Oslos aller beste bakerier

Vi har skummet SoMe, snakket med venner og bekjente som bor i Oslo, og spurt hvor de spiser sine luftigste kanelboller og saftigste cupcakes.

Paul og Kjersti Grønseth som viser fram bakeriene sine og smiler til kamera, rett foran bakeovnen på kjøkkenet.
OSLOS BESTE BAKERIER: Vi har funnet de aller beste bakeriene i Oslo. Her er Paul og Kjersti Grønseth som driver Daglig Brød i gamlebyen. Foto: Privat

Når man rusler rundt i Oslos gater – enten det er på shopping, på vei til byen en tidlig lørdag eller på vei for å møte en venninne – dukker den samme tanken ofte opp: Hvor får jeg tak i en skikkelig god kaffe og noe ferskt og digg å bite i, akkurat nå?

Her er listen du (og vi) trenger neste gang jakten på et skikkelig godt bakeri i Oslo melder seg.

Vil du oppleve Oslos beste bakerier? Bestill hotell i Oslo på tilbud her


Daglig Brød i Gamlebyen: Surdeig, søtbakst og helgestemning

Bak Daglig Brød finner du Paul og Kjersti Grønseth – et ektepar med lidenskap for godt håndverk, gode råvarer og lange hevetider. Fra onsdag til søndag fyller de disken med surdeigsbrød, BMO og saftige kardemomme- og kanelboller.

Og i helgene? Da skrus det opp et hakk. Kanelbollene får toppinger som lemon curd & blåbær, karamell med banan & pekannøtter, eller biscoff – ja, du leste riktig.

Fikk du vann i munnen nå? Det fikk vi også.

Adresse: Alnafetgata 1B

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips i Oslo Sentrum: Comfort Hotel Xpress Youngstorget


Talormade: Oslos kule donutsjappe

Når søtsuget melder seg, er det få steder som leverer som Talor Made. Startet av australske Talor, som savnet skikkelige donuts da hun flyttet til Oslo, har stedet blitt en umiddelbar favoritt blant både lokale og besøkende.

Flere donuts med ulike farger og figurer. Halloween, fugler og paier i donuts form..
DONUTS MED HUMØR: Hos Talor Made får du Oslos beste donuts i Bjørvika. Foto: Skjermdump/Instagram

Bak disken frister det med donuts i alle regnbuens farger og smaker – noen formet som figurer, andre pyntet med oreokjeks eller rosa strøssel. Menyen endrer seg med årstidene, samtidig som klassikerne alltid er på plass.

Og ja – du kan nyte godsakene med utsikt over Oslofjorden. Søtt, ikonisk og helt perfekt.

Adresse: Operagata 67B

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips ved Bjørvika: Clarion Hotel Oslo


Encore: Fransk bakeri i Oslos hjerte

Lyst på noe ekstraordinært? Encore er stedet der klassisk fransk konditorhåndverk møter moderne kreativitet. Her frister disken daglig med håndlagde delikatesser signert den franske konditoren Théo Romer – alt laget med ekte kjærlighet og førsteklasses ingredienser.

Fransk bakeri med ulike bilder av søtsakene og et stort eifelltårn i sjokolade.
FRANSK BAKERI: Få et lite stykke Frankrike på Bislett i Oslo. Foto: Skjermdump/Instagram

Blant høydepunktene finner du sprø croissanter, sjokoladefylte Oslo-rolls og kreative nyvinninger som crookies (croissant + cookie) og brookies (brownie + cookie). Alt med en smak og finesse som tar deg rett til et lite bakeri i Paris.

Encore er rett og slett et must for deg som elsker bakst med det lille ekstra.

Adresse: Pilestredet 75 C

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips i Oslo Sentrum: Amerikalinjen


Hernández: Oslos beste ostekake

Nam! Dette stedet beviser at det enkle ofte er det beste. Hos Hernández får du servert perfekt «brent» ostekake – kremete, rik og akkurat passe søt. Velg den med eller uten bær, og nyt den sammen med en god kopp kaffe, enten inne i den koselige kaféen eller ute i sola. Mange mener dette er Oslos beste ostekake – og vi er helt enige.

Ostekake på rødt bord.
OSLOS BESTE OSTEKAKE: Hernández er spesialisert på basque «burnt» ostekake. Foto: Milan Botani/Nettavisen

Hernández er et bakeri–kafé-konsept som drives av den spanske konditormesteren Diego Gil Hernández, som opprinnelig leverte ostekaker til Kuro på Grünerløkka før han åpnet eget sted på Sagene.

Adresse: Uelands gate 59K

Besøk hjemmesiden her


Bit Union: Oslos beste kanelbolle

Bit Union har virkelig gitt byens kanelbolle-entusiaster noe å juble for. Disken bugner av ulike boller – klassisk kanel, vanilje, pistasj, skolebolle med kokos, bærbolle og mer. Hver og én er fylt med myk vaniljekrem i midten. Unions kanelboller har en mykhet og akkurat nok med sukker og kanel, uten å bli overveldende søte. Disse har vært fast følge i utallige jobbmøter – og vi blir aldri lei.

Reddit-brukere er også begeistret:

“BIT is pretty good”
“BIT or make yasalf”

Vi mener det også: Kanelbollen er noe av det beste du finner i Oslo.

Adresse: Jernbanetorget 6 

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips i Oslo Sentrum: Clarion The Hub


Bollebar: Hveteboller med det lille ekstra

Disken hos Bollebar er et fargesprakende skue – boller i alle varianter, fylt, toppet og drysset med alt fra salte til søte fristelser. Det er nesten umulig å ikke dra frem mobilen for å knipse et bilde av herlighetene. Dette er ikke bare boller – det er en slags miks mellom bolle og kake, akkurat slik de selv beskriver det.

DE BESTE HVETEBOLLENE: Vi måtte bare prøve bolle med marengs og sitron (alt annet var utsolgt!) – og den smeltet i munnen. Foto: Milan Botani/Nettavisen

Bollebar ligger perfekt til for en liten godbit etter et besøk på Nasjonalmuseet – inngangen ligger rett bak. Og vær tidlig ute! De myke, luftige hvetebollene forsvinner raskt fra disken. Her får du alt fra klassikere med en twist til limited editions som overrasker og frister.

Adresse: Brynjulf Bulls plass 2

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips ved Aker Brygge: The Thief


Soulcake: Oslos beste cupcakes

Du har sikkert fått med deg disse – for det finnes ikke noe lignende. Soulcake er et populært og lekent cupcakeri med base på Grünerløkka og i sentrum. De tilbyr et bredt utvalg cupcakes, cookies og kaker – kjent for sine kreative smaker, fyldige fyll og fargerike design.

Lokalet er like Instagram-vennlig som baksten, og favoritter som sjokolade med salt karamell eller pasjonsfrukt med hvit sjokolade gjør stedet til et must for søtmomser. Soulcake er både smakfullt og estetisk – perfekt for en liten hverdagsfeiring eller en søt pause i byen.

Adresse: Nedre Slottsgate 8 (kafé) og Grüners Gate 5

Besøk hjemmesiden her

Hotelltips ved Karl Johan: Comfort Hotel Karl Johan


Pascall: Oslos beste makroner

Ja, vi elsker kakene hos Pascal – men det er makronene som virkelig har vunnet oss over. De minner om dem du får i Paris, og ikke uten grunn: Pascal er et fransk konditori som kan faget til fingerspissene.

SMÅ GLEDER I LIVET: Makronene hos Pascal er best. Foto: Milan Botani/Nettavisen

Mandel er fra franske regionen Provence og er fylt med kremer av sitron, sjokolade, pasjonsfrukt, vanilje, karamell med havsalt og mye mer. Makronene smelter i munnen, med perfekt balanse mellom sprø skorpe og mykt fyll – og du kjenner at de er nystekte og ferske.

Pascal har flere adresser i Oslo, men vår favoritt ligger rett ved Karl Johan – midt i byen, og alltid verdt et besøk.

Adresse: Prinsens gate 22

Besøk hjemmesiden her

Les også: Dette er Oslos beste hoteller


Bob The Bagel: Ferske bagels slik som i New York

Bob the Bagel på Carl Berner er stedet for deg som elsker ekte bagels. Her står bakerne opp før sola for å lage bagelene fra bunnen av – hver eneste dag. Lukta av ferskt brød møter deg i døra, og alt lages med skikkelig gode råvarer. Stedet har en laidback stemning og minner om en klassisk bagelshop i New York.

Bagels med tilbehør, folk som spiser, bakeren som baker bagels.
NEW YORK-INSPIRERT: Få ferske bagels hos Bob The Bagel på Carl Berner. Foto: Skjermdump/Instagram

Du kan velge mellom bagels laget med fullkorn eller helt plain – servert med alt fra kremost og laks til cajunkylling eller veganske alternativer. Vår favoritt? Den helt enkle med hvit kremost. Noe av det beste du får i Oslo.

Adresse: Trondheimsveien 111

Besøk hjemmesiden her


Oslo for ekte matelskere: Restaurantene som faktisk er verdt pengene

Dette er steder vi har kost oss på i Oslo. Noen ganger litt dyrt for lommeboka, ja – men alltid verdt det.