Bilferie i Sør-England: Opplev Englands strandperler

Bilferie England
Cornwall er et magisk sted i Sør England. Foto: getty

Flere velger å ta reisen til britiske «Syden». Slik opplever du Sør-England på fire hjul.

England er et av nordmenns favoritt-reisemål, men øylandet er så mye mer enn de store byene. Ønsker du den ekte britiske opplevelsen, kan det lønne seg å ta turen ut til de mindre stedene.

Siden det kun går direktefly til de største engelske byene, kan det derfor lønne seg å leie bil og dra på bilferie. Da får du mer frihet, og du kan oppleve flere flotte steder.

Vi gir deg guiden til bilferie i Sør-England.

Flyturen

For å komme seg til Sør-England, kan det lønne seg å fly til London. Det går direktefly fra de største byene til flere av flyplassene rundt London. Når du skal videre til det sørlige England, er det mest praktisk å velge Gatwick, som ligger rett sør for London. Du får direkteflyvninger til Gatwick fra både Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Her kan du finne de billigste billettene

Søk hoteller i England her

Cornwall
Pedn Vounder Beach, South Cornwall. Foto: getty

Tips til bilkjøringen

Det største hinderet for mange når de skal på bilferie i England, er venstrekjøringen. Det krever litt ekstra konsentrasjon, men de fleste vender seg raskt til å tenke speilvendt. Du kan enten velge å kjøre og ta ferge til England med egen bil hvis du er mest komfortabel med det, eller du kan fly direkte og leie bil. Da får du rattet på «feil side», men dette er også en vanesak. Velger du automatgir er det mindre å konsentrere seg om.

Her kan du beregne priser og bestille leiebil

De store motorveiene i England er komfortable å kjøre på, og samtlige veier er godt skiltet. Velger du disse kommer du raskt fram, men det er ikke så mye spennende å se. Bruk kart og GPS og kjør heller på de mindre veiene, da kan du oppdage bortgjemte perler underveis. I tillegg til venstrekjøring, er også fart indikert som miles per hour. Den høyeste fartsgrensen ligger på 70 mph, som tilsvarer 112 km/t.

Cornwall
Port Isaac, Cornwall, England.

Hvor skal du reise?

Hele England er verdt å oppleve, men mange foretrekker å kjøre i vakre Sør-England. Her finner du små, koselige kystbyer og mye historie. Enten du velger en bilferie langs hele sørkysten, eller holder deg i ett område, er det mange perler å velge mellom.

Søk hoteller i England

Sør-vest: Cornwall

Området Cornwall ligger helt sørvest i England, og er en populær destinasjon. Her er det så gode temperaturer at stedet har blitt omtalt som britenes svar på syden. I Cornwall kan du blant annet gå fine turer langs kysten, nyte de vakre strendene og spise tradisjonell engelsk pubmat.

Land’s End og St. Ives

Det ligger litt i navnet – Land’s End. Helt ytterst på sørvestspissen av England, med Atlanterhavet rett ut, ligger dette fine turmålet. Nærmeste by er St. Ives, som er en liten kystby som livnærte seg på fiske før i tiden. Med sine vakre strender og gamle bygninger har byen blitt et populært turistmål.

Her kan du bo

Det er mange hoteller å velge mellom, men for den mest autentiske opplevelsen, anbefaler vi å bo på en lokal Bed & Breakfast.

Trevose Harbour House

Med kun 6 gjesterom blir det både rolig og hyggelig. Dette er luksusvarianten av B&B, med eget bad, toalettartikler og deilig frokost. Trevose Harbour House ligger kun 3 minutter fra havnen i St. Ives.

Her finner du det

Carbis Bay Hotel

Et lekkert strandhotell med basseng, spa og flere restauranter og barer.

Her finner du det

Her finner du hoteller i England

Eastbourne

Lenger øst, i distriktet East Sussex, ligger Eastbourne. Byen markedsfører seg selv som «solskinnskysten», da den angivelig skal ha flest soldager i England. Eastbourne er en klassisk engelsk sørkystby, med strender og pir. For deg som er glad i natur, anbefales en tur opp til Beachy Head.

Dette er Englands høyeste kalk-klippe, og den har vært brukt i en rekke kjente filmer. Her og i nærheten vil du få en flott bilferie.

Her kan du bo

Eastbourne har et godt utvalg i både tradisjonelle hoteller og B&B.

Albert & Victoria

Seks lekre gjesterom med eget bad i herlig gammeldags stil. På dette gjestehuset får du også servert tradisjonell engelsk frokost.

The Grand Hotel

Et flott hotell med beliggenhet på stranden i Eastbourne. Her får du basseng både inne og ute, spa og to restauranter.

bilferie england

Dover

Kommer du kjørende fra Norge, er en naturlig vei til England å ta fergen over den engelske kanal fra Calais til Dover. Byen Dover er verdt et besøk i seg selv, og blant annet anbefales Dover Castle.

Dette er et middelaldersk slott, som har blitt kalt «nøkkelen til England» på grunn av sin strategiske beliggenhet og betydning for militæret opp gjennom historien. Blant annet ble det brukt som kommandosentral av det britiske militæret under andre verdenskrig. Her bor du:

Best Western Plus Dover Marina Hotel & Spa

Bo sentralt ved stranden i Dover. Her får du også spa med full service, boblebad og helsestudio. Kort avstand til Dovers severdigheter.

bilferie england

Castle Guest House

Castle Guest House er en B&B med seks gjesterom der alle har eget bad. Du får servert ekte engelsk frokost, og er bare en kort spasertur unna Dover Castle.

bilferie england

Uansett hvor du ender opp med å legge ruten din, er det flotte steder å se på bilferien. Liker du å ha full kontroll kan du legge opp reisen fra punkt til punkt, eller du kan velge å ta det litt mer som det kommer. Kanskje finner dere en lokal landsby «utenfor kartet», eller ombestemmer dere på veien? Mulighetene er mange.

Her finner du det


Dette er Italias skjulte perler

Her kan du spise ekte gelato og leve «La Dolce Vita» – uten alle turistene.