Norgesferie: 17 utrolige steder i Norge

Lustrafjord en sommermorgen i juli.

Nydelige fjorder, fjell, fossefall og breer – man trenger ikke å reise langt for å knipse det perfekte feriebildet her til lands.

Vi har samlet noen flotte Instagram-bilder tatt rundt om i Norge slik at du kan få litt inspirasjon når du planlegger din neste Norgesferie. Med på kjøpet finner du tips til hvor du kan bo i nærheten av disse utrolige stedene. Listen er i tilfeldig rekkefølge:

Søk hoteller i Norge her

1. Briksdalsbreen, Stryn, Sogn og Fjordane

Isbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Du kan enten gå innover til breen, eller blir kjørt opp i bil. Stryn ligger i den innerste delen av Nordfjord, i et område som er kjent for sine spektakulære omgivelser med isbreer, flotte fjorder og fjell. Stryn kommune tilbyr et rikt utvalg av naturopplevelser. Her kan du gå tur over breen, gå vandretur i det grønne og nyte de nydelige sanddynene på én og samme dag.

Briksdalsbreen ligger i Oldedalen.

Sjekk ut dette flotte hotellet i Stryn

Se flere hoteller i Stryn her

2. Senja, Troms


Vakker og idyllisk; på Senja vil du oppleve natur i verdensklasse. Her finner man alt fra fjelltopper med magisk utsikt, fjorder, hvite strender, landskap med myrer og høyder med panoramautsikt.

Dette hotellet må du bo på på Senja

De beste hotellene på Senja finner du her

3. Kjeragbolten, Lysefjorden

Dette verdenskjente naturfenomenet er en attraksjon som tiltrekker seg mange turister både fra Norge og utlandet. Kjerag befinner seg innerst i Lysefjorden og ligger omtrent 1084 meter over bakken. Mange som tar turen til Kjerag drar dit hovedsaklig for å se Kjeragbolten som er en rund stein som er kilt fast i en fjellsprekk. Om man tør, kan man gå ut på bolten og kjenne at man lever.

Hotelltips: Radisson Blu Atlantic Hotel

Finn hoteller i nærheten av Kjeragbolten her

4. Geiranger

Spektakulære utsikter, snødekte fjell og ville fosser. Geiranger er et av Norges mest populære reisemål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år. I tillegg er Geiranger listet opp på Unescos verdensarvliste, samt kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic.

Her kan du bo med fantastisk utsikt over fjorden

Finn hoteller i Geiranger her

5. Lofoten-øyene

Det er faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som Lofoten. Et ukjent strandparadis med turkisblått vann, myk sand som mel og snødekte fjell.

Hotelltips: Lofoten SuiteHotel i Svolvær

Søk hoteller i Lofoten her

6. Loen, Sogn og Fjordane

Loen er en bygd innerst i Nordfjord i Stryn kommune. Denne lille bygda byr likevel på store opplevelser både for den aktive, men også for den som ønsker å nyte god utsikt, senke skuldrene og slappe av. Bruk dagen på å gå Via Ferrata, eller ta skyliften opp og opplev den spektakulære utsikten. Ta en spa-dag på Hotell Alexandra, eller sjekk ut de den koselige kafeen på kjenndalstova.

Hotelltips: Hotell Alexandra

Finn hoteller i Stryn her

7. Odda, Hordaland

Odda ligger i Hordaland og i likhet med de overnevnte stedene er også dette kjent for sin vakre natur. Turister trekkes særlig hit for å se og oppleve Hardangervidda og Trolltunga.

Denne utsikten er verdt å få med seg

Finn de beste hotellene i Odda her

8. Tromsø

Den arktiske hovedstaden byr på mye mer enn bare midnattsol. Mellom september og mars er polarbyen et av de beste stedene for å se nordlys. I tillegg vil du kunne kombinere storbyferie og naturopplevelser her.

Hotelltips: Clarion Hotel The Edge

Finn hoteller i Tromsø her

9. Trollstigveien, Åndalsnes, Møre og Romsdal

Langs denne dalen kan du se Geirangerfjorden, fjell, fosser og nasjonalpark. Her gjelder det å ha is i magen, for denne sikksakkvegen kan få selv de mest kjørevante til å revurdere om de har lyst å være sjåfør på turen. På toppen kan du nyte en veldig fin utsikt.

Hotelltips: Grand Hotel Bellevue

Her finner du hoteller i nærheten av Trollstigen

10. Svalbard

Svalbard er et av verdens største områder med uberørt natur – med nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som det største trekkplasteret.

Hotelltips: Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Søk etter hoteller på Svalbard her

11. Brennviksand, Steigen, Nordland

Utrolig flott strand omringet av fantastisk natur som tar pusten fra deg. Stranden ligger 3,5 timer nord for Bodø. Absolutt verdt å se!

Hotelltips: Hotel Grand Bodø

Her finner du hoteller i Steigen

12. Engeløya, Steigen, Nordland

Ei øy i Steigen kjent for turkist vann, storslått natur og store hvite strender. Opplev Steigen – du vil ikke angre!

Hotelltips: Steigen Lodge Sjøhytter

13. Vega, Helgeland, Nordland

Vega er et øyrike som består av omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Nærmeste flyplass er i Brønnøysund. Herfra kan du ta drosje til hurtigbåtkaja (6-7 minutter) eller gå (3 minutter). Og nei, dette er ikke i Syden.

Hotelltips: Thon Hotel Brønnøysund

Finn hoteller i Helgeland her

14. Hvaler, Østfold

Hvaler er en øykommune som består av 833 øyer, holmer og skjær. Her kan du fiske, seile, og oppleve den unike skjærgården. Det tar ca. 2 timer å kjøre til Hvaler fra Oslo.

Hotelltips: Hvaler gjestgiveri

Søk hotell i Hvaler her

15. Brusand, Jæren

En bygd og et tettsted med kun 434 innbyggere. Fra Brusand og til Kvassheim er det en populær tur langs den vakre kystlinjen.

Hotelltips: Jæren Hotel i Bryne

Her finner du hotell i nærheten av Brusand

16. Ålesund

Vakre Ålesund ligger nord i det vestlandske fjordlandskapet og omfatter flere øyer som strekker seg ut i Atlanterhavet. I denne byen møter fjellene havet. Hvis byens naturskjønnhet ikke fanger deg, vil i hvert fall arkitekturen gjøre det: Etter brannen som fant sted tidlig på 1900-tallet ble byen gjenreist i art nouveau-stil (jugendstil).

Hotelltips: Quality Hotel Ålesund

Her finner du hoteller i Ålesund

17. Helgeland

Hele Helgeland er en skjult perle. Midt på Helgelandskysten finner du småbyen Sandnessjøen. Herifra anbefales det å ta dagsturer med sykkel til Herøy og Dønna.

Hotelltips: Scandic Syv Søstre

Se flere hoteller i Helgeland her

Les også:

171 ting du bør ha sett i Norge

Topp 10 luksushoteller i Norge