En guide til vakre Thailand

Grønne jungler, hvite strender, dykkemuligheter og fantastisk mat tiltrekker mange nordmenn til eksotiske Thailand. Dessuten er alt veldig billig!

Båt, koh phi phi island, thailand
Thailand byr på vakre strender, deilig mat, helt unik atmosfære og mye mer. Foto: getty

Thailand er en destinasjon som har noe for enhver smak. Med sitt tropiske klima, hvite strender, eksotiske mat, flotte templer og landskap, fargerik historie og massevis av kulturelle og arkeologiske steder å utforske, vil du klare å finne noe du liker her. Her er våre guide til deg som skal på ferie hit.


Din guide til Thailand

Valuta: Thailandske Baht.

Språk:  I sør-Thailand er engelsk utbredt ettersom mange mennesker er i reiselivsnæringen. De fleste, spesielt de som jobber med turaktiviteter og hoteller, vil kunne hjelpe deg. I nord, og mer landlige områder, er det sjanser for at du vil møte folk som ikke snakker engelsk i det hele tatt. Men ikke bekymre deg, lokalbefolkningen er utrolig hyggelige og møte du dem med et smil, er de stort sett villige til å hjelpe så godt de kan.

Sør-Thailand

Phuket

Thailands mest populære øy med mange vakre strender og den berømte James Bond-øya.

Kjent for å være øya de spilte inn «Mannen med den gyldne pistol». Foto: getty

Øyprovinsen Phuket ligger i det sørlige Thailand som et av sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender og dykkemuligheter.
I denne provinsen finner du også Khao Sok National Park hvor du kan oppleve jungelen for fullt med elefanter, trehus og fine innsjøer.

I Phang Nga Bay-bukten finner du den kjente James Bond-øya, der Roger Moore spilte «Mannen med den gyldne pistol» fra 1974. De aller fleste turister oppholder seg dog på den vestlige kysten av Phuket, der flyplassen ligger. og da er Kamala Beach et godt valg.


Få inspirasjon til ting å se i Phang Nga-bukta her

Andre opplevelser i Phuket

Vannaktiviteter som snorkling, dykking, vindsurfing eller kajakkturer er veldig populært, men er du lei strand og vann vil du kunne dra på mer aktive dagsutflukter. Du kan for eksempel dra til den store statuen Big Buddha på Nakkerd Hill i Chalong, som er en av de mest populære severdighetene i Thailand.

Opplev feriebyen Patong, og da særlig Bangla Road (Soi Bangla), også kjent som Patong Walking Street eller Thanon Bangla, en av de største turistattraksjonene i Phuket. Gaten våkner til liv etter solnedgang når veien stenges for trafikk og neonlysene og musikken tar over.

Luksushotell i Phuket: The Shore at Katathani

Dette er et 5-stjerners hotell på stranden. Fordelt på 48 gjesterom med restaurant, spa og helsestudio. Du får servert herlig frokost(gratis) og samt gratis wi-fi er å finne overalt på hotellet. På rommene kan du få spektakulær utsikt over havet og eget basseng.

Les mer om hotellet her

Familiehotell i Phuket: Sunwing Resort & Spa i Kamala

Sunwing Resort & Spa er et 4-stjerners resort på stranden med Surin-stranden kun 3,3 km unna. 2 restauranter, 4 utendørsbassenger, helsestudio og spa med full service.

Les mer om hotellet her

Beste hotell for romantisk ferie i Phuket: Renaissance by Marriott i Mai Khao

Dette hotellet ligger på en privat strand i Mai Khao med utendørsbasseng,  3 restauranter og 2 barer/lounger. Hva med romantisk spa-dag for to? Tre inn i denne herlige romantiske atmosfæren.

Les mer om hotellet her


Krabi

Kritthvite strender som du ser i filmer. De berømte Phi Phi-øyene og stranda hvor The Beach ble spilt inn med selveste Leonardo Dicaprio i hovedrollen.

I det sørlige Thailand finner du også Krabi-provinsen , som har alt man ønsker seg av en ferie i Thailand. Etter Phuket er Krabi en favoritt blant nordmenn. Provinsen har over 200 store og små øyer, mange av dem ubebodde. Det er en opplevelse i seg selv å utforske øyene.

Phi Phi-øyene i Krabi

Phi Phi-øyene en øygruppe i Phang Na-bukten. Hovedsaklig er det to hovedøyer på Phi-Phi: Koh Phi Phi Don og Koh Pih Pih Leh. Øyene er kjent som Thailands mest berømte øyer hvor mange kjente Hollywood-filmer er blitt spilt inn. Blant annet ble filmen «The Beach» med Leonardo Dicaprio som ble filmet på stranda Maya Bay på Koh Phi Phi Ley-øya

Se hva slags aktiviteter som venter deg på Phi Phi-øyene

Hovedøya Koh Phi Phi Don i Krabi

Den største Phi Phi-øya er Ko Phi Phi Don, som er den eneste øya med fast befolkning. Denne øya var tidligere en skjult perle kun backpackere visste om, men har blitt allment kjent nå. Øya byr på fest, og partyfaktoren er minst like høy som musikken.

For deg som er mer interessert i en aktiv ferie, er det fantastiske muligheter for dykking – både for erfarne og nybegynnere. Det er fantastisk utvalg av fisk, vakre koraller og leopard hai på sandbunnen. Snorkling er også populært, hvor du kan leie utstyr i Phi Phi Don village. NB: noen av strendende er tidvis stengte for å værene om korallene i vannet.

Monkey beach

Er du på Phi Phi-øyene, er det et must å ta turen til Monkey beach. For å komme til denne stranda må det leies en kajakk(30 min) eller kjøre taxibåt fra Loh Dalum Bay. Her møter du selvsagt på apekatter som du kan hilse på.

Luksushotell i Krabi: Phi-Phi Cliff Resort i Ton Sai Bay

Hotellet ligger idyllisk på stranden på Ton Sai Bay med utendørs basseng og restaurant som spesialiserer seg på thailandske retter.

Les mer om hotellet her

Familievennlig hotell i Krabi: Phi Phi Island Cabana Island i Ton Sai Bay

Dette hotellet er bra egnet for familier, med tilbud om barnepass. Ligger på stranden  to restauranter og to barer med gratis frokostbuffé og wi-fi i lobbyen. Hotellet er meget sentralt midt på øya, og på dagtid skjermet fra bylivet.

Les mer om hotellet her


Nord-Thailand

Chiang Mai

Mange kulturelle og historiske attraksjoner – for deg som vil ha mer enn sol og strand.

Dersom du vil oppleve litt annet enn sol og bad kan du reise til Chiang Mai, den største byen i Nord-Thailand. Byen er full av kulturelle og historiske attraksjoner, og innenfor det som er igjen av de historiske bymurene finnes det mer enn 30 templer.

Det mest kjente tempelet er Wat Phra That Doi Suthep som ligger på en fjelltopp 15 kilometer utenfor byen. Når du besøker byen er du heller ikke langt unna «Den gyldne triangel», et område som i utgangspunktet er kjent for sin store illegale opiumsproduksjon, men som blir markedsført som samløpet av elvene Mekong og Ruak, og hvor du kan stå i Thailand og se både Laos og Myanmar.

Her finner du hoteller i Chiang Mai

Her bor du i Chiang Mai: Four Seasons Resort Chiang Mai

Dette 5-stjernes hotellet ligger midt i en risfarm med klassisk thaiarkitektur og en service slik du nesten kun får i Thailand. I tillegg skal du lete veldig lenge etter et mer luksuriøst sted for å slappe av. En helt utrolig plassering med et luksus-spa, en golfbane fem minutter unna, muligheten til å være med å plante ris, eller ta kickboksing-timer.

Sjekk flere hoteller i Chiang Mai her.


Sentrale Thailand

Bangkok

For deg som vil oppleve en fargerik storby med skyskrapere, hektiske gater og pulserende uteliv.

Foto: getty

Storbyen Bangkok kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver.

Her ser du en oversikt over aktiviteter i Bangkok

Søk hoteller i Bangkok

Her bor du best i Bangkok: Mandarin Oriental, Bangkok

Dette hotellet i Bangkok ligger i rolige omgivelser ved Chao Phraya, med en kort gåtur til skytrain om du vil komme deg rundt. De aller fleste rommene har en utrolig utsikt. Alle rommene har store bad, og hotellet har en sjømatrestaurant med en virkelig fin beliggenhet rett ved elva. For familier er det en egen barneklubb for barn mellom 3 til 14 som er åpen fra klokken 15.00 til 23.00. Du kan også leie barnevakt på hotellet.

Les mer om hotellet her


Øst-Thailand

Koh Chang

En virkelig avslappende ferie med uberørte, flotte strender og mindre turister.

En av Thailands vakreste øyer. Foto: getty

Koh Chang er en av Thailands vakreste øyer og er ideell for deg som vil ha en avslappende ferie og bare nyte den storslåtte naturen. Øya grenser til Kambodsja med kort båttur unna. De fleste strendene ligger på vestkysten av øya, sammen med de aller fleste hotellene.

70 prosent av øya er dekket av jungel, og turismen har nylig begynt å trappe seg opp. De uberørte strendene og glitrende vann er noe av trekkplasteret , men en rekke luksuriøse spa og hoteller har dukket opp som har gjort øya enda populær. Samtidig kan man finne mange rimelige hoteller, enten om du reiser alene, med familie eller som par.

Søk hoteller i Koh Chang her

Beste luksushotell i Koh Chang: The Emerald Cove Resort

Et spa-hotell med mange fasiliteter som utendørsbasseng, restaurant, bar, treningstudio – og med en privat strand rett foran deg! Hotellet er perfekt for avslapning, og passer også for barn.

Les mer om hotellet her


Beste hotell for romantikk i Koh Chang: Sylvan Koh Chang

På en privat strand med Kae Bae-stranden kun få meter unna. Her føles det som bor i utkanten av jungelen, med havutsikt fra rommene og utendørsbassenget. Flott hotell for dere som vil bare tilbringe tiden på, og utenfor hotellet.

Les mer her