20 ting du bør gjøre i USA

USA er et svært populært reisemål for oss nordmenn, og ikke uten grunn; USA kan by på det aller meste, alt fra pulserende storbyliv i New York og Boston i øst, til surf & turf i California og Hawaii i vest. Det er et stort land med strålende og mangfoldig landskap, fantastiske metropolitiske områder og små tettsteder, og en utrolig rik historie. Men hva må man absolutt oppleve når man er i USA? Det er ingen lett oppgave å liste opp kun 20 punkter, uten at det har stoppet oss fra å prøve.


1. Spaser langs Hollywoods «Walk of Fame»

En spasertur langs Hollywoods berømte Walk of Fame, en fantastisk hyllest til skuespillere, filmstjerner og store navn innenfor det audiovisuelle mediet, er rett og slett obligatorisk. Siden 1958 har over 2 333 kjendiser fått sin stjerne i asfalten. Så sjekk ut Walk of Fames hjemmeside for mer informasjon hvis du ønsker å delta på en seremoni.

Funky og hipt på the Redbury @ Hollywood and Vine

3884839_60_z

2. Ridetur i Montana

iStock_000086849429_Small

Delstaten Montana har noen av de mest uberørte og naturskjønne områder i USA, og det er det ideelle stedet å dra på ridetur. Nydelige innsjøer og elver, flate vidder, høye fjell- akkurat som tatt ut av «Sound of Music»- filmen.

3. Strikkhopp fra The Royal Gorge-broen i Colorado

iStock_000010405310_Small

På CNNs liste over verdens 15 høyeste strikkhopp, troner hopp fra The Royal Gorge-broen i Colorado, USA. Her kan du kaste deg ut fra 321 meters høyde. Dette er ikke en aktivitet for plinger!

4. Besøk Det Hvite Hus

The White House in Washington DC, United States

Ikke bare presidentens hjem, men også et symbol på den amerikanske nasjonen. Skal du til Washington DC, bør et besøk i Det Hvite Hus være på listen din over ting å gjøre i USA. Det oser av politisk, sosial og kulturell historie – en opplevelse både for alle utenlandske besøkende og amerikanerne selv.

Fasjonabelt, og rett bak det hvite hus

5. Dra på Super Bowl

iStock_000034700774_Small

Hva er USA uten Super Bowl? Fotball, som amerikanerne sier, er den absolutt største lagidretten i landet, og dens påvirkning på samfunnet gjennomsyrer alt. Selv om du ikke liker amerikansk fotball, er dette noe du så absolutt må dra på – dette er ekte underholdning!

6. Kjør taubanen i San Francisco

San Francisco-USA, November 14, 2014: The passengers are going from the station Hyde by the Cable car Tram to the Center of San Francisco. The Cable car is one of the San Francisco Attractions. Taken on Hyde street around 3pm, Nov 14, 2014

Det er helt obligatorisk å hoppe på en taubane når man er i San Francisco. Kjør helt til toppen av Hyde Street for å nyte den flotte utsikten over bukten.

Maritimt hotell på Fisherman’s Wharf i San Francisco

915510_120_z

7. Hershey’s Sjokoladeverden

DSC01189

Sjokoladebyen i Pennsylvania er en av de søteste stedene å besøke i USA. En uforglemmelig opplevelse for store og små. Rett og slett et must.

8. Sett trærne i Redwood National Park?

 iStock_000072158889_Small

Med trær på størrelse med skyskrapere som dominerer 133.000 dekar, er det lett å overse resten av det fantastiske landskapet i Redwood National Park. Her finner du også spektakulære flora og rikt dyreliv, samt 37 kilometer med nydelig strand.

9. Se utsikten fra Frihetsgudinnens krone

iStock_000027395094_Small

Ellis Island er ett av de stedene alle bør besøke, sammen med Liberty Island og statuen- et av verdens mest gjenkjennelige severdigheter. Selv om synet i seg selv er imponerende og historien uforglemmelig, bør besøket absolutt tas et hakk høyere, nemlig til toppen av Frihetsgudinnen med 360 graders utsikt fra plattformen.

Her bor du rett ved siden av MoMA

23855_283_z

10. Spis buffalo vinger i Buffalo

iStock_000012153183_Small

Det er nok av ikoniske matvarer å prøve, og de smaker best nettopp der de ble oppfunnet. Skal du smake på originalen, bør du besøke hjemmet til Buffalo Wings, altså Anchor Bar i Buffalo, New York. Dette er selve restauranten hvor Teressa Bellissimo først serverte hennes deilige kyllingvinger dekket i varm saus og smør.

11. Besøke Mount Rushmore

Mer enn 2 millioner mennesker hvert år vet at dette er et av stedene å se i De Forente Stater. Besøk Blacks Hills i South Dakota for å se utskjæringer av fire av USAs store presidenter, nemlig George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt.

12. Lag din egen vin i Napa Valley

iStock_000019036064_Small

Dra til Californias Napa Valley, men ikke bare for en smaking extravaganza. Er du en vinelsker, benytt anledningen til å lage din egen vin. Tråkk dine druer og få det på flasker med din skreddersydde etiketten.

13. Ta en helikoptertur over Hawaii

iStock_000083639097_Small

Det er vanskelig å velge kun en av øyene, så hvorfor ikke se alle sammen fra lufta? Det er en spennende opplevelse. Den som tilbyr noe av det mest utrolige landskapet er Kauai. Øya er frodig og grønt- en opplevelse i natur og sanseinntrykk. Les også: Hawaii: Et ferieparadis alle må oppleve

Varmt og godt på Hawaii

890813_51_z

14. Kom deg ut på Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon, Arizona, USA - July 18, 2008: Staff wait for visitors on the Skywalk platform that overhangs a section of the west rim of the Grand Canyon. The Skywalk is a glass floored observation deck that allows people to see down into one of the deepest sections of the canyon.

Noen av de tingene å gjøre i USA kan innebære å erobre din frykt. Ikke la høydeskrekken ta over, for da går du glipp av en av de mest utrolige naturlige severdighetene i landet, nemlig Grand Canyon. Skywalk strekker seg over canyonkanten, og her står du 1220 meter over juvet. Fantastisk!

15. Krysse Golden Gate-broen

iStock_000077615307_Small

Siden 1937 har Golden Gate Bridge vært et ikon med en fantastisk utsikt over San Francisco, Marin County, og Stillehavet.

16. Ta en tur med vogn i Central Park

iStock_000016459763_Small

Dette er så obligatorisk, og kanskje litt Sex and the City. Det er vanskelig å tro at du befinner deg midt i en av de travleste byene i verden når du er i Central Park. Det er egentlig flere severdigheter å se i parken enn du kan forestille deg. Len deg tilbake og nyt synet.

17. Disney World – et eventyrlig minne for livet

1

Ingen er for ung eller for gammel til å nyte Disney. Definitivt det stedet med flest ting som vil får deg til å smile enn noe annet sted på jorden.

18. Kjør Route 66

Det er ikke uten grunn at historiske Route 66 er verdens mest berømte veistrekning å tilbakelegge. Skal du på bare en reise i løpet av livet, er det denne eventyrreisen du bør unne deg. Routh 66, eller «The Mother Road» ble grunnlagt i 1926 med en samlet lengde på ca. 4000 km. Den passerer ni stater og byr på noen av det mest spektakulære landskapet i landet.

19. Spille poker i Vegas

iStock_000089463495_Small

Hva skjer i Vegas, blir i Vegas – eller? Uansett som du er en ivrig pokerspiller eller ikke, bør du sette av tid til å oppleve byens kasino – en spennende og nervepirrende opplevelse.

Feiende flott

1184243_162_z

Les også: De 20 beste gutteturene

20. Kjør airboat i Everglades

iStock_000015746768_Small

I en hastighet opptil 64 km i timer, kan du suse over Florida Everglades i en såkalt airboat. Den 60-minutters lange turen, inkluderer en dyrelivs-spotting og underholdene historier fra en erfaren, privat guide.  

Nyttige lenker:

Her finner du mange flotte hoteller i hele USA- sjekk priser og tilgjengelighet
Finn billige flybilletter her 
Skal du leie bil? Slik får du billigst og best leiebil.