Hotell Oslo: dette er Oslos beste hoteller

Skal du reise til Oslo er dette tipsene du trenger for å velge hotell.

Under har vi samlet alle hoteller du bør vurdere å bo på hvis du skal overnatte i den norske hovedstaden. Først har vi plukket ut designhotellene i byen, som du kanskje bør vurdere å være tidlig ute med å bestille. Under gir vi deg hoteller basert på områdene i byen. Så skal det bli lettere å reise til Oslo.

Grovt sett har vi delt byen i fire – med et område rundt Oslo S/Oslo City, et område rundt Karl Johan opp mot slottet, vestkanten fra rundt slottet og vestover og østkanten som da blir øst for Youngstorvet.


Designhotellene i Oslo

Er du på utkikk de aller beste hotellene i byen hvor det er stort fokus på design?

The Thief

The Thief er et hotell på Tjuvholmen, som er et av de ypperste hotellene i Norge når det gjelder design og plassering. Dette hotellet har mange fine fasiliteter, som du bare må kikke litt nærmere på, blant annet spa-avdelingen. Kanskje Oslos mest moderne hotell, og perfekt til romantiske anledninger.

Se nærmere på hotellet i Oslo her.


Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er absolutt å anbefale hvis du skal overnatte i Oslo.

Se nærmere på hotellet her.


Thon Hotel Gyldenløve

Midt i handlegaten Bogstadveien finner du hotellet Thon Hotel Gyldenløve, som har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.

Se nærmere på hotellet her.


Saga Hotel

Designboutiqe-hoteller med sjel er det ikke mange av i byen, men dette er ett av dem. Stille og rolig, strålende design og fin plassering i et av byens fineste område, Frogner.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic Vulkan

Et designhotell som ligger rett ved populære Mathallen i en byens kuleste områder, Grünerløkka. Fine rom, hvor mange av dem kommer med herlig utsikt over hovedstaden.

Se nærmere på hotellet her.


Hoteller i sentrum av Oslo og Karl Johan

Dette er hotellene i og rundt Karl Johansgate, så sentralt som det går an i hovedstaden. Her går du rett ut i folkehavet – mer sentralt blir det ikke.

Karl Johan Hotel

Dette hotellet har kanskje den beste beliggenheten, rett ved Stortinget. Et fint hotell med greie fasiliteter som ofte har rimelige priser. Se nærmere på hotellet her.


Scandic Grensen

Et moderne forretningshotell som ligger i handlegaten Grensen. Fin plassering og moderne løsninger, i tillegg til design og alt du krever av et hotell.

Se nærmere på hotellet her.


Radisson Blu Plaza Hotel

Dette er Oslos høyeste bygning, på hele 117 meter over bakken. Hotellet har en fin plassering, gode fasiliteter og skal du til Oslo Spektrum er det glitrende. Det finnes mer sjarmerende hoteller, men her finner du det meste veldig sentralt.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic Oslo City

Rett ved byens store kjøpesenter, Oslo City, samt Oslo Sentralstasjon, finner du dette hotellet med fine rom og en frokost det skrytes mye av.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic Byporten

Scandic Byporten har kanskje den aller mest sentrale plasseringen. Hotellet ligger midt i smørøyet med fine fasiliteter og muligheter, og er en fin anbefaling.

Se nærmere på hotellet her.


Grand Hotel – klassikerfavoritt

Oslos største klassiker av et hotell er og forblir luksus. Hotellets suiter er regnet blant de aller beste i Europa. Grand Hotel er også kåret til Norges beste suite- og forretningshotell av World Traveler Awards.

Se nærmere på hotellet her.


Hotel Christiania Theater

Dette hotellet ligger rett ved siden av Nationaltheateret. En sentral plassering med fine rom og en veldig god frokost.

Se nærmere på hotellet her.


Comfort Hotell Xpress

Er du bare ute etter overnatting på et hotell som er av god standard sentralt, og ikke trenger alt for mye hjelp av resepsjon eller har behov for andre fasiliteter? Da er dette den rimelige og supre løsningen. Det tar deg fem minutter å gå til Karl Johan og fem minutter å gå til Grünerløkka. Her betaler du bare for å bo, og for mange er jo det mer enn nok.

Se nærmere på hotellet her.


Smarthotel Oslo

Vil du bo billig og sentralt i Oslo, er dette et godt valg. Smarthotel ligger i nærheten av det kongelige slott, Karl Johan og i kort avstand til kollektiv transport.

Se nærmere på hotellet her.


Hotel Bondeheimen

Hotel Bondeheimen er en favoritt hos svært mange. Ikke bare fordi man har Kaffistova, men også fordi hotellet har god standard, egenart og gode priser. Muligens det hyggeligste hotellet, etter vår mening.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic Karl Johan

Et enkelt og greit hotell sentralt i tigerstaden. Fin standard og greie løsninger.

Se nærmere på hotellet her.


Hotel Bristol

Storbyen har noen veldig klassiske hotell, og dette er et av dem, med kanskje den aller beste lunsjen, i hvert fall klassisk lunsj. Klassiske og fine rom, veldig god plassering. Dette er stil og verdighet. Se nærmere på hotellet her.


Thon Hotel Panorama

Dette hotellet ligger rett ved Rådhuset, som er ikke langt fra Aker Brygge. God utsikt og fine løsninger. Se nærmere på hotellet her.


Park Inn by Radissson

Svært sentralt plassert hotell rett ved Stortinget med gode priser og alle fasiliteter for både forretningsreisende og fritidsreiser. God frokostbuffet, og fine rom.

Se nærmere på hotellet her.


Hotel Contintental

Her får du det aller meste i tillegg til Theatercafeen, populære restauranten annen etage og en utrolig fin plassering i Oslo.

Se nærmere på hotellet her.


Thon Hotel Munch

Munch-hotellet er et greit og fint hotell med en fin plassering ikke langt fra Tinghuset. Et fint hotell for en reise til Oslo.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic Victoria

Dette hotellet ligger rett ved Spikersuppa og Rådhusplassen. Et fint hotell for deg som krever et godt forretningshotell med de viktigste forretningsfasilitetene. Et fint valg også for de som vil ha et rimelig weekendhotell.

Se nærmere på hotellet her.


Thon Hotel Cecil

Dette fine hotellet ligger rett ved Stortinget og Spikersuppa. Gode løsninger med elegant design.

Se nærmere på hotellet her.


Thon Hotel Vika Atrium

Her finner du det perfekte forretningshotellet rett ved Aker Brygge. Fin plassering, greie fasiliteter og møterom.

Se nærmere på hotellet her.


Scandic St. Olavs Plass

Et fint hotell med god og sentral plassering i kort avstand til Karl Johan. Hotellet kalles også det eneste teaterhotellet i Norge med sin plassering på Edderkoppen.

Se nærmere på hotellet her.


Hoteller ved Oslo S og Bjørvika

Bor du ved Oslo sentralstasjonen og Bjørvika, bor du ganske så sentralt. Her bor du også i nærheten av Operahuset, Karl Johan og Oslo City.

Hotell Oslo: Comfort Hotels Grand Central

Comfort Hotels Grand Central  – sentralfavoritten

Et meget populært hotell grunnet den utrolig sentrale plasseringen på sentralstasjonen. Tre minutter til Flytoget og like langt til Karl Johan eller Oslo City. Hotellet har god standard. Rangeres ofte svært høyt på Tripadvisor for både familier og forretningsreisende.

Se nærmere på hotellet her.


Clarion Hotel The Hub

Hotellet ligger midt i Oslo sentrum og som nærmeste nabo til Norges største knutepunkt, Oslo Sentralstasjon, er Clarion Hotel The Hub det perfekte utgangspunkt og hotell for Oslo-opplevelser. Clarion Hotel The Hub er et nytt og spektakulært hotell som gir deg spennende mat med lokal forankring. Med umiddelbar nærhet til byens beste barer, konserter og restauranter, gjør du mer enn å bare sove.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Spectrum

Thon Hotel Spectrum

Et enkelt hotell rett ved Oslo Spektrum og Oslo City. Fint for deg som skal på konsert eller shoppe, eller gjøre forretninger midt i byen.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Bjørvika Apartments

Bjørvika Apartments

Veldig fine leiligheter i Bjørvika med alt man trenger av fasiliteter. Fin plassering om du skal til Barcode eller Grønland.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Astoria

Thon Hotel Astoria

Dette hotellet ligger i Dronningens Gate, ikke langt fra Oslo Sentralbanestasjon eller Karl Johan. Enkelt hotell med alt du trenger.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Opera

Thon Hotel Opera

Dette hotellet ved Barcode, Oslo Sentralbanestasjon og Operahuset har ikke bare en fin plassering, men også fine rom og fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Best Western Plus City Hotel

Best Western Plus City Hotel

Leilighetshotell med 21 leiligheter i Kirkegata. Moderne leiligheter med gode fasiliteter rett ved Stortorvet og Karl Johan.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Citybox Oslo

Citybox Oslo

Et enkelt og moderne lavprishotell med en veldig god plassering. Fint hotell for deg som bare vil overnatte rimeligst mulig, mest mulig sentralt. Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Comfort Hotel Børsparken

Comfort Hotel Børsparken

Dette hotellet ligger ikke overraskende rett ved Oslo Børs, sentralt plassert i gåavstand til Oslo Sentralbanestasjon. Et godt valg for forretningsreisende til byen med gode treningsmuligheter i kjelleren, eller par i helgene. Lobbyshoppen er utrolig hendig for den som reiser fort og mye, og den sene utsjekken på søndager et godt argument for par.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Clarion Collection Hotel Bastion

Clarion Collection Hotel Bastion

Dette flotte hotellet ligger enda litt lenger ned mot sjøen for Hotel Børsparken, bittelitt lenger å gå fra Oslo S, men fortsatt sentralt. Et meget fint hotell som kan anbefales med koselige rom som passer for par på tur eller forretningsreisende. Hotellet har også helt fine møterom.

Se nærmere på hotellet her.


Hoteller på østkanten i Oslo

Vil du bo østover i Oslo ved de hippeste stedene? Da er Gamlebyen og Grünerløkka et flott utgangspunkt.

Hotell Oslo: Akers Have Apartments

Akers Have Apartments

Supert sted å bo på østkanten mot Grønland og Grünerløkka. Rett nedenfor Schous plass på Grünerløkka ligger dette leilighetshotellet med fin utsikt over Bjørvika og Akerselva. Nytt og med god kvalitet.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Quality Hotel 33

Quality Hotel 33

Dette hotellet ligger på Økern, nærmere bestemt Østre Aker Vei 33. 11 minutter med bane fra sentrum. Hotellet har god restaurant, fine møtelokaler for konferanser og møter samt døgnåpent treningsrom og fine parkeringsmuligheter. Ett hotell som også kan vurderes om du skal på konsert eller annet, siden du ofte kan få gode priser her.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Opera Apartments

Opera Apartments – luksusfavoritten

Veldig fine leiligheter i fine Barcode. Super utsikt over Oslofjorden og svært gode fasiliteter. En virkelig anbefaling.

Se nærmere på hotellet her.Hotell Oslo: Best Western Kampen Apartment Hotel

Best Western Kampen Apartment Hotel

Et hotell som har som mål å være et hjem utenfor hjemmet, som betyr store rom med vanlige leilighetsfasiliteter. Hotellet ligger ved Kampen (Kardemomme By, som de lokale vil kalle det) og Munch-Museet. Et fint valg for den som reiser til Oslo med familien eller bare vil ha litt ekstra plass.

Se nærmere på hotellet her.


Hoteller på vestkanten i Oslo

Er det Frogner, Holmenkollen og Majorstua som lokker mest så er dette hotellene.

Hotell Oslo: Clarion Collection Hotel Gabelshus

Clarion Collection Hotel Gabelshus – historiefavoritten

En perle av et hotell med en lang historie på Frogner. Dette hotellet er en god definisjon på beste vestkant. Her tar du et skritt inn i byens historie på et fint hotell.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Frogner House Apartments

Frogner House Apartments

Rett ved Bygdøy Allé på Frogner finner du dette luksuslelighetshotellet. 57 meget fine leiligheter kun 500 meter fra hotellet. Fint for deg som liker litt ekstra når det gjelder fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Slottsparken

Thon Hotel Slottsparken

Som navnet tilsier ligger dette hotellet ved siden av Slottsparken. Et greit hotell med fine forretningsfasiliteter.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Scandic Solli

Scandic Solli

Et fint hotell på vestkanten i hovedstaden, nærmere bestemt Solli Plass. Et fint valg med fine rom.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Frogner House Apartments Bygdøy Allé

Frogner House Apartments Bygdøy Allé

Dette hotellet på Frogner ligger ikke overraskende i Bygdøy Allé, og er et fint hotell. Kanskje ikke den største luksusen, men hotellet gir deg alt du trenger.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Radisson Blue Scandinavia Hotel

Radisson Blue Scandinavia Hotel

Dette er hotellet som i mange år ble kalt SAS-hotellet, et fint hotell med god standard og fasiliteter. Hotellet ligger rett ved slottet og OsloMet.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Scandic Holmenkollen Park

Scandic Holmenkollen Park

Klassikeren på Oslos tak. For deg som vil ha den beste utsikten, være i nærheten av Holmenkollen og naturen og oppleve noe klassisk norsk.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Europa

Thon Hotel Europa

Et rolig og fint hotell med godt design og fine løsninger. God plassering rett ved Slottet.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Scandic Holberg

Scandic Holberg

Et fint hotell rett ved Slottet. Gode fasiliteter og enkel innredning, men med alt du trenger av et hotell.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Cochs pensjonat

Cochs pensjonat

Enkel overnattingsmulighet rett bak Slottet, eller rett ved Lorry for deg som har vært flere ganger i hovedstaden. Et sted med mye historie og fine fasiliteter. Har du lest Halvbroren?

Se nærmere på hotellet her.


Hoteller litt utenfor Oslo sentrum

Hvis du vil bo litt roligere, men fortsatt ha god tilgang til sentrum er dette hotellene for deg.

Hotell Oslo: Quality Hotel Expo

Quality Hotel Expo

Dette hotellet ligger rett ved Telenor Arena, og bedriftene ute på Fornebu. Skal du på konsert i Telenor Arena, er dette et godt valg .

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Radisson Blu Hotel Nydalen

Radisson Blu Hotel Nydalen

Skal du gjøre forretninger i Nydalen eller besøke BI så kan dette være en fin løsning. Et greit hotell med alt du trenger av fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Ullevaal Stadion

Thon Hotel Ullevaal Stadion

Det gis ingen premier for å gjette hvor dette hotellet ligger. Et supert hotell for deg som skal til, vel, ja, Ullevaal Stadion. Får du gode priser er det også gode kollektivmuligheter derfra.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Hotel Montebello

Hotel Montebello

Hvis du har lyst til å sove litt fint og rolig så kan Ullern være stedet, og Hotel Montebello. Et fint hotell for deg som vil gjøre forretninger, og vil ha det rolig på kveldene.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Scandic Helsfyr

Scandic Helsfyr

Har du forretninger eller noen du skal besøke på Helsfyr, Ensjø eller østover i byen, er dette et fint valg.

Se nærmere på hotellet her.


Hotell Oslo: Thon Hotel Linne

Thon Hotel Linne

Skal du gjøre forretninger øst i byen, er dette et greit valg. Plassert i Groruddalen.

Se nærmere på hotellet her.


Attraksjonene du må få med deg i Oslo

Vår reiseekspert Milan Botani har gitt sine tips til alle som skal besøke Tigerstaden, og her er det noe for enhver smak og anledning. Har du aldri vært i byen, har du nok hørt om den velkjente paradegaten Karl Johan, som tar deg helt opp til Slottet. Er du helt shopping-gal, er Bogstadveien et must (gaten ligger bak Slottet) med merkebutikkene du elsker. Har du allerede vært i Karl Johan, sett Slottet, handlet i Bogstadveien, vært en tur på Aker Brygge og sett Akershus festning, har vi 10 andre anbefalinger som gjør weekendturen til Oslo helt perfekt.  

1. Bestill deg en kaffe og kake på Palmen restaurant (Grand Hotell)

Oslos mest kjente og prestisjefulle hotell har en koselig kafé hvor alle er velkomne. Bare å sitte her er en opplevelse i seg selv.

Se flere bilder og les om hotellet her.


2. Spill shuffleboard og ta en pils på Tilt

Oslos shuffleboard-kultur har vokst seg til å bli populær det siste året. Ta med familien, venner eller kjæresten for en runde shuffeboard, eller litt Arcade-spill og Pac-Man om du vil. De beste stedene for dette er Tilt ved Youngstorget og Hva Skjer på Torshov. Dette kan du lett kombinere med en pils eller to.

Om du vil til byens beste sted for kun å spille shuffleboard, er det Kulturhuset du skal til.


3.Ta deg en pils på Angst bar

Angst bar er et av de kuleste hangout-stedene du finner i byen. Her er det bare å bare henge eller vrikke på dansefoten til gode, gamle hiphop-klassikere.

De har også uteservering for deg som vil nyte litt sol.


4. Oppdag vintagebutikkene på Grünerløkka

På Løkka kan man finne mange fine skatter og små butikker du ellers ikke finner i Oslo. Enten om du skal finne noen gamle skatter på Velouria Vintage, kapre fransk vintage interiør fra Fransk Bazar, få ordentlig hårklipp på en av Oslos kuleste barbershops eller få deg noen kule grillz på FUTUR Store. Dette og mye mye mer. Løkka er også et godt utgangspunkt hvis du vil oppleve noen av Oslos aller beste utesteder og restauranter.

Les også: Dette er Oslos beste utesteder


5. Se Skrik og få litt inspirasjon på Nasjonalgalleriet

Oslos nasjonalgalleri er så undervurdert. Ta deg en tur hit! Du vil ikke angre.

http://www.nasjonalmuseet.no


6. Lad opp batteriene på det eksklusive spa-anlegget, The Well (ca. 15 minutter fra Oslo)

The Well er inspirert av de romerske badene – og ja, her kan du gå naken om du vil (bortsett  fra tirsdager). Her finner du alt av japansk badehus til over ti forskjellige sauner og et stort innendørs-og utendørs bassengområde. For vanlig dagsbillett koster det kun 395,- mellom 10-14 og 495,- for heldagsbillett. Om du skal ha andre behandlinger koster selvfølgelig mer.


7. Ta deg en spasertur i Ekebergparken og se Oslos beste utsikt

Du finner kanskje Oslos beste utsikt og kjærestebenk på Ekeberg. Til og med kanskje Oslos mest romantiske restaurant, Ekeberg-restauranten! Forresten, bak restauranten finner du et fint og lett turterreng for deg som vil komme deg ut i frisk luft.

Ta trikken mot Ljabru og gå av på Ekebergparken.


8. Spis Oslos beste pho på Vietnam House

Spis lunsj på Vietnam House og bestill deg en vietnamesisk pho-suppe. Ta helst med biff. Godt og billig er det.

Forresten! Smak også på Oslos beste burger på Illegal og Munchies.


9. Kom i tropisk stemning på Victoriahuset og Palmehuset i Botanisk hage

Du finner alt av palmetrær til ananasplanter godt gjemt i Palmehuset og Victoriahuset. Føles som du har et stykke jungelparadis midt i Oslo.

Og for all del: husk å ikke ta på plantene.

I Botaniske hage finner du også Naturhistorisk museum – et perfekt sted å utforske for hele familien.


10. Se hele Oslo fra Skybar/Restaurant 34 på Oslo Plaza

Ta deg en drink og nyt utsikten over byen og fjorden i 34. etasje på Oslo Plaza. Dette er også et flott hotell for overnatting midt i sentrum av Norges hovedstad.