Norgesferie: 17 utrolige steder i Norge

Nydelige fjorder, fjell, fossefall og breer – man trenger ikke å reise langt for å knipse det perfekte feriebildet her til lands.

Sommerferie i Norge? Vårt vakre land har masse å by på. Foto: Getty Images

Vi har samlet 17 flotte Instagram-bilder tatt rundt om i Norge slik at du kan få litt inspirasjon når du planlegger din neste Norgesferie. Med på kjøpet finner du tips til hvor du kan bo i nærheten av disse utrolige stedene. Listen er i tilfeldig rekkefølge:

1. Briksdalsbreen, Stryn, Sogn og Fjordane

Isbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Du kan enten gå innover til breen, eller blir kjørt opp i bil. Stryn ligger i den innerste delen av Nordfjord, i et område som er kjent for sine spektakulære omgivelser med isbreer, flotte fjorder og fjell. Stryn kommune tilbyr et rikt utvalg av naturopplevelser. Her kan du gå tur over breen, gå vandretur i det grønne og nyte de nydelige sanddynene på én og samme dag.

Briksdalsbreen ligger i Oldedalen.

Sjekk ut dette flotte hotellet i Stryn

2. Senja, Troms


Vakker og idyllisk; på Senja vil du oppleve natur i verdensklasse. Her finner man alt fra fjelltopper med magisk utsikt, fjorder, hvite strender, landskap med myrer og høyder med panoramautsikt. Gjør deg klar til en ferie du sent vil glemme.

Dette hotellet må du bo på på Senja

3. Kjeragbolten, Lysefjorden

Dette verdenskjente naturfenomenet er en attraksjon som tiltrekker seg mange turister både fra Norge og utlandet. Kjerag befinner seg innerst i Lysefjorden og ligger omtrent 1084 meter over bakken. Mange som tar turen til Kjerag drar dit hovedsaklig for å se Kjeragbolten som er en rund stein som er kilt fast i en fjellsprekk. Om man tør, kan man gå ut på bolten og kjenne at man lever.

Hotelltips: Radisson Blu Atlantic Hotel

Les også: Fantastiske hoteller som byr på det lille ekstra

4. Geiranger

Spektakulære utsikter, snødekte fjell og ville fosser – hva mer skal du ønske deg Geiranger er et av Norges mest populære reisemål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år. I tillegg er Geiranger listet opp på Unescos verdensarvliste, samt kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic.

Her kan du bo med fantastisk utsikt over fjorden

5. Lofoten-øyene

Det er faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som Lofoten. Et ukjent strandparadis med turkisblått vann, myk sand som mel og snødekte fjell.

Hotelltips: Lofoten SuiteHotel i Svolvær

6. Loen, Sogn og Fjordane

Loen er en bygd innerst i Nordfjord i Stryn kommune. Denne lille bygda byr likevel på store opplevelser både for den aktive, men også for den som ønsker å nyte god utsikt, senke skuldrene og slappe av. Bruk dagen på å gå Via Ferrata, eller ta skyliften opp og opplev den spektakulære utsikten. Ta en spa-dag på Hotell Alexandra, eller sjekk ut de den koselige kafeen på kjenndalstova.

Hotelltips: Hotell Alexandra

7. Odda, Hordaland

Odda ligger i Hordaland og i likhet med de overnevnte stedene er også dette kjent for sin vakre natur og et attraktivt sted for Norgesferie. Turister trekkes særlig hit for å se og oppleve Hardangervidda og Trolltunga.

Denne utsikten er verdt å få med seg

8. Tromsø

Den arktiske hovedstaden byr på mye mer enn bare midnattsol. Mellom september og mars er polarbyen et av de beste stedene for å se nordlys. I tillegg vil du kunne kombinere storbyferie og naturopplevelser her.

Hotelltips: Clarion Hotel The Edge

9. Trollstigveien, Åndalsnes, Møre og Romsdal

Langs denne dalen kan du se Geirangerfjorden, fjell, fosser og nasjonalpark. Her gjelder det å ha is i magen, for denne sikksakkvegen kan få selv de mest kjørevante til å revurdere om de har lyst å være sjåfør på turen. På toppen kan du nyte en veldig fin utsikt. Dette er Norgesferie for alle pengene.

Hotelltips: Grand Hotel Bellevue

10. Svalbard

Svalbard er et av verdens største områder med uberørt natur – med nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som det største trekkplasteret.

Hotelltips: Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

11. Brennviksand, Steigen, Nordland

Utrolig flott strand omringet av fantastisk natur som tar pusten fra deg. Stranden ligger 3,5 timer nord for Bodø. Absolutt verdt å se!

Hotelltips: Hotel Grand Bodø

12. Engeløya, Steigen, Nordland

Ei øy i Steigen kjent for turkist vann, storslått natur og store hvite strender. Opplev Steigen på ferie – du vil ikke angre!

Hotelltips: Steigen Lodge Sjøhytter

13. Vega, Helgeland, Nordland

Har du planer om Norgesferie i år, bør Vega settes opp på listen. Vega er et øyrike som består av omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Nærmeste flyplass er i Brønnøysund. Herfra kan du ta drosje til hurtigbåtkaja (6-7 minutter) eller gå (3 minutter). Og nei, dette er ikke i Syden.

Hotelltips: Thon Hotel Brønnøysund

14. Hvaler, Østfold

Hvaler er en øykommune som består av 833 øyer, holmer og skjær. Her kan du fiske, seile, og oppleve den unike skjærgården. Det tar ca. 2 timer å kjøre til Hvaler fra Oslo. Det fine med Norgesferie er muligheten til å være spontan og bruke akkurat så langt tid du selv ønsker.

Hotelltips: Hvaler gjestgiveri

15. Brusand, Jæren

En bygd og et tettsted med kun 434 innbyggere. Fra Brusand og til Kvassheim er det en populær tur langs den vakre kystlinjen.

Hotelltips: Jæren Hotel i Bryne

Les også: De 50 kuleste byhotellene

16. Ålesund

Vakre Ålesund ligger nord i det vestlandske fjordlandskapet og omfatter flere øyer som strekker seg ut i Atlanterhavet. I denne byen møter fjellene havet. Hvis byens naturskjønnhet ikke fanger deg, vil i hvert fall arkitekturen gjøre det: Etter brannen som fant sted tidlig på 1900-tallet ble byen gjenreist i art nouveau-stil (jugendstil).

Hotelltips: Quality Hotel Ålesund

17. Helgeland

Hele Helgeland er en skjult perle. Midt på Helgelandskysten finner du småbyen Sandnessjøen. Herifra anbefales det å ta dagsturer med sykkel til Herøy og Dønna.

Hotelltips: Scandic Syv Søstre