Byene du må besøke i høst

Høsten byr på mange fine ferieopplevelser og ofte slipper man lange køer, turistfylte steder og stive priser når man reiser utenfor høysesongen. Her er våre tips til hvor du kan legge ferien eller weekendturen i høst.

Høst, by, hotell

Toscana, Italia

Toscana er vakkert om høsten. De bølgende åsene forvandler farge og et gyllent landskap er det som venter deg. De prisbelønte vingårdene i denne regionen er på høsten i full gang med å gjøre sine druer om til deilig vin. Sesongen byr også på sopp, gresskar og ferkpresset olivenolje. Følg veien SR222 eller Chiantigiana som veien heter, fra Siena til Firenze. Langs denne ruten ligger flere spennende landsbyer og vingårder.

Vingård, toscana, italia, høst

Her bor du: Hotel Villa Agapa

Hotel Villa Agape ligger omgitt av en 8 hektar stor park med oliventrær og sypresser, like ved Arcetri-observatoriet i Firenze. Firenze er dessuten Renessansens vugge, og her bodde store kunstnere som Dante, Leonardo da Vinci, Giotto, Botticelli, Machiavelli, Brunelleschi og Michelangelo. Besøk gallerier, museer, restauranter og severdigheter mens du besøker denne flotte italienske byen.

Bestill flybilletter her


Strasbourg, Frankrike

Strasbourg er hovedstaden i den historiske vinregionen Alsace, og en smeltedigel for både fransk og tysk kultur. På høsten er det tid for å sanke inn druer for å gjøre om til vin, og en utmerket tid for å legge ut på dagsturer for å nyte vinsmaking og beundre det fargerike høstlandskapet. Det er også en fin tid å reise hit dersom du er jazz-interssert. Jazzdor-festivalen en høsttradisjon, som bringer internasjonale talenter i alle undersjangre til scener rundt om i byen.

Her bor du: Hôtel Cour du Corbeau Strasbourg

Hôtel Cour du Corbeau Strasbourg gir deg den ideelle beliggenheten, kun en kort spasertur unna de mest ikoniske stedene i Strasbourg. Hotellet, som skilter med 4 stjerner, plasserer deg bare 1 kilometer fra Strasbourg Christmas Market og 1,6 kilometer fra Jernbanetorget. Hver morgen kan du starte dagen med en herlig frokostbuffé, og om kvelden kan du slappe av med en forfriskende drink i baren

Bestill flybilletter her


Amsterdam, Nederland

Kanalbyen Amsterdam er blant de grønneste i Europa på grunn av alle trærne de har sådd. Disse endrer naturligvis farge på høsten og byen forvandles til et fargesprakende syn. Dette er en perfekt tid å reise hit på, og kafeene og utestedene skrur opp kosen mange hakk på høsten. Dessuten er det færre turister i byen og mindre køer for severdigheter og opplevelser.

Her bor du: Luxury Suites Amsterdam

Luxury Suites Amsterdam ligger i det karakteristiske kanalstrøket og du har kort vei til både museer og shoppingområder.

Bestill flybilletter her


Beograd, Serbia

Serbias hovedstad, er en fargerik, genuin og rimelig perle som har blitt til en hipp, kreativ og kulturell by. Byen består av en utrolig blanding av alt fra grandiose bygninger til idylliske kirker og sovjetisk arkitektur. Her finner du gode restauranter med lokal mat, fine gågater, gatemusikanter, antikvitetsbutikker og mange barer som du kan gå innom og teste ut.

Her bor du: Mama Shelter Belgrade

Mama Shelter Belgrade i Beograd kan friste med blant annet en takterrasse og tilbyr flyplasstransport døgnet rundt for EUR 35 per kjøretøy. Her legger et døgnåpent treningssenter til rette for fysisk aktivitet, og blir du sulten, kan du ta turen til Mama Restaurant, som byr på internasjonale retter og serverer frokost, lunsj og middag.

Bestill flybilletter her


Praha, Tsjekkia

Praha, også kalt den «gylne by» på grunn av de mange tårnene og spirene som er forgylte, er ekstra vakker om høsten når trærne og grøntarealene bistår med å sette farge på byen. I september, oktober og november arrangeres det mange musikk- og kulturfestivaler som du kan få med deg. Husk også å besøke byens mange puber for å nyte lokal mat og billig øl.

Her bor du: Andaz Prague

Andaz Prague, et luksuriøst livsstilshotell, ligger på Senovážné-plassen, midt i hjertet av Prags historiske sentrum. Andaz Prague har en praktisk beliggenhet nær Wenceslas-plassen, Gamlebytorget og den historiske Municipal-huset, og tilbyr historiske severdigheter innen kort gangavstand.

Bestill flybilletter her