8 supertriks for London

Nordmenns favorittby har mange hemmeligheter. Vi gir deg triksene.

1. Skift hotelldistrikt

De aller fleste nordmenn prøver å få et hotell i nærheten av Oxford Street, og gjerne på nordsiden av Hyde Park. Dette er selvfølgelig et fint hotellområde, men det er verken det mest sjarmerende eller beste strøket å bo i. Vi ville heller satset på et hotell i Chelsea/Kensington, sørvest for Harrod’s. Bakgrunnen er at de fleste nordmenn reiser til London for en langhelg og hotellene her er ofte hoteller som reisende til ambassader eller forretningsreisende bruker. Det betyr at du kan svært mye for pengene hvis du reiser i helgen ettersom prisene settes ned. Kvaliteten på hotellene, størrelsen på rommene og restauranter/puber rundt er også bedre enn du er vant til. Det er en kort reise inn til sentrum, og kort gåtur til området rundt Harrod’s hvis du bor her.

Våre anbefalinger:

Rydges Kensington London

Et meget fint hotell med nyoppussende, store og moderne rom. En koselig liten bar, hyggelig betjening og en god restaurant. Rett ved ligger det mange gode restauranter (blant annet detn asiatiske Burgis, som anbefales), en 24 timers liten butikk (Tesco), Burger King og KFC (om det er ønsket) samt hundre meter å gå til undergrunnen (Gloucester Road). Hvis du vil gå inn til Harrod’s tar det noen få minutter, det samme gjelder å gå til Chelsea’s meget fine shoppingdistrikt.

Hvis du blir medlem av deres fordelsprogram på hotellet får du også utsjekking klokken ett, og skal du reise fra Heathrow kan du ta t-banen direkte til flyplassen uten skift.

Se mer av hotellet her

Andre alternativer:

Millennium Gloucester Hotel London Kensington – stort hotell med mange fasiliteter. I samme gate som Rydges og 50 meter fra t-banen.

Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel – supert hotell i det som tidligere var SAS-kjeden av hoteller. Noe mindre rom. Ligger hundre meter fra t-banestasjonen.

Millennium Bailey’s Hotel London Kensington – et fint hotell i samme kjede som Gloucester Hotel. Ligger i samme gate.

Crowne Plaza London Kensington – hotell med super service. Ofte gode priser, og får du en fin pris her er dette et veldig godt valg. Ofte rangert mot toppen av hoteller i London.

2. Skift shoppingdistrikt

Nordmenn flest liker å handle i Oxford Street, som de fleste andre. Som oftest er det de samme butikkene som besøkes: Primark, Top Shop, Zara, Urban Outfitters, River Island og muligens en tur innom Selfridge’s. Hvis du er ute etter de samme butikkene, men med mindre folk og enklere tilgjengelighet så tar du turen til området rundt Harrod’s – i hvert fall hvis du vil gå utendørs. Hvis du liker å få unna shoppingen raskt og enkelt så drar du til Westfield Shopping Center. Primark finner du bare i Oxford Street, men hvis du klarer å stå opp tidlig kan du få unna den shoppingen raskt før du reiser til andre steder for å gjøre resten. Hvis du da ikke bare elsker å gå i kø bak japanske turister.

3. Ta en avstikker

Logikken blant gatene og hva du finner hvor i London er ganske enkel: Shopping i en gate, puber og kafeer i sidegatene. Så ta en avstikker. Er du for eksempel på den norske gaten Regent Street (ja, vi eier den) så tar du en avstikker for å komme til koselige steder med mat, drikke og toalett. For eksempel inn til utrolig koselige Carnaby Street (som også har god shopping, med mindre mennesker enn i butikkene i Oxford Street). Skal du for øvrig til Abercrombie & Fitch, som mange nordmenn ofte skal så tar du t-banen til Piccadilly Circus, går oppover Regent Street til du har gått forbi Superdry på venstre side og på hjørnet med Burberry går du inn gaten som heter Vigo Street. Når du kommer til første veikryss så er Abercrombie der. Det er ingen prangende skilt på forsiden, men du kan lukte deg fram. (Adressen er for øvrig 1 Burlington Street).

4. Bestill bord på restaurant

Det er alt for enkelt å havne i en av turisfelle-steakhousene i London. Prøv for all del å unngå det. Det er ikke mye dyrere å spise på en strålende restaurant som Hakkasan eller noen av de andre meget gode restaurantene i byen. Stedet å booke er toptable.co.uk.

5. Dra til Heathrow

Argumentene for å dra til Stansted er ofte pris. Da skal vi gi deg et regnestykke: Stansted Express koster 33 pund for en billett begge veier. Hvis du i tillegg skal komme deg til og fra Liverpool Street Station blir det ofte taxi. Normalt betyr det rundt 30 pund ekstra til og fra. Reiser du derimot med t-banen til Heathrow koster det 7 pund per person fra sentrum. Turen er også kortere fra Heathrow, selv om det med t-banen kan ta omtrent samme tid. Heathrow er også en meget fin flyplass med svært god shopping, så vi anbefaler å reise tidlig.

Sjekk flypriser her

6. Ta et cruise

En undersøkelse gjort av turistmyndighetene i London viste at 43 prosent av de som hadde besøkt London en eller to ganger ikke hadde sett elva Thames. Hvis det stemmer for deg også er det egentlig bare en ting å si: Ta et cruise. Et lunsjcruise er for eksempel en perfekt kombinasjon. Sjekk muligheter her. 

7. Angelsea Arms og legendariske puber

Dette er en pub. En pub hvor blant annet Charles Dickens og DH Lawrence har drukket sin pint. Sjekk ut puben her. 

Det med pub i England er et must. Ta en half pint som en pause fra shoppingen, og velg gjerne en fra de 100 beste som kåret av Timeout.

8. Ta t-banen litt lenger

Hvis du kommer deg på central line så kan du kjøpe en billett som gjelder for litt flere soner for å oppleve noe litt annerledes. Ta den til Ealing Broadway for å se et London du kanskje ikke helt har opplevd før. Et fint shoppingsenter og fine steder å spise. Uansett, ta et t-baneeventyr. Det er alltid butikker og spisesteder rundt stasjonene. Du kan for eksempel reise så langt som til Epping, en utrolig koselig markedsby. Er du der på kvelden kan du besøke den superhippe klubben One9five.

Søk etter hotell her

Søk etter fly her

LES OGSÅ:

De 10 beste hotellene i London

Den virkelig store London-guiden