Reiseguide Puerto Rico: Ferieparadiset i Karibia

En reise til Puerto Rico bringer med seg store opplevelser og inntrykk. Her er reiseguiden til øyparadiset.

En av de fargerike gatene i San Juan, Puerto Rico. Foto: getty

Skal du reise til Puerto Rico, bør du ha hovedstaden San Juan som utgangspunkt. San Juan omtales i dag ofte som en tidsmaskin – en mulighet til å ta et skritt tilbake i en verden som man ikke trodde tidligere fantes. Værmessig er Karibia, og Puerto Rico, klart best fra januar til juni med deilig, tropisk klima.

Puerto Rico er en øygruppe med rundt 4 millioner innbyggere. Landet er en amerikansk koloni med selvstyre, og innbyggerne i Puerto Rico har ikke stemmerett ved amerikanske valg. Puerto Rico er i dag en sjarmerende blanding av afrikansk, amerikansk, spansk og indianer-påvirkning.

Sjekk hoteller i San Juan her

Vi gir deg en guide til hva du kan oppleve på det som virkelig er i nærheten av paradis på jord.

Colorful house facades along a street in Old San Juan, Puerto Rico with a Puerto Rican flag hanging down from one of the balconies
Fargerike hus langs gamlebyen i San Juan. Foto: Istock

San Juan, Puerto Rico

Dette er den eldste byen under amerikansk styre i verden. San Juan oppstod kort tid etter den første spanske koloniseringen av Amerika, rundt 1508. For turister er de mest aktuelle områdene Isla Verde (nærmere flyplassen enn sentrum) med sine resorts og strender, gamlebyen med sin store sjarm og luksusområdet El Condado.

I byen kan du blant annet besøke et hotell som i seg selv er en turistattraksjon, El Convento. Hotellet er det perfekte stedet å ta en drink og oppleve matkulturen i Puerto Rico. Opprinnelig var det et nedlagt kloster, så det kommer med utrolig mye sjel, sjekk bilder her.

Det er også vel verdt tiden å besøke San Juan Historic Site, som står på Unescos verdensarvliste, når du først er på reise i Puerto Rico.

medwt1068
Velkjente Castillo San Felipe del Morro. En festning fra det 16. århundre. Foto: Istock

Puerto Ricos idylliske strender

Det er selvfølgelig nok svært mange idylliske strender i Puerto Rico. For de voksne er stranda du bør besøke Ocean Park, mens beste sand finner du på Luquillo Beach.

Beste hotellstrand er det hotellet El San Juan Resort som har.

Resort på stranden i Isla Verde og med spa og kasino.

Shopping i Puerto Rico

Siden dette er en relativt amerikansk øy, så er selvfølgelig nok shoppingen bra her. Beste shoppingsenteret er Plaza Las Americas. Hvordan er så prisene? Vel, for det første bruker man dollar her. For det andre er dette rangert som det dyreste landet i Latin-Amerika, men er billigere enn USA – og også en god del billigere enn Norge.

San Juan, Puerto Rico - June 10, 2014: People shopping in the main street in San Juan, Puerto Rico, on June 10, 2014
Shopping i Puerto Ricos hovedgate i San Juan. Foto: Istock

Puerto Rico – der det alltid skjer noe

Det er en grunn til at man kaller Puerto Rico for det gladeste stedet på jord. Størst av alle opplevelser er er kanskje San Sebastian Festival i januar.

Når det gjelder mat, er Puerto Rico en blanding av hva vi ville kalt meksikansk, spansk, amerikansk og afrikansk. Liker du grøt til frokost så bør du prøve ut matretten Avena (havregryn). Hvis du er mer typen som liker det søte er batatas asadas (søtpoteter) tingen. Chuleta Kan-Kan og Chicharrón er gode middagsretter.

Eller så kan du få en skikkelig burger her, altså… dette er tross alt relativt amerikansk.

Er du for øvrig typen som liker en god gåtur bør du sjekke ut Paseo de la Princesa, som virkelig lever opp til sitt navn.

Les også: 6 ting du må gjøre i Puerto Rico

De beste hotellene i San Juan, Puerto Rico

Det er kun tre av utrolig mange veldig bra hoteller her. Alt fra små luksushoteller til større resorts, boutique-design og mye mer.

Sjekk det store utvalget her.