10 spahoteller du bør besøke

Vi har funnet frem 10 spahoteller i Norge som passer for deg som lengter etter en avslappende getaway fra hverdagen, enten du vil ta med deg venner, kjæresten eller nyte tiden alene.

artikkelen fortsetter etter annonsen

THE THIEF Spa, Oslo

The Thief ytterst på Tjuvholmen i Oslo kan by på 800 kvm velvære. Spa-anlegget er inspirert av norsk natur, innredet med røffe materialer i kontrast med rene og minimalistiske linjer. En stor fordel for deg som liker å bade i havet, gjerne hele året, er at dette ligger rett ved sjøen.

Du har tilgang til både brygge og badestige, og kan rusle bort i spa-tøflene dine. Innendørs har spaet 12-metersbasseng, finsk badstue og dampbadstue. Du kan også booke ulike behandlinger både til kropp og ansikt. Spaet har også tilknytning til treningsrom, så mange gjester velger å ta en skikkelig treningsøkt før det skal slappes av (treningsrommet er kun tilgjengelig for hotellets gjester og medlemmer).

Skal du bo på hotellet, så har du også kort vei til shopping på Aker Brygge, og også Karl Johan – hvor du finner alt fra eksklusive YSL, til kjedebutikker som Zara, COS og Hennes & Mauriz. Bestill opphold her

Farris Bad, Larvik

Farris bad

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord.

Hotellet er bygget på, og faktisk over stranden. Og dette utnyttes heldigvis – året rundt kan du gå rett ut i havet fra en badetrapp helt ytterst på hotellet, og deretter rett inn i badstue med sjøutsikt. Spaet er delt inn i flere etasjer og soner, og som gjest er det veldig deilig fordi det føles ikke så fullt av folk.

I første etasje finner du ulike badstuer og fotbad, i midten et større basseng og øverst både avslappende senger for en god bok, og badstuer. Du har hele tiden utsikt til havet. Du kan også booke behandlinger for ansikt og kropp, og det er mulig å melde seg på yoga-eller meditasjon. 

Hotellet har god restaurant for lunsj og middag, med lokal mat. Gjerne sjømat. Selv om det er verdt å bare nyte hotellet og slappe av, så er det verdt å nevne at du i nærheten finner Larvik golfklubb, du kan teste padel, ellers er det ofte kunstutstillinger i nærområdet. Sjekk ut hotellet her

The Well Spa Resort utenfor Oslo

The Well føles som en egen verden helt for seg selv, og tenk at dette stedet ligger kun 15 minutters kjøretur utenfor Oslo. Her kommer du til et gigantisk bygg som likevel er helt skjermet i skogen. Og ja, du har sikkert hørt ryktene – folk er nakne! For The Well har fått mye omtale for at man må bade naken, men det stemmer ikke helt. Du kan velge. Enten; naken, spaets badetøy eller du surrer en peschtemal rundt deg når du går inn i badstuen.

Nettavisen Reisetips´ opplevelse av stedet er uansett at det er avslappende og lite fokus på annet enn å nyte fasilitetene. Her finner du et gigantisk basseng midt i lokalet, med boblesenger, nakkedusjer og motsrøm.  Rundt dette bassenget finner du boblebad og alt fra kaldkulp, varmt kildebad, varmt mineralbad, og badstuer. For å bare nevne noe. Stedet er gigatisk, og du kan fint bruke en hel dag her uten å ha runda alt. Vi er spesielt glad i de ulike badstue ritualene man kan melde seg på, og en klar favoritt er «aufguss».  Spaet har også stort utendørsbasseng for svømming, og her er det som å komme utenlands om sommeren. 


Ellers har du tilgang til café med smoothie og bowls, og både lunsj og middag i Brasseriet. Hotellet til The Well åpnet i fjor, og går du for overnatting kan du spise på den japanske restautanten Mori. Sjekk det ut her

artikkelen fortsetter etter annonsen

Lysebu Hotel i Oslo

Lysebu hotell og spa

Dette er et intimt og koselig hotell der du kan få et avbrekk fra byens kjas og mas, samtidig som beliggenheten tillater deg å komme deg raskt ned til Oslo sentrum. Hotellet er omgitt av uberørt natur, som bidrar til den rolige og behagelige atmosfæren. Ta med deg noen du er glad i og benytt dere av hotellets spa -og velværetilbud og steng resten av verden ute. Bestill spaopphold her

Holmen Fjordhotell

Ikke lange veien vest for Oslo ligger Holmen Fjordhotell idyllisk til ved kanten av Oslofjorden. Her kan du la overnattingen bli et spaopphold med en dag i det deilige spaet med basseng og boblebad, samt en tur i badstuen på moloen.

Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden

Dette overnattingsstedet får stadig skryt for både beliggenhet og service. Plassert ved Tyrifjorden en liten kjøretur unna Oslo, byr hotellet på overnattingspakker med massasjer og kroppsbehandlinger hos erfarne terapauter. Sjekk det ut her

Solstrand Hotel og Bad, Os

Spaet består av svømmebasseng, badstue og en velvære-avdeling som tilbyr behandlinger fordelt på 4 behandlingsrom. Tjenestene inkluderer blant annet ansiktsbehandlinger, kroppsinnpakning, kroppsskrubb og kroppsbehandlinger. Spaet er utstyrt med en badstue og et dampbad og er åpent daglig. I tillegg har du fantastisk utsikt over fjorden. Bestill opphold her

Norefjell Ski & Spa

Unn deg noen fine dager på fjellkontor, og benytt deg av det flott spa-anlegget på Norefjell ski og spa. Sjekk det ut her

Hotel Union Geiranger

Et nydelig spahotell sok kan skilte med en spektukalær utsikt over Geirangerfjorden. Bruk dagene ute i den storslåtte naturen i Geiranger, og kom hjem til ro og avslapning i spaet som er fordelt på  innendørs-og utendørsbassenger, badstue og boblebad. Les mer om hotellet her

Britannia Spa

Det ultimate stedet for en pustepause i Trondheim sentrum er dette fjemstjerners hotellet! Britannia Spa inviterer deg inn til en drømmeverden med et vakkert spa innredet som en moderne og elegant oase. De tilbyr et omfattende behandlingstilbud med seks behandlingsrom, oppvarmet basseng, flere badstuer, isbad, avslapningsrom, et stort treningsrom.
Sjekk det ut her

Det er selvsagt verdt å nevne at Britannia vant Nettavisens kåring over «Norges beste hotell» i 2021. Hotellet har vært et ikon siden 1870. Det har huset kongefamilier, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner i flere generasjoner. Her kan du lese mer om kåringen.

Britannia Hotel er også svært kjent for Michelin-restauranten «Speilsalen». Her kan du nyte champagne-lunsj, Nordens eneste caviarbar eller spise på Christopher Davidsen sin første signatur-restaurant.