Verden rundt med Liverpool F.C.

Vi gir deg reiseguiden til hjembyene til noen av de største stjernene på Liverpool. 

Og selvfølgelig til Liverpool.

 

coutinho

Philippe Coutinho, Rio de Janeiro (Brasil)

rioPhilippe Coutinho Correia ble født 12.juni 1992 i Rio de Janeiro. Byen er den nest største i Brasil med 6,3 millioner innbyggere. Coutinho begynte sin karriere for Vasco de Gama.

Rio er en av verdens mest besøkte byer, og skal for øvrig også avholde OL i 2016 og ha finalen i fotball-VM 2014.

Rio de Janeiro er frodig og grønn, samtidig som den er tettbygd og folksom. Her finner du de fantastiske og verdensberømte strendene Copacabana og Ipanema, et av verdens syv nye underverker, karneval, store og små salsaklubber og liv og røre fra morgen til kveld. Dette er byen som alle bør oppleve en eller annen gang i løpet av livet.

Tre luksushotell i Rio de Janeiro:

hotell

Copacabana Palace HotelHotel Fasano Rio de Janeiro,Relais & Châteaux Santa Teresa

Les også: 20 grunner til å reise til Brasil

sturridge

Daniel Sturridge, Birmingham (England)

The-New-Mailbox-homepage-bannerSturridge er født i Birmingham og spilte sine barndomsår for sjokoladefotballklubben Cadbury Athletic, senere for Aston Villa i hjembyen. Birmingham er den byen med flest innbyggere i Storbritannia utenfor London. Byen vokste under industrirevolusjonen i England, og er i dag en virkelig storby.

15832_53_yDu finner det meste i Birmingham, alt fra Cadbury World (jepp, sjokolademerket er fra Birmingham og har sitt eget store lekeland) til designshoppingsenteret The Mailbox.

Med så mye forretningsvirksomhet i byen er det også veldig mange goder hoteller som Hilton Garden Inn Birmingham Brindley Place, Hyatt Regency Birmingham og Hotel La Tour.  Birmingham ligger for øvrig omtrent midt i mellom London og Manchester, for deg som flyr til England.

glenjohnson

Glen Johnson, London (England)

Glen McLeod Cooper Johnson bodde sine første år sørøst i London, nærmere bestemt Greenwich. Han er for øvrig oppkalt etter Glenn Hoddle. Som navnet avslører er det her Greenwich Meridian kommer fra, i tillegg til Greenwich Mean Time.

Les også: Den virkelig store London-guiden

joseenrique

José Enrique Sánchez, Valencia (Spania)

valenciaSom barn var José Enrique både sprinter og fotballspiller i sin hjemby, Valencia. Hjembyen er for øvrig den tredje største i Spania (etter Barcelona og Madrid). Havnebyen har den største havnen i Middelhavet, og er et naturlig startpunkt for mange turister.

valencia2Selve byen har også mye å by på i seg selv, slik som å besøke den vakre gamlebyen eller Ciutat de les Arts i les Ciències in Valenciano and Ciudad de las Artes y las Ciencias. Liker du paella så er dette for øvrig hjembyen.

I Valencia er det mange fine, rimelige (i forhold til hva du får)  hoteller. Slik som Ayre Hotel Astoria Palace og Hotel Las Arenas Balneario Resort.

Det er også et utrolig godt utgangspunkt for leiebil rundt omkring i Spania. Sjekk leiebilpriser her.

kolotoure

Kolo Touré, Bouaké (Elfenbenskysten)

Bwake eller Bouaké er den nest største byen i Elfenbenskysten, og ligger omtrent midt i landet. Fem mil unna ligger landets største innsjø, Lake Kossou. Byen er nok mest aktuell som besøk hvis du er medlem av fredsbevarende styrker fra FN.  Touré spilte for øvrig for klubben ASEC Mimosas, som kommer fra kystbyen Abidjan.

agger

Daniel Agger, Hvidorve (Danmark)

Hvidorve er forstad til København. Det lokale laget der har blant annet gitt spillere som Peter Schmeichel. Daniel Agger spilte for øvrig sine ungdomsår for Brøndby. I Hvidorve finner du blant annet Scandic Hotel Hvidorve.

Les vår urbane guide til København her

henderson

Jordan Henderson, Sunderland (England)

665028_68_yJordan Brian Henderson spilte for sin hjembyklubb, Sunderland, fram til Liverpool kjøpte ham. Byen Sunderland har 300 000 innbyggere, mens det bor rundt 1,1 millioner i områdene rundt. Kystbyen er for øvrig en av de nordligste byene i England, selv om nabobyen Newcastle er et hakk nordligere. Hvis du liker fart bør du sjekke ut Karting North East om du er i nærheten.

Skal du bo i Sunderland kan du sjekke ut Marriott Sunderland.

sakho

Mamadou Sakho, Paris (Frankrike)

Sakho vokste opp i Goutte d’Or, øst for Montmartre. Det er her du finner markedet le marché Dejean. Sakho spilte hele livet for PSG (tidligere Paris FC) før han gikk til Liverpool.

Les vår guide til Paris her

lucasleiva

Lucas Leiva, Dourados (Brasil)

Lucas Pezzini Leiva ble født i byen Dourados i staten Mato Grosso do Sul. Landbruksbyen Dourados ligger ikke langt fra byen Paraguay (12 mil unna byen). Byens kallenavn er modellbyen, og besøker du byen bør du prøve Doce de Leite.

Vil du besøke hjembyen til Lucas Leiva kan du bo på Hotel 10 Dourados.

simon

Simon Mignolet, Sint-Truiden (Belgia)

Simon Mignolet er født i denne byen i Limburg i Belgia, omtrent midt i Belgias fruktregion. Her kan du se et tårn fra det lokale rådhuset (Stadhuis) som står på UNESCOs verdensarvliste, og den virkelige opplevelsen det er å besøke der byen oppstod i Abdijstad.

Her kan du bo på utrolige Kasteelhoeve de Kerckhem.

joeallen

Joe Allen, Camarthen (Wales)

Dette lille stedet med 15 000 innbyggere har først og fremst en av de største kirkene i Wales, St. Peter’s Church. Det er en halv times kjøretur fra Swansea til Camarthen. I Swansea kan du bo på White House Hotel.

sterling

Raheem Sterling, Kingston (Jamaica)

Raheem Shaquille Sterling ble født i hovedstaden på Jamaica. Denne øya, og byen, er og blir et ferieparadis. Mat, drikke, kultur, musikk…

Her finner du alt fra den mest utrolige luksus som dette til litt mindre dyrt som dette. Og dette: Strawberry Hill.

skrtel

Martin Škrtel, Handlova (Slovakia)

Denne byen med 18 000 innbyggere ligger omtrent midt i Slovakia.

Les vår guide til Slovakia her: En ukjent ferieperle

Steven Gerrard er født like utenfor Liverpool, i Whiston.  Jonathon Patrick «Jon» Flanagan er fra Liverpool.  En guide til Liverpool finner du under.

153556875

Slik kommer du til Liverpool

Flyplassen til Liverpool heter John Lennon Airport. Du kan reise til den flyplassen med Ryanair. Det er heller ikke langt, vanskelig eller dyrt å komme seg fra Manchester. Dit er det flere flyselskap som har flyvninger fra Norge. Du kan også ta tog fra London for å komme til Liverpool.¨

Fem ting i Liverpool

1. Pier  Head – Museum of Liverpool, Royal Liver Building

2. Albert Dock – International Slavery Museum, Tate Liverpool, Merseyside Maritime Museum

3. World Museum Liverpool – ett av de beste museumene i Storbritannia

4. Ferry ‘cross the Mersey – du må selvfølgelig ta ferja

5. Liverpool Chinatown – det største chinatown utenfor USA i verden

Topp 10 hoteller i Liverpool

Her er de 10 hotellene du virkelig bør vurdere i Liverpool. En by hvor hotellprisene er langt lavere enn for eksempel London.

1. Hotel Indigo City Centre – fra 799 kroner per natt

2. The Stalybridge Suites –  fra 775 kroner per natt

3. Adagio City Centre – fra 620 kroner per natt

4. Hope Street Hotel – fra 725 kroner per natt

5. Posh Pads at the Casartelli –  fra 572 kroner per natt

6. Hard Days Night Hotel – fra 859 kroner per natt

7. Hilton Liverpool – fra 849 kroner per natt

8. Crowne Plaza – fra 735 kroner per natt

9. The Liner Hotel – fra 515 kroner per natt

10. Marriott Liverpool City Centre – fra 849 kroner per natt

Mat og uteliv

Innbyggerne i Liverpool kan å feste. Virkelig. Det er nesten så de klarer å holde tritt med nordmenn på besøk. Skulle vi anbefalt et sted å start så er det Alma de Cuba – et utrolig sted som er både en super restaurant og virkelig  et kult sted å gå ut. Sjekk også deres søndagsbrunch med gospelkor.

Akkurat det med mat og uteliv hånd i hånd er slik det nesten bare er. Selvfølgelig har Liverpool noen veldig gode restauranter (hvor det til tider, spesielt på ukedager, er en viss fare for å sitte i nærheten av noen fotballspillere). Slik som The London Carriage WorksPuschkaHannover Street Social ogPanoramic 34Fraiche har en stjerne hos Michelin.

For puber og barer sjekk ut The MagnetBumperThe Lion Tavern og The Ship and Mitre. Vurder også Pan-American Club, sterkt.

 Musikk – Beatles og litt til

Du må nesten besøke Beatles-museet hvis du har hatt et forhold til Paul, John, George og Ringo. Du finner det på Albert Dock. Er du stor fan kanBeatles-butikken også anbefales. Hvis du vil se Liverpool som Beatles sang om så ta Magical Mystery Tour. Selvfølgelig i tillegg til et besøk påCavern Club. Superfans kan besøke kirken hvor John og Paul først møttes. På kirkegården finner du gravstøtten til Eleanor Rigby. 20 Forthlin Road er barndomshjemmet til Paul McCartney, og er åpent for besøkende.

For musikkopplevelser mens du er i Liverpool kan du sjekke hva som foregår på O2 Arena og Echo Arena.  Et litt annerledes sted er Korova.  Sjekk også Zanzibar ClubFact og følg etter de lokale. Spør. Det er ikke helt sikkert du skjønner hva de sier, men er du heldig får du dem til å følge deg også. Spesielt hvis du lover å spandere en øl. Vurder også The Barfly.

Shopping

Liverpool One & City Center er tingen for shopping. I motsetning til de fleste andre byer i verden er shoppingsenteret i Liverpool rett ved gågata og resten av shoppingen. Egentlig er det heller ikke et shoppingsenter slik du vanligvis tenker på det, mer en smart samling av butikker, kino og spisesteder. Les mer om Liverpool One her. Du finner en Apple-butikk, en Disneystore og 158 andre shopping/spisesteder. Er du ute etter noe litt mer upscale kan du sjekke ut Cavern Walks. En togtur til Southport kan også anbefales. Toget går hvert kvarter, og deres Lord Street er verdt turen.

Det største shoppingsenteret i Liverpool er St. JohnsPrimark: 48-56 Church Street, midt i sentrum

Hotell i god shoppingnærhet, middels klasse: Stalybridge Suites

Det tar det fire minutter å gå fra dette topphotellet på havna i Liverpool til sentrum. Hotellet er rangert som et av de beste i Liverpool, og det av en grunn. Det skal likevel være vanskelig å få betalt særlig mye for overnattingen. Til det er hotellrom i Liverpool såpass lavt priset i forhold til hva man kjenner fra London. Det er også et typisk forretningshotell så hvis du kommer i helgen kan du få enda lavere priser.

Hotell i god shoppingnærhet, billig: Holiday Inn Liverpool City Centre

Dette helt fine og ok hotellet ligger midt i sentrum av Liverpool med kort gåavstand til shopping-gågaten hvor du finner Primark. Her betaler du svært lite for en veldig god plassering.

Fotball-billetter

Det skiller noen hundre meter på disse lagene, og lagene har også relativt tilgjengelige superpakker for fans av lagene. Hos Liverpool er prisen fra 95 pund per kamp, mens Everton ligger på omtrent det samme.

Her kan du sjekke tilgjengeligheten til Liverpool

Her kan du sjekke tilgjengeligheten hos Everton

Foto: Getty Images, Liverpool F.C., Yay images