Nordmenn vil ha luksus på Kapp Verde

Bestillinger til øygruppa Kapp Verde har økt med over 30 prosent for november, ifølge TUI Norge.  

Kapp Verde har økt drastisk for reiser i november. Foto: getty

Nye tall fra TUI Norge viser at Gran Canaria er fortsatt nordmenns absolutte favoritt i vintersesongen, men stadig flere er åpne for noe nytt. Da er Kapp Verde et populært alternativ. 

Øygruppa ligger i Atlanterhavet rett utenfor kysten til Senegal. Med 350 soldager gjennomsnittlig i året, er Kapp Verde et av de mest solsikre reisemålene. 

Det er derfor stadig flere nordmenn som bytter ut den årlige vinterturen til Puerto Rico på Gran Canaria med  litt mer eksotiske Kapp Verde. 

Les vår guide til Kapp Verde her.

Første charterfly til Boa Vista

– Vi nordmenn vil gjerne bruke kortest mulig tid i lufta. Det er bare et par timer lenger å fly hit enn til Kanariøyene, og du slipper jetlag. Tidsforskjellen er på kun to timer om vinteren på Kapp Verde, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Kapp Verde har tropisk klima med en gjennomsnittlig dagtemperatur på 25 grader. Fram til nå har øya Sal vært alene som reisemål på destinasjonen Kapp Verde. Denne sesongen er den første med charterreiser fra Oslo til øya Boa Vista med TUIs eget flyselskap TUI Fly.  

kapp verde
Flertallet av nordmennene som reiser til Kapp Verde er voksne par, men også stadig flere barnefamilier oppdager den solsikre øygruppa. Foto: getty

Voksne par på luksustur

De mest populære hotellene tilhører RIU-kjeden. Hotellene kjennetegnes av meget høy standard og flere er spesielt tilpasset voksne par på reise. Bestillinger til RIU-hotellene på Kapp Verde har økt med 27 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. 

– De to mest populære hotellene ligger på nyheten Boa Vista, så det er tydelig at våre reisende har satt pris på muligheten til å fly direkte dit, sier Mørk-Løwengreen.

Se hoteller på øya Boa Vista her

Populære hoteller på Kapp Verde

  1. Hotel Riu Palace Santa Maria
  2. Melia Dunas Beach Resort
  3. Hotel Riu Cabo Verde
  4. Melia Llana Beach Resort & Spa
  5. Hilton Cabo Verde

Ting å gjøre på Kapp Verde:

  • Utforsk Viana-ørkenen på firhjuling eller på hesteryggen.
  • Foretrekker du aktiviteter til havs kan du dra på seilsafari med katamaran. 
  • Nyt stranden rett ved hotellet i skyggen av et palmetre..#nostress

Kilder: Pressemelding fra NTB/TUI Norge

Reiseguide til Kapp Verde: En øyperle i Atlanteren

Pastellfargede hus, sand som blåser inn helt fra Sahara og asurblått hav. Med i gjennomsnitt 350 soldager i året, er Kapp Verde kanskje et av de sikreste reisemålene du kan velge for solbrun hud. I samme slengen får du blide mennesker og en spennende kultur med et hint av Portugal.