5 autentiske reiseopplevelser i det nordvestlige USA

I det nordvestlige USA ligger regionen The Great American West – et område som er kjent for sin fascinerende historie og tradisjoner, autentiske kultur og fantastiske natur. Regionen omfatter delstatene Idaho, Montana, Sør-Dakota, Nord-Dakota og Wyoming.

Her er fem steder du bør besøke i the Great American West.

IDAHOE – Shoshone Falls

Shoshone Falls er omtrent 64 meter høyt og er også kjent som «Niagara Falls of the West». Fossen renner ut i Snake River og ligger i nærheten av Centennial Waterfront Park, hvor du kan leie en kajakk og oppleve den vakre utsikten fra vannsiden.

 

MONTANA – Big Horn Canyon 

Big Horn Canyon er et paradis for turgåere og friluftsfolk. Her er 15 ulike turstier av ulik vanskelighetsgrad – og alle stier fører deg gjennom en fantastisk natur.

NORD-DAKOTA – Fargo

Fargo er Nord-Dakotas største by. På mange måter føles det som å være i en film når du går rundt i byen. Byen er preget av en historisk nybyggerånd, og her finner du både moderne gatekunst og viktorianske bygninger. Det er også gode muligheter for fotturer i nærheten av byen.


SØR-DAKOTA – Badlands National Park

I Badlands National Park i Sør-Dakota kan du oppleve dyreliv som tykkhornsau, bison, rever og de truede svartfotilderne. Antiloper og hjort sees også ofte langs veiene i parken. Badlands National Park er på 244 000 hektar og populær blant turgåere, campingturister og andre friluftsfolk. 

WYOMING – Det ville vesten 

Målt i areal er Wyoming i det nordvestlige USA en av landets største delstater, men målt i antallet innbyggere er delstaten den minste. Wyoming er synonymt med cowboykultur og Det ville vesten. I tillegg er delstaten kjent for sin makeløse natur, som blant annet kan oppleves i noen av de mange nasjonalparkene. Her finner du for eksempel en av de mest kjente nasjonalparkene i USA, som er på manges «bucket list», nemlig Yellowstone National Park.