The First Musica: Det ultimate femstjerners boutiquehotellet i Roma

Dette femstjerners boutiquehotellet er den ultimate kombinasjonen av stil, luksus og en musikalsk tvist – alt pakket inn i Romas vakre kulisse.

Når vi ankommer First Hotel Musica, blir vi ønsket velkommen inn i en unik atmosfære som minner om den tidløse skjønnheten i Roma. Det moderne boutiquehotellet skjuler seg blant de eldre bygningene i nabolaget, og skaper en fascinerende kontrast.

Bo sentralt i Roma på boutiquehotellet, The First Musica. Utsikten fra hotellrommet er enestående og skiller seg ut fra andre. Foto: Nick Counts

Ved innsjekking blir vi vennlig møtt med et glass prosecco, samtidig som personalet tar seg av bagasjen vår. Bakgrunnen prydes av et vakkert, fargerikt piano og en komfortabel sitteplass. Dette er akkurat hva som gjør et boutiquehotell så spesielt – en koselig, moderne perle med en personlig touch.

Her finner du hotellet

Pianoet preger lobbyen på boutiquehotellet. Foto: Nick Counts

Beliggenhet og nabolag ⭐️

First Musica åpnet i 2022, og er et relativt nytt hotell med utmerkede restauranter og kafeer i umiddelbar nærhet. Boutiquehotellet ligger langs elvebredden av Tiber i det elegante og fasjonable Prati-nabolaget, og det tar kun 10 minutter å spasere til Spansketrappen med sine luksuriøse butikker. Det har også en kort avstand til Vatikanet og Peterskirken.

Etter en lang dag med reising og en sen innsjekking, var dessverre hotellets egen restaurant, ALTO, stengt. Likevel fikk vi et flott tips fra hotellpersonalet om en utmerket restaurant, kun åtte minutters gange unna. Vi valgte å besøke Pizzeria Salvatore Di Matteo, som tilbød rimelige retter som pasta, pizza og vin av høy kvalitet – det smakte fantastisk.

Her finner du hotellet

Du kan enkelt trekke for gardinene rett fra sengen hvis de store vinduene blir for lyse. Foto: Nick Counts

Rom og fasiliteter 🔑

På boutiquehotellet finnes et avslappende spa med et innendørs svømmebasseng som for tiden er under utvikling, i tillegg til 24 stilfulle og moderne suiter og gjesterom. De fleste av disse rommene skryter av fantastiske gulv-til-tak-vinduer som gir en panoramautsikt over byen. Vi fikk gleden av å bo på et av disse, og utsikten var som hentet fra en italiensk film. Det samme kan vi si om resten av detaljene i rommet.

Du kan enkelt trekke for gardinene eller solskjermen med lette knapper ved sengen, og i den komfortable dobbeltsengen kan du justere lyset. Badet er elegant utført med marmor, «gullbelagt» vask og en fortryllende regndusj. På rommet er det tilgjengelig et lite barskap med små vinflasker og en kaffemaskin på bordet.

Her finner du hotellet

Boutiquehotell Roma
Badet er preget av flotte detaljer som marmor og gull-messing. Foto: Nick Counts

Vi finner morgenkåper og tøfler som venter på oss, og det føles virkelig som luksus under oppholdet i Roma. Bang & Olufsen-høyttalerne imponerer med sin supergode lydkvalitet – noe vi forventer på et boutiquehotell som heter The First Musica. På takterrassen, Alto, hvor vi spiser frokost, nyter vi tonene fra 90-tallet. Herfra har vi en flott utsikt ned mot elven og de historiske bygningene som preger Roma.

Her finner du hotellet

Høyttaleren som dominerer rommet er fra Bang & Olufsen. Foto: Nick Counts

Unik frokostopplevelse 🍳

Og hva med frokosten på hotellet? Her er det ingen buffet – en vennlig servitør leder oss til bordet vårt, og deretter kan vi bestille fra en variert, amerikansk frokostmeny. Den tilbyr alt fra scrambled egg, kokt egg til pannekaker, yoghurt med frukt, musli, brød, ost og forskjellige deilige honningvarianter i små krukker.

Velg mellom forskjellige varianter av egg, eller eventuelt pannekaker hvis det frister mer. Foto: Nick Counts

Tidløs atmosfære på The First Musica 🎶

The First Musica er et flott femstjerners midt i Roma, som fanger essensen av et unikt boutiquehotell, til tross for kun ett års eksistens. Et sted vi vil besøke igjen. Selv om prisen per natt er litt høy, er oppholdet verdt det hvis budsjettet tillater det.

  • Vennlig og imøtekommende personale.
  • Sentral beliggenhet i Roma, med korte avstander til restauranter og berømte severdigheter.
  • Deilig frokost.
  • Fantastisk utsikt fra rommet, takterrassen og restauranten ALTO.
  • Renslighet og luksus preger både rommene og fasilitetene.

  • På den dyrere siden for en natts opphold.

Her finner du hotellet

Feir verdens pastadag med å bo på disse hotellene i Italia

Dette er de beste hotellene for å nyte verdens pastadag i Italia