Billig leiebil: Tips til å finne den beste prisen

Leiebil billig.
Få tidenes ferie med leiebil – enten det er for en time eller et døgn. Her kan du bestille leiebil enkelt, raskt og billigst.

Det er faktisk mulig å leie en god leiebil til en billig penge. Slik får du billigst og best leiebil.

Å leie bil en dag kan koste opp mot 800 kroner i mange land hvis du leier fra et hotell. I tillegg kommer flyplasstransport for mange selskaper, en transport som kan koste opptil 150-200 kroner per person.

Når man samtidig kan leie bil for en uke for litt over tusenlappen blir regnestykket enkelt. Selv om du kanskje bare bruker bilen noen få timer vil du ha kjøpt deg en fleksibilitet, og en mulighet hvis noe skulle skje – enten med reisefølget eller været. Det å bestille en bil tidlig er også smart ettersom det gir deg best utvalg, og dermed også muligheten for de beste bilene.

Søk billig leiebil her

Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper?

Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i utlandet ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser.

Slik får du billigst mulig leiebil

Leiebil billig.
En leiebil til ferien kan være en god løsning for deg med barn. Foto: Unsplash

1. Bestill tidlig. Leiebilen blir dyrere og dyrere jo nærmere du kommer leietidspunktet. Det er også begrenset utvalg av de beste bilene.

2. Bestill på nett. Å leie bil etter landing og lokalt vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på nett.

3. Helgeleie kan oftest være billigst. Selv i våre ferier er det ofte billigere i helgene enn ellers.

4. Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Har du annen transport til hotellet vil du slippe å betale avgiften leiebilfirmaene må betale på flyplassen.

5. Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager.

6. Sjekk klassene på bilen. Det kan lønne seg å gå opp en klasse og sjekke diesel(billigere)forbruket på bilene. Har du for liten bil kan det koste mer uansett.

7. Prøv alltid å hente og levere samme sted. Prisen går sterkt oppover hvis du ikke gjør det.

8. Sjekk drivstoffreglene. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din.

9. Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta evt med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd.

10. Bestill med kredittkort. Da skal du være godt forsikret også (sjekk kredittkortets regler).

Her finner du billig leiebil

Prisene er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelsene som egenandel på forsikring og regler rundt bensin («fuel policy») mellom de ulike leverandørene. Vi anbefaler å lese betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Agentene samarbeider med både kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Avis, SIXT, Alamo, og mindre lokale aktører.

Leiebil billig.
Å kjøre bil i Italia er idyllisk og vakkert.

Auto Europe

Vi anbefaler den tyske bilutleieeksperten Auto Europe som tilbyr bilutleie i over 60 land. Selskapet har en oversiktlig bookingside og gode priser, og viser de ulike selskapene og deres billigste pris på valgte leiebil. De viser tydelig informasjon om «fuel policy» og egenandel på forsikring. Husk at biltyper alltid kun er eksempler.

Du får gratis avbestilling frem til 48 timer for avhenting.

Uansett hvor du skal kan du gjøre et kupp med Auto EuropeSjekk tilbud her.

Leiebil billig.
Auto Europe har mange fine leiebiler til en rimelig penge.

Billig leiebil i Spania

Fartsgrenser: 50 km/t i tettsteder, 90 kilometer utenfor (80 kilometer hvis det er vått), 130 km/t på motorvei (110 hvis det er vått).

Alkoholgrense: 0,5

Setebelter/barneseter: Alle i bilen skal bruke belter, barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, men standarden på barneseter i Spania er ikke som i Norge. Det er ofte anbefalt å ta med egne seter til de minste.

Viktig: Hvis du blir stoppet av trafikkpolitiet i Spania må du betale den på stedet, kontant. Det er ikke lov til å snakke i mobiltelefon i bil.

Biltyper: Bilene i Spania er ofte av den mindre typen, og det er ofte et mindre utvalg av såkalte større familiebiler. En vanlig leiebil er Seat Ibiza, Citroen er også veldig vanlig. Hvis du er ute etter litt større biler kan det være smart å bestille ganske tidlig, selv om det i de typiske turistområdene er et relativt godt utvalg av biler som Citroen Berlingo.

Søk billig leiebil her

Les mer om billig leiebil i Spania her

Leiebil billig.
Ta med kjæresten på roadtrip i sommer.

Billig leiebil i Frankrike

Fartsgrenser: 50 km/t i tettsteder, 90 kilometer utenfor (80 kilometer hvis det er vått), 130 km/t på motorvei (110 hvis det er vått).

Alkoholgrense: 0,5. Det er også påbudt med utstyr for å sjekke alkoholnivået i bilen.

Setebelter/barneseter: Barn under 10 år får ikke lov til å sitte foran i bilen så lenge det er mulig å sitte bak. Barn under 10 år eller med en vekt under 36 kg, må sitte i en godkjent barnesete som er tilpasset deres størrelse og vekt. Fra 10 år eller når barnet når en høyde på 1,35 meter, kan det bruke vanlig setebelte.

Viktig: Radarvarslere er ulovlig i biler i Frankrike. Du får bot på stedet med en slik i byen. Bøter må betales kontant på stedet.

Biltyper: Ikke overraskende er det nesten bare franske biler du kan leie i Frankrike. Renault, Citroen og Peugeot.

Priser: Leieprisene varierer sterkt i Frankrike, og det er også store forskjeller på prisene fra sted til sted. Har du spesielle ønsker kan det være lurt å være tidlig ute med bestillingen i Frankrike.

Søk leiebil her

Les mer om leiebil i Frankrike her

Leiebil billig.
Leiebil kan være et godt utgangspunkt for å utforske stedene mer.

Billig leiebil i USA

Fartsgrenser: 65 eller 70 mph på motorveier (104/113). Enkelte stater har lavere eller høyere maks fartsgrenser.

Alkoholgrense: 0,08

Setebelter/barneseter: Det er forskjellige regler i de forskjellige statene, men hovedregelen er at du skal bruke setebelte foran og bak. Du kan se de forskjellige statenes regler for barneseter her

Viktig: I de fleste stater kan du kjøre til høyre på rødt lys. Unntaket er om krysset og så har pil-lys.

Priser: Leiebil er billig i USA, og mulighetene er mange. Forvent bedre, nyere og større biler enn i Europa og Norge. Det er likevel store prisforskjeller på byer og stater.

Søk leiebil her

Les mer om leiebil i USA her

Billig leiebil i Tyskland

Fartsgrenser: 50 km/t i tettbebyggede strøk, 100 km/t utenfor. Autobahn har ingen øvrig fartsgrense, men enkelte steder er det grense på 130 km/t.

Alkoholgrense: 0,5 – for førere mellom 18 og 21 år er grensen 0,0

Setebelter/barneseter: Alle i bilen må bruke setebelter, alle barn under 3 år må ha godkjent barnesete. I tillegg må barn under 12 år og som er kortere enn 150 cm, alltid være sikret i en godkjent barnesete eller annen tilpasset sikringsinnretning egnet for deres størrelse og vekt.

Viktig: I Tyskland kan du betale fartsbøter med kredittkort i tillegg til kontanter.

Søk leiebil her

Les mer om leiebil i Tyskland her

Leiebil billig.
Lei en eldre bil for den ultimate vintage-følelsen.

Billig leiebil i Italia

Fartsgrenser: Enkelte veier lar deg kjøre opp til 150 km/t, men den normale fartsgrensen er 50 km/t i tettbebyggede strøk og 90 utenfor. Veiene er som regel markert med fartsgrenser.

Alkoholgrense: 0,5, 0,0 for alderen 18-21

Setebelte/barnesete: Setebelte påbudt. Barn under 1,5 år må sitte i bakovervendt barnesete, mens barn mellom 1,5 og 12 år må sitte i et egnet barnesete eller en forhøyningspute, avhengig av deres størrelse og vekt. Barn som er høyere enn 1,5 meter, kan bruke bilens setebelter på vanlig måte.

Viktig: Det er ingen myte det man sier om italiensk kjøring, så pass på. Italienerne, som i resten av EU, har strenge mobilregler for bil.

Priser: Det varierer stort på både utvalg og priser i hele Italia. Alt fra luksus til små biler (som passer godt for Roma og Amalfi-kysten). Prismessig betaler du litt som i Spania: Mye for litt større biler i forhold til andre land, men ganske lite for mellomstore/små. Fiat er veldig vanlig.

Søk leiebil her

Les mer om leiebil i Italia her


Bobil i solnedgang

Lei en bobil: Opplev mer av ferien

Bobilferie: Slik får du frihet til å kunne våkne opp forskjellige steder, ha piknik ved havet og tilbringe nettene under stjernehimmelen.