Foto: Paul Weaver/nabilder.no

De beste strandhotellene i Norge

Klart du kan få strandliv i Norge! Vi har tatt en kikk på de aller beste hotellene i nærheten av strender i Norge for deg som vil feriere i eget land.

Vi har plukket ut hoteller sør i Norge med umiddelbar nærhet til gode bademuligheter og strand.

1762081-11-1374427355075

Strand Hotel Fevik gir deg en virkelig sydenstrand som er langgrunn.

Grimstad og Arendal, men egentlig Fevik

Det er muligens litt juks, men de to strendene utenfor Grimstad (Storesand er riktignok på Fevik, men det er et steinkast eller to fra Grimstad) er verdt å nevne, og vi slenger med Arendal også. Groos er et stort område med langgrunne strender, sommerrestaurant, fin parkering og deilige svaberg. Storesand er et offentlig friluftsområde med supre parkeringsmuligheter og svært mange bademuligheter. I tillegg, hvis du får tak i en båt, kan du bade fra mange deilige holmer.

Når det gjelder hotellmuligheter har du et supert hotell i Arendal som heter Hotel Tyholmen, mens du i Fevik har Strand Hotel Fevik og i Grimstad har du Hotel Grimstad.

Se nærmere på Hotel Tyholmen

Se nærmere på Strand Hotel Fevik

Se nærmere på Hotel Grimstad her

paradis

Paradisbukta på Bygdøy. Den fineste sandstranden på fastlandet i Oslo.

Oslo, Huk og øyene

Det nærmeste du kan komme Huk og – den beste stranden på Bygdøy – Paradisbukta samt Bygdøy Sjøbad hotellmessig er Scandic Sjølyst. Det tar fem minutter å komme deg til sentrum fra Skøyen-området med kafeer, restauranter og butikker. En annen mulighet kan være Scandic Fornebu, som er et stort familiehotell med eget lekeland for barn.

Fra sentrum av Oslo kan du raskt komme deg til Bygdøy med båt, og det er gode argumenter for at det er deilig å bade fra øyene utenfor Oslo. Scandic Victoria ligger fint til rett ved rådhuset, og dermed i gangavstand til båtene. En plassering rundt Oslo City og Sentralbanestasjonen gir deg også et veldig godt utgangspunkt for å ta buss 30 til Bygdøy, eller ta trikken til bryggene ved rådhuset. Vår favoritt er Hotel Folketeateret, men for et hotell som også kan tilby bademuligheter med eget basseng om regnet skulle komme for store og små kan vi anbefale store Royal Christiania.

Den beste stranden i Oslo er likevel Sydstranda på Ulvøya. Denne ble kåret til Oslos beste strand av Aftenposten i 2009, og det er ikke uten grunn. En strand som er drevet privat av et vel, og er dermed mye mer ryddig og vakrere enn de fleste andre strender rundt omkring i Oslo. Langgrunn strand med dusjmuligheter. Buss går til Ulvøya.

Se nærmere på Scandic Sjølyst

Se nærmere på Scandic Fornebu

Se nærmere på Scandic Victoria

Se nærmere på Hotel Folketeateret

Se nærmere på Royal Christiania

Du kan også finne gode hotelltilbud her i Oslo

tjome

Tjøme

Badested og båtsted. Mange fine steder å bade, også i gangavstand. Scandic Havna Tjøme er et fint valg for deg som liker å være i vannkanten.

Se nærmere på Scandic Havna Tjøme nå

main_qualitysparesortholmsbu

Holmsbu

Spahotellet i vakre Holmsbu har en fin, liten strand og selvfølgelig nok bademuligheter selv i regn.

Se nærmere på Quality Spa & Resort Holmsbu her

bystranda

Kristiansand

Sørlandets hovedstad har en veldig fin bystrand. Denne stranda er ikke bare en finfin strand, den har også en plassering som veldig få strender i Norge kan konkurrere med: Den er omtrent midt i byen, derav navnet. Det at også det ofte er sol på det blide sørlandet, byen har mange fine spisesteder og mange andre muligheter for underholdning gjør Kristiansand til et supert strandvalg.

I 2013 åpnet et nytt hotell på Bystranda, nemlig Scandic Hotel Bystranda. Hotellet sier selv det har den beste beliggenheten i Norge, noe vi nok kan være ganske enige i. Det blir det største hotellet på sørlandet, og ligger også vegg i vegg med Aquarama som har både badeland og spa. Noe som faktisk også trekker opp for Bystranda: Skulle det bli dårlig vær har du faktisk flere muligheter.

Ett alternativ, rent overnattingsmessig, er vår langvarige favoritt i Kristiansand: Hotel Ernst. Du kan selvfølgelig også bade i badelandet i Dyreparken. Da kan du bo på Scandic Dyreparken.

Se nærmere på Hotel Bystranda her

Se nærmere på Scandic Dyreparken

Se nærmere på Hotel Ernst her

Solstrand Hotel

Os

Solstrand Hotel & Bad ble kåret til det beste hotellet i Norge av våre lesere, og er en god grunn til å dra for å oppleve stedet. Selve stranden kan man argumentere for at ikke er den deiligste, men det er fint å bade fra stranda.

Her finner du hotellet

Nes

Holmen fjordhotell ligger fint til med egen brygge, og gode bademuligheter. Det er 300 meter til fine Holmenskjæret.

Se nærmere på Holmen Fjordhotell her

15342270

Sola

En av de fineste sandstrendene i Norge er rett ved Sola Strand Hotel, et hotell og et område som får deg til å føle deg som om du er i Danmark. Kanskje med unntak av alkoholprisene, men slik er nå en gang Norge.

Se på Sola Strand Hotel her

Drøbak

Drøbak er en strålende sommerby med vakkert strandområde vedBadeparken og Parrstranda. Ute på Oscarsborg festning (med ferjeforbindelse) finner du Kommandantens badeplass. Du kan bo på Hotel Reenskaug i sentrum av Drøbak, hvor det meste er i gangavstand. Du kan også bo på Oscarsborg. Sjekk her.

Se nærmere på Oscarsborg Hotel & Resort

Se nærmere på Hotel Reenskaug

Mandal/ Foto:VisitNorway

Mandal

Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at du finner flere strender på sørlandet på denne listen. Det norske syden vil nødvendigvis ha flere strender på listen enn de fleste andre områder. Sjøsanden ligger i gangavstand fra sentrum i Mandal, og er en del av et større friluftsområde (Furulunden). Du kan til og med jukse litt ved å legge deg inn på Rosfjord Strandhotell. Da har du også mulighet til å variere strandopplevelse med badeland (Sørlandsbadet). Det ligger riktignok i Lyngdal, men langt til Mandal er det ikke. I Mandal kan du bo på sjarmerende Kjøbmandsgaarden Hotel.

Se nærmere på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal her

Se nærmere på Kjøbmandsgaarden Hotel her

main_qualitysparesortson

Son

Dette er en av de koseligste stedene å være en solrik sommerdag, men med Quality Spa & Resort Son og deres strålende spa kan man også få mye ut av en regnværsdag også.Son badestrand har svaberg, kiosk og er et velegnet sted å bade for små og store.

Se nærmere på Quality Spa & Resort Son her