Foto: iStock

Bildequiz: Hvor er dette?

Test dine geografi-kunnskaper!

Er du flink til å kjenne igjen steder? Test igjen dine kunnskaper på geografi! Vi gir deg en del bilder av forskjellige reisemål som du kanskje kjenner igjen. Fasiten for hvert spørsmål vil du finne under bildet.


Denne øygruppen kan direkte oversettes til «hundeøyene», men det er egentlig seler det er snakk om. Alle øyene er vulkanøyer, og Christofer Columbus brukte øyene som et stoppested på veien til USA. Hva er navnet på øygruppen?

Sjekk svaret her.


Dette er en selvstendig engelskspråklig stat i Vestindia; et område av Karibia som består av 700 øyer i Atlanterhavet. Nasjonalfuglen er flamingoen, og gruppa med sangen «Who let the dogs out» kommer fra dette landet. Hvilket land vil vi frem til her?

Sjekk svaret her.


De har en av de svakeste økonomiene i EU og mye fattigdom. Fikk sin selvstendighet fra Tyrkia i 1881, og ble en republikk 30.desember 1947. Hovedstaden blir kalt for Østens Paris, og vært hovedstad helt siden 1861.  Landet er et av de eldste funnstedene for Homo Sapiens. Hvilket land skal vi frem til?

Sjekk svaret her.


Dette er en by med en 1700 år gammel tradisjon, med mange historiske og arkeologiske severdigheter. Her kan du få i både pose og sekk. Både kultur og late dager på stranden. Byens sentrum består av og er bygget rundt den romerske keiseren Diokletians palass. Landet hadde en reiseboom med mange norske reisende i år. Hvilken by er dette?

Sjekk svaret  her.


En norsk by som er kjent for å ha Norges beste kaffebar, samt kjent for sin fiskemat. Du kan komme deg opp i en berømte fjellheimen gjennom 722 bratte trapptrinn, eller gå 3 mil over de sju byfjell. Hvilken by er dette?

Sjekk svaret her.


Byen har verdens største hotell, med totalt 5034 rom. Du finner byen midt i ørkenen, og det kan bli ekstremt varmt der om sommeren. Det gifter seg omtrent 100 000 par her hvert år – i byen som er kjent for å være «Syndenes by».

Sjekk svaret her.


Dette er Danmarks tredje største by som ligger på ei øy hvor en av Norges mest kjente kokker bor. Dikteren H.C.Andersen er født og oppvokst her, og du kommer deg til København på kun 1 time og 15 minutter med tog. Byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1988. Hvilken by er dette?

Sjekk svaret her.


British Airways har nettopp åpnet ny direktefly fra London til denne byen i USA. Dette er altså Europas første direktefly til musikkbyen, som er kjent for å være verdens country-musikk hovedstad. Godt over 200 Elvis-sanger ble spilt inn her. Byen er også kjent som «Lille Kurdistan», med den største kurdiske befolkningen i hele USA.

Sjekk svaret her.


Byen er smelldyr og en av de vakreste i Hellas. Hvitkalkede hus, over 30 strender og et frodig naturlandskap er noen få stikkord. Byen har mange kjendiser på besøk, samtidig som byens største kjendis er en pelikan. Samt er dette et av de mest liberale reisemålene i verden for homofile og lesbiske. Hva er navnet på byen?
Sjekk svaret her.


Interessert i flere reisequiz? Se her:

Quiz: Kan du navnene på disse verdensbyene?

Bildequiz: Vet du hvor i Norge dette er?

Bildequiz: Hvor i verden er dette?

Quiz: Klarer du å plassere landemerkene riktig?

Quiz: Kan du hovedstedene i Europa?