Julemarked i Oslo: En magisk jul

Det finnes flere julemarkeder i Oslo, og her er tre av de mest populære. Enten du er på jakt etter gaver, vil smake på tradisjonell mat, eller bare ønsker å oppleve den koselige juleatmosfæren, har de mye å by på.

julemarked i oslo
Vi gir deg oversikten over de beste julemarkedene i Oslo. Foto: getty

Når julen nærmer seg, forvandles Oslo til et vinterparadis. Byens julemarkeder byr på aktiviteter, håndverk og deilig mat som skaper den perfekte julestemningen. Her er noen av de mest populære julemarkedene og arrangementene i Oslo.

Jul i vinterland

julemarked i oslo
Det mest populære julemarkedet midt i byen. Foto: getty

Jul i Vinterland er et av Oslos mest populære julemarkeder. Det ligger i Spikersuppa, nær Nationaltheatret, og tiltrekker både lokale og turister. Markedet har hyggelige boder med julegaver, håndverk og mat. Her kan du prøve tradisjonell norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt og lefser, og varme deg med gløgg eller kakao. De siste årene har matbodene blitt flere og mer spennende, med nye retter som elgekebab og corn dogs. Det er også en stor skøytebane hvor hele familien kan kose seg.

Dato: 9. november-31. desember

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips: Grand Hotel Oslo

julemarked i oslo
Grand Hotel inviterer til et julepyntet hotell. Foto: Scandic

Norsk Folkemuseum

julemarked i oslo
Tradisjonell julemarked på Norsk Folkemuseum. Foto: getty

Norsk Folkemuseum på Bygdøy arrangerer hvert år et unikt julemarked hvor du kan oppleve hvordan julen ble feiret i gamle dager. Museet har historiske bygninger fra forskjellige tidsepoker, og under markedet kan du bli med på aktiviteter som julesang, håndverksdemonstrasjoner og guidede omvisninger. Du kan også smake på tradisjonell norsk julebakst og lokale spesialiteter. Et besøk her gir en flott mulighet til å oppleve norsk kultur og tradisjon i en stemningsfull atmosfære.

Dato: 30. november – 1. desember og 7. desember – 8. desember

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips: Axel Guldsmeden

julemarked i oslo
Et sjarmerende boutiquehotell på Frogner. Foto: Hotels

Jul i Botanisk Hage

Botanisk hage i Oslo forvandles til et stemningsfullt julemarked i desember. Hageanlegget, kjent for sine vakre planter, blir pyntet med lys og juledekorasjoner som skaper en magisk atmosfære. Her kan du rusle blant boder som selger julepynt, håndlagde gaver og lokal mat. Det arrangeres også konserter og kulturelle aktiviteter som gir liv til hagen og fyller luften med varm julestemning.

Dato: 23. november

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips: Clarion Hotel The Hub

julemarked i oslo
Hotell midt i sentrum, i nærheten av Karl Johan, Oslo City og Byporten. Foto: Strawberry

Hotell i Oslo

Et besøk til Oslo i juletiden er ikke komplett uten et opphold på ett av byens mange hoteller. Her er tre gode alternativer:

Lavt budsjett: Citybox Oslo

Citybox tilbyr moderne og rimelige rom i hjertet av Oslo. Hotellet har en selvbetjeningsløsning, noe som holder kostnadene nede, og det ligger i gangavstand til Oslo S og Karl Johans gate.

julemarked i oslo
Budsjettvennlig hotell midt i Oslo. Foto: Hotels

Middels budsjett: Scandic St. Olavs Plass

Dette hotellet har en sentral beliggenhet og tilbyr komfortable rom til en fornuftig pris. Hotellet har gode fasiliteter som en frokostbuffé og treningsrom, perfekt for de som ønsker kvalitet uten å sprenge budsjettet.

julemarked i oslo
For deg som vil bo i nærheten av Karl Johan. Foto: Scandic

Høyt budsjett: The Thief

Et luksuriøst hotell på Tjuvholmen med eksklusiv design, spa, og fantastisk utsikt. The Thief er kjent for sin førsteklasses service og nærhet til både Aker Brygge og kunstmuseet Astrup Fearnley.

julemarked i oslo
Her bor du luksus på Tjuvholmen. Foto: Strawberry

Hotell Oslo

Hotell Oslo: Dette er Oslos beste hoteller

Når du skal besøke den norske hovedstaden og trenger et sted å bo, har vi samlet en liste over anbefalte hoteller du bør vurdere. Ta en titt på de eksklusive designhotellene i byen, og vær tidlig ute med å bestille for å sikre deg plass. I tillegg gir vi deg en oversikt over hoteller basert […]