Bergen Børs er heldigvis alt annet enn et børskrasj!

Bergen Børs Hotel åpnet for noen år siden og er byens mest utsøkte hotell og ligger i hjertet av byen, i nærheten til både Fisketorget og Bryggen.

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Et hotell med perfekt beliggenhet i Bergen

Byen med de syv fjell har ikke akkurat vært bortskjemt med hoteller i det øvre sjiktet. Bergen Børs Hotel åpnet for noen år siden og er byens mest utsøkte hotell og ligger i hjertet av byen, i nærheten til både Fisketorget og Bryggen.

Frescohallen – en attraksjon i seg selv

I gamledager hadde Hotel Norge (også kjent som Hotel Norge by Scandic)
ryktet på seg for å være byes beste hotell med filmstjerner som Mary Pickford, Douglas Fairbanks og Roger Moore på gjestelisten. Men det er bare å slå fast at det snart fire år gamle Bergen Børs har overtatt tronen, godt hjulpet av den helt nyoppussede Frescohallen – en av Norges store nasjonale kunstskatter og en attraksjon i seg selv.

Les mer om hotellet her

På Frescohallen kan du nyte god mat og drikke omgitt av de ærverdige
freskomalerierne malt av Axel Revold på begynnelsen av 1920-tallet. Og skulledu ønske å teste en eller flere gode gin, så kan Frescohallen by på en egen gin-bar! Denne drives av gin-verdensmesteren Stig Bareksten.

Michelin-restaurant og flere spennende planer

Som om ikke dette var nok, huser hotellet Michelin-restauranten «Bare» i samme bygg. Alle gode ting er tre! Og skal vi tro hotellsjef Yngve Hansen har de enda flere spennende planer på trappene, blant annet en ny bar. Eierne har vært flinke til å ta vare på den ærverdige historien og arkitekturen samtidig som de har skapt et hotell for vår tid. Det gamle børsbygget har delikate og moderne rom med mange fine detaljer. Hotellet skårer høyt på store og flotte bad, noe som aldri er feil. Dette er et hotell av typen vi gjerne ønsker å vende tilbake til og vi gleder oss allerede til å sjekke inn igjen. Her kan du lese mer om hotellet

Fakta om Bergen Børs:


Pris: Hoteller rommer 127 rom og suiter i forskjellige størrelser og prisklasser. Et “standard enkelt” rom (for alenereisende) koster fra ca. 1800 per natt. For noen hundrelapper ekstra, kan du få enda litt mer størrelse på rommet og komfort. Uansett hvilken romtype du skulle velge er frokost inkludert.

Standard: Bergen Børs leverer på særdeles hyggelige service, godt renhold og kanskje Bergens beste lokasjon, med kort vei til alt du skulle ønske deg.
Rommene har enkle og gode løsninger og et design som er tatt ut fra et hvilket som helst skandinavisk interiør magasin.

Frokost: Hotellet serverer en helt super frokost i Frescohallen, hvor valget står mellom a la carte eller du kan forsyne deg av sunne og økologiske varer fra en stor frokostbuffet. Er det Bergens beste hotellfrokost? Vi mener det!

Passer for: Bergen Børs er et hotell som rommer alle type personer. Er du
gammel eller ung, gift eller singel, lokal eller turist, hotellet byr på noe for
enhver (og litt til). For kr. 300,- per døgn, kan du ta med din firbente venn, men husk å gi beskjed på forhånd.


Andre severdigheter: Kun et lite steinkast unna hotellet finner du Bryggen,
Fisketorget, Fløibanen og en rekke museer. Ønsker du å ta hjulene fatt, finnes
det utlån av bysykler rett utenfor inngangen.


Beliggenhet: Hotellet ligger i selve hjertet av Bergen by med kort vei til alle
severdigheter. Det er kort avstand til alt av kollektivtransport og flybussen
passerer like ved.