Wroclaw: Polens kanskje vakreste by

Dette er desidert en av Europas vakreste byer og en destinasjon stadig flere oppdager og forelsker seg i.

Velkommen til Wroclaw – en perle i hjertet av Polen! Med sin rike historie, blendende arkitektur og pulserende kultur, er Wroclaw en by som absolutt er verdt et besøk. Det finnes utallig mange grunner til å sette snuten mot Wroclaw, og her er bare noen få av dem.

Vakker arkitektur

Wroclaw er en by du kan vadre timesvis i og ikke bli lei.

Wroclaw, som ligger ved elven Oder, er en by som har vært formet av århundrer med kulturutvekslinger. Byen kalles faktisk for Polens Venezia, ettersom den består av mange små øyer koblet sammen av hele 120 broer. En av de mest iøynefallende severdighetene er Rynek, det store markedsplassen omgitt av fargerike bygninger og dominert av det praktfulle rådhuset. Ta en spasertur rundt Rynek for å suge inn atmosfæren og beundre den gotiske og renessansearkitekturen. Besøker du Wroclaw på sommeren ( som vi på det sterkeste anbefaler) pulserer Gamlebyen av liv. Restauranter, musikk, turister og fantastisk vær.

Selv om Wroclaw ikke er like kjent som Krakow eller Warszawa, har den gjort seg bemerket på flere måter. I 2018 ble den kåret til Europas beste reisemål og kom på førsteplass i rangeringen til European Cities & Regions of the Future.

Her finner du hoteller i Wroclaw.

Ting å se og gjøre

Hala Stulecia er omringet av grønn natur midt i byen. Sørg for å få med deg det imponerende fonteneshowet på sommeren.

Wroclaw er en by som bugner av historiske, kulturelle og arkitektoniske skatter. Vil du dra på storbyferie, weekendtur, jente- eller guttetur? Da er denne byen perfekt for deg!
Her er noen av de mest fremtredende severdighetene i Wroclaw:

Tips: Wroclaw er kjent for sine gnomer. Det er cirka 400 små gnomer rundt omkring i byen, og mange har som mål å finne alle sammen. De søte, små skapningene gjør mye forskjellig: noen står ved minibanken, andre sitter ved et bord og drikker kaffe mens andre sover midt i Gamlebyen.

Her kan du finne mer informasjon.

 1. Rynek (markedsplassen): Rynek er hjertet av Wroclaw og en av de største middelaldermarkedsplassene i Europa. Omgitt av fargerike bygninger og dominert av det imponerende rådhuset, er dette et flott sted å utforske, handle og nyte atmosfæren. Rynek er vakker på sommeren, men vi vil også anbefale deg å reise til Wroclaw på vinteren og oppleve et av de vakreste julemarkedene i Europa.
 2. Wroclaw katedralen (St. John the Baptist-katedralen): Denne praktfulle gotiske katedralen er en av de mest imponerende religiøse bygningene i Polen. Med sin blendende fasade og rike historie, er katedralen et must-see for besøkende til Wroclaw.
 3. Ostrów Tumski (Katedraløya): Dette historiske området er en av de eldste delene av Wroclaw og huser flere vakre kirker, inkludert Wroclaw katedralen. Ta en spasertur rundt Ostrów Tumski for å oppleve den fredelige atmosfæren og den rike arven til Wroclaw.
 4. Panorama Racławicka: Dette unike kunstverket er en av de største malte panoramautstillingene i verden. Panorama Racławicka viser slaget ved Racławice under Kosciuszko-opprøret og gir en fascinerende innsikt i Polens historie.
 5. Centennial Hall (Hala Stulecia): Dette imponerende byggverket ble oppført i 1913 for å markere hundreårsjubileet for slaget ved Leipzig. Centennial Hall er en av verdens mest fremtredende eksempler på moderne arkitektur og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 6. Botanisk hage i Wroclaw: Denne vakre hagen er et grønt fristed i hjertet av byen og huser tusenvis av plantearter fra hele verden. Ta en avslappende spasertur gjennom de frodige hagene og nyt den vakre naturen.
 7. Panoramaen Raclawicka: Dette monumentale maleriet skildrer slaget ved Racławice under Kosciuszko-opprøret. Det er en av verdens største panoramamalerier og gir et imponerende innblikk i Polens historie.  Les også: Vårens mest populære byer

Tips: På våren og sommeren finner du et vakkert blomstermarked side om side med Rynke som heter Plac Solny. De langstilkede rosene er vidunderlige og ser nesten ikke ekte ut.

Skal du ta taxi til Gamlebyen og også dette et godt sted for å hoppe av eller bli hentet.

Her finner du hoteller i Wroclaw.

Ostrow Tumski imponerer med vakker arkitektur og er fylt med fine parker, fine små gater og gode restauranter.

Mat og drikke

Når sulten melder seg, er det ingen mangel på gode spisesteder i Wroclaw. Utforsk de koselige kafeene og lokale restaurantene for å smake på autentisk polsk mat, som pierogi (fylte dumplings), bigos (surkål stuing), tatar eller polske pølser.

For en mer moderne matopplevelse, kan du prøve en av de trendy bistroene eller internasjonale restaurantene som har gjort seg bemerket i byens matscene.

Her er noen av restaurantene vi anbefaler:

 • CAMPO Modern Grill
 • La Maddalena 
 • Przystań Restauracja & Marina
 • Masala
 • The Cork Wrocław 
 • Woosabi – Urban Oasis
 • Restauracja Dwór Polski

Tips: Dra på Monopol Hotel og sett deg på deres takterrasse. Du får en superfin utsikt over byen og kan bestille deg noe godt å spise og drikke.

Her finner du hoteller i Wroclaw.

Shopping

Er du glad i shopping, vil Wroclaw absolutt ikke skuffe. Byen byr på alt fra moderne kjøpesentre til sjarmerende lokale butikker og markeder.

Her er noen av de beste stedene å shoppe i byen:

 1. Galeria Dominikańska: Dette moderne kjøpesenteret ligger i sentrum av Wroclaw, kun 5 minutters gangavstand fra Rynke. I forhold de de andre kjøpesentrene er dette et mindre senter, men du skal kunne finne noen godbiter her.
 2. Renoma Department Store: Dette historiske varehuset er et av de mest ikoniske shoppingdestinasjonene i Wroclaw. Renoma har et imponerende utvalg av luksuriøse merkevarer, motebutikker, skjønnhetssalonger og restauranter i en elegant og sofistikert atmosfære.
 3. Pasaz Grunwaldzki: Dette kjøpesenteret ligger nær sentrum av Wroclaw og tilbyr et meget variert utvalg av butikker og tjenester. Her finner du alt fra klær og sko til elektronikk, bøker, sportsutstyr og mye mer. Pasaz Grunwaldzki har også flere spisesteder og kafeer.
 4. Galeria Wroclavia: Dette moderne kjøpesenteret ligger like ved jernbanestasjonen i Wroclaw. Dette kjøpesenteret er enormt, så du bør sette av noen timer om du har tenkt å titte innom alle butikkene, restaurantere og kafeene. Som de fleste sentre finner du også et kino- og underholdningssenter på Galeria.
 5. Magnolia park: Enda et enormt kjøpesenter cirka 10 minutter med trikken fra gamlebyen. Her vil du aldri føle på kø eller store masser av folk, ettersom senteret har et areal på 100 000 m2! Her kan du titte innom de 260 butikkene, spise en god middag eller se en film etter shoppingturen.

  Les også: Hit reiser nordmenn i 2024.

Hoteller

Det er mange å hoteller å velge mellom i Wroclaw, så her er det budsjett og smak som setter grenser. Her er noen hoteller i sentrum som vi vil anbefale:

Hotel Mercure Wroclaw Centrum

Et moderne hotell rett ved kjøpesenteret Galeria Dominikanska og 5 minutter gangavstand fra Gamlebyen.

Vil du bo sentralt og ha muligheten til å shoppe akkurat når du vil, er dette hotellet optimalt. Du har gangavstand til mange av byens serverdigheter, restauranter, kafeer og ikke minst shopping. Trikker og busser stopper rett utenfor hotellet om du ønsker å bruke kollektiv transport.

Se flere bilder av hotellet her.

The Monopol Hotel

Et flott hotell midt i hjertet av Wroclaw.

Dette hotellet er for deg som liker litt luksus. Superfin beliggenhet rett ved Gamlebyen ( Rynek). Hotellet tilbyr spa, basseng, takterrasse, restaurant og treningsrom.

Se flere bilder av hotellet her.

Hotel Altus Palace

Med sin elegante atmosfære, førsteklasses service og moderne fasiliteter, er dette hotellet et flott valg for et opphold i denne spennende polske byen.

Hotel Altus Palace er et moderne og luksuriøst hotell som ligger sentralt i Wroclaw, Polen. Dette 5-stjerners hotellet tilbyr en elegant og komfortabel opplevelse for gjestene, med førsteklasses fasiliteter og en imponerende beliggenhet i nærheten av byens viktigste attraksjoner og forretningsområder.Rommene er romslige, smakfullt innredet og utstyrt med moderne bekvemmeligheter som gratis Wi-Fi, flatskjerm-TV, klimaanlegg, minibar og eget bad med luksuriøse toalettartikler.

Se bilder av hotellet her.

DoubleTree by Hilton Hotel Wroclaw

Uansett om du besøker byen for forretninger eller fornøyelser, vil dette moderne og elegante hotellet sørge for et komfortabelt og minneverdig opphold.

Hotellet ligger i en imponerende bygning med en moderne og stilig design. Rommene på DoubleTree by Hilton Hotel Wroclaw er romslige, moderne og smakfullt innredet. Hotellets fasiliteter inkluderer en elegant restaurant som serverer deilige retter fra det polske og internasjonale kjøkkenet, samt en koselig bar hvor gjestene kan nyte et utvalg av drikkevarer og snacks. Hotellet har også et velutstyrt treningssenter og et avslappende spa med badstue og dampbad.

Se flere bilder av hotellet her.

Her finner du flere hoteller i Wroclaw.

Les også: Reiseguide til Warszawa