Foto: iStock

De beste LGBT-byene i verden

10 vakre og homovennlige byer.

For å feire Pride-måneden (23.juni -2.juli) og 48 års jubileet til Stonewall Riots, har nestpick.com publisert en liste over 100 byer med aktive LGBT-samfunn (lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner).

Nordic Choice Hotels feirer lik kjærlighet for alle. Bestill hotellpakke til Pridefestivalen i Stockholm, Oslo eller Helsinki på tilbud HER!

Listen er basert på faktorer som dating, nattliv, åpenhet, trygghet og rettigheter, hvor høyeste score er 25.  Av norske byer havner Oslo <3 (16,39 poeng) på nummer 60 på listen mens Bergen (15,35 poeng) havner på nummer 75. Se listen over 10 toppbyer her:


1.Madrid (23,56 poeng)

Spanjolenes hovedstad er majestetisk og gjestfri, og er uten tvil en av verdens livligste og mest underholdende storbyer. Flott arkitektur, storslagen kunst, hyggelige plazaer, tapas og riojavin, shopping og et heftig natteliv er det som venter deg som tar turen hit. Med over åtti museer og mer enn to tusen monumenter utgjør Madrids kulturarv en viktig del i europeisk og verdens historie. Kanskje det mest kjente homofile nabolaget er Chueca Plaza, som ble sentrum for LGBTs sosiale, politiske og kulturelle aktiviteter.

Bydelen har hundrevis av homofile-orienterte bedrifter, inkludert barer, kaffebarer, restauranter, designbutikker og klubber. Her er det en hyggelig atmosfære og et populært møtested for alle. Madrid har også blitt valgt til å avholde World Pride, som er verdens største event for homofile.

Hjemmeside: https://www.esmadrid.com/en/madrid-lgbt

Bo på disse hotellene: Only You eller Hotel Atlantico.


2.Amsterdam(23,26 poeng)

Reis til byen med vakre kanaler, iøynefallende broer, utallige historiske monumenter, moderne bygninger og fargerike tulipaner. Dette er byen du garantert vil bli glad i. Amsterdam har også tidligere blitt omtalt som «the gay capital of the world», men det lokale homofile miljøet mener at denne tittelen er en smule overdrevet. Likevel er dette en åpen og tolerant by, og i 2001 var denne byen det første stedet i verden hvor det var lov å utføre homofile ekteskap.

Hjemmeside: http://www.iamsterdam.com/en/visiting/whats-on/gayamsterdam

Besøk disse stedene: Barene langs elven Amstel og i gaten Zeedijk.

Bo på disse hotellene: Dette firestjernes hotellet er perfekt for deg som vil bo sentralt, mens dette royale hotellet passer deg som er interessert i arkitektur.

Book hotell til Pridefestivalen i Stockholm, Oslo eller Helsinki på tilbud HER!


3.Toronto(22,69 poeng)

Toronto’s Pride Week utviklet seg ut fra store protester i 1981, og feiret 25-årsjubileet i 2005. I 2005-paraden ble ny politisk sjef Bill Blair, den første politimesteren i byens historie, personlig tatt for å deltatt i parade. Han marsjerte sammen med politikere fra alle parter, inkludert flere føderale og provinsielle statsråd og borgmester David Miller.

Hvert år blir ett nytt tema valgt for Pride Week. I år velger de «+» tegnet som tema for å representere mangfoldet og stemmer på arrangementet. Tidligere temaer har vært «Fearless» (2006), «Unstoppable!» (2007), «Unified» (2008), og «Can not Stop. Will not Stop.» (2009).

Hjemmeside: http://seetorontonow.com/toronot-diversity

Bo på disse hotellene: The Grand Hotel & Suites er perfekt for deg som vil bo i sentrum, eller denne.


4.Tel Aviv (22,57 poeng)

Byen Tel Aviv er preget av flott og moderne arkitektur, lange finkornede sandstrender, smakfull mat og et rikt kulturliv. På tross av at homofile ekteskap i Tel Aviv blir ansett som uakseptabelt på religiøst grunnlag, har mange israelere en tolerant holdning til homofili. Tel Aviv, kjent som «byen som aldri sover», er den femte mest besøkte byen i Midtøsten, og har i dag flere nattklubber med homovennlig atmosfære.

Besøk disse stedene: Stranden Atzamut Beach og utstedet Carpe Diem (kledkode: stram svart t-skjorte).

Hjemmeside: http://gaytelavivguide.com

Bo på disse hotellene: Dette hotellet passer deg som vil bo i nydelige omgivelser nærme stranden, mens dette hotellet er perfekt for deg som trives i luksuriøse omgivelser i indre by.


5.London (22,46 poeng)

Enten om du skal shoppe, nyte koselige kafeer og oppleve en av verdens mest sjarmerende byer, så er London et godt valg. I tillegg finner du alltid billige flybilletter og med omtrent 2 timers flytur, så er London en by du bør reise til ofte. Alltid noe nytt å oppdage i denne byen! Les vår store London-guide her. Londone er spekket av mennesker fra forskjellige land, kulturer og religioner. Du blender deg fort inn i London, og det er noe for alle – uansett kjønn, rase eller alder.

Hjemmeside: http://visitlondon.com/things-to-do/gay-and-lesbian-london

Bo på disse hotellene: St.Giles London er for deg som vil bo 5 min fra Oxford Street, mens London House Hotel er for deg som vil bo bra og rimelig.

Book hotell til Pridefestivalen i Stockholm, Oslo eller Helsinki på tilbud HER!


6.Berlin (21,89 poeng)

Berlin er en av Europas mest spennende storbyer og er et veldig populært reisemål blant nordmenn. Med over 100 museum, 50 teatre, en haug av landemerker, flott arkitektur og spennende shopping er dette byen du finner alt! Byen huser utallige alternative barer, klubber og underholdningsarenaer som alle har en åpen atmosfære for homofili. Byen borgemester Klaus Wowereit fram til 2014, som er åpent homofil, gikk en tid tilbake frem med følgende budskap «Ich bin schwul – und dass ist auch gut so» («Jeg er homofil – og det er helt fint»).

Besøk disse stedene: Hovedområdet for homofile er distriktet Schöneberg, nær Nollendorfplatz, mens det største utestedet heter Die Busche og ligger i Friedrichshain.

Hjemmeside: http://timeout.com/berlin/en/lgbt/lgbt-berlin-the-best-gay-bars-and-clubs-in-the-capital

Bo på disse hotellene: Bo på dette sentrale hotellet eller dette hippe hotellet i det homofilvennlige område Schöneberg.


7.Brighton (21,80 poeng)

Turistbyen Brighton ligger en og en halvtimes kjøretur fra London og har fått det passende kallenavnet ”London by the sea”. Brighton er en av de mest besøkte byene i Storbritannia og kan friste med flotte surfestrender, turistattraksjoner og yrende folkeliv. Opplev restauranter og utesteder med fantastisk havutsikt og ta en tur innom den populære fornøyelsesparken like ved Brighton Pier.Byen hadde sin første pride parade i 1973, men selv om det var få deltakere, gjorde de det med stil og avsluttet det hele med en dans på Royal Albion Hotel.

Her finner du flybilletter.

Slik finner du billigst og best leiebil

Hjemmeside: https://www.visitbrighton.com/lgbt

Beste hotell i Brighton: Hilton Brighton Metropole


8.Barcelona (21,78 poeng)

Byen har vært et populært turistmål i flere år, og dette kommer blant annet av at den er rik på kulturarv, er et mekka når det snakkes om shopping, har flere flotte arkitekturer og ikke minst hjembyen for et av verdens mest anerkjente fotballag, nemlig FC Barcelona. Siden 1940-tallet har den katalanske hovedstaden hatt en tolerant holdning til homofile, på tross av at homoseksualitet over lengre tid har vært offisielt forbudt i landet. I dag kan imidlertid homofile gifte seg i Spania. Når du er i byen kan du også ta turen til Sitges, en liten by ca 35 km sørvest fra Barcelona. Sitges er kjent som Spanias St. Tropez og Europas homofile hovedstad. Skal du reise til Barcelona bør du lese denne artikkelen før du bestiller hotell.

Besøk disse stedene: Området L`Eixample, og klubber som Club Arena og D-Boy.

Hjemmeside: http://timeout.com/barcelona/gay-lesbian/Your-guide-to-barcelonas-lgbt-community

Bo på disse hotellene: Bo på dette enestående hotellet i sentrum, eller bo flott på dette hippe hotellet i den vakre byen.


9.New York (21,70 poeng)

Dette er byen som huser frihetsgudinnen, det ikoniske Empire State Building, turistfellen Times Square, cupcake-butikken Magnolia Bakery, kilometerlange shoppinggater, trendy områder som Soho og Tribeca, Rockefeller Center og listen bare fortsetter… Denne byen er utrolig! Seksualitet er ikke et problem i New York- byen er et sted hvor homofile menn i alle aldre og raser er godt integrert i samfunnet. Ta turen til The Stonewall Inn, en homofil bar og aktivitetssenter, som også er et pilgrimsmål for Gay Pride-bevegelsen. Les også 20 grunner til å reise til New York.

Besøk disse stedene: Området Chelsea og Greenwich Village.

Hjemmeside: https://gaycenter.org/

Bo på disse hotellene: Bo i samme bygg som kjendisene på dette hotellet, eller bo på dette hotellet hvis du ønsker å koble av fra byens yrende liv. Sjekk også ut The Out, et hotell som også lar hetrofile besøke det.


10.San Francisco (21,61 poeng)

San Francisco er USA på sitt beste. Her får du himmelsk mat, utrolig shopping, svært vennlige mennesker og et uteliv som du knapt kan se maken til noe sted i verden. San Francisco har en rik historie når det kommer til homofiles rettigheter og i dag identifiserer 15 prosent av byen innbyggere seg som homofile, noe som er den høyeste andelen i USA. Ønsker ud å reise hit, bør du lese disse 28 gode tipsene for oppholdet i byen.

Hjemmeside: http://www.sftravel.com/lgbt

Besøk disse stedene: Det homofile distriktet kjent som The Castro og den første homofile baren i byen, Twin Peaks. 

Bo på disse hotellene: Dette delikate hotellet er et godt alternativ for oppholdet i byen, eller så vil vi også anbefale dette hotellet hvis lommeboken tillater det.


Oslo Pride

I hovedstaden kan du feire Oslo Pride, som er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En tidagers festival med mange aktiviteter og eventer. Sjekk programmet her.

I april 2016 sa kirkemøtet ja til å la likekjønnede gifte seg i kirken etter 20 års strid om teamet. Fra 1. juli 2016 ble det enklere å endre juridisk kjønn i Folkeregisteret. I 2017 er det 44 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert. En lang kamp ble kronet med seier, og kjærlighet mellom to av samme kjønn var ikke lenger kriminelt i Norge. Den 21. april i 1972 kunne FRIs forløper, Forbundet av 1948, feire at Stortinget opphevet § 213, som forbød sex mellom menn.

Vil du bli med på Oslo Pride? Her bort du best i Oslo:

1.Thon Hotel Rosenkrantz

TripAdvisors lesere har stemt frem Thon Hotel Rosenkrantz som Norges aller beste. Dette er et moderne designhotell, kun et kvartal fra Oslos hovedgate Karl Johan. Hotellet tilbyr gratis kveldsmat alle dager fra 18:00-21:00, samt en av byens beste hotellfrokoster på restaurant Paleo. I tillegg har de treningsrom med utsikt mot Tinghuset, og gjesterom med bemerkelsesverdig design.

Les mer om hotellet her.


2. The Thief

THE THIEF, Oslo, Gjesterom

The Thief har vunnet flere prestisjetunge priser helt siden Petter Storladen åpnet dørene i 2013. Blant annet kapret Stordalens hotell plass på «The Gold List 2017 – our favorite hotels in the world».i reisemagasinet Condé Nast Traveller to år på rad. Luksushotellet ble i tillegg kåret til det aller beste i Nord-Europa av 300 000 lesere av samme reisemagasin i 2016. Nettavisens lesere stemte frem hotellet som nummer to på listen over Norges beste hoteller, som kapret førsteplassen i 2016 i samme kåring.

Les mer om hotellet her.


3. Hotel Continental

Dette 5-stjernershotellet ligger midt i hjertet av Oslo ved nasjonalteateret. Gjennom i fire generasjoner har Hotel Continental blitt bygd opp av én og samme familie. I tillegg til sine 155 luksuriøse rom og suiter, har hotellet fem restauranter som byr på en spennende mat-og vinmeny. Kjøkkensjef Stig Drageide tilbereder maten med sesongens råvarer, inspirert av europeisk kjøkken.

Les mer om hotellet her.


 

Se hva byene scorer høyst på her.

 

Les også:

Her ferierer du billigst i verden

Nordmenn reiser til Dubai i vinter