Det populære skianlegget, Kasprowy Wierch, tiltrekker mange turister hvert år. Foto: Getty Images

Billig skiferie i Zakopane: Polens vinterparadis

Zakopane er Polens hemmelige vinterperle alle bør besøke. Slik får du mest ut av skiferien din i pudderparadiset.

Du kan spare tusenvis av kroner ved å bevege deg bort fra de kjente skidestinasjonene som Østerrike og Frankrike. Ta heller skiferien din i pudderparadiset, Zakopane – kun en halvannen time med bil fra Krakow.

Skistedet Zakopane tiltrekker turister fra hele verden på grunn av sine idylliske fjellområder og skianlegg til aktiviteter som langrenn, snowboard og alpint. Det sentrumsnære hoppanlegget har arrangert mange verdenscup som du, eller andre i familien sikkert har sett på TV-skjermen. Den eventyrlige vinterbyen i fjellene er full av historie, vakker natur og kultur som vil overbevise den største skeptikeren.

Les også: Weekendtur: Besøk magiske Krakow

Polen er billig sammenliknet med Norge. En øl kan koste fra mellom 10 og 50 kroner på en bar, mens en treretters middag kan koste ca. 100 kroner. Skal du leie skiutstyr, koster det ca 75 kroner per dag. Gjennomsnittspris per natt på hotell i Zakopane kommer på 500 kroner på et fire-eller femstjerners hotell. Og om du ikke velger å kjøre leiebil fra Krakow til Zakopane, kan du ta bussen på ca. to timer fra 19 kroner én vei. 100 norske kroner tilsvarer altså ca. 50 polske zloty.


Hos Alpereiser kan du bestille deg en pakketur til Alpene.

Her finner du listen over alle overnattingsstedene i Zakopane.


Her bør du bo i Zakopane

Du vil bli overrasket over de overdådige luksushotellene du kan finne i Zakopane. Her finner både familier, single og store grupper et passende bosted uansett om du ser etter noe lite og intimt eller stort og luksuriøst. Ikke minst er prisene ganske snille mot lommeboken din, for å være luksushoteller. Her er våre forslag:

Rezydencja Nosalowy Dwór

Dette prisvinnende hotellet byr på 150 rom i hyggelig luksuriøs stil kun 50 meter fra skisenteret. Nyt late dager på spa, treningsenteret, innendørsbassenget eller spis en bedre middag på hotellets restaurant om du ikke vil bevege deg til byen.

Hotellet har moderne fasiliteter som dampbadstue og tyrkisk bad. Massasjer er også tilgjengelig, og hotellet tilbyr billettservice, bagasjeoppbevaring og skibod. På stedet finner du en skiskole, og barna kan more seg i barneklubben og på lekeplassen.

Her finner du mer informasjon om hotellet.


ARIES Hotel & SPA

Dette spektakulære hotellet er en miks der avantgarde møter fjellstilen. Hele hotellet er designet for å hjelpe gjestene senke skuldrene og skaper an lun atmosfære med en snev luksus.

Med slående vakker utsikt over fjellene, stilfulle rom i gjennomført «alpin»-stil kan du ikke annet enn å nyte fridagene inne og ute. Det prestisjefulle spa-anlegget på hotellet er kjent over hele Polen og tilbyr behandlinger for både kropp, ansikt og sjel.

Se alle bildene og hotellet og sjekk priser her.


Grand Hotel Stamary Wellness & Spa

Et perfekt valg for store grupper, familier eller par som ser etter det lille ekstra.

Dette firestjerners hotellet tilbyr blant annet et velutstyrt spa-anlegg med både basseng, jacuzzi, flere saunaer og treningssenter.

Restauranter byr på en god miks av matretter og lager i tillegg spesialmenyer for både barn og ulike dietter. Hotellet er like vakkert på vinteren som på sommeren med sin store terrasse og hage.

Her finner du flere bilder.


Hotel Crocus, Zakopane

Hotel Crocus

Dette moderne hotellet passer perfekt for deg som vil stå på ski, utforske Zakopane og vil unne deg et par timer på spa. Hotellet kombinerer tradisjon og luksus slik at gjestene skal få den beste opplevelsen mens de besøker Zakopane.

Klikk her for å se flere bilder av hotellet.


Opplev kultur, historie og puddersnø

Slå sammen flotte skianlegg, vakker natur med utrolig gunstige priser, og du får den perfekte skiferien i Zakopane. Zakopane har syv ulike skianlegg med utallige bakker og vanskelighetsgrader. Det blir vanskelig å argumentere mot en tur til den eventyrlige byen – særlig når du sjekker #zakopane på Instagram.

Du må også ta en titt på vårt utvalg av hoteller i artikkelen.

Les også: Hit drar du på skiferie i Alpene

Søk og sammenlign flybilletter her.

Ta en titt på alle hotellene i idylliske Zakopane HER.


Skianlegg

Fjellet Kasprowy Wierch er et populært skifjell for høyavanserte turister og ligger på 2000 meters høyde. På toppen finner du også en restaurant Pozium 1959, med herlig utsikt over fjellene. Fjellet ligger i De Vestlige Tatrafjellene på grensen mellom Polen og Slovakia, som reisende strømmer til. Harenda er enda et skianlegg for deg som er avansert skikjører.

Skal du til mildere skibakker, er det muligheter for det også. Da bør du følge grønne og blå skiruter. Nosal Skicenter er det beste anlegget for deg som er nybegynner.

Dette er de 10 beste hotellene i Zakopane.

Spise i Zakopane

Du kan spise godt og billig i skibyen. Zakopane er kjent for sin goulash-suppe, surkålsuppe med fårekjøtt og  geitost dumpling. Her er noen insidertips til hvor du bør ta en matbit.

Restaurant Zakopianska

Denne restauranten er holdt i en tradisjonell stil med en liten dæsj av luksus. Helt fantastisk mat og en fest for både ganen og øynene!

Goralska Traducja

Koselig, herskapelig og søtt. Her bør du unne deg en kaffe og et overdådig kakestykke!

Bakowa Zohylina

Meget populær restaurant holdt i tradisjonell Zakopane-stil, hvor maten er som hjemmelaget og upretensiøs. Verdt et besøk for alle med en eventyrlig gane.


Shopping i Zakopane

Zakopane er ikke bare kjent for sin gode mat og skimuligheter. Her får du også en unik shoppingopplevelse til en fjerdedel av norske priser. Det er ikke mangel på butikker, handlegater, boder og spisesteder i Zakopane. Du finner alt fra små nisjebutikker til kjøpesentre. Vi anbefaler å ta en spasertur innom de små bodene og markeder i gatene, som byr på utsøkt tradisjonell mat og drikke.

Sjekk disse hotellene i Zakopane!

En ting du må prøve mens du er i Zakopane er den lokale osten, oscypek som gjerne grilles ute på markeder. Oscypek, er tradisjonelt sett laget av saltet sauemelk og støpes i treformer før den deretter røkes. Dette er en himmelsk smaksopplevelse og du er nødt om å smake den unike osten når du trenger noe varmt å spise på. Du kan faktisk se hvordan osten lages hvis du oppsøker de lokale gjeterne ved Tatry-fjellene.

Stikk innom shoppinggaten Krupowki. På Krupowki 29 finner du et kjøpesenter som byr på butikker som Carolina Herrera, Escada, Pepe Jeans, Napapjiri, Armani og mange flere.

Her finner du alle overnattingssteder i Zakopane.


Sett Zakopane på din liste

Vi tør å påstå at Zakopane ikke vil skuffe deg om du velger å besøke den vakre vinterbyen. Likevel kan vi også minne deg på at Zakopane byr på vakker natur, flotte temperaturer og masse uteaktiviteter på sommeren også.

Når Alpene er dyrt og stappfullt av turister bør du besøke Polens vakre fjellområder. Det er absolutt verdt det.

Se alle hotellene i Zakopane her.


 Les også:

Dette er Norges råeste skihoteller

Restplass: Her får du billig sydentur