London: Opplev storbyen på 24 timer

London byr på bra shopping, spennende utesteder og en haug med restauranter å velge mellom. Hvorfor ikke reise hit for ett døgn?

Om du har ingen intensjoner om å se de vanlige attraksjonene som Big Ben og Buckingham Palace, har vi guiden til deg!  

07:00 – Spis britisk frokost på The Savoy

The Savoy, A Fairmont Managed Hotel, London, Servering

Start morgenen med en klassisk britisk frokost på et av Londons beste hoteller, The Savoy. Dette hotellet er for de som har sans for det luksuriøse og klassiske. På Savoy kan du skryte av å ha delt samme hotell som mange verdenskjente kjendiser, deriblant Marilyn Monroe og Christian Dior. Etter frokost kan du unne deg en avslappende time på spa-anlegget alle snakker om. Skjem deg bort med luksuriøse behandlinger som Essential Rose Facial eller The Ultimate Aromatherapy Experience. Nyt behandlingen frem til du skal ut og vandre på shoppinggatene. Husk gode sko! Les mer om hotellet her.

09:00 – Shop till you drop

iStock_000078778769_Small

Start shoppingen grytidlig på Oxford Street før folkemengden strømmer til. Finn skatter i butikker som Primark, Topshop og River Island. Oxford Street er kanskje verdens mest kjente gate, og strekker seg fra Marble Arch ved Hyde Park fram til St. Giles’ Circus, krysset ved Tottenham Court Road. Lengden er 2,4 kilometer, og kjent som Europas travleste handlegate. Deretter kan du gå videre til New Bond Street og til shoppingsenteret Selfridge’s. På andre siden av Selfridge’s er det ikke altfor mange butikker som er interessante, men Adidas-butikken er fin for den som liker merket. Videre på denne siden (høyre side hvis du har Marble Arch i ryggen) finner du kanskje den beste Boots-butikken i Oxford Street, samt en Zara-butikk som er verdt å besøke. På siden til Selfridge’s finner du Forever21 og Gap. Etter shoppingen er det bare å dra tilbake til hotellet og legge fra deg posene før du gjør deg klar til litt museum-tid! Beste hotell for shopping i Oxford Street:Claridge’s

13:00 – Stopp litt opp for en dose av «afternoon tea»

https://www.instagram.com/p/BWt59kHnOFe/?taken-by=balthazarldn Få i gang energien ved å bestille deg en sølvfat med små sandwich, cupcakes og en kopp te. I London har nesten alle kafeer en britisk «afternoon tea»-meny, men det er lurt å vite hvor du bør dra. Hoteller som Claridge’s og The Ritz spesialiserer seg på flere spennende te-menyer. Men det er også en rekke kaffebarer som du bør se til å besøke. Om du er ute etter et trendy sted, så er det verdt å ta seg tur til Balthazar i bydelen Soho. Kaffebaren har sammen med kjøkkensjef Régis Beauregard og anerkjent motedesigner Matthew Williamson, satt sammen egen te-meny inspirert av høst-og vårkolleksjonen til Williamson. God fornøyelse! Sjekk menyen til Balthazar her.

15:00 – Tid for museum

https://www.instagram.com/p/BCHD27sAKuR/ Det er flere gratismuseer i London hvor du kan spasere rett inn uten å åpne lommeboken. Legg turen til British Museum, et av verdens største og mest berømte museer. Her er det mange skatter å se fra hele verden; egyptiske mumier, samuraisverd, vikingvåpen og greske statuer. Du kommer deg til British Museum med t-banen fra Oxford circus og til Tottenham Court Road. Et annet spennende museum er Natural History Museum, hvor du kan lære om naturhistorie.  Museet har en stor samling på over 70 millioner fordelt på 5 hovedsamlinger: botanikk, entomologi, mineralogi, paleontologi og zoologi. London er en by full av kulturelle godbiter. Tate Gallery Britain er kanskje det mest populære kunstgalleriet som rommer kunstverk fra hele verden. Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

18:00 – Ta deg en matbit

2543847_61_z

Det er veldig mange spisesteder i London, men likevel er det noen restauranter du bare må ta tid til å oppleve. Wiltons er restauranten for deg som vil oppleve tradisjonsrik britisk mat i en herlig atmosfære. Wiltons har vært et synonym for perfekte østers og fersk fisk helt siden 1742, med råvarer fra de beste gårdene i Storbritannia. Er du mer lysten på noe kult og asiatisk, er Hakkasan en opplevelse du kommer til å sette pris på. Ikke bli overrasket om du møter på en kjendis eller to, mens du spiser deg mett på dim sum, røkt biff eller crispy andesalat. Legg turen til No.20 restaurant Soho om du liker å oppleve et kult og trendy sted. Restauranten er en del av hotellet Sanctum Soho Hotel og har vunnet prisen «Hotel of the year» i 2010, 2011 og 2012 under London Lifestyle Awards. Restauranten kan skryte på seg en varierende meny, som består av alt fra grillet ribbe til fiskeretter. Etter maten har du massevis av energi til neste opplevelse!  

19:30 – Se Løvenes Konge på Lyceum Theatre

https://www.instagram.com/p/BWvyupPF5Y9/ Om du syns det holder å ha sett Disney-klassikeren utallige ganger på film, så tenk om igjen. Lion King har fort blitt en av Londons mest populære og beste musikaler. Nyt musikken av Elton John og se løvene brøle fra scenen! Musikalen er en opplevelse for alle generasjoner, og prisen kommer på fra 35 til 70 pund per person. Ikke verst? Klikk her for å bestille billetter.

23:00 – Da er det tid for å feste!

https://www.instagram.com/p/4Kbpr-H7xA/ Etter en lang dag med sightseeing og shopping, må du selvsagt ta deg en tur ut på byen! London har noen av verdens mest omtalte utesteder, og du kan velge alt fra avslappende og til de mer glamorøse utestedene. Slå ut håret på  «Fabric»; nattklubben som er ansett for å være en av Londons beste. Her kan du føle musikken på en hel annen måte, ettersom de har et «bodysonic» lydsystem som utsender lydbølger til dansegulvet. Opplev luksus og dus og dans med hælene i taket hos Funky Buddha i Mayfair; en av de mest eksklusive nattklubbene i London. Vi anbefaler at du ringer til nattklubben for å sette deg opp på gjestelisten slik at du slipper lang kø, men det er også lurt å være på plass rett frør klokken 23:00. Er du klar for å oppleve London på 24 timer? Bestill deg flybilletter her!Vil du oppleve det beste av London? Sjekk ut den virkelig store London-guiden vår her.