Puerto Rico: Ferieparadiset i Karibien

Skal du ha en virkelig opplevelse på tur er Puerto Rico et godt valg.

Ferie til Puerto Rico bringer med seg store opplevelser og inntrykk. Her er reiseguiden til paradiset.

Puerto Rico er en øygruppe med rundt 4 millioner innbyggere. Landet er en amerikansk koloni med selvstyre, og innbyggerne i Puerto Rico har ikke stemmerett ved amerikanske valg.

Hovedstaden heter San Juan. Etter den spansk-amerikanske krigen ble Puerto Rico amerikansk krigsbytte, og Puerto Rico har siden 1898 vært amerikansk etter fire hundre år med spansk kolonistyre.

Sjekk hoteller i San Juan her

Puerto Rico er i dag en sjarmerende blanding av afrikansk, amerikansk, spansk og indianer-påvirkning.

San Juan omtales i dag ofte som en time capsule, en mulighet til å ta et skritt tilbake i en verden som man ikke trodde tidligere fantes. Værmessig er karibien, og Puerto Rico, klart best fra januar til juni med deilig, tropisk klima.

Vi gir deg en guide til hva du kan oppleve på det som virkelig er i nærheten av paradis på jord.

Colorful house facades along a street in Old San Juan, Puerto Rico with a Puerto Rican flag hanging down from one of the balconies
Fargerike hus langs gamlebyen i San Juan. Foto: Istock

San Juan, Puerto Rico

Dette er den eldste byen under amerikansk styre i verden. Den oppstod kort tid etter den første spanske koloniseringen av Amerika, rundt 1508. For turister er de mest aktuelle områdene Isla Verde (nærmere flyplassen enn sentrum) med sine resorts og strender, gamlebyen med sin store sjarm og luksusområdet El Condado.

I byen kan du blant annet besøke et hotell som i seg selv er en turistattraksjon, El Convento.

Det perfekte stedet å ta en drink og litt å spise. Et nedlagt kloster med utrolig mye sjel, sjekk bilder her. 

Det faktum at det ligger midt i gamlebyen gjør også at ved å begynne her vil du få en stor San Juan-opplevelse med en gang.

Det er også vel verdt tiden å besøke San Juan Historic Site, som står på Unescos verdensarvliste.

medwt1068
Velkjente Castillo San Felipe del Morro. En festning fra det 16. århundre. Foto: Istock

Puerto Ricos idylliske strender

Det er selvfølgelig nok svært mange idylliske strender i Puerto Rico. For de voksne er stranda du bør besøke Ocean Park mens best sand finner du på Luquillo Beach.

Beste hotellstrand er det hotellet El San Juan Resort som har. Siden dette er en relativt amerikansk øy så er selvfølgelig nok shoppingen bra her.

Best er shoppingsenteret Plaza Las Americas av større greier. Hvordan er så prisene? Vel, for det første bruker man dollar her. For det andre er dette rangert som det dyreste landet i Latin-Amerika, men er billigere enn USA – og også en god del billigere enn Norge.

San Juan, Puerto Rico - June 10, 2014: People shopping in the main street in San Juan, Puerto Rico, on June 10, 2014
Shopping i Puerto Ricos hovedgate i San Juan. Foto: Istock

Puerto Rico – der det alltid skjer noe

Det muligens viktigste å vite er at det alltid skjer noe i Puerto Rico. Det er en grunn til at man kaller det for det gladeste stedet på jord. Uansett når du er der bør du sjekke ut lokale arrangementer, festivaler og alt annet. Sjekk med hotellet, og få med deg noe.

Selv oss stivbeinte nordmenn vil like dette. Størst av alle er kanskje San Sebastian Festival i januar. Er du for øvrig typen som liker en god gåtur bør du sjekke ut Paseo de la Princesa, som virkelig lever opp til sitt navn.

For øvrig, matmessig så er dette stedet en blanding av hva vi ville kalt meksikansk, spansk, amerikansk og afrikansk. Liker du grøt til frokost så sjekk ut Avena. Hvis du er mer typen som liker det søte er batatas asadas tingen. Chuleta Kan-Kan og Chicharrón er gode middagsretter.

Eller så kan du få en skikkelig burger her, altså… dette er tross alt relativt amerikansk.

De beste hotellene i Puerto Rico

Eksklusivt: Royal Isabela

ritz

Luksus: Dorado Beach

7008739_93_z

Rimelig: Hyatt Place

Det er kun tre av utrolig mange veldig bra hoteller her. Alt fra små luksushoteller til større resorts, boutique-design og mye mer.

Sjekk det store utvalget her.