Her får du bryllupsreisen du drømmer om

Skal du gifte deg i år? Start planleggingen av den perfekte bryllupsreisen nå.

Bryllupsreise er noe de fleste av oss forbinder med eksotiske reisemål, avslapning, romantikk og luksus. Det er allikevel mange måter å gjennomføre bryllupsreisen på, og det er store forskjeller på både priser og opplevelser utfra hvor man velger å reise. Du kan virkelig slå på stortromma og bestille en avslappende drømmetur Mexico, oppdag spennende og eksotiske Cuba eller nyt romantikken i området rundt Venezia

7 perfekte steder for bryllupsreisen

Vi har valgt ut syv reisemål og syv hoteller for bryllupsreisen.

 

1. Sorrento

Den lille byen på Amalfikysten er en perfekt by for bryllupsreise. Rett sør for Napoli – 5 mil – (og Pompeii, som er en svært så fin liten tur å ta) ligger en gammel gresk handelsby på en klippe over havet. Fra byen kan du ta en båt til Capri, om du vil menges med de aller rikeste. Byen var også badeby for romerne (som kalte byen Surrentum).

I byen finner du utrolig koselige restauranter, små steder med utrolig utsikt som serverer både nydelig espresso og deilig vin, små gater med gode muligheter for shopping og en finfin oppbygget bademulighet. Et godt tips er å ta en tur ned til havnen hvor fiskerne fortsatt leverer dagsfersk fisk til de små restaurantene.

I tillegg må dere selvfølgelig drikke den lokale limoncella, en sitronsnaps. Ikke at du får noe særlig valg siden den kommer sammen med maten på alle restauranter. Det blir heller ikke noe særlig mindre romantisk av at det er minst tre-fire bryllup i byen daglig på sommeren.

 

Hotellvalg: Hotel Antiche Mura

Dette hotellet regnes som et av de aller beste hotellene å bo på i Italia, og vant også Tripadvisors pris for beste service 2012.

Den ombygde luksusvillaen ligger svært sentralt i byen, kun noen få meter fra Piazza Tasso – byens sentrum.

Frokosten serveres i den åpne hagen (du kan også spise innendørs hvis du ønsker det), og det svært så avslappende bassengområdet kan virkelig sjarmere. Med en service av en annen klasse er du garantert en nydelig romantisk opplevelse.

Gå for rommene med balkong for en ekstra god opplevelse, men husk at dette er et relativt lite hotell så rommene kan gå fort. Et tips kan være å bestille hotell relativt fort, og så holde øye med flymuligheter (det kan lønne seg å fly til Roma for så å ta tog eller bil videre, eventuelt innenlandsfly i Italia).

Sjekk priser, tilgjengelighet og les mer om hotellet her

2. Maldivene

Maldivene består av 1 192 koralløyer med litt over 330 000 innbyggere. Øyene er stort sett små, og den totale landoverflaten er ikke på mer enn 298 kvadratkilometer. Hele 97 prosent av landets område består av vann. Temperaturen på Maldivene varierer mellom kalde 24 grader og varme 33 grader, eller: den varierer ikke veldig mye. Turisme er landets største inntektskilde, og kun 185 av øyene er brukt av de som bor i landet – resten blir brukt til turisme.

Du reiser nesten selvfølgelig nok med fly til Maldivene, og de aller fleste lander på Male international airport. Fra flyplassene kan man leie sjøfly eller bruke raske båter for å komme seg til resorter eller hoteller. Litt basert på hvilket resort du skal til vil en flytur koste fra 500 kroner per person. Du kan også be resortet om å booke for deg, og noen har også egne båter som kan hente deg.

Hotellvalg: Cocoa Island 

Dette resortet er regnet som det beste på Maldivene, og det betyr også at prisen er deretter. Hotellet vant prisen for beste relax & spa, beste service og beste hotell i 2012 hos Tripadvisor. Som navnet tilsier er resortet en øy, og på øya er det 33 private hus som ligger på vannet. At det bare er 33 hus gjør også at du bør være relativt rask på avtrekkeren om du vil ha en av dem. Ellers er vel dette omtrent det nærmeste du kan komme paradis.

Sjekk priser, tilgjengelighet og les mer om resortet her

Alternativ 2: Velassaru Maldives

Dette resortet er også på en privat øy, men har flere overnattingsmuligheter og en noe lavere pris (rundt 25 prosent av resortet over). Du finner spa, restauranter og alt annet du måtte ønske deg også på dette resortet. Et finfint alternativ for deg som vil ha et litt billigere resort.

Sjekk priser, tilgjengelighet og ler mer om resortet her

3.   Bahamas

Hvis du trodde det var mange øyer på Maldivene så er det i hvert fall mange på Bahamas, hele 3 000 av dem. Denne sommeren er det nok ekstra morsomt å dra dit siden landet vil feire sin uavhengighet fra Storbritannia (40 år).  Temperaturen, den gjennomsnittlige, på Bahamas varierer mellom 21 grader og 28 grader. En yndet stopp for cruiseskip er også et perfekt sted for en bryllupsreise.

Det er også en god del å oppleve på Bahamas, som en gang i tiden var et yndet sted for pirater. Nå i dag kan du kanskje føle deg litt som pirat selv når du handler i et land helt uten tollavgifter. Hvis du har opplevd amerikanske priser så kan du her trekke fra alt fra 30 til 60 prosent av disse igjen…

Skal du fly dit bør du komme deg til Nord-Amerika før du finner en tur videre. Ofte kan det faktisk være billigst å reise til Canada først.

Hotellvalg: The Cove Atlantis, Paradise Island

Paradiset på Paradise Island? Resortet vant prisen for både luksus og mest trendy i 2012 av Tripadvisor, og det er mange gode grunner til det. Et svømmebasseng for bare voksne, en utrolig beach club, spa, casino, strålende strand og små private hus du kan leie ved stranda for å være litt alene…. vel, listen er enormt lang på hvorfor dette er et perfekt sted for en bryllupsreise. Skulle vi likevel plukke ut en ting så er det at resorten har en Nobu-restaurant – eller en ting til: Det finnes ikke et lite rom på hotellet. De kaller alle rommene for suiter, og det er det en grunn til.

Les mer om hotellet her

4. Venezia

Det hevdes at det mest romantiske stedet i Europa er Paris, og vi skal ikke krangle på det. Paris er et perfekt sted for en helgetur med den aller kjæreste, men skal du på en litt lengre bryllupsreise ville vi foretrukket Venezia. Mest av alt fordi Venezia har resorts med muligheten for mye downtime, virkelig gode bademuligheter og alt som hører til.

Å komme seg dit er i hvert fall ikke noe problem. Mange flyselskaper flyr direkte fra Norge til svært gunstige priser.

Hotellvalg: Hotel Excelsior

Det er ikke veldig mange hoteller så kort vei (for øvrig i en gratis buss, om du vil) fra en by hvor du kan gå rett ut på en strålende privat strand. Det er heller ikke så mange hoteller i hele verden som er så innbydende som Hotel Excelsior i Venezia. Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra.

Et klassisk hotell så du skal ikke forvente deg nymoderne designmøbler, men eleganse og muligheten til å nyte hverandre.

Les mer om hotellet her 

 5. Firenze

Det er noe med Italia og romantikk, og som tredje sted fra samme land på listen har vi Firenze – kanskje Italias vakreste by. Boboli-hagen, en kunsthistorie ulik noen annen by i verden og flere steg tilbake i historien er noe av det byen kan by på.

Å fly til Firenze gjør du kanskje enklest hvis du stopper i Frankfurt, men mulighetene er mange.

Hotellvalg: Four Seasons Hotel Firenze

Det aller beste hotellet i Firenze er en opplevelse i seg selv. Hotellet ligger rett ved Piazza Donatello og alle de kjente severdighetene i byen. Et utendørsbasseng gjør at du kan ta deg en dukkert, spaet er av høyeste klasse, og hele hotellet får deg til å føle deg som en del av Medici-familien. Det er en grunn til at hotellet har absolutt topprating på alle stedene det har blitt vurdert av eksperter, vanlige dødelige eller journalister.

Les mer om hotellet her

6. Santorini

Grekerne vil nok krangle seg litt imellom hvis de selv skulle kåret den vakreste øya i landet, men vi vil holde en knapp på Santorini. De aller fleste bildene av de hvite husene med blå dører kan du nok spore tilbake til Santorini.

Kombinert med det vulkanske landskapet er det ren magi å oppleve natur, og Santorini er kanskje det mest visuelt vakre du kan se i Europa.

Hotellvalg: Santorini Princess Luxury Spa Hotel

Dette hotellet har fått 393 omtaler på Tripadvisor. 322 av dem er absolutt toppkarakter. Det er av mange grunner. Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas fra deres restaurant eller bar (eller rommet, for den sakens skyld) og deres luksusleiligheter (de minste er 30 kvadratmeter) er av absolutt toppklasse.Servicen er ut av en verden, og selv om det finnes mange litt halvdårlige greske restauranter så er den på dette hotellet så absolutt ikke en av dem.

Les mer om hotellet her

7. Vevey

Du lurer kanskje på hvor og hva dette er, vel – Vevey er i Sveits. I den fransktalende delen av landet mellom Montreux og Lausanne ved Lac Léman (som på engelsk kalles Lake Geneva). Den lille byen er alt det beste av landene som finnes rundt: Italia, Frankrike og – Sveits. Mest av alt er det likevel stedet du finner hotellet vi vil anbefale.

Hotellvalg:  Le Mirador Kempinski Lake Geneva

Det å våkne og se ut over en av europas vakreste innsjøer er en ting. Det å våkne opp på en av de fineste resortene i verdensdelen med den samme utsikten er en annen. Tre restauranter finnes på hotellet hvis du stort sett vil bli der, og baren er nærmest legendarisk.

Vi siterer: Overall, a luxurious place with fantastic views over the lake and surrounding areas.

Les mer om hotellet her

De 10 beste bryllupshotellene i verden

Her er hotellene som virkelig vil gi en uforglemmelig bryllupsreise, eller bare en romantisk reise for to.

1. One & Only Palmilla Resort, Mexico

Dette lever virkelig opp til sitt navn. Unikt både plasseringsmessig, servicemessig og opplevelsesmessig. Deres suiter blir rangert på topp 10 i verden i svært mange kåringer, og hotellets fasiliteter er akkurat som man kunne drømme om.

Agua Restaurant gir deg moderne meksikansk mat, Market Restaurant er laget av Michelin-kokken Jean-Georges Vongrichten og har euro-asiatisk mat (og har Mexicos største vinkart). På Suviche kan du spise sushi. Hvis du vil spise utendørs kan du sise på Breeze med sin strålende internasjonale enkle mat.

Golf, spa (regnet som en av Mexicos beste), muligheten for romantiske turer med hest og kjerre, få en privat strand tillaget til deg selv og mye mer. Dette hotellet har rett og slett alt, og koster også svært mye – spørsmålet er selvfølgelig: Hvor mange ganger skal du gifte deg?

Se mer av hotellet her

 

Sjekk vårt temareisesøk her

2. Tivoli Palácio de Seteais, Sintra, Portugal

Du kan velge å tolke navnet som om at dette er et tivoli, men da fokuserer du på feil del av navnet. Dette er et palass omgjort til et hotell.

Et virkelig drømmested i Portugal med luksus du knapt kan drømme om. En virkelig stilig restaurant, noen store romantiske muligheter og en historisk setting som setter rammen for en nærmest perfekt romantisk bryllupsreise.

Hotellet, eller palasset, ligger rett ved Parque Natural de Sintra-Cascais, og rideturer eller gåturer i den vakre naturen er nesten selvfølgelig. En urban opplevelse kan man få ved å dra den korte turen til Lisboa. Bade-og strandmuligheter er det mange av med noen av de beste sandstrendene i Europa kort vei unna.

Les mer om hotellet her

3. Villa Mazarin, Paris

Dette franske hotellet, eller boutique-hotellet (35 rom) ligger sentralt plassert i det som har blitt kalt verdens mest romantiske by. Det er likevel ikke plasseringen som gjør dette til et perfekt sted for en bryllupsreise, men den rolige og strålende løsningen på alt her. Et lite hotell, med en utrolig stemning og en av de koseligste spiseområdene på noe hotell i denne svært så spisevennlige byen.

Les mer om hotellet her

4. Anatelein Boutique Cave Hotel, Uchisar, Tyrkia

En helt utrolig lokalisering i vidunderlig luksus som skapt for et par som vil nyte hverandre og unike omgivelser.

Hotellet ligger ved siden av en topp med håndutgravede grotter. Toppen kalles slottet, og ligner også på et slott der det ligger med utsikt over den lille byen.

Et såkalt boutique luksushotell med et svært godt kjøkken og mange gode spisemuligheter.

Les mer om hotellet her

 Søk etter flybilletter her

5. Hotel Antiche Mura, Sorrento, Italia

Antiche Mura, ligger rett ved den største plassen i Sorrento. En kort gåtur ned til trappene som leder ned til bademulighetene  og svært sentralt plassert i forhold til både uteliv, restauranter og butikker i en rolig sidegate. Det er vel det man kaller et skikkelig kinderegg, plasseringsmessig.

Hotellet er opprinnelig en villa fra det 19.århundret i såkalt belle epoque-stil med en virkelig flott bakgård. Denne bakgården har nå et lite svømmebasseng, solsenger og spisegrupper for frokost og lunsj.

Les vår sak om hotellet her: Det beste hotellet jeg har bodd på

6. The Majestic, Santorini

Dette hotellet var en perle på Santorini, og til sommeren 2014 vil det være en nyoppusset perle. En femstjernes luksusperle med absolutt alt du kan drømme om av fasiliteter.

Her kan du leie en privat yacht for en liten tur (med kaptein, selvfølgelig), få sjåfører til å kjøre deg rundt i luksusbiler eller bare nyte den utrolige maten, den virkelig storslåtte utsikten eller ta en svømmetur i det nydelige bassenget.

En opplevelse for livet, akkurat som en bryllupsreise bør være.

Les mer om hotellet her

7. Six Senses Yao Noi Beyond Phuket

Resortet som oftest kommer på topp på rankinger for det mest romantiske i Thailand, og hvis du lurer på hvorfor bør du kikke på bildene.

Her ser du dem

8. Linthwaite House Hotel, Windermere, Stobritannia

Dette hotellet har utsikt ut over Lake Windermere i det som kalles Lake District i Storbritannia. For å forklare hvordan det ser ut: Postman Pat-land. Utrolig romantisk, naturlig og med luksus slik nesten bare britene klarer det.

Strålede mat (3 AA-rosetter og en High 5 i Good Food Guide), en veldig god bar og en natur som bare innbyr til romantikk. Dette er et sted for deg som både liker det britiske og det naturlige.

En virkelig opplevelse.

Se mer av hotellet her 

9. Burg Hotel Colmberg, Tyskland

Slottshotell som tar deg med til en litt annen tid. En opplevelse.

 Se bilder fra hotellet her

10. Harbour House, Niagara Falls, Canada

Et lite hotell (inn) med 31 rom som er hyperkoselig på ett av de mest romantiske stedene på planeten vår. En relativt god kombinasjon.

Les mer om hotellet her