6 ting du må gjøre i Puerto Rico

Det er lett å fortape seg i Puerto Ricos turkisblåe strender med kritthvite strender og svaiende palmetrær. Med et tropisk klima og en gjennomsnittstemperatur på 28 grader, kan vi ikke klage heller. Visste du dessuten at denne øygruppen i Karibia har USAs eneste tropiske regnskog? Plutselig kan du være midt i en frodig jungel omringet av vakre fossefall.  Det er noe magisk med Puerto Rico, og da særlig hovedstaden San Juan. Innbyggerne er glade i sterke farger, og det gjenspeiler seg i gjestfriheten du mottar. Her er 6 ting du må gjøre når du reiser til Puerto Rico: Les også: Puerto Rico-ferieparadiset i Karibien

1. Lær deg å danse salsa med de lokale og drikk Pinã Colada

2 cocktails on a table with ocean background. The drinks are on a wooden table with palm trees and water horizon in the background. Each Pina Colada has a pineapple garnish. Image has lens flare. There are 2 comfortable lounge chairs in the foreground. Cross processed.

Puerto Rico er så og si hjemmet til danseformen, salsa. Nesten hvert hotell har egen salsaklubb, og du kommer nok til å høre så mye salsamusikk at det dirrer i hele kroppen. Dans med de lokale på gatene, samtidig som du får med deg den magiske solnedgangen. Ta deg et glass Piña Colada – dette er et must! Den smaker nemlig best i Puerto Rico, fordi den nettopp er øyas nasjonaldrink. Det hevdes at den tropiske drinken ble servert for første gang på 50-tallet på Caribe Beach Hotel Bar. Men den beste Piña Colada’n derimot, får du på restauranten Barrachina, som ligger i gamlebyen. Restauranten omtaler seg selv som «fødestedet» til den eksotiske paraplydrinken, selv om vi tar det med en klype salt. Puerto Rico og Piña Colada går hånd i hånd og har offisielt vært nasjonaldrinken til øya helt siden 1978. Du finner de beste hotellene i Puerto Rico på Laurel Nights.

2. Gå inn i jungelen i nasjonalparken El Yunque

https://www.instagram.com/p/BAqfBePxJ5R/ El Yunque Nasjonalpark er den eneste regnskogen i USA, hvor 3 fjerdedeler av Puerto Rico er dekket med trær og jungel. Dette er kanskje den minste regnskogen med 29.000 dekar, men fortsatt en av de fineste regnskogene som er rik på dyre-og plantearter. Ifølge den eldgamle indianske myten, var det den snille ånden «Yuquiyu» (eller «Yokahu») som regjerte og beskyttet Puerto Rico fra den høyeste fjelltoppen i regnskogen. Dette er en relativ trygg regnskog – her er det ingen giftige slanger å se! Nasjonalparken er fylt med fossefall og stier som er perfekte steder å ta bilder. Du finner ingen hoteller her, men det er muligheter for å telte hvis det er ønskelig. Da må du isåfall være i nasjonalparken før klokken 15, og portene stenger klokken 18. Søk flybilletter til Puerto Rico her. Tips: Det er muligheter å leie bil på enkel måte, ettersom Puerto Rico er en del av USA. Sjekk her for billige leiebil.

3. Se gamlebyen i San Juan

San Juan, Puerto Rico Old City skyline.

Gamlebyen består av mange kirker, inkludert San José-kirken og katedralen San Juan Bautista. Det er det lurt å ha på seg komfortable sko når du skal på oppdagelsesferd i gamlebyen – det er mye å se og du må gå mye oppoverbakker. La Fortaleza er guvernørens residens og er en turistmagnet av de sjeldne. Bygningen er imponerende både i utseende og historisk, og selvsagt for lengst beskyttet av Unescos verdensarvliste. På en høyde over haver finner du Castillo San Felipe del Morro, som er en fantastisk festning fra det 16.århundre. Festningen som også kalles for «el morro» eller Odden», ble utformet for å beskytte inngangen til San Juan-bukten og forsvare den spanske kolonihavnen fra fremmede som kom inn fra sjøen. Festningen er også erklært fra som verdensarv av Unesco i 1983. Fortaleza street har fått et rykte for å være stedet med de beste spisestedene i byen. South Fortaleza (SoFo) har til og med egen matfestival som pleier å vare fra 19. til 23. august. Da samler over 40 ulike restauranter seg fordelt på 5 ulike gater. Tusenvis av turister vil komme for å smake på noen av herlighetene, så da gjelder det å være tidlig  ute! Les mer om festivalen her. Som ellers i Karibia elsker innbyggerne farger, og dét kommer du til å fort oppdage ganske kjapt. De fleste husene er i sterke farger og du ser ofte blomsterkasser langs veikantene. Her er de 10 beste hotellene i San Juan, Puerto Rico.

4. Shop på et av Karibiens største kjøpesentre

4.-Shopping---Premium-Outlets,-Puerto-Rico

Du kommer nok til Karibien for å oppleve sol, strand og tropiske skoger, men visste du at Puerto Rico har det største kjøpesenteret i Karibien, Plaza Las Americas?  Kun 10-15 minutter fra de populære hotellene i San Juan og flyplassen, finner du enkelt frem til kjøpesenteret. Her kan du shop till you drop i butikker som Forever 21, Zara, Macy’s og Gap. Hva er vel bedre enn å ha både strandparadis og gode shoppingmuligheter på samme øy? Sjekk ut dette flotte hotellet i San Juan!Tips: Unngå å reise under orkansesongen som pleier å være mellom juni og november. Høysesongen er mellom desember til april!  

5. Reis til vakre Vieques Island

https://www.instagram.com/p/BADDtXcQ8Dy/ Ponnier som går fritt, turkisblått vann, myk sand som mel og flotte hoteller. På bare én time er du fremme på den lille øya med båt fra Fajardo, ellers kan du fly hit på 10 minutter fra hovedøya Puerto Rico. Vieques er en uberørt øy med en sterk spansk innflytelse.  Øyas navn stammer fra det indianske navnet «Taino» som betyr «en liten øy», men de lokale pleier også å bruke kallenavnet «Isla Nena» som blir direkte oversatt til «den lille jente øya» på spansk. Under kolonitiden hadde britene derimot kalt øya for «Crab Island». Strendene her er ofte listet som noen av de vakreste strendene i Karibien, grunnet den turkisgrønne fargen og den myke, kritthvite sanden. Tips: Om du vil ha to ferier i et smekk, tar det bare 3 timer fra Miami og til Puerto Rico med fly. Norwegian har både direktefly til Miami og Puerto Rico. Sjekk flybilletter her.

6. Bo på det beste hotellet i San Juan: La Concha Renaissance

Det å bo på et hotell er en opplevelse i seg selv og gjør ferien flere hakk bedre. Puerto Rico byr på mange flotte hoteller, både luksuriøse og de rimelige. Om du vil ha det beste av San Juan i kort avstand, og stranda rett utenfor hotelldøra, anbefaler vi at du bor på La Concha Renaissance. Du våkner til en vakker soloppgang som du kan nyte med frokosten utenfor. Solnedgangen bør du få med deg med husets Piña Colada i hånden og havet som skimter rett foran tærne dine. Dette luksushotellet ligger på en privat strand med 4 utendørsbassenger og 2 boblebad. Velg mellom 6 restauranter som serverer alt fra sushi, tapas og skalldyr. Frokosten kan nytes utenfor med utsikt over havet. På hotellområdet finner du eget treningsstudio som tilbyr aerobic-og yogatimer. I nærheten får du alt fra sykkelutleie, seiling og kajakkpadling.  På toppen av dét har hotellet egen kasino og massasjetjenester. Les mer om hotellet her.

obsolete wooden door with Puerto Rican flag painted on it

Puerto Rico

Puerto Rico er den østligste og minste av De store Antiller, og består av hovedøya Puerto Rico og en mengde mindre øyer og skjær. Selv om Puerto Rico er underlagt USA, har de egen regjering med en guvernør i spissen. San Juan er ganske spanskpreget og Puerto Ricos opprinnelige befolkning er taino-indianerne, som mente at området var lykkegudens hjemsted. De 4 millioner innbyggerne er av afrikansk, europeisk og indiansk avstamning.  De innfødte indianerne fikk sitt første besøk av europeere i 1493, da Colombus kom forbi på sin andre reise. San Juan kan kalle seg USAs eldste by når byen ble lagt i 1508.   Visste du at…De to hvite stripene på flagget symboliserer individets frihet?   Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige! Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider herSlik kommer du deg til Puerto Rico: Fly direkte med Norwegian fra Oslo Lufthavn til San Juan på 10 timer. Søk flybilletter her. [adservice-comparison-feed]