Foto: Getty Images

De beste bydelene i London

5 bydeler du burde sette på listen din.

London er en populær storbyferie som lokker med shopping, de beste severdighetene, masse kultur og afternoon tea. I storbyen er det stadig noe nytt å utforske og oppleve. Men hvor er det du egentlig burde tilbringe tiden din? I tillegg til disse to perlene i London, bør du ta turen innom disse fem:

Akkurat nå er det mange rimelige flybilletter til London. Søk her.


Kensington & Chelsea

Et område i det vestlige sentrale London. Dette er et fasjonabelt område i London med bra shopping og koselige restauranter.

Blue Bird Restaurant er et bra utgangspunkt for en herlig middag etter en shoppingrunde. Det er flere populære shoppinggater her, slik som Kensington High Street eller King’s Road. Du finner også store shoppingsentre slik som Harrods og Harvey Nichols i gaten Knightsbridge. Når det gjelder markeder, bør du oppleve Portobello Market.

Beste hotell i Kensington & Chelsea: The Kensington Hotel


Hackney

Dette er et av Londons fattigste områder, men også en av bydelene med rikt kulturliv. Du finner Londons svar på Oslos Grünerløkka her, nemlig Shoreditch. Du finner alt fra indiske områder som Bangla-town og Brick Lane, til urbane steder med farerik graffitikunst på veggene på Redchurch Street og Fashion Street. Det er her du finner de hippeste kafeene, kule kunstgallerier og legendariske nattklubbene. Et must er markedet på Brick Lane.

Beste hotell i Hackney: iBis London City


Lambeth

Denne bydelen er den største som ligger i det indre London. Det er her du finner populære landemerker som London Eye, National Film Theatre. Det er to broer som forbinder Lambeth på den andre siden av Themsen. Området South Bank er et must. Det er veldig mange gode små og litt større steder å kjøpe mat (Borough Market må besøkes!), og mange små designerbutikker. Vintagebutikken What the Butler Wore er en opplevelse (131 Lower Marsh). Skal du spise, er Zucca verdt et visitt (184 Bermondsey Street).

Beste hotell i Lambeth: London Marriott Hotel County Hall


Notting Hill

Det bydelen kanskje er mest kjent for, er den romantiske filmen Notting Hill, med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. Stedene du kan shoppe her er velkjente Portobello Road Market. Gå heller ikke glipp av små designerbutikker, morsomme bruktbutikker og Westfield Shopping Centre – med flere butikker enn Oxford Street. På Portobello Road finner du noen av byens beste puber, som for eksempel The Cow (89 Westbourne Park). Smak på herlig meksikansk mat Taquiera eller indisk på Chakra. The Churchill Arms er en vakker pub som er verdt å bare se.

Beste hotell i Notting Hill: Portobello House Hotel


Camden

Om du er på svipptur i Camden, har du mange spennende opplevelser i vente. Enten du vil på shopping i Camden Market, smake på litt gatemat gjennom de mange food trucksene eller få med deg et av de mange musikk eventene. Det er i denne bydelen du finner London Zoo og Regent’s Park. Start dagen din på en av Londons mest populære kafeer; The Cereal Killer Café, ta en selfie med Amy Winehouse-statuen som er rett ved kafeen, og dans natten lang på Koko.

Beste hotell i Camden: Holiday Inn London Camden Lock


Vil du vite om flere hippe bydeler i London? Sjekk den store London-guiden vår!


Du finner de aller beste hotellene i London på Laurel Nights.


Les også:

Londons beste restauranter

10 mest populære hoteller i London