10 luksushoteller som gjør godt både for deg og lommeboka

Her er listen over overraskende rimelige luksushoteller.

Alle hotellene og resortene på listen nedenfor kan vise til 5-stjerners fasiliteter og delikat innredning, uansett pris. For mens du normalt sett kanskje må ut med 7000 kroner, eller mer, per natt for hoteller av slik standard, kan du her finne rom til under 500-lappen.

The Royal Surakarta Heritage Solo MGallery Collection

Land: Indonesia

The Royal Surakarta Heritage byr på vakker og detaljert innredning, førsteklasses fasiliteter og en fantastisk beliggenhet midt i hjertet av byen Surakarta på øya Java. Luksushotellet ligger like ved det nederlandske fortet Vastenburg, og i nærheten finner du også flere store kjøpesentre og historiske severdigheter. Den vakre store moskeen Kraton Surakarta og Kasunanan-palasset ligger begge innen en kilometer fra hotellet. Hvis du besøker Solo, som Surakarta også er kjent som, for å utforske byens mange historiske attraksjoner, er dette hotellet midt i blinken.

Men uansett formålet med besøket, kan du være sikker på at The Royal Surakarta Heritage tilbyr et komfortabelt opphold til en lommebokvennlig pris. Tross den historiske innredningen er selve bygningen svært moderne, med både svømmebasseng, treningssenter og spa samt en førsteklasses restaurant.

Grand Venus La Residence

Land: Kambodsja

Grand Venus La Residence er en liten, elegant luksus-resort, som ligger i nærheten av det berømte tempelkomplekset Angkor Wat og nasjonalparken Phnom Kulen. Resorten ligger i en rolig del av byen Siem Reap, i landlige omgivelser med grusveier. Dette fredfulle stedet er perfekt for å slappe av og lade batteriene mellom turene for å utforske de nærliggende gamle ruinene og de flotte naturattraksjonene i området.

Men det er mer enn den rolige beliggenheten som bidrar til den avslappende atmosfæren og gjør Grand Venus La Residence til et fantastisk sted å besøke. Her får du nemlig en stor dose luksus til en rimelig penge. Hele resorten er bygd opp rundt bassengområdet, der du finner komfortable solsenger og bord både rundt og i bassenget, så du kan få deg noe å spise mens du nyter den avslappende tilværelsen. Stedet har en gjennomgående moderne og stilren innredning som gjenspeiles i alt fra rommene og de luksuriøse badekarene til spaet og restauranten.

Bestill flybilletter her

Grand Ion Delemen Hotel

Land: Malaysia

Grand Ion Delemen Hotel er et elegant og moderne hotell som ligger høyt oppe i Titiwangsa-fjellene, kun en times kjøretur fra Kuala Lumpur. Det er ingen grunn til å skulle ha det primitivt selv om du befinner deg langt ute i naturen. Dette luksushotellet har en elegant og minimalistisk innredning med luksuriøse detaljer.

Skulle du mot formodning bli lei av den fantastiske utsikten over fjellene innhyllet i tåke, har Grand Ion Delemen Hotel mye annet å by på. Her er det både innendørs- og utendørsbasseng, barnebasseng, en helse- og velværeavdeling med både treningssenter og spa, zipline- og klatreanlegg og massevis av andre spennende aktiviteter og opplevelser for både store og små. Alt dette gjør Grand Ion Delemen Hotel til et utmerket valg for familier, og i tillegg ligger fornøyelsesparken Genting SkyWorlds bare et steinkast unna.

Windsor Marapendi

Land: Brasil

Windsor Marapendi er et vakkert hotell ved stranden i fantastiske Rio de Janeiro. Hotellet ligger rett over veien fra stranden Barra da Tijuca og er ideelt når du vil nyte strandlivet. Samtidig ligger det langt nok unna sentrum til at det både er fredelig og rimelig. Den vakre utsikten over havet er det også vanskelig å slå.

Selve hotellbygningen har en klassisk, luksuriøs stil i marmor og mahogni, som kompletteres med moderne fasiliteter. Her finnes blant annet et takbasseng, treningssenter, badstue og en utmerket restaurant

NH Collection Buenos Aires Centro Histórico

Land: Argentina

NH Collection Buenos Aires Centro Histórico ligger, som navnet tilsier, i hjertet av den argentinske hovedstadens historiske sentrum. Hotellet ligger like ved den historiske plassen Plaza de Mayo og regjeringsbygget Casa Rosada, og i gåavstand til flere av byens museer og andre severdigheter.

Tross de historiske omgivelsene har NH Collection Buenos Aires Centro Histórico en moderne design, og rommene er både elegante og romslige. Det er et lite basseng på takterassen, og utsikten over byens gamle hustak er fantastisk.

Søk og sammenlign flyvninger her

Villa Chinka by Astor Garden Hotel

Land: Bulgaria

Villa Chinka er en klassisk, luksuriøs resort som ligger vakkert til ved Svartehavet. Bygningen har en elegant design som kombinerer romanske og moderne elementer, med flotte søyler og buer samt stilfulle og romslige rom.

Dette overraskende budsjettvennlige luksushotellet er dessuten et ypperlig sted for forskjellige vannaktiviteter. Her finner du et utendørsbasseng, og det innbydende Svartehavet er bare noen få skritt unna. Resorten har en egen molo, som fungerer som en ramme for den rolige stranden. Det er også et innendørsbasseng og en badstue med utsikt over havet. Hvis de nevnte alternativene ikke skulle passe, kan du alltids slappe av i det store, dype badekaret på rommet.

Al Najada Doha Hotel by Tivoli

Land: Qatar

Al Najada Doha Hotel inntar en velfortjent plass på listen over overraskende budsjettvennlige luksushoteller. Det palasslignende hotellet har blant annet en førsteklasses restaurant, en elegant bassengbar, et luksuriøst spa og en lekker innredning, som kan få hvem som helst til å føle seg kongelig. Rommene er utsmykket i arabisk stil med moderne møbler, så her får du både tradisjonell eleganse og moderne komfort.

Også hotellets beliggenhet imponerer. Det ligger i hjertet av Doha, i gangavstand fra Souq Waqif, Dhow-havnen og promenaden Al Corniche. Al Najada Doha Hotel er et perfekt utgangspunkt for å utforske Dohas kulturelle høydepunkter, som Museet for islamsk kunst, Qatars nasjonalmuseum og Msheireb-museene.

The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection

Land: Romania

The Marmorosch Bucharest er et elegant og luksuriøst hotell med beliggenhet i gamlebyen i Bucuresti. Luksushotellet ligger i det tidligere hovedkvarteret til en av Romanias mest innflytelsesrike banker, og bygningen er et arkitektonisk mesterverk − både innvendig og utvendig. Det minner faktisk om parlamentpalasset og det kongelige slott, som begge ligger en kort spasertur unna.

Hotellet kombinerer klassisk eleganse med moderne komfort, og her finner du blant annet et eksklusivt spa, en gourmetrestaurant og et innendørsbasseng. Selve rommene er smakfullt innredet med moderne møbler. Baren, som ligger i et gammelt bankhvelv, er også vel verdt et besøk.

Mount Juliet Estate, Autograph Collection

Land: Irland

Mount Juliet Estate ligger på en storslått georgiansk herregård, men byr likevel på moderne fasiliteter og en overkommelig pris. Bygningen har gjennomgått en omfattende modernisering, og her finner du både innendørsbasseng, treningssenter, spa og to restauranter − en av dem har både en Michelin-stjerne og fire AA Rosette-priser (en pris som vurderer kvalitet på mat og service. prisene varierer fra én til fem rosetter) Det De komfortable rommene er klassisk innredet med moderne fasiliteter.

Et av høydepunktene på Mount Juliet Estate er utvilsomt de praktfulle omgivelsene. Elven Nore renner forbi like ved herregården og stedets golfbane. Du kan også utforske områdets turstier, besøke det nærliggende ridehuset eller bare nyte den flotte utsikten over grevskapet Kilkennys bølgende landskap.

Akra Hotel

Land: Tyrkia

Akra Hotel i Antalya er en enorm resort med flere utendørsbasseng, en privat strand, tennisbaner, store grøntområder og mye annet. Hotellets enorme størrelse går ikke på bekostning av stil og komfort, så her kan du se frem til et virkelig luksuriøst opphold med alt av moderne fasiliteter.

Akra Hotel kan også friste med et topp moderne spa, en helseklubb, en badstue og et innendørsbasseng. Du har dessuten hele fire eksklusive restauranter og elegante loungebarer å velge mellom. Reiser du med barn, vil du sikkert også sette pris på barneklubben og barnepasstjenestene.