6 bryllupsreiser du vil elske

Blir det bryllupsreise i romantiske Italia, eller en tropisk bryllupsreise ved krystallklart vann og palmesus?

For mange er bryllupet er kjært minne for livet, og det samme er bryllupsreisen.

Bryllupsreisen skal være en fantastisk ferie som feirer starten på en spennende fremtid sammen. Under finner du seks bryllupsreiser som tar romantikken til et nytt nivå.

Sorrento

En uforglemmelig bryllupsreise i den lille byen på Amalfikysten? Ja, takk. Sorrento ligger rett sør for Napoli – 5 mil – (og Pompeii, som er en fin liten tur å ta). Opprinnelig en gammel gresk handelsby, som nå ligger på en klippe over havet. Fra byen kan du ta en båt til Capri, om du vil menges med de aller rikeste. Sorrent var også badeby for romerne (som kalte byen Surrentum). I byen finner du utrolig koselige restauranter, små steder med utrolig utsikt som serverer både nydelig espresso og deilig vin, små gater med gode muligheter for shopping.

Et godt tips er å ta en tur ned til havnen hvor fiskerne fortsatt leverer dagsfersk fisk til de små restaurantene. I tillegg må dere selvfølgelig drikke lokal limoncella, en sitronsnaps. Ikke at du får noe særlig valg siden den kommer sammen med maten på alle restauranter. Det blir heller ikke noe særlig mindre romantisk av at det er minst tre-fire bryllup i byen daglig på sommeren.

Hotellvalg: Hotel Antiche Mura

Italia kan skilte med sine mange romantiske hoteller, og dette er ett av dem. Den ombygde luksusvillaen ligger svært sentralt i byen, kun noen få meter fra Piazza Tasso – byens sentrum. Frokosten serveres i den åpne hagen (du kan også spise innendørs hvis du ønsker det), og det svært så avslappende bassengområdet kan virkelig sjarmere.

Les mer om hotellet her


Maldivene er som en drøm.

Maldivene

Vi kan ikke skrive om bryllupsreiser uten å nevne Maldivene. Landet består av 1 192 koralløyer med litt over 330 000 innbyggere. Øyene er stort sett små, og den totale landoverflaten er ikke på mer enn 298 kvadratkilometer. Hele 97 prosent av landets område består av vann. Temperaturen på Maldivene varierer mellom kalde 24 grader og varme 33 grader, eller: den varierer ikke veldig mye. Turisme er landets største inntektskilde, og kun 185 av øyene er brukt av de som bor i landet – resten blir brukt til turisme.

Du reiser nesten selvfølgelig nok med fly til Maldivene, og de aller fleste lander på Male international airport. Fra flyplassene kan man leie sjøfly eller bruke raske båter for å komme seg til resorter eller hoteller. Litt basert på hvilket resort du skal til vil en flytur koste fra 500 kroner per person. Du kan også be hotellet om å booke for deg, og noen har også egne båter som kan hente deg.

Hotellvalg: Cocoa Island

Kanskje det beste hotellet på Maldivene, og det betyr også at prisen er deretter. Som navnet tilsier er hotellet en del av ei øy, og på øya er det 33 private hus som ligger på vannet. At det bare er 33 hus gjør også at du bør være relativt rask på avtrekkeren om du vil ha en av dem. Ellers er vel dette omtrent det nærmeste du kan komme paradis.

Les mer om hotellet her

Alternativ 2: Velassaru Maldives

Dette hotellet er også på en privat øy, men har flere overnattingsmuligheter og en noe lavere pris (rundt 25 prosent av resortet over). Du finner spa, restauranter og alt annet du måtte ønske deg også på dette resortet. Et finfint alternativ for deg som vil ha et litt billigere resort.

Du finner hotellet her


Bahamas

Hvis du trodde det var mange øyer på Maldivene så er det i hvert fall mange på Bahamas, hele 3000 av dem. Den gjennomsnittlige temperaturen varierer mellom 21 grader og 28 grader. En yndet stopp for cruiseskip er også et perfekt sted for en bryllupsreise. Det er også en god del å oppleve på Bahamas, som en gang i tiden var et yndet sted for pirater.

Nå i dag kan du kanskje føle deg litt som pirat selv når du handler i et land helt uten tollavgifter. Hvis du har opplevd amerikanske priser så kan du her trekke fra alt fra 30 til 60 prosent av disse igjen. Skal du fly dit bør du komme deg til Nord-Amerika før du finner en tur videre. Ofte kan det faktisk være billigst å reise til Canada først.

Hotellvalg: The Cove Atlantis, Paradise Island

bryllupsreiser

Paradiset på Paradise Island? Et svømmebasseng for bare voksne, en utrolig beach club, spa, casino, strålende strand og små private hus du kan leie ved stranda for å være litt alene…. vel, listen er enormt lang på hvorfor dette er et perfekt sted for en bryllupsreise. Skulle vi likevel plukke ut en ting så er det at resorten har en Nobu-restaurant – eller en ting til: Det finnes ikke et lite rom på hotellet. De kaller alle rommene for suiter, og det er det en grunn til.

Les mer her


bryllupsreiser

Venezia

Det hevdes at det mest romantiske stedet i Europa er Paris, og vi skal ikke krangle på det. Paris er et perfekt sted for en helgetur med den aller kjæreste, men skal du på en litt lengre bryllupsreise ville vi foretrukket Venezia. Mest av alt fordi Venezia har resorts med muligheten for mye downtime, virkelig gode bademuligheter og alt som hører til. Å komme seg dit er i hvert fall ikke noe problem. Mange flyselskaper flyr direkte fra Norge til svært gunstige priser.

Hotellvalg: Hotel Excelsior

bryllupsreiser

Hotel Excelsior i Venezia er et innbydende hotell. Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg, og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra.

Her finner du hotellet


bryllupsreiser

Firenze

Italia og romantikk går hånd i hånd, og som tredje sted fra samme land på listen har vi Firenze – kanskje Italias vakreste by. Boboli-hagen, en kunsthistorie ulik noen annen by i verden og flere steg tilbake i historien er noe av det byen kan by på. Å fly til Firenze gjør du kanskje enklest hvis du stopper i Frankfurt, men mulighetene er mange.

Hotellvalg: Four Seasons Hotel Firenze

bryllupsreiser

Det aller beste hotellet i Firenze er en opplevelse i seg selv. Hotellet ligger rett ved Piazza Donatello og alle de kjente severdighetene i byen. Et utendørsbasseng gjør at du kan ta deg en dukkert, spaet er av høyeste klasse, og hele hotellet får deg til å føle deg som en del av Medici-familien.

Les mer om hotellet her


bryllupsreiser

Santorini

Grekerne vil nok krangle seg litt imellom hvis de selv skulle kåret den vakreste øya i landet, men vi vil holde en knapp på Santorini. De aller fleste bildene av de hvite husene med blå dører kan du nok spore tilbake til Santorini. Kombinert med det vulkanske landskapet er det ren magi å oppleve natur, og Santorini er kanskje det mest visuelt vakre du kan se i Europa. Blant bryllupsreiser i utlandet, er det ingen tvil om at Santorini må være på listen.

Hotellvalg: Santorini Princess Luxury Spa Hotel

Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas fra deres restaurant eller bar (eller rommet, for den sakens skyld) og deres luksusleiligheter (de minste er 30 kvadratmeter) er av absolutt toppklasse.Servicen er ut av en verden, og selv om det finnes mange litt halvdårlige greske restauranter så er den på dette hotellet så absolutt ikke en av dem.

Les mer om hotellet her

10 av de kuleste hotellene i verden

Noen hoteller er rett og slett kulere og mer ekstraordinære enn andre. Vi har funnet 10 av de aller kuleste hotellene i verden.