De beste strandhotellene i Norge

Klart du kan få strandliv i Norge! Vi har tatt en kikk på de aller beste hotellene i nærheten av strender i Norge for deg som vil feriere i eget land, og hoteller som er på en strand.

Strandhotell i Norge
Få den ultimate strandhotell-opplevelsen i Norge.På bildet er Strandhotell Fevik i Grimstad. Foto: Hotels

Les også denne saken om Norges beste strender.

Opplev Norges vakre strender på luksuriøse strandhoteller og hoteller i nærheten av kystperlene. Med spektakulære kystlandskap og fortryllende stranddestinasjoner, er Norge et paradis for strandelskere.

Følg Reisetips på Instagram og Facebook

Hoteller ved de fineste strendene i Oslo

Oppdag Oslos beste strandopplevelser med hotellene som gir deg en perfekt base for å utforske kystens skjønnhet. Scandic Sjølyst, plassert nær Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad, er det ideelle valget for strandentusiaster.

Fra det trendy Skøyen-området tar det bare fem minutter å komme til sentrum med sine sjarmerende kafeer, deilige restauranter og varierte butikker. På Scandic Sjølyst får du det beste av begge verdener – strandliv og byopplevelser.

For en levende atmosfære og fantastiske bademuligheter for hele familien, besøk Sørenga Sjøbad. Du kan bo ved Oslo Opera på Thon Hotel Opera eller Clarion Hotel Oslo ved Barcode og nyte nærheten til dette pulserende sjøområdet.

Utforsk flere av Oslos skjulte perler langs Mosseveien – Malmøya, Ulvøya og Hvervenbukta. Disse idylliske strendene vil ta pusten fra deg. Reisen fra sentrum tar bare 15-20 minutter med buss.

Transporttips: Ta buss nummer 85 direkte til Malmøya og Ulvøya, eller hop på buss nummer 81 mot Myrvoll stasjon og gå av på Fiskevollen for å nå Hvervenbukta.

Opplev Oslos strandskatter og nyt en uforglemmelig reise som kombinerer sol, sand og kystmagi. Fra det luksuriøse Scandic Sjølyst til de levende Sørenga Sjøbad og de pittoreske strendene langs Mosseveien – Oslo inviterer deg til å oppdage sin vakre kystlinje.

Beste hotell i Oslo: Sommerro

Sola Strandhotell

Sola Strandhotell er en perle som ligger ved en av Norges vakreste sandstrender. Hotellet og området rundt gir deg en atmosfære som kan minne om Danmark, med sin avslappede og sjarmerende stemning. Her kan du virkelig nyte strandlivet og føle deg som om du er på en tropisk ferie.

Beliggenheten ved stranden gir deg umiddelbar tilgang til det krystallklare vannet og den myke sanden. Du kan ta solbad, ta en forfriskende dukkert eller gå på lange avslappende spaserturer langs kysten. Sola Strandhotell er det perfekte stedet for å slappe av og lade batteriene mens du nyter den vakre naturen.

Se på Sola Strandhotell her

Strandhotell i Norge
Sola strandhotell ligger på Sola-stranden ved Stavanger. Foto: Hotels

Hotell ved vannkanten i Tjøme

Tjøme er et sjarmerende badested og båtsted som tilbyr en herlig blanding av avslappende strender og maritim atmosfære. Dette idylliske stedet har mange vakre steder å bade, og det beste av alt er at flere av dem ligger innen gangavstand.

En av de beste overnattingsmulighetene i Tjøme er Scandic Havna Tjøme, et hotell som ligger rett ved vannkanten. Her kan du virkelig nyte nærheten til vannet og den beroligende utsikten. Hotellet tilbyr deg et komfortabelt opphold og en perfekt base for å utforske Tjøme og dets fantastiske bademuligheter.

Se nærmere på Scandic Havna Tjøme

Bystranda i Kristiansand

Sørlandets hovedstad har en veldig fin bystrand. Denne stranda er ikke bare en finfin strand, den har også en plassering som veldig få strender i Norge kan konkurrere med: Den er omtrent midt i byen, derav navnet. Det at også det ofte er sol på det blide sørlandet, byen har mange fine spisesteder og mange andre muligheter for underholdning gjør Kristiansand til et supert strandvalg.

Scandic Kristiansand Bystranda sier selv det har den beste beliggenheten i Norge, noe vi nok kan være ganske enige i. Det blir det største hotellet på sørlandet, og ligger også vegg i vegg med Aquarama som har både badeland og spa.

Solstrand Hotel & Bad i Os

Os er et fantastisk reisemål som byr på en unik opplevelse ved Solstrand Hotel & Bad, som flere ganger har blitt kåret til det beste hotellet i Norge av våre lesere. Dette hotellet er en av hovedattraksjonene i området og er absolutt verdt et besøk.

Selv om stranden i Os kanskje ikke regnes som den mest idylliske, er det fortsatt en fin mulighet til å ta en forfriskende dukkert rett fra stranden. Når du bader her, får du samtidig gleden av den vakre naturen rundt deg.

Her finner du hotellet

Strandhotell i Norge
Solstrand Hotel & Bad hvor du går fra spa til strand rett utenfor hotelldøren. Foto: Hotels

Sommerbyen Drøbak

Drøbak er en fantastisk sommerby som byr på vakre strender og en herlig atmosfære. Badeparken og Parrstranda er to flotte strandområder hvor du kan nyte solen og bade i det krystallklare vannet. En tur til Oscarsborg festning, som du kan nå med ferge, vil også gi deg tilgang til Kommandantens badeplass, hvor du kan ta en forfriskende dukkert.

Når det gjelder overnatting, kan du velge mellom flere flotte alternativer i Drøbak. Hotel Reenskaug, som ligger i sentrum, er et ideelt valg. Her kan du bo midt i byen, med de fleste attraksjonene og fasilitetene innen gangavstand. En annen mulighet er Oscarsborg Castle Hotel & Resort, som tilbyr en unik opplevelse på den historiske festningen. Utforsk mulighetene og velg det som passer best for deg.

Strandhotell i Mandal

Mandal, også kjent som «Den norske syden», er et fantastisk reisemål som ikke skuffer når det gjelder flotte strender. Sørlandet er kjent for sitt vakre kystlandskap, og Mandal har flere strender som fortjener å være på listen over de beste i landet. En av disse strendene er Sjøsanden, som ligger innen gangavstand fra sentrum. Denne stranden er en del av det vakre friluftsområdet Furulunden. Hvis du ønsker en ekstra luksuriøs opplevelse, kan du til og med vurdere å bo på Rosfjord Strandhotell og nyte strandlivet i nærheten.

Strandhotell i Norge
Rosfjord Strand Hotel har også innendørsbasseg med herlig utsikt over stranden. Foto: Hotels

Mandal tilbyr mer enn bare strandopplevelser. Du kan også variere ferien med et besøk til Sørlandsbadet i Lyngdal. Selv om det ligger litt unna, er det ikke langt fra Mandal. Sørlandsbadet er et fantastisk badeland som passer for hele familien.

Når det gjelder overnatting, kan du velge å bo på det sjarmerende Kjøbmandsgaarden Hotel i Mandal. Dette hotellet gir deg muligheten til å oppleve sjarmen i byen og nyte komforten i et koselig hotell.

Mandal har mye å by på, enten du ønsker å nyte solen på stranden, utforske det vakre kystlandskapet eller oppleve den lokale kulturen. Ta deg tid til å utforske denne sjarmerende byen og nyt alt den har å tilby.

Her finner du Rosfjord Strand Hotel

Kjøbmandsgaarden Hotel sjekker du her

Strandhotell i Grimstad, Arendal og Fevik

Grimstad og Arendal, to sjarmerende byer på Sørlandet, har også sine egne flotte strender som er verdt å utforske. Selv om det kanskje er litt juks å inkludere dem i samme avsnitt, er de verdt å nevne sammen.

I Grimstad finner du strendene Storesand og Fevik, som begge er vel verdt et besøk. Selv om Storesand ligger litt utenfor Grimstad, er det likevel en kort avstand unna og lett tilgjengelig. Disse strendene tilbyr vakre sandstrender, langgrunne områder og et herlig sommermiljø. I tillegg finner du fasiliteter som sommerrestauranter og gode parkeringsmuligheter, slik at du kan nyte en behagelig dag på stranden.

Når du er i området, bør du også vurdere å besøke Arendal. Her finner du en populær strand ved navn Groos, som dekker et stort område. Groos-stranden er kjent for sine langgrunne strender, noe som gjør den perfekt for familier og de som ønsker å ta en avslappende svømmetur. I tillegg til den vakre stranden, kan du også utforske den fine parken og nyte en deilig piknik eller spasere langs strandpromenaden.

Både Grimstad og Arendal er kjent for sin sjarmerende sørlandske atmosfære, med idylliske kystlandsbyer, vakker natur og et rikt kulturliv. Utforsk de lokale gatene, besøk lokale butikker og nyt den avslappede atmosfæren i disse sjarmerende byene.

I tillegg til de flotte strendene i Grimstad og Arendal, vil du oppdage at Storesand er et offentlig friluftsområde som har mye å tilby. Her finner du supre parkeringsmuligheter og et bredt utvalg av bademuligheter. Hvis du har tilgang til en båt, kan du også utforske de mange deilige holmene i området og nyte badingen der.

Du har flere flotte overnattingsalternativer å velge mellom. I Arendal kan du sjekke inn på det flotte Hotel Tyholmen, som tilbyr komfortabelt og moderne overnatting midt i byen. Her kan du oppleve den sjarmerende atmosfæren i Arendal og ha enkel tilgang til strendene og andre attraksjoner i området. Hvis du befinner deg i Fevik, kan du vurdere å bo på Strand Hotel Fevik, som er et velrenomert hotell som gir deg en behagelig opplevelse og vakker utsikt over kysten.


Følg oss på Instagram:

Boutiquehoteller i København: Bærekraftig overnatting med sjarm

En uforglemmelig weekendtur i København er ikke komplett uten å oppleve det beste av gjestfrihet, unik stil og bærekraft. Og når det gjelder hoteller i København, er Guldsmeden Hotels det ultimate valget.