Lofoten-øyene er ett av Norges vakreste steder. Vi gir deg oversikten over de fineste stedene å besøke i Norge. Getty Images

Norgesferie: 17 utrolige steder i Norge

Hit reiser du på Norgesferie.

Nordmenn elsker å feriere i Norge, og Norge elsker nordmenn på ferie. Nydelige fjorder, fjell, fossefall og breer – man trenger ikke å reise langt for å knipse det perfekte feriebildet her til lands. Vi har samlet noen flotte Instagram-bilder tatt rundt om i Norge slik at du kan få litt inspirasjon når du planlegger din neste Norgesferie. Med på kjøpet finner du tips til hvor du kan bo i nærheten av disse utrolige stedene. Listen er i tilfeldig rekkefølge:

Søk hoteller i Norge her

Sjekk også hotellene til Nordic Choice Hotels her


1. Briksdalsbreen, Stryn, Sogn og Fjordane

Isbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Her kan du kjøre trollbiler til Briksdalsbreen, eller nyte utsikten med en båtsafari. Stryn ligger i den innerste delen av Nordfjord, i et område som er kjent for sine spektakulære omgivelser med isbreer, flotte fjorder og fjell. Stryn tilbyr et rikt utvalg av naturopplevelser. Her kan du gå tur over breen, gå vandretur i det grønne og nyte de nydelige sanddynene på én og samme dag.

Sjekk ut dette flotte hotellet i Stryn

Se flere hoteller i Stryn her

2. Senja, Troms

Vakkert, idyllisk og Norges største øy etter Hinnøya. Naturen på Senja er et tverrsnitt av norsk natur, med alt fra rolig landskap med myrer, til høyfjell, furuskog og skogkledde lier. Du kan oppleve Senja gjennom en vakker sjøreise med hurtigruten.

Dette hotellet må du bo på på Senja

De beste hotellene på Senja finner du her

3. Kjeragbolten, Lysefjorden

Kanskje verdens mest kjente stein? Kjeragbolten ligger på fjellet Kjerag – omtrent 1000 meter over havet. Bolten på Kjerag er en rund stein som har satt seg fast mellom to fjellsider  – og denne er det mulig å stå på toppen av – om du tør! Mange fjellklatrere og basehoppere drar hit, men en gåtur opp til bolten byr også på litt av et adrenalinkick.

Hotelltips: Radisson Blu Atlantic Hotel

Finn hoteller i nærheten av Kjeragbolten her

4. Geiranger

Spektakulære utsikter, snødekte fjell og ville fosser. Geiranger er et av Norges mest populære reisemål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år.

I tillegg er Geiranger listet opp på Unescos verdensarvliste, samt kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic.

Her kan du bo med fantastisk utsikt over fjorden

Finn hoteller i Geiranger her

5. Lofoten-øyene

Det er faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som Lofoten. Et ukjent strandparadis med turkisblått vann, myk sand som mel og snødekte fjell.

Hotelltips: Lofoten SuiteHotel i Svolvær

Søk hoteller i Lofoten her

6. Loen, Sogn og Fjordane

Loen er en bygd i vakre Stryn. Et perfekt sted for deg som vil utforske fjell og natur i løpet av dagen og nyte en total avslappet ferie.

Hotelltips: Hotell Alexandra

Finn hoteller i Stryn her

7. Odda, Hordaland

Odda er en by og kommune i Hordaland, kjent for sin vakre natur. Kommunen er særlig kjent for Hardangervidda og Trolltunga.

Denne utsikten er verdt å få med seg

Finn de beste hotellene i Odda her

8. Tromsø

Polarbyen Tromsø er et av de beste stedene for nordlys fra september til mars. Også kjent som Nordens Paris. Fra 20. mai til 20. juli kan du oppleve Tromsøs berømte midnattssol.

Hotelltips: Clarion Hotel The Edge

Finn hoteller i Tromsø her

9. Trollstigveien, Åndalsnes, Møre og Romsdal

En del av nasjonale turistveg, som strekker seg helt fra Geirangerfjorden, og en del av Unescos verdensarvliste. Et imponerende veianlegg der veien slynger seg i 11 svinger langs bratte fjellsider. Hver sving har eget navn, gjerne kalt etter arbeidsformannen på det anleggslaget som bygde svingen. Du kan også beundre Trollvegen på baksiden av Trollstigen. Her bør du ikke ha høydeskrekk!

Hotelltips: Grand Hotel Bellevue

Her finner du hoteller i nærheten av Trollstigen

10. Svalbard

Svalbard er et av verdens største områder med uberørt natur – med nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som det største trekkplasteret.

Hotelltips: Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Søk etter hoteller på Svalbard her

11. Brennviksand, Steigen, Nordland

Utrolig flott strand omringet av fantastisk natur som tar pusten fra deg. Stranden ligger 3,5 timer nord for Bodø. Absolutt verdt å se!

Hotelltips: Hotel Grand Bodø

Her finner du hoteller i Steigen

12. Engeløya, Steigen, Nordland

Ei øy i Steigen kjent for turkist vann, storslått natur og store hvite strender. Opplev Steigen – du vil ikke angre!

Hotelltips: Steigen Lodge Sjøhytter

13. Vega, Helgeland, Nordland

Vega er et øyrike som består av omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Nærmeste flyplass er i Brønnøysund. Herfra kan du ta drosje til hurtigbåtkaja (6-7 minutter) eller gå (3 minutter). Og nei, dette er ikke Syden.

Hotelltips: Thon Hotel Brønnøysund

Finn hoteller i Helgeland her

14. Hvaler, Østfold

Hvaler er en øykommune som består av 833 øyer, holmer og skjær. Her kan du fiske, seile, og oppleve den unike skjærgården. Det tar ca. 2 timer å kjøre til Hvaler fra Oslo.

Hotelltips: Hvaler gjestgiveri

Søk hotell i Hvaler her

15. Brusand, Jæren

En bygd og et tettsted med kun 434 innbyggere. Fra Brusand og til Kvassheim er det en populær tur langs den vakre kystlinjen.

Hotelltips: Jæren Hotel i Bryne

Her finner du hotell i nærheten av Brusand

16. Ålesund

Det sies at i Ålesund må du stadig se opp. Dette er byen hvor fjell og fjord møter hav. Et must er å se jugendstilen Ålesund er kjent for, eller ta en tur til de majestetiske Sunnmørsalpene.

Hotelltips: Quality Hotel Ålesund

Her finner du hoteller i Ålesund

17. Helgeland

Hele Helgeland er en skjult perle. Midt på Helgelandskysten finner du småbyen Sandnessjøen. Herifra anbefales det å ta dagsturer med sykkel til Herøy og Dønna.

Hotelltips: Scandic Syv Søstre

Se flere hoteller i Helgeland her

Les også:

171 ting du bør ha sett i Norge

Topp 10 luksushoteller i Norge