De beste strandhotellene i Norge

Klart du kan få strandliv i Norge! Vi har tatt en kikk på de aller beste hotellene i nærheten av strender i Norge for deg som vil feriere i eget land.

Les også denne saken om Norges beste strender.

Oslo, Huk og øyene

Det nærmeste du kan komme Huk og – den beste stranden på Bygdøy – Paradisbukta samt Bygdøy Sjøbad hotellmessig er Scandic Sjølyst.

Det tar fem minutter å komme deg til sentrum fra Skøyen-området med kafeer, restauranter og butikker.

En annen mulighet kan være Scandic Fornebu, som er et stort familiehotell med eget lekeland for barn. Fra sentrum av Oslo kan du raskt komme deg til Bygdøy med båt, og det er gode argumenter for at det er deilig å bade fra øyene utenfor Oslo.

Scandic Victoria ligger fint til rett ved rådhuset, og dermed i gangavstand til båtene. En plassering rundt Oslo City og Sentralbanestasjonen gir deg også et veldig godt utgangspunkt for å ta buss 30 til Bygdøy, eller ta trikken til bryggene ved rådhuset.

Sola Strand Hotel

En av de fineste sandstrendene i Norge er rett ved Sola Strand Hotel, et hotell og et område som får deg til å føle deg som om du er i Danmark. Kanskje med unntak av alkoholprisene, men slik er nå en gang Norge.

Se på Sola Strand Hotel her

Tjøme

Badested og båtsted. Mange fine steder å bade, også i gangavstand. Scandic Havna Tjøme er et fint valg for deg som liker å være i vannkanten.

Se nærmere på Scandic Havna Tjøme nå

Kristiansand

Sørlandets hovedstad har en veldig fin bystrand. Denne stranda er ikke bare en finfin strand, den har også en plassering som veldig få strender i Norge kan konkurrere med: Den er omtrent midt i byen, derav navnet. Det at også det ofte er sol på det blide sørlandet, byen har mange fine spisesteder og mange andre muligheter for underholdning gjør Kristiansand til et supert strandvalg.

Scandic Kristiansand Bystranda sier selv det har den beste beliggenheten i Norge, noe vi nok kan være ganske enige i. Det blir det største hotellet på sørlandet, og ligger også vegg i vegg med Aquarama som har både badeland og spa.

Os

Solstrand Hotel & Bad er kåret til det beste hotellet i Norge flere ganger av våre lesere, og er en god grunn til å dra for å oppleve stedet. Selve stranden kan man argumentere for at ikke er den deiligste, men det er fint å bade fra stranda.

Her finner du hotellet

Drøbak

Drøbak er en strålende sommerby med vakkert strandområde ved Badeparken og Parrstranda. Ute på Oscarsborg festning (med ferjeforbindelse) finner du Kommandantens badeplass.

Du kan bo på Hotel Reenskaug i sentrum av Drøbak, hvor det meste er i gangavstand. Du kan også bo på Oscarsborg.Castle Hotel & Resort. Sjekk her.

Mandal

Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at du finner flere strender på sørlandet på denne listen. Det norske syden vil nødvendigvis ha flere strender på listen enn de fleste andre områder. Sjøsanden ligger i gangavstand fra sentrum i Mandal, og er en del av et større friluftsområde (Furulunden). Du kan til og med jukse litt ved å legge deg inn på Rosfjord Strandhotell.

Da har du også mulighet til å variere strandopplevelse med badeland (Sørlandsbadet). Det ligger riktignok i Lyngdal, men langt til Mandal er det ikke. I Mandal kan du bo på sjarmerende Kjøbmandsgaarden Hotel.

Grimstad og Arendal, men egentlig Fevik

Det er muligens litt juks, men de to strendene utenfor Grimstad (Storesand er riktignok på Fevik, men det er et steinkast eller to fra Grimstad) er verdt å nevne, og vi slenger med Arendal også. Groos er et stort område med langgrunne strender, sommerrestaurant, fin parkering og deilige svaberg.

Storesand er et offentlig friluftsområde med supre parkeringsmuligheter og svært mange bademuligheter. I tillegg, hvis du får tak i en båt, kan du bade fra mange deilige holmer. Når det gjelder hotellmuligheter har du et supert hotell i Arendal som heter Hotel Tyholmen, mens du er i Fevik er Strand Hotel Fevik et godt valg.