Guide: Slik opplever du Paris som «Emily in Paris»

I Netflix-serien «Emily in Paris» tar vi en reise fra Emilys velkjente steder i Paris til hennes spennende eventyr i Frankrike og Italia.

emily in paris
Netflix-serien tar oss med til fantastiske steder i Paris. Foto: Netflix

Hver gang vi ser på den populære Netflix-serien «Emily in Paris», drømmer vi oss bort til den franske hovedstaden. I serien følger vi reklamesjefen Emily Cooper fra Chicago, som får sin drømmejobb i Paris, og vi får bli med på hennes eventyr.

Les også: De beste hotellene i Paris

Gjennom skjermen opplever vi de sjarmerende fortauskafeene, elegante restaurantene og de pittoreske gatene med ikoniske monumenter. Vi får også et glimt av nærliggende byer som Roma og vinregioner som Champagne. Men én tanke melder seg stadig: Hvor befinner egentlig disse stedene seg, som vi har blitt så betatt av?

Sesong 1: Emilys Paris-eventyr begynner

I første sesongen av «Emily in Paris» flytter Emily (Lily Collins) fra Chicago til Paris for å jobbe i et fransk markedsføringsfirma. Kontoret til Savoir ligger på Place de Valois i 1. arrondissement, nær Louvre. Dette elegante området har klassiske parisiske bygninger som viser byens eksklusive sjarm.

Et av de viktigste stedene er Place de l’Estrapade i 5. arrondissement, hvor Emily bor i en koselig loftsleilighet med en fantastisk utsikt over det parisiske livet. Ikke langt unna finner vi det sjarmerende bakeriet hvor Emily kjøper sine croissanter, som virkelig setter tonen for hennes eventyrlige Paris-opplevelse.

I episode seks av sesong 1 sitter Emily på Café de Flore og jobber, når hun plutselig blir sjekket opp av Thomas. Han deler historien bak denne ikoniske kafeen, som er kjent for å ha vært et samlingspunkt for mange berømte kunstnere og intellektuelle gjennom tidene.

Emilys kjæreste, Gabriels restaurant, først kalt Les Deux Compères og senere Chez Lavaux og L’Esprit de Gigi, er basert på den virkelige italienske bistroen Terra Nera. Dette sjarmerende stedet viser til Gabriels kulinariske reise.

Gabriels restaurant finnes, men heter egentlig Terra Nera i Paris. Foto: Netflix

Andre spisesteder fra serien:

Le Grand Véfour – en historisk Michelin-restaurant som ligger i Palais Royal, kjent for sin lune atmosfære og franske mat. I denne scenen har Emily middag med sin sjef, Sylvie, som tar henne med til denne ikoniske restauranten for å diskutere jobben hennes og gi henne råd om karrieren.

Michelin-restauranten Le Grand Véfour i Paris. Foto: grand-vefour.com

L’Atelier de Joël Robuchon – er en Michelin-restaurant som dukker opp i sesong 1, episode 6. I denne scenen har Emily en middag med Thomas, hvor de nyter gourmetmat.


Sesong 2: Paris, romantikk og en tur til Provence

Sesong to byr på enda mer av Paris, men Emily tar også en tur utenfor byens grenser. Vi får se vakre steder som Pont Alexandre III, broen hvor Emily hjelper til med å arrangere en uforglemmelig motereklame. Denne storslåtte broen har nydelig utsikt over Seinen og Eiffeltårnet. Perfekt for en liten gåtur eller fotosession.

paris
Broen Pont Alexandre III. Foto: getty

I denne sesongen tar Emily også en tur til Saint-Tropez på den franske rivieraen, hvor solfylte dager, glamorøse yachter og turkist vann blir en pause fra bylivet. Denne ferieutflukten viser kontrasten mellom travle Paris og den avslappede rivieraen. Provence, som Emily besøker med vennene sine, byr på lavendelenger, vinmarker og fantastisk landskap.

I Paris er det disse stedene hun besøker:

La Réserve Paris – Et luksuriøst hotell og restaurant som også vises i serien. Her diskuterer Emily og Sylvie ulike utfordringer knyttet til jobb og kulturforskjeller.

Le Relais de l’Entrecôte – I denne scenen tar Emily med seg sin venninne Mindy for å spise middag. De opplever restaurantens spesialitet, som er biff med hemmelig saus, servert med sprø pommes frites.

Le Café Marly – Stedet Sylvie, Emily og Camille spiser lunsj i første episode av sesong 2, når Camille spør om en euro til «la madame pipi» (damen som passer på toalettet – direkte oversatt).

Sjekk ut dette hotellet ved Louvre

paris guide
Gjengen på La Café Marly. Foto: Netflix

Sesong 3: Mer Paris, mer drama – og en svipptur til Champagne

I den tredje sesongen fortsetter Emily å navigere både kjærlighet og karriere i Paris. Sesongen tar oss med til flere skjulte perler, inkludert Jardin des Tuileries, en av de mest kjente parkene i Paris, hvor Emily nyter lange spaserturer mellom vakre skulpturer og blomsterbed.

emily in paris guide
I Jardin des Tuileries. Foto: Netflix

Place Vendôme dukker også opp, et luksuriøst torg hvor vi ser noen av byens mest eksklusive butikker og hoteller.

En av sesongens høydepunkter er Emilys tur til Champagne-regionen. Her får vi dypdykk i den franske vinens verden. I disse frodige vinmarkene besøker Emily familien til Camille og deres vinproduksjon, noe som gir et unikt innblikk i det tradisjonelle håndverket.

guide til paris
Tuileries Garden i Paris. Foto: getty

I sesong 3 får vi se flere kafeer og restauranter som finnes i virkeligheten:

Café de la Paix – En elegant kafé nær Palais Garnier, kjent for sin historiske betydning og klassiske franske retter. Kafeen blir vist i flere sesonger, hvor Emily og hennes kolleger møtes for å diskutere jobben og planlegge videre.

Le Meurice – En Michelin-restaurant som tilbyr en overdådig matopplevelse og en fantastisk utsikt over Tuileries-hagen. Det er et besøk her i episode 8 hvor vi ser Sylvie møte Nicolas de Léon.

Le Jule Verne – Emily og sjefen tar med seg kunder ut på middag. Og det er ikke en hvilken som helst restaurant de spiser på, men Michelin-restauranten i selveste Eiffeltårnet.


Sesong 4: Nye horisonter – Fra Paris til Roma og Alpene

I den fjerde sesongen tar Emily oss med utenfor Paris’ grenser og ut til nye steder. En av de mest minneverdige destinasjonene er Megève, en luksuriøs skiresort i de franske Alpene. Her opplever Emily snødekte fjell og glamorøse vintereventyr. Med sin fuskepelsjakke og retro solbriller er hun en ekte stilikon på de snødekte bakkene, i en hyllest til Audrey Hepburns vintagelook.

Kast en mynt ned i Roma-fontenen. Foto: Netflix

En annen spennende destinasjon i sesong fire er Roma, hvor flere episoder finner sted. Her får vi se Emily utforske den evige stad, posere foran Colosseum og besøke den berømte marmormasken Bocca della Verità. Roma fungerer som bakteppe for flere episoder, og atmosfæren i byen gir et hint av Audrey Hepburns «Roman Holiday». Italiensk sjarm, Vespa-turer og romantiske eventyr venter på Emily i denne sesongen.

Les også: Test av boutiquehotellet The First Musica i Roma


3 hoteller i Paris

Ønsker du å oppleve Paris på sitt aller beste og bo på noen av byens mest eksklusive hoteller? Da bør du sjekke ut disse tre alternativene.

Maison Souquet Hotel & Spa

de beste. hotellene i Paris
Maison Souquet er et av de beste hotellene i Paris, mener mange reisende på Hotels. Foto: Hotels

Bo kun fem minutters gange fra Moulin Rouge og opplev atmosfæren av Moulin Rouge på Hôtel Maison Souquet, Hotel & Spa.

Dette eksklusive hotellet i Montmartre-distriktet er innredet i Belle Époque-stil, og tilbyr en rekke fasiliteter som spaavdeling, innendørs basseng og en herlig restaurant.

Her finner du det

Hotel Le Grand Mazarin

Hotel Le Grand holder deg skjermet av byens støy, selv om du bor midt i smørøyet. Foto: Hotels

Maisons Pariente har valgt en bydel elsket av parisere og reisende fra hele verden, Le Marais.

Når du går inn på hotellet, vil du straks oppleve en tydelig kontrast. Rommene og suitene på Le Grand Mazarin gir deg følelsen av å være midt i byen, samtidig som du er skjermet fra den travle omgivelsen.

Her finner du hotellet

Brach Paris

de beste hotellene i Paris
Få herlig utsikt fra takterrassen mot Eiffeltårnet på Brach. Foto: Hotels

Brach Paris er et luksushotell med utsikt over det ikoniske Eiffeltårnet. Hotellet har to barer, to restauranter og et spa, og er dyrevennlig for deg som vil ha med kjæledyret ditt.

Det er et flott valg for de som besøker Paris, med en luksuriøs atmosfære og smarte fasiliteter som er designet for å gjøre oppholdet ditt enda bedre.

Se flere bilder og les mer om hotellet her


En filmatisk guide til Roma

Roma er som å vandre gjennom en levende film, hvor hver gate og plass har sin egen scene å tilby.