6 destinasjoner for deg som elsker øl

Du trenger ikke å reise langt for å oppleve en reise inn i ølets historie. Foto: Getty Images

Det er viktig å oppleve kulturen på stedene man drar til, og på enkelte steder er heldigvis godt øl en naturlig del av kulturen.

Nå på høsten er det perfekt å ha en morsom og avslappende reise å se frem til. Her er seks steder du bør få med deg hvis du er interessert i øl.

Plzeň

Plzeň uttales passende nok «Pilsen», og er ikke overraskende en fantastisk by for deg som setter pris på godt øl. Byen ligger ca. 90 km sørvest for Praha. Dette er fødebyen til Pilsner Urquell, som er kjent som verdens første originale pilsner. 

Hvis du vil ha en ølopplevelse utenom det vanlige, kan du prøve et ølbad på Purkmister Beer Spa. Er du interessert i arkitektur og historie, har Plzeň også en rekke vakre bygninger, museer og parker å by på. Noen av de mest kjente er Západočeské Muzeum og den gotiske St. Bartholomew-katedralen som begge ligger i sentrum.

Plzeň er også rimeligere enn større og mer kjente byer som Praha og Berlin. Her får du med andre ord mye komfort og kvalitetsøl for pengene. Den nærmeste flyplassen er Václav Havel lufthavn i Praha, og derfra er det en times kjøretur til Plzeň.

Finn rimelige hoteller her.

Dublin 

Dublin er et åpenbart valg for ølentusiaster. Ikke bare fordi Guinness sitt ølbryggeri holder til her, men også fordi det kryr av tradisjonelle irske puber og arrangementer med øl-tema. Dette er det ultimate stedet for en pub til pub-runde. 

I Temple Bar-området finner du mange turistfeller du bør unngå, men et unntak er Palace Bar på toppen av Fleet Street. Dette er en gammeldags og tradisjonell irsk bar som har holdt det gående helt siden 1823. Rett i nærheten, i Poolbeg Street, finner du Mulligan’s Pub, som sies å være en av byens beste puber.

En tur til Guinness-bryggeriet er også obligatorisk når man skal til Dublin – og sjekk om en av byens mange ølfestivaler holdes mens du er i byen.

Sjekk ut dette fantastiske hotellet.

Leuven

Leuven er en ukjent perle i Belgia som blant annet er hjembyen til det populære ølet Stella Artois. Dette er en undervurdert og vakker by som det er rart at man ikke hører mer om. Her finner du verdens største bryggeriselskap, Anheuser-Busch InBev, som blant annet produserer Stella Artois. På bryggeriet til Stella Artois kan du bli med på omvisning og ølsmaking.

Leuven er også kjent for sine vakre, gotiske bygninger, botaniske hager og historiske kirker. 

Finn rimelige hoteller her.

Tromsø

Har du ikke tid eller lyst til å dra så langt, er Tromsø et godt alternativ. Her kan du besøke verdens nordligste bryggeri, Mack-bryggeriet. Dette bryggeriet ble startet opp allerede i 1877, og puben i bryggeriet, Ølhallen, er Tromsøs eldste pub. 

Her kan du bli med på ølsmaking eller en omvisning i bryggeriet. Tromsø har også en rekke andre aktiviteter å by på. Hva med å kombinere omvisning på bryggeriet med hvalsafari eller leie deres egen badstue for en kveld? Her er det store sjanser for å få et glimt av nordlyset i perioden fra september til april.

Finn rimelige flyvninger her.

København

København må selvfølgelig også nevnes. Byen har en lang ølkultur- og tradisjon, og de siste årene har det dukket opp flere og flere mikrobryggerier i den hippe byen. Her kan du blant annet besøke Carlsberg, Tuborg og Mikkeller-bryggeriet, eller bli med på en av de mange ølsmakingene som arrangeres i byen. 

Sjekk dette fantastiske hotellet.

Amsterdam 

Amsterdam er kjent for å være en over gjennomsnittet frigjort og liberal by, noe som gjør den til den perfekte destinasjonen for vennegjengen, blåtur, utdrikningslag eller andre morsomme anledninger. I Amsterdam finner du blant annet kjente bryggerier som Heineken, Brouwerij ‘t IJ og Oedipus. På disse bryggeriene kan du få omvisning og lære mer om prosessen bak ølbryggingen. 

Hvis dere er en gjeng som vil ha en litt annerledes sightseeing i byen, så prøv en tur på en av byens mange «beer bikes». Dette er en sosial tur rundt i gatene i Amsterdam hvor dere kan høre på musikk mens dere sykler gjennom gatene i Amsterdam. 

Finn rimelige flybilletter til Amsterdam her.