De beste bydelene i London

Foto: Getty Images

London er en populær storbyferie som lokker med shopping, de beste severdighetene, masse kultur og afternoon tea. I storbyen er det stadig noe nytt å utforske og oppleve, men hvor er det du egentlig burde tilbringe tiden din?

Her kan du søke etter flybilletter til London

Kensington & Chelsea

Et område i det vestlige sentrale London. Dette er et fasjonabelt område med bra shopping og koselige restauranter. Blue Bird Restaurant er et bra utgangspunkt for en herlig middag etter en shoppingrunde. Det er flere populære shoppinggater her, slik som Kensington High Street eller King’s Road. Du finner også store shoppingsentre slik som Harrods og Harvey Nichols i gaten Knightsbridge. Når det gjelder markeder, bør du oppleve Portobello Market.

Beste hotell i Kensington & Chelsea: The Kensington Hotel

Hackney

Dette er et av Londons fattigste områder, men også en av bydelene med rikt kulturliv. Du finner Londons svar på Oslos Grünerløkka her, nemlig Shoreditch. Du finner alt fra indiske områder som Bangla-town og Brick Lane, til urbane steder med fargerik graffitikunst på veggene på Redchurch Street og Fashion Street. Det er her du finner de hippeste kafeene, kule kunstgallerier og legendariske nattklubber. Et must er markedet på Brick Lane.

Beste hotell i Hackney: Nobu Hotel Shoreditch

Lambeth

Denne bydelen er den største som ligger i det indre London. Det er her du finner populære landemerker som London Eye og National Film Theatre. Det er to broer som forbinder Lambeth på den andre siden av Themsen. Området South Bank er et must. Det er veldig mange gode små og litt større steder å kjøpe mat (Borough Market må besøkes!), og mange små designerbutikker.

Beste hotell i Lambeth: London Marriott Hotel County Hall

Notting Hill

Det bydelen kanskje er mest kjent for, er den romantiske filmen Notting Hill, med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. Stedene du kan shoppe her er velkjente Portobello Road Market. Gå heller ikke glipp av små designerbutikker, morsomme bruktbutikker og Westfield Shopping Centre – med flere butikker enn Oxford Street. På Portobello Road finner du noen av byens beste puber, som for eksempel The Cow (89 Westbourne Park). Smak på herlig meksikansk mat hos Taqueria eller indisk på Chakra. The Churchill Arms er en vakker pub som er verdt å bare se.

Beste hotell i Notting Hill: Portobello House Hotel

Camden

Om du er på svipptur i Camden, har du mange spennende opplevelser i vente. Enten du vil på shopping i Camden Market, smake på litt gatemat fra de mange food trucksene eller få med deg et av de mange musikk-eventene. Det er i denne bydelen du finner London Zoo og Regent’s Park. Start dagen din på en av bydelens hyggelige kaféer, spis en deilig middag og dans natten lang på Koko.

Beste hotell i Camden: L’oscar London

Vil du vite om flere hippe bydeler i London? Sjekk den store London-guiden vår!