19 flotte reisemål

Her er våre favoritt reisedestinasjoner i 2022

Her er 19 flotte reisemål som er verdt å besøke.

1. Peloponnes, Hellas

Hellas er et populært feriested. Mens populære øyer som Santorini og Mykonos blir overfylt av turister, kan vi anbefale andre litt mindre kjente deler av Hellas. Vestkysten av Peloponnes består av milevis av sanddyner, og stranda Kourouta er verdt å bemerke seg. Dette er kanskje ikke den roligste stranden, men er likevel verdt å sjekke ut. I mai 2019 åpnet nemlig hotellet Dexamenes i en forlatt vinfabrikk ved sjøen.

Peloponnes har flere vingårder og druesorter enn andre regioner i Hellas. Gården Eumelia, som ligger blant 50 hektar med organiske olivenlunder og vingårder, bør stå høyt på listen din, ifølge Condé Nast Traveller. Sjekk også ut Euphoria Retreat, som er bygd i et bysantinsk kloster, og inkluderer «spartansk eventyr i naturen»,  med fjellklatring, rafting og paragliding.

Flybilletter kan du bestille her

2. Egypt

Etter et tiår med ustabilitet, begynner Egypt å seile opp igjen på feriekartet over reisemål vi vil besøke. To hoteller som garanterer glamour og avslapping er Kempinski Nile Hotel Cairo og Marriott Mena House Cairo. En annen ting du bør sjekke ut er Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza.

Templet i marmor er verdt 1 billion dollar og skal vise frem de beste, historiske gjenstandene fra hele landet. Dog er det én gjenstand som virkelig blir feriens høydepunkt for deg dersom du er interessert i historie; Kong Farao Tutankhamons grav vil bli vist for publikum for første gang sammen med alle eiendelen hans.

3. Matera, Italia

Matera ble i 2019 kåret til europeisk kulturhovedstad, og byen er uslåelig vakker. Det er ikke rart at denne italienske byen blir brukt som filmsett. Filmene Ben-Hur og The Passion of The Christ har begge blitt spilt inn her. Dog er det gamlebyen Sassi di Matera som er byens store trekkplaster.

Sassi er en del av  UNESCOs verdensarvliste og består av vakre steinhus.  Mange steder er blitt omgjort til grottehoteller, restauranter, gallerier eller eksklusive, bortgjemte kalksteinsgrotter – slik som vakre Palazzo Gatini Luxury Hotel, Corte San Pietro, La Casa Di Lucio og Sextantio Le Grotte Della Civita.

4. Perth, Vest-Australia

Du kan fly direkte til Perth fra London på 17 timer og det i seg selv er en grunn til å vurdere å oppleve et helt nytt kontinent. Byen Perth er kjent for sine flotte restauranter med stjernekokker som Rick Stein og Nigella Lawson. I 2020 var det flere hotellåpninger, så her er det flere muligheter for gode overnattinger. Como The Treasury og Alex Hotel er noen av våre anbefalinger.

Reiser du ned i sommerperioden, bør du få med deg den nye investeringen på Scarborough Beach, som er verdt nesten 100 millioner britiske pund. Stranden kan smykke seg med ny restaurant og et utendørsbasseng. Fra Perth kan du reise videre for å oppleve andre deler av Australia. Condé Nast Traveller anbefaler en reise til Ningaloo Reef, hvor du kan svømme med hvalhai, og vakre Kimberley, som er kjent for sine majestetiske fossefall og frodige natur.

5. Det skotske høylandet

En god miks av det gamle og det moderne er noen av grunnene til å besøke Det skotske høylandet, ifølge Condé Nast Traveller. Administrerende direktør og danske Anders Holch Povlsen og hans kone, Anne, er noen av Skottlands største landeiere og er lidenskapelige opptatt av å revolusjonere Det skotske høylandet. De blander det skandinaviske med det skotske.

For eksempel bør du sjekke ut nyåpnede Kyle House – en liten, eldgammel steinhytte, som har en touch av dansk, minimalistisk stil. Hotellet byr også på fantastisk utsikt over fjellene fra alle rom – til og med fra badet. Et hyggelig reisemål for deg som elsker vakker natur.

6. Den tyrkiske riviera

Tyrkia har lenge blitt forbundet med terror og ustabilitet. Dette begynner å endre seg, og vi ser at Tyrkia er på vei opp igjen. De tyrkiske badebyene sørvest i Tyrkia trekker til seg mange turister fra både lokalbefolkningen og folk fra utlandet. Condé Nast Traveller nevner blant annet badebyen Bodrum, kjent som Tyrkias St.Tropez, som det største trekkplasteret. Begrunnelsen er nye, spennende restauranter og strandklubber som åpnet der sommeren 2019. Her kan du for eksempel bo på The Marmara Bodrum hotell – kun for voksne.

7. St.Barths, Karibia

St. Barths er øya for de rike og berømte, og et populært valg blant familien Stray Spetalen. Hôtel Le Toiny har kun suiter, alle med basseng og terrassermed havutsikt. På den andre siden av øya, er Villa Marie Saint-Barth. Det ikoniske hotellet Eden Rock St Barths også et godt overnattingsvalg. Hotellet eies av Matthews, Pippa Middletons svigerfamilie. Andre nyoppussede villaer av forretningsmannen Richard Branson har gradvis åpnet de siste årene. St. Barths er på bucket listen over reisemål vi må oppleve.

8. Arles, Frankrike

Arles er et slags utopisk tilfluktsted for kunstnere. Den provençalske byen i Camargue er en viktig kunstdestinasjon for Europa. Vil du oppleve det autentiske, middelalderske Frankrike, er hotellet Le Collatéral et kunstverk i seg selv. Hotellet var tidligere en middelalderkirke og viser samtidskunst i sine offentlige rom og soverom. Ett av rommene er inspirert av selveste Vincent van Goughs kunstverk «Soverom i Arles».

9. Guadalupe, Mexico

Den meksikanske landsbyen og vindistriktet Guadalupe er reisemålet hvis du elsker vin! Her kan du oppleve designhoteller, hytter, spa og restauranter. Den årlige mat- og vinfestivalen Valle Food & Wine er ikke til å unngå. Kjent som Mexicos Napa Valley, er Guadalupe kun to timer unna den amerikanske storbyen San Diego.

På grunn av den store interessen for vin, har flere hoteller og Bed & Breakfasts åpnet ved de store dalene med utsikt over vingårder. For eksempel består La Villa Del Valle av seks rom og er omgitt av vingårder, lavendelåkre og olivenlunder.

10. New Orleans, USA

Cocktailkulturen og matkulturen i New Orleans er velkjent. Kreolsk kjøkken er en mattradisjon fra delstaten Louisiana, nærmere bestemt fra byen New Orleans og området rundt. Mattradisjonene består ofte av elementer fra det franske kjøkken, fra området rundt Middelhavet, fra de franske øyene i Karibia, fra Afrika og fra det øvrige USA. Du må like jazz i New Orleans, og om du ikke var frelst før du kom, kan vi garantere at du blir det i løpet av oppholdet. Du vil ikke finne en storby som er lik New Orleans i Sørstatene eller i verden. Hotellmessig kan du vurdere Bourbon Orleans for klassisk luksus i French Quarter eller noe rimeligere og sjarmerende Hyatt Place New Orleans Convention Center.

11. Fransk Polynesia

Nicolas Malleville og kona Francesca Bonato som etablerte det fantastiske boutiquehotellet, Coqui Coqui, og forvandlet Mexicos Tulum til et hott reisemål, åpnet sitt eget kvarter på Bora Bora høsten 2018, skriver Condé Nast Traveller. Deretter åpnet oppfinneren bak underholdningsimperiet Cirque de Soleil, Guy Laliberté, den private øya Nukutepipi. Øyene består av luksusvillaer og bungalower som du kan leie helt for deg selv og dine venner.

12. Mozambique

En kombinasjon av nye hoteller og en rik historie er to grunner til hvorfor du bør reise til det afrikanske landet. Paradisøya Bazaruto bør du sette høyt på listen din – en kombinasjon av Bora Bora og Maldivene gjør øya postkortverdig. Mozambique har nemlig signert avtale med African Parks for havbeskyttelse av den vakre øya. Du kan overnatte på Polana Serena Hotel. Ta også turen til nasjonalparken, Gorongosa National Park, for å få med deg ville dyr og fargerike fugler.

13. Namibia

I Namibia får du strålende sol 300 dager i året. Tenk å sove til løvebrøl under Namibias stjernehimmel. Dette er et ørkenland som må oppleves, og vi anbefaler særlig at du sjekker opp Shipwreck Lodge som er inspirert av de mange båtene som er spredt langs strendene. Et annet hotell verdt å sjekke ut er Omaanda som består av ti tradisjonelle, røde stråhytter.

14. Chengdu, Kina

Mange forbinder Chengdu med pandaer og eksotiske tekanner, men storbyen er mye mer enn det, skriver Condé Nast Traveller. Den lokale befolkningen er kjent for å være avslappet og urbane, og LGBT-samfunnet er synligere enn ellers i landet. Reisemagasinet anbefaler hip hop-gruppen Higher Brothers og byens små, lokale butikker som Kerry RC. Ta en tur til parken Eastern Suburb Memory, som består av kunst, musikk, fotografi og andre kunstverk samlet på ett sted. Parken har også en gigantisk kino med den største IMAX-skjermen i sørvestlige Kina. Hvor skal du bo? Temple House.

15. Transylvania, Romania

Transylvania er et landområde i Romania kjent for sine gotiske myter og mørke eventyr. Om du vil vekk til naturlige omgivelser og vakre landskap, er Transylvania et godt utgangspunkt. Sykkel- og vandreturer tar reisende til UNESCO-listede middelalderbyer som Viscri, Sighişoara, Biertan, med overnatting i slående slott og hytter. Finn hoteller her

16. Patagonia, Sør-Amerika

Regionen ligger øst for Andesfjellene og imponerer med sine mektige fjelltopper, imøtekommende mennesker og utrolige matretter. Du finner ikke en klarere nattehimmel hvor Melkeveien er synlig. Samtidig kan du ikke gå glipp av verdens lengste tursti på 2,800 km, Route of Parks, som passerer gjennom 17 av Patagonias nasjonalparker. Finn hoteller her

17. Mumbai, India

Indias første Soho House-hotell skaper byens kuleste nabolag – med en herlig utsikt over Juhu Beach. En blanding av indisk interiørstil og det moderne gjør hotellet kult og hippt. Reisemålet Mumbai har nemlig hele 14 av 50 topprestauranter i India, og med flere nye restauranter som åpnet i 2019, er det bare å glede seg.

18. Singapore

Noen mener byen har for strenge regler, andre ser på den som et sted fylt med ubegrensede muligheter. Over 170 banker og institusjoner har sitt fotfeste her og høye skyskrapere dominerer panoramabildet til Singapore. Det vil ikke dermed si at hele byen er full av hvite krager og stresskofferter. Når du besøker den pulserende byen blir du møtt av en ubeskrivelig energi, enorme grønne arealer og utallige attraksjoner, som for en stat som kun er 56 år gammel er ganske imponerende. Et anbefalt overnattingssted er Carlton Hotel Singapore

19. Tasmania, Australia

Øya og delstaten i Australia har naturskjønne omgivelser med vakre fosser, loddrette fjell og skjulte fossefall. Tasmania skilter også med vidunderlige festivaler, og det er gode muligheter for å stå på ski om vinteren. En annen god grunn til å besøke reisemålet Tasmania er mat og drikke. Råvarene er fantastiske og kokkene er svært mye bedre enn i andre deler av Australia. Bestill reise her 

Les også: Her kan du kombinere golf med sol og varme