Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip med Route 66

Route 66 er bilturen så mange drømmer om. Her er guiden du trenger for å ta den virkelige store reisen med bil.

USA er drømmelandet for å ta en roadtrip, eller biltur som vel må være det norsk ordet for det. Vi har allerede skrevet roadtripguiden til det vi kaller verdens beste biltur – Highway 1 i USA.

Nå gir vi deg tipsene for å dra fra kyst til kyst i USA.

Det er selvfølgelig mange veier man kan velge over USA. Det finnes det som kalles Oregon-ruten, som følger en nybyggervei, eller den nordlige ruten som går helt opp mot Canada. Vi har derimot valgt det vi mener er den ultimate ruten fra kyst til kyst. En rute som inneholder alt fra Route 66 til naturopplevelser, det råeste by-USA kan by på og mye, mye mer.

Om guiden

I denne guiden har vi guidet deg til både små og store ting du kan gjøre og oppleve, og hoteller i forskjellige klasser – noen dyrere og noen litt rimeligere. Enkelte steder har vi satt litt ekstra fokus på noen opplevelser, spisesteder, attraksjoner eller hoteller vi mener man bør prøve å få med seg.

Leie bil

USA er et drømmeland å leie bil i. Du får svært god standard til veldig lav pris.

Sjekk priser her

Starte i øst eller vest?

Ett spørsmål som ofte stilles er om man skal begynne i øst eller vest. Det finnes argumenter for begge deler, men det vi kanskje mener er det beste er å ta den lengste flyturen først er mer motiverende enn å ta den til slutt. I tillegg kan det være gode argumenter for det å avslutte en tur i New York er å spare noe av det aller beste til slutt.

Finn billigste fly hos oss her – søk i mange nettsteder samtidig

Start: Los Angeles

Turen på tvers av USA starter i Los Angeles, byen med Hollywood og Beverly Hills. Har du ikke vært i byen før er det fint å bruke noen dager her først. En ekstra fordel med å ta en dag eller to her før man setter ut på roadtrippen over USA kan være å bli kvitt litt jetlag.

Dette er en virkelig storby, på godt og vondt – og i vår guide til Highway 1 har vi noen tips til byen, og områdene rundt. Liker du fornøyelsesparker kan du i Los Angeles-området besøke Six Flags og Disneyland.

Ellers kan du krysse av raskt på en liste: Venice Beach, Rodeo Drive, Hollywood, Beverly Hills, LACMA (20 museer i amerikansk gangavstand (altså ved siden av hverandre) – og mye, mye mer.

Los Angeles kunne vært mange reiseguider bare det, men i vår guide er det bare startstedet.

Vi anbefaler likevel å reise ned til Marriott Downtown Long Beach for overnattingen den første dagen (eller de første dagene), et hotell som har gratis parkering rett ved hotellet. Her kan du vurdere å spise på The Reef, samt besøke båten Queen Mary. Leier du bil på flyplassen er det under en halv time til hotellet fra LAX (flyplassen).

Ekstratips: Favoritthotellet til Gwyneth Paltrow: Shutters on the Beach

Dette strandhotellet i Santa Monica er Gwyneths absolutte favoritt, og hotellet hun anbefaler til sine kjendisvenner. Hun sier selv til Daily Telegraph at hotellet er vakkert, koselig og ikke alt for moderne.

Hotellet ligger i Santa Monica, utenfor Los Angeles, direkte på stranda. Det har også spa, utendørsbasseng, meget gode restauranter og en høy servicegrad.

Det tar rundt 20 minutter til Hollywood fra hotellet, hvor du muligens kan spise med nye venner.

Se nærmere på Gwyneths favoritthotell her

Hvis du vil henge rundt musikk-kjendiser mener Gwyneth at stedet å bo er Chateau Mormont i West Hollywood.

178620018

Etappe 1: Get your kicks on route 66 (Los Angeles-Needles)

On a dark desert highway, cool wind in my hair, Warm smell of colitas rising up through the air, Up ahead in the distance, I saw a shimmering light, My head grew heavy and my sight grew dim, I had to stop for the night

Hotel California, Eagles

Route 66 var den første virkelige hovedveien i USA, og gikk fra Chicago til Los Angeles.

I dag finnes bare deler av veien igjen, eller store deler av veien finnes fortsatt uten at det er hovedvei.

En strekning finner du blant annet i California. Vi tar utgangspunkt i at vi starter fra Marriott Downtown Long Beach.

Derfra går turen på mye av ruten til gamle route 66 til Needles, byen som er porten til Mojave-ørkenen.  

Første del er fra hotellet i Long Beach opp til Santa Monica, gjennom Beverly Hills og Hollywood, eller rett på Interstate 10. Sistnevnte er raskere, men førstnevnte kanskje morsommere å kjøre.

Når du kommer til Interstate 15 (I-15) så kjører du nordover på den – mot Darstow/Las Vegas. På veien bør du stoppe på Route 66 Museum i Victorville (åpent i helgene).

Det er omtrent 2,5 time fra hotellet til Victorville. Der kan du også spise på en klassisk Route 66-diner; Emma Jean’s Holland Burger Café (adressen er 17143 D Street).

Eventuelt kan du vurdere Paulinas Mexican Grill hvis du liker meksikansk mat (NB! Ikke norsk taco her). Her kan du kjøpe 50 taco for 120 dollar. Altså, det står muligheten til å kjøpe 50 taco menyen.

Veien videre går så til Needles. Du fortsetter på I-15 til Barstow, og tar så av på I-40 (Needles FWY) til Needles. Kjøreturen er på 2,5 time i et vakkert ørkenlandskap.

Needles ligger for øvrig rett ved grensa mellom tre stater: California, Nevada og Arizona. I Needles kan du bo veldig klassisk motellaktig på Motel 6 Needles. Hvis motellstandarden ikke helt passer kan du kjøre litt lenger nord til Aquarius Casino Resort i Nevada (cirka en halv time nordover fra Needles). Det du skal vite om Needles er at det er ett av de varmeste stedene i USA om sommeren, så det er greit å sjekke at luftventileringen virker.

I byen kan du spise ekte amerikansk på Juicy’s. Etter Needles kan du fortsette på den klassiske Route 66-turen, eller ta en avstikker.

Avstikker: Las Vegas

Dette er en avstikker du bør ta om du ikke har opplevd dette som nesten kan kalles en parodi på en by. Fra Needles er det en totimers kjøretur til Las Vegas, byen som har det meste – om ikke alt.

Det som skjer i Las Vegas forlater ikke Las Vegas, men sannheten er at Las Vegas kan egentlig by på det meste. Du kjenner sikkert til gamblingen allerede, men byen kan også by på Pinball Hall of Fame hvor du og dine venner kan spille gamle flipperspill, drikke deg gjennom det store whiskey-utvalget på Craftsteak (du kan spise også).

Sjekk ut Stratospheres opplevelser, hopp på Sky Zone, og ta berg-og dalbanen New York New York. For å nevne bittelitt.

Hotellmulighetene i Las Vegas er utrolig mange. Du gjør ingenting feil ved å bestille på Golden Nugget eller Hilton Grand Vacations. Eller rett og slett bare MGM Grand. Det er i hvert fall ikke hotellprisene som gjør at du blir blakk i denne byen… vel, kanskje med unntak av hvis du skal slå på den største trommen og bo på Mandarin Oriental.

Etappe 2: Needles – Flagstaff

Denne turen på rundt tre timer tar deg godt inn i Arizona, men du bør ta flere stopp på veien. Det første stoppet er Oatman (kjør nordover på AZ-95, ta av mot Oatman (til høyre på Boundary Cone Road, som skifter navn til Oatman road etter hvert) rett etter El Rio Golf Club).  

Oatman er en by som vokste seg stor etter at man fant gull i nærheten, og fikk sin andre storhetstid da Route 66 åpnet – og gikk gjennom byen. Dessverre for byen ble veien flyttet, og i dag er det nærmest en spøkelsesby – og turistattraksjon. Både på grunn av sin historie med Route 66, men også de ville eslene (!) i byen.

453123675

Mulighet: London Bridge

Hvis du har lyst til å se noe som bare er rart og merkelig kan du ta en liten avstikker til London Bridge i Lake Havasu City.

Dette er ikke en bru som bare har fått et fancy navn, men en av de gamle bruene som stod i London. En riking kjøpte brua i 1970, og flyttet den til ørkenen i Arizona. Det verste? Selv om det kostet ham 5,1 millioner dollar å kjøpe, og flytte brua – så lønte det seg til slutt ved at samme riking fikk eiendommene rundt brua til å gå opp i pris (han eide hele området). I dag er det uansett litt av et syn.

Fra Oatman fortsetter du på gamle route 66 til Kingman, hvis du trenger bensin eller en stopp. Dette har lenge vært et stoppested på veien fra det ene til det andre, og museet i byen – Mohave musem – er verdt et besøk.

Det tar rundt tre kvarter å komme fra Oatman til Kingman. I sistnevnte finner du en av verdens beste burgerkjeder – In ‘n Out Burger. 

Så fortsetter du på gamle Route 66 til Grand Canyon Caverns Inn, som først og fremst er et sted å besøke mer enn å sove. Det tar rundt en time fra Kingman. Her kan du ta en guidet tur som tar rundt tre kvarter, og er klart anbefalt.

Seligman, Arizona. Inspirasjonen til Radiator Springs i Cars.

Neste etappe på gamle Route 66 går mot Flagstaff, men er du hypp på en pause til bør du vurdere Seligman. Det morsomste med den byen er kanskje at det er inspirasjonen til byen Radiator Springs i Cars.

Skal du ha noe å drikke eller spise her bør du kjøpe det på legendariske Delgadillo’s Snow Cap Drive-In.  

Den siste etappen for dagen er til Flagstaff, en kjøretur på rundt en time på I-40 (som her går i samme spor som gamle route 66). Og, ja, byen er oppkalt etter en flaggstang.

I Flagstaff er Hotel Monte Vista legendarisk, ettersom dette var hotellet hvor skuespillere fra Hollywood bodde hvis de skulle spille i de mange westernfilmene som ble laget i området. Hotellet har muligens ikke holdt seg utrolig godt, slik at du kanskje bør vurdere Courtyard Marriott eller hvis du får rom på det utrolig sjarmerende Whispering Pines Inn.  

Er du glad i bagels bør du sjekke Biff’s Bagels. Og, til tross for navnet: Tourist Home All Day Cafe er vel verdt et besøk.

179413812

Den viktigste grunnen til å stoppe i Flagstaff er for å ta en viktig avgjørelse: Skal du ta en tur til Grand Canyon?

En time nord for byen finner du nasjonalparken, og dens vidunderlige natur. Og, ja, det er verdt å ta en dag ekstra i Flagstaff for å besøke Grand Canyon. I tilfelle du lurte. Du kan for øvrig vurdere å dra til Grand Canyon fra Las Vegas, om du tar turen dit.

150392094

Etappe 3: Flagstaff – Alberquerque

Den tredje etappen tar litt under fem timer i ren kjøring (på I-40), og tar deg fra Arizona og inn i New Mexico. En fin tur, men hvor lite av den originale Route 66 er igjen (med unntak av inne i de byene du kjører igjennom).

Kjører du litt over en time fra Flagstaff kan du ta en brunsj eller en frokost i koselige Holbrook, hvor du kan se Wigwam Hotel (som faktisk var en del av en kjede en gang i tiden, ikke overraskende gikk kjeden ikke alt for godt).

Er du sulten kan du sjekke ut Joe and Aggies. Kaffe kan du kjøpe hos Tom and Suzie’s Diner. Det virkelige lunsjstoppet bør være Gallup. Rundt 2,5 time fra Flagstaff. De to store veiene i Gallup var en gang Route 66 og Highway 666.

Du kan vurdere å bo her også, om du vil ha litt kortere etapper. Da er El Rancho et historisk interessant valg. Noen av hotellets gjester har vært John Wayne, Ronald Reagan, Humphrey Bogart, Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Joan Crawford, Kirk Douglas, Doris Day, Gregory Peck og Burt Lancaster.

På grunn av at det er så mange indianerreservater i nærheten kalles også byen ofte for indianerhovedstaden i New Mexico. En av de beste biffene du kan få kan du spise på Badlands i byen (Sjekk for øvrig vår guide til verdens beste biffer her). Ekte meksikansk får du på El Metate.

Fra Gallup kan du fortsette på I-40 for å komme raskest mulig til Alberquerque, men det er anbefalt å ta turen om El Malpais og Ramah Navajo-reservatet. Området er omtalt som ett av de vakreste i USA. Kjør sørover på NM-602 før du tar av på NM-53. Du vil etter hvert komme tilbake til I-40, og kan igjen ta av på NM-117 for å komme til El Malpais National Monument. Det er en to timers ekstra tur, men vel verdt det for naturopplevelser.

800px-Acoma_Pueblo_Sky_City

Er du mer historisk interessert bør du ta av til Acoma Pueblo, tre indianerlandsbyer som har vært bebodd i over 800 år. Du tar avkjøring 96 for å komme mot landsbyene.

Les mer på landsbyenes offisielle sider

Albuquerque er den første storbyen du kommer til etter Los Angeles med sine 1,1 millioner innbyggere. Ikke overraskende er det mange gode overnattingsmuligheter i det som er den største byen i New Mexico. En anbefaling er Hotel Parq Central.

Et rimelig alternativ er Clubhouse Inn Albuquerque. Uansett bør du ta deg tid til en tur i gamlebyen, en unik blanding av meksikansk, indiansk og amerikansk kultur.

3968406_22_z

Du kan sjekke ut High Noon for en litt halvmorsom opplevelse eller den tradisjonsrike Frontier Restaurant.

Etappe 4: Albuquerque – Santa Fe – Tucumcari

474465227

Her svinger du av igjen fra I-40, som er den nye veien på tvers av staten, og følger den gamle Route 66 fra Albuquerque til Santa Fe på I-25. Du vil da kjøre forbi Bernalillo, eller – helst ikke. Stopp der. Det er bare 20 minutter nord for Albuquerque, men er vel verdt å legge inn som et sted du bør oppleve.  

I byen møtes den gamle Route 66 og den enda eldre meksikanske/spanske El Camino Real. Du kan møte mange andre som liker Route 66 på Silva’s Saloon. Du skal lete lenge etter noe mer autentisk. En litt annen avstikker er det å spise på nydelige Hyatt Regency Tamaya. Ett hotell/resort du også kan vurdere på etappe 3. Du kan også vurdere Tinkertown Museum på veien til Santa Fe.

Det tar rundt 50 minutter fra Bernalillo til Santa Fe, en av de mest populære turistbyene i USA. Sentralt finner du The Plaza med museer, kafeer og koselige butikker. For en strålende sandwich finn Palacio Cafe på 209 East Palace Ave.

Les mer om Santa Fe her.

Kjører du ned igjen til I-40 kommer du etter hvert til Tucumcari, en legendarisk overnattingsby på gamle Route 66. Du kan bo på Holiday Inn Express, og spise på Kix on 66. Sjekk også ut Tucumcari Trading Post. 

Etappe 5: Tucumcari – Oklahoma City

187456904

Denne etappen foregår i tre stater: New Mexico, Texas og Oklahoma. På veien bor du stoppe i cowboybyen Amarillo, 1,5 time fra Tucumcari (du kjører fortsatt I-40). Der stopper du for ekte Texasmat på Tyler’s Barbeque.

På veien bør du for øvrig ta deg tid til å kikke på Cadillac Ranch rett utenfor Amarillo. På veien videre kjører du forbi flere småbyer du kan svinge innom, blant annet McLean, Elk City og Clinton. Hele veien er neste pannekakeflatt uten mange trær, men med mange morsomme små steder å stoppe.  

Vel framme i Oklahoma City bør du sterkt vurdere et besøk på National Cowboy Museum.  Bo kan du gjøre på Courtyard by Marriott Oklahoma City Downtown eller Homewood Suites by Hilton Oklahoma City-West (litt utenfor sentrum).

Skal du spise, som du nok skal, anbefales Red Prime Steak eller Big Bruck Tacos. Sjekk også ut Kitchen no. 324.

Etappe 6: Oklahoma City – Dallas

179786881

Det er en tretimers kjøretur sør fra Oklahoma City til Dallas på I-35.

En tur som tar deg virkelig gjennom det vi i Norge kanskje ville omtalt som cowboyland. Skulle du ha behov for en stopp på veien kan du vurdere Ardmore, en by som har vært mer sentral i amerikansk økonomi enn størrelsen skulle tilsi (olje). Stopp for lunsj på Cafe Alley.

Vel framme i Dallas kan du besøke stadionen til Dallas Cowboys, få oversikten over byen i Reunion Tower, besøke George W. Bush Presidential Library and Museum og for deg som er interessert i Kennedy-drapet: Sixth Floor Museum. Dallas har også en av de vakreste shoppingsentrene i verden i sin NorthPark, og har også en ganske spesiell – men, fin, park: Klyde Warren Park.  

Det å bo i Dallas gir deg mange muligheter. Sentrumsnære Magnolia Hotel Dallas har mye å by på, mens Hotel Palomar Dallas gir deg luksusopplevelsen. Dallas Marriott Suites Medical/Market Center er et rimeligere valg, litt utenfor sentrum.

Spise? Det lokale magasinet D Magazine kåret Neighborhood Services til den beste restauranten i byen, og den serverer virkelig god mat også. Tenk burgere, men litt kreativt. For et supert steakhouse så sjekk ut Perry’s.

475230195

Derfor forlater vi  Route 66

Skal du så følge den originale Route 66 skal du nå kjøre fra Oklahoma til Springfield, og senere til St.Louis før du drar til Chicago, hvor Route 66 egentlig stoppet. Det er mye å se denne veien også, og de tre byene har alle sine gode grunner til å bli besøkt.  Springfield er fødestedet til Route 66, og mye av originalveien er igjen. Utenfor St.Louis finner du Route 66 State Park, og Chicago har utrolig mye å by på. Samtidig, det har også den veien vi mener du bør velge til New York.

Likevel: Skal du følge den gamle Route 66 så vet du nå i hvert fall veien. Finn hoteller her.

Etappe 7: Dallas – Jackson, Mississippi

468880575

Så går turen rett øst fra Dallas, I-20 strakaste veien gjennom et stopp i Shreveport. Shreveport er hovedbyen i området hvor Arkansas, Texas og Louisiana møtes. Det er dog ikke derfor du stopper der, du stopper for å spise cajun på Crawdaddy’s.

Eventuelt et kortere stopp på Herby-K’s. Har du med unge til sinns kan du vurdere vitenskapssenteret i byen. Sjekk også vår omtale av Shreveport i vår guide til True Blood.

Turen til Shreveport fra Dallas tar litt under tre timer på veldig gode veier. Den neste etappen er omtrent like lang, om du ikke tar et stopp i Vicksburg. En by som i hvert fall er interessant for den som er interessert i den amerikanske borgerkrigen. Museet man besøker er Old Court Museum.

Jackson er den største byen, og hovedstaden i staten Mississippi, og selve statsforsamlingen – State Capitol – er veldig imponerende. Old Capitol Museum er også vel verdt å besøke. Det kan man også si om Walker’s Drive In – ekte amerikansk matopplevelse. Det er også restauranten 1908.

Hilton har to hoteller i Jackson du bør vurdere: Garden Inn og Sleep Inn.

186264659

Avstikker: New Orleans

Det er ikke mer enn en tre timers kjøretur fra Jackson til New Orleans (I-55), men basert på vår kjørerute er det feil vei – og da en seks timers omvei. Det er likevel en omvei du sterkt bør vurdere hvis du har tid. New Orleans er en stor opplevelse.

Er du i New Orleans rundt Mardi Gras (februar) må du selvfølgelig få med deg det, men byen har ganske så mye annet å by på. The French Quarter, og dets hjerte: Jackson Square, trikkene, musikken, folkelivet og po-boys. Po-boys? Ja, Po-boys.   Cocktailkulturen og matkulturen i New Orleans er velkjent, og bør være velprøvd etter at du drar. Planlegg minst en ekstra dag for å virkelig nyte byen. Lunsj tar du på Dooky Chase’s (Fried Chicken, men bare til lunsj) eller på Willie Mae’s.

Ellers kan du kikke på Cochon Butchers, Company Burger og Upperline for mat.

2969_15_z

Hotellmessig kan du vurdere Bourbon Orleans for klassisk luksus i French Quarter eller noe rimeligere og sjarmerende Le RichelieuHyatt Place New Orleans Convention Center er et rimelig, og greit alternativ som i hvert fall er lett å navigere fra.

176868200

Etappe 8: Jackson – Memphis

Den åttende etappen går rett nordover, tre timer om det er fra Jackson – dobbelt så langt fra New Orleans (I-55). I Memphis er det selvfølgelig å stoppe på Graceland. Du kan også bo rett i nærheten av huset til Elvis på Days Inn.

Nå har Memphis mer enn det å by på. Memphis Zoo er en av de bedre i USA, National Civil Rights Museum er en opplevelse og den mest ikoniske gata i USA (kåret av USA Today): Beale Street. Samt en tur til Sun Studios.

Spise kan du gjøre på McEwans, Germantown Commissary og Texas de Brasil.

Vil du bo sentralt i Memphis bør du virkelig vurdere Westin, noen hundre meter fra Beale Street. Peabody er også et godt valg. Noe rimeligere er Comfort Inn.

457691233 (1)

Etappe 9: Memphis – Nashville

Fra rock til country. En tretimers kjøretur på I-40. Nashville er et stopp du bare må ta på turen over fra den ene til den andre siden. En konsert på Grand Ole Opry, sjekk historien på Country Music Hall of Fame, Studiob og Bluebird Cafe. Da har du fått country-musikken inn under huden.   Du kan bo ved siden av countrymusikkens Hall of Fame på Hilton, eller velge det relativt sjarmerende Union Station Hotel. Et rimelig alternativ er Brentwood Suites litt utenfor sentrum.

Spise? Arnolds! Eller Hattie B.

487220033

Etappe 10: Nashville – Atlanta

Nå kjører du litt sørover igjen, til storbyen Atlanta (i staten Georgia). Rundt fire timer på I-75. Du kan sterkt vurdere en pause i Chattanooga og lunsj på 212 Market. En sjarmerende by hvor du også kan ta en titt på Southern Belle Riverboat.

Vel framme i Atlanta bør du ta en tur i Piedmont Park, World of Coca-Cola (jepp, dette er hjembyen) og Jimmy Carters Presidential Library.

tlanta har også en super restaurant. Bacchanalia. Litt rimeligere er Cakes & Ale. The Porter Beer Bar har nok Coca-Cola også, og mat… The Georgian Terrace Hotel er hotellet du velger her. Hilton Garden Inn Atlanta Downtown er også et godt valg.

175563667

Etappe 11: Atlanta – Savannah

Så følger du I-75 til Macon, før du tar I-16 til Savannah. Da har du nådd østkysten, og vil du bade kjører du til Tybee Island (20 minutter fra Georgia, turen fra Atlanta tar for øvrig 3,5 time).

Gamlebyen i Savannah tar deg tilbake til en svunnen amerikansk tid, og det er her du bør bruke tiden utenom den tiden du eventuelt bader. Sjekk så ut Joe’s Homemade for mat, og bo på Planters Inn.

183791252

Mulig rute: Savannah – Charlotte

Den neste etappen går nordover, på I-95 og I-77 til Charlotte. En tur på litt under fire timer inn i landet. Charlotte er den 16. største byen i USA med et innbyggertall på rett under millionen. Er du i Charlotte bør du besøke Billy Graham Library for en kikk inn i et USA man sjeldent ser. Hendricks Motorsports er også en opplevelse.  

Vi foreslår et godt måltid på Price’s Chicken og en god natts søvn på Comfort Suites. Dette er ruten du tar hvis du vil raskere til Washington D.C. og New York.

470341595

Etappe 13: Blue Ridge Parkway

Nå kommer en helt utrolig biltur. Kanskje den beste i USA. Fra Atlanta kjører du til Cherokee County og Murphy, to timer nordover fra Atlanta. Start tidlig og ta frokosten på The Daily Grind & Wine i Murphy.  Så begynner første etappe til Waterrock Knob på US-74, det tar 1,5 time, Der starter Blue Ridge Parkway som går hele veien til Humpback Rocks og Charlottesville.

Hele veien tar ca 7 timer, og det kan være greit å ta en pause på veien med en overnatting. Spesielt siden du vil komme til å ta flere pauser på veien for å se på den utrolig vakre naturen. Ett mulig overnattingssted er i Kingsport; Hampton Inn. Det er 3 timer inne i turen, og gir deg to dager på totalen. Braeden’s Barbecue er et sted å spise i Kingsport. Du finner en guide til hele veien her

Du reiser så til Charlottesville hvor du kan overnatte på Fairfield Inn & Suites. Spise kan du gjøre på Cando. Eller Maya Restaurant.

457489165

Etappe 14: Charlottesville – Washington D.C.

Denne etappen er litt kortere, 2,5 time tar det å komme seg fra Charlottesville (via Fredericksburg, med en gamleby du kan vurdere å kikke på) til hovedstaden i USA. I hovedstaden ser du på de nasjonale monumentene, Det Hvite Hus, Capitol og alle de andre bygningene du kjenner fra tv, film og nyheter. Et besøk til Mount Vernon kan også anbefales (tre kvarter utenfor byen).

Det er så mye å se i Washington D.C. at det kan fylle mer enn en dag, men etter all den grillmaten vi har guidet deg til nå kan du spise på Sweetgreen i D.C. Organisk mat kan du få på Nora.  Så gir du ditt tilbake etter all bensinen du har brukt på turen? Eller spis fransk på Marcel’s. Hotellene kan koste en del i Washington D.C., men Comfort Inn Arlington er et rimelig alternativ litt utenfor sentrum.

153272881

Etappe 15: Washington D.C. – New York

Siste etappe tar fire timer, på I-95 til New York. Turen går innom Philadelphia, som er verdt å stoppe i. Liberty Bell Center og Independence Hall. Lyst på lunsj? Sjekk ut Five GuysNew York? Her er vår guide