Brev til Julie: Tusenvis av romantikere strømmer til italienske byen Verona for å oppleve Romeo & Julies hjemby. Foto: iStock

5 romantiske byer i Europa

Ta med deg kjæresten på helgetur til en av verdens mest romantiske byer i Europa.

Mange tror at Valentines day er kun for amerikanere, men det stemmer ikke. Mange nordmenn elsker å tilbringe tid med kjæresten på denne dagen, mens andre mener at «hver dag er Valentine’s day». Greit nok, men nå kan du for en gangs skyld gjøre noe man ikke gjør hver dag: å reise bort sammen! Overrask din kjære med en weekendtur til herlige byer som Praha, Budapest eller Verona.

Her er storbyene vi anbefaler for deg og din utkårede – en kort flytur unna.

Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights!

1.Romeo & Julies hjemby, Verona

Visste du at Shakespeares verdenskjente stykke utspiller seg i italienske Verona? Følg Romeo og Julies fotspor anno 2017!  Besøk Julies hus og rop på din Romeo i balkongen, eller ta en #kysseselfie med kjæresten. En must er å feste et brev til Julie på veggen til Casa di Giulietta, i håp om kjærligheten mellom deg og din utkårede vil vare for alltid. Statuen til Julie er også populær – særlig blant gutta. Det sies nemlig at du får lykke i kjærlighetslivet hvis du tar på det ene brystet til Julie! Ellers er Verona ganske så romantisk med sine trange smågater i gamlebyen. Mesteparten av biltrafikken er stengt ute, så her er det bare å utforske de sjarmerende kafeene og romantiske restaurantene til fots. Du kommer deg til Verona med tog fra Milano eller Venezia, som tar ca 1 time.

Søk flybilletter her.

Der er ei verden utenfor Veronas murer
Bortsett fra skjærsild, pinsel og helvete
Forvist herfra er jeg forvist fra verden
Og forvisning fra verden er døden.

Shakespeare «Romeo og Julie»

Hotelltips: Bo i bakgården til Julies hus på Il sogno di giuletta!

Les om hotellet her.

2.Kunstneriske Wien

Klassisk musikk  og hestetaxi – hva er mer romantisk enn det? Wien er rik på kulturhistorie, flotte attraksjoner og god mat og drikke. Se til at du får med kjæresten til et av Østerrikes viktigste og romantiske museer; Belvedere Galleriet. Her kan du kysse, fri eller ta en selfie foran The Kiss –  et maleri av en Østerrikes mest berømte kunstnere, Gustav Klimt (1862 -1918). Les mer om hva dere kan finne på i Wien her. 

Hotelltips: Grand Hotel Wien

Grand Hotel Wien, Vienna, Gjesterom

Sjekk ut hotellet her.

3.Kjærlighetens by, Paris

Paris er kjent som «kjærlighetens by» – en by vi reiser til om og om igjen. Se Mona Lisa-maleriet på Louvre-museet , eller shop til you drop på de mange eksklusive shoppingstedene. Ellers er det et must å smake på verdens beste makroner hos La Durée. Etter en tur til Eiffeltårnet, kan dere spasere gjennom de romantiske gatene som i filmen «Midtnight in Paris».

Hotelltips: La Reserve Paris Hotel

La Reserve Paris Hotel And Spa, Paris, Gjesterom

Se flere bilder av romantiske hotellet her.

4.Vakre Budapest

Budapest var opprinnelig to byer; Buda og Pest ble nemlig slått sammen til en by i 1873. Mange elsker Budapest på grunn av byens historiske monumenter, arkitektur, spamuligheter og de romantiske områdene. For de av dere som vil overraske kjæresten med spa-opphold, så er Budapest det perfekte stedet! Her får du eksklusive muligheter, for en brøkdel av norske priser.

Opplev en romantisk kveld på den Ungarske statsoperaen – som også er et viktig kulturminne.  Eller, ta en tur til Helteplassen som ble bygd i 1896. På denne plassen finner du minnesmerket til «Ungarns falne helter» – viktig å få med seg for de historieinteresserte.

Hotelltips: Corinthia Hotel

Corinthia Hotel Budapest, Budapest, Lobby

Les om hotellet her.

5.Eventyrlige Praha

Praha er en av Europas mest attraktive storbyer. Det meste du bør se av byen kan du gjøre helt gratis, og skal du først bruke litt penger, så bruker du kun tredjedelen av det det hadde kostet i norske kroner. Praha er virkelig magisk. Faktisk er Praha den eneste byen i verden som har en spesiell dag for kjærestepar utenom valentinsdagen. Den 1.mai kan du ta med kjæresten og kysse foran statuen til den berømte dikteren, Karel Macha, for en evig kjærlighet. Petřín Hill er et romantisk sted uansett årstid med sin flotte utsikt over Praha. Etter en tur hit kan dere spise en romantisk middag på Petrinske Terasy.

Hotelltips: Hotel Kings Court

Hotel Kings Court, Prague, Royal-suite (Free Spa, Free Executive Lounge), Dypt badekar

Sjekk flere bilder av hotellet her.

 

Les også:

Årets hotteste reisemål

Her får dere en het Valentine’s Day

Den store vinterferieguiden