6 romantiske øyer

Gå hånd i hånd langs de hvite strendene, og få med deg noen av verdens vakreste solnedganger. Finn rimelige flybilletter her. Sjekk ut denne listen for inspirasjon til en vellykket drømmeferie med din kjære:


1.Moorea (Fransk Polynesia)

Mange hevder at Moorea er det vakreste stedet på jorden. Så vakkert at du tror øya er photoshoppet.  Lange hvite strender, turkisblått hav, grønne palmer – denne øya har hele pakka.  Befolkningen snakker fransk og tahitisk og er kun noen få kilometer unna Tahiti. Vil du til Fransk Polynesia på budsjett, så er dette det rette stedet. Se på ananasplanter som dyrkes langs åssidene, eller dra på lange romantiske turer langs stranden under glitrende himmel. Det er ikke overraskende at Moorea er en av de mest populære destinasjonene for bryllupsreiser. Nyt ferien i en privat Bungalow midt på stranden – romantikk på høyt nivå!

Anbefalt hotell: Moorea Pearl Resort & Spa

Manava Beach Resort and Spa Moorea, Moorea

Se mer av hotellet her.


2.Rarotonga(Cookøyene)

Drikk forfriskende kokosvann fra ferske grønne kokosnøtter, sitt på stranden og nyt solnedgangen. Fjelltoppene er omringet av vakre krystallklare strender og svaiende grønne palmetrær. Muri Beach er kjent som den vakreste stranden i øya – dekket av myk, hvit sand som mel. I landsbyen Muri kan du finne koselige lokale markeder hvor du kan prute deg til håndlagde smykker og suvenirer.

Anbefalt hotell: Sanctuary Rarotonga

Sanctuary Rarotonga-on the beach, Rarotonga, Utendørsbasseng

Les mer om hotellet her.


3.Upolu(Samoa)

9.42-62781025

Som andre øygrupper i Stillehavet ser denne øya også ut som ei «postkort-øy». Upolu er den mest folkerike øya i Samoa og er bygget opp av en massiv skjoldvulkan i det vestlige Stillehavet. Lalomanu beach er den beste stranda, og her kan du snorkle, ta en forfriskende svømmetur i det krystallklare vannet eller pusse på brunfargen (husk høy solfaktor!). To Sua Ocean Trench er et idyllisk sted for en dukkert –  et naturlig skapt utendørssvømmebasseng hvor du kan svømme i et «stort hull». I nærheten ligger parken Lofotaga, som er det perfekte området for en romantisk piknik.

Anbefalt hotell: Saletoga Sands Resort

Saletoga Sands Resorts, Matatufu

Se mer av hotellet her.


4.Lord Howe Island (Australia)

lord

Spektakulært landskap, vulkanfjell, palmeskog og vakre gressletter er noen av godbitene du finner i denne øya. Øya har vært på Unescos verdensarvliste helt siden 1982. Lord Howe ligger omtrent 600 km nordøst for Sidney og har kun 350 innbyggere. I tillegg kan det være maksimalt 400 turister på øya til enhver tid. Øya er nemlig knøttlite og har en areal på 14, 6 km². Det blir nesten som å ha ei privat øy for seg selv.

Anbefalt hotell: Arajilla Lodge

Arajilla Retreat, Lord Howe Island, suite Arajilla, Gjesterom

Les mer om hotellet her.


5.Yasawa (Fiji)

Republikken Fijiøyene ligger 2000 km nord for New Zealand . Du vil føle deg  som Robinson Crusoe på denne øya. Yasawa har nemlig ingen butikker, bilveier, banker eller tilgang til medisinske tjenester. Selv om det kanskje virker usannsynlig at folk vil besøke ei øy som nesten har ingenting, så er denne øya faktisk populært reisemål for backpackere. Det vi skjønner godt: palmetrær og nydelige strender som tar pusten fra deg – det sier vi ja til!

Anbefalt hotell: Yasawa Island Resort

Yasawa Island Resort, Yasawa Island, Bungalow, 2 soverom, Oppholdsområde

Les mer om hotellet her.


6.Lizard Island (Australia)

yay-10026956-digital

Lizard Island er ei luksusøy med 24 pudderstrender og 40 luksushoteller. Øya er regnet som Australias mest eksklusive destinasjoner. Klovnefisker, vakre skjell, skilpadder, korallrev og hundrevis av andre fargerike fiskearter venter på deg på denne øya. Du må ta et privatfly eller ferge for å komme deg over til dette paradiset.

Anbefalt hotell: Lizard Island Resort

Se bilder av hotellet her.


Flere romantiske øyer:

Tanna Island (Vanuatu)

Vanuatu, «landet som stiger opp av havet», ligger i den sørlige delen av stillehavet og består av rekke mindre øyer. Tanna-øya har alt: du kan svømme i undervannshuler, snorkle for å se de beste korallrevene i øya, se fantastiske fossefall og hester som flokker ute i det fri. Tanna har en fascinerende lokalkultur som må bare oppleves.

Anbefalt hotell: White Grass Ocean Resort


Vava’u (Tonga)

Dette er ei mindre øy i Tonga og er ansett som en av verdens beste øyer å seile på. Vava’u er laget av koraller og er omringet av 40 mindre øyer. Du kan til og med få din egen bungalow plassert i ei liten øy! Hvis du snorkler her kommer du garantert til å se skipsvrak og undersjøiske huler. Her får du også muligheten til å kjøre ut med båt for å se hvaler.

Anbefalt hotell: Mandala Resort


Rapa Nui (Påskeøya)

yay-4254468-digital

Rapa Nui er under Chilensk styre og er mest kjent for sine steinstatuer, «Moaier». Det finnes 600 av disse og de ligger fordelt rundt på hele øya. Det er ikke bare disse vidunderlige statuene du finner på øya. Vakre strender, og gode muligheter for dykking, snorkling og surfing også – selvsagt.

Anbefalt hotell: Hotel Rapa Nui


Les også: 15 romantiske hoteller


Sjekk Laurel Nights for verdens beste hoteller