johnnie Fox`s Pub

Stol på oss. Dette er ikke en hvilken som helst pub. Dette er puben du kommer til å elske! Sør i Dublin, lokalisert i fjellene, ligger det lille vertshuset Johnnie Fox. Her kan du enten ta en drink og følge med på skjermene som viser sport, spise en bedre middag, eller (som vi anbefaler) være med på The Hooley Show; et show som varer hele kvelden og inneholder en treretters middag, irsk live folkemusikk og river dance. En opplevelse som er gøy for både store og små, og et sted du kommer til å dra tilbake til- gang på gang.

Andre attraksjon som er verdt et besøk;

  • National Gallerie of Ireland
  • National Museeum of Ireland
  • Abbey Theatre
  • Lær mer om sporten Gaelic Fotbal, og ikke minst bli med å spille! Les mer om dette her.

Pubene du bør besøke og stedene du bør spise

Selvfølgelig bør du traske rundt i området Temple Bar. Området florerer av livlige og hyggelige puber, og er perfekt for deg som ønsker en pub-til-pub runde eller ønsker flere alternativer å velge imellom. Her er det noe for alle og enhver. Andre puber i Dublin som absolutt er verdt et besøk, er The Storehouse (på Crown Alley), The Long Hall og The Palace Bar.

Er du imidlertid lysten på en lokal og annerledes pub-opplevelse, bør du stikke på Brady`s Pub (i Tenenure); hver torsdag dukker vanligvis flere lokale musikere opp med sine instrumenter, og sammen spiller irske favoritter gjennom hele kvelden. En utrolig hyggelig og kulturrik begivenhet for deg som ønsker å ta del i det lokale irske.

Til lunsj bør du vurdere å spise på blant annet The Kitchen eller Busyfeet and Coco– cafe- alle lokalisert i sentrum av Dublin. Er du på utkikk etter et sted å spise middag, bør du sjekke ut The Church. Dette er restaurant de aller fleste elsker. Grunnen til det er enkel; ved siden av å servere veldig god mat, er restauranten lokalisert i en gammel kirke. Dublin kan også by på restauranter i verdensklasse; både Restaurant Patrick Guildbaud og Chapter One har alle stjerner i Michelin-guiden.

Her kan du søke etter billige flybilletter

Den beste shoppingen i Dublin

Det finnes en rekke flotte handlegater, shoppingsentere og butikker du bare gå innom når du er i Dublin. Grafton Street og Henry Street er to av de mest kjente shoppinggatene. Førstnevnte er den mest eksklusive med designerbutikker som Chanel, Gucci, Burberry og Prada. I denne gaten bør du ta turen innom Brown Tomas, et eksklusivt og himmelsk varehus som fører de aller største designermerkene.

Henry Street derimot, kan by på butikker som blant annet River Island, Zara og Primark, samt andre butikker for deg som vil shoppe litt rimeligere. Sjekk ut også Jervis Street rett i nærheten, Ilac-senteret, eller det store varehuset Penney`s- en drøm for de som vil handle kule klær til en billig penge.

Cow`s Lane, er et spennende marked som tilbyr klær, tilbehør og utallige boder med håndlagde produkter fra over 60 ulike leverandører. Det er åpent fra juni til september; resten av året flytter markedet inn til St Michael`s og St John`s Baquet Hall, som ligger rett rundt hjørnet.

Her bør du bo i Dublin

Vi har plukket ut en rekke hoteller som alle er av god kvalitet med perfekt beliggenhet i sentrum av Dublin.

Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin

The Morgan

The Morrison