Norgesferie: 17 utrolige steder i Norge

Noen av Norges vakreste steder du bare må oppleve.

Nordmenn elsker å feriere i Norge og Norge elsker nordmenn på ferie. Nydelige fjorder, fjell, fossefall og breer – man trenger ikke å reise langt for å knipse det perfekte feriebildet her til lands. Vi har samlet noen flotte Instagram-bilder tatt rundt om i Norge slik at du kan få litt inspirasjon når du planlegger din neste Norges-ferie. Med på kjøpet finner du tips til hvor du kan bo i nærheten av disse utrolige stedene.

Finn de aller beste hotellene i Norge på Laurel Nights.

1. Briksdalsbreen, Stryn, Sogn og Fjordane

En brearm som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Her kan du kjøre trollbiler til Briksadalsbreen, eller nyte utsikten med en båtsafari. Stryn ligger i den innerste delen av Nordfjord, i et område som er kjent for sine spektakulære omgivelser med isbreer, flotte fjorder og fjell. Stryn kan tilby et rikt utvalg av naturopplevelser. Her kan du gå tur over breen, gå vandretur i det grønne og nyte de nydelige sanddynene på én og samme dag.

Hotelltips: Stryn Hotell

 

2. Senja, Troms

Vakkert, idyllisk og Norges største øy etter Hinnøya. Naturen på Senja er et tverrsnitt av norsk natur, med alt fra rolig landskap med myrer, høyfjell, furuskog og skogklede lier. Du kan oppleve Senja gjennom en vakker sjøreise med hurtigruten.

Hotelltips: Hamn i Senja

3.  Kjeragbolten, Lysefjorden

Kanskje verdens mest kjente stein? Kjeragbolten ligger på fjellet Kjerag – omtrent 1000 meter over havet.

Bolten på Kjerag er rund stein som har satt seg fast mellom to fjellsider  – og denne er det mulig å stå på toppen av – om du tør! Mange fjellklatrere og basehoppere drar hit, men en gåtur opp til bolten byr også på litt av et adrenalinkick.

Hotelltips: Radisson Blu Atlantic Hotel

4. Geiranger

Spektakulære utsikter, snødekte fjell og ville fosser. Geiranger er et av Norges mest populære reisemål med over 700 000 besøkende fra hele verden hvert år.

I tillegg er Geiranger listet opp på Unescos verdensarvliste, samt kåret til det best bevarte verdensarvstedet av det amerikanske magasinet National Geographic.

Hotelltips: Hotell Union

 

5. Lofoten-øyene

Det er faktisk ingen andre steder i Norge med så mange vakre strender som i Lofoten. Et ukjent strandparadis med turkisblått vann, myk sand som mel, og snødekte fjell.

Hotelltips: Lofoten SuiteHotel i Svolvær

Fresh mornings ?#LofotenIslands @gossegosso

Et innlegg delt av Lofoten Islands ?? (@lofotenislands)

6. Loen, Sogn og Fjordane

Loen er en bygd i vakre Stryn. Et perfekt sted for deg som vil utforske fjell og natur i løpet av dagen og nyte en total avslappet ferie.

Hotelltips: Hotell Alexandra

This place is so beautiful ? Follow us ? @LuxuryTravelTour #luxurytravel #luxury #travel

Et innlegg delt av Luxury Travel & Lifestyle (@luxurytraveltour)

7.Odda, Hordaland

Odda er en by og kommune i Hordaland, kjent for sin vakre natur. Kommunen er særlig kjent for Hardangervidda og Trolltunga.

Hotelltips: Trolltunga Hotel

 

8.Tromsø

Polarbyen Tromsø er et av de beste stedene for nordlys fra september til mars. Også kjent som Nordens Paris. Fra 20.mai til 20.juli kan du oppleve Tromsøs berømte midnattssol. Ellers er Tromsø kjent for kulturlivet og sitt yrende uteliv.

Hotelltips: Clarion Hotel The Edge

 

 

9.Trollstigveien, Åndalsnes, Møre og Romsdal

En del av nasjonale turistveg, som strekker seg helt fra Geirangerfjorden, og en del av Unescos verdensarvliste. Et imponerende veianlegg der veien slynger seg i 11 svinger langs bratte fjellsider. Hver sving har eget navn, gjerne kalt etter arbeidsformannen på det anleggslaget som bygde svingen. Du kan også beundre Trollvegen på baksiden av Trollstigen. Her bør du ikke ha høydeskrekk!

Hotelltips: Grand Hotel Bellevue

10. Svalbard

Svalbard er et av verdens største områder med uberørt natur – med nordlyset og den uendelige stjernehimmelen som det største trekkplasteret.

Hotelltips: Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

11.Brennviksand, Steigen, Nordland

Utrolig flott strand omringet med fantastisk natur som tar pusten fra deg. Stranden ligger 3,5 time nord for Bodø. Absolutt verdt å se!

Hotelltips: Hotel Grand Bodø

S ø n d a g e r i S t e i g e n ??☺ #sundays #lillebåbbi #narnianordfold ? @kristinulrikken

Et innlegg delt av Ada Christine (@adapradas)

12. Engeløya, Steigen, Nordland

Ei øy i Steigen kjent for turkist vann, storslått natur og store hvite strender. Opplev Steigen – du vil ikke angre!

Hotelltips: Steigen Sjøhus

13.Vega, Helgeland, Nordland

Vega er et øyrike som består av omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Nærmeste flyplass er i Brønnøysund. Herfra kan du ta drosje til hurtigbåtkaja (6-7 minutter) eller gå (3 minutter). Og nei, dette er ikke Syden.

Hotelltips: Thon Hotel Brønnøysund

 

14.Hvaler, Østfold

Hvaler er en øykommune som består av 833 øyer, holmer og skjær. Her kan du fiske, seile, og oppleve den unike skjærgården. Du kan reise med buss til Hvaler på ca 2 timer fra Oslo.

Hotelltips: Hvaler gjestgiveri

 

 

16.Brusand, Jæren, Rogaland

En bygd og et tettsted med kun 434 innbygger. Fra Brusand og til Kvassheim er det en populær tur langs den vakre kystlinjen.

Hotelltips: Jæren Hotel i Bryne

17.Ålesund

Det sies at i Ålesund må du stadig se opp. Det er byen hvor fjell og fjord møter hav. Et must er å se jugendstilen Ålesund er kjent for, eller ta en tur til de majestetiske Sunnmørsalpene.

Hotelltips: Radisson Blu Hotel

 

 

Les også:

Norges beste hotell 2018

Her får du Norges beste hotellutsikt

De 200 beste hotellene i Norge