Cruisereiser: Reis jorden rundt på 127 dager

Ønsker du å reise jorden rundt? I 2024 får du muligheten til å huke av de aller fleste punktene på din «bucketlist». Bli med på cruise med Costa på en 127 dagers jordomseiling.

Betalt samarbeid med BENNS

Hvorfor reise på cruise?

Når man velger å reise med et cruiseskip gir man slipp på unødvendig stress som oppstår der bil, tog og fly er involvert. Du blir fraktet fra havn til havn i komfortable rammer, hvor du ikke trenger å ofre den praktiske delen en tanke.

Les mer på BENNS.no

Er du klar for å slippe ut reiselysten?

6. januar 2024 seiler det luksuriøse skipet Costa Deliziosa ut på en odyssé i 127 dager. Ferden går mot 24 land, hvor dere vil krysse oseanene, besøke utallige kjente byer, landemerker og UNESCO-beskyttede steder. Deliziosa betyr deilig på italiensk, og du kan derfor forvente en symfoni av komfort, avslapning, underholdning og detaljer om bord.

Om bord finner du 7 svømmebasseng og boblebad, 5 restauranter og snack-barer, 12 barer og et teater med som byr på et spektakulært show hver kveld. Alt er timet og tilrettelagt for at du ikke skal kjede deg verken til vanns eller til lands. Costa Deliziosa passer for deg som ønsker å være aktiv på ferie, hvor du kan utfordre deg selv i sportsarenaen, på treningssenteret, på løpebanen eller i bassenget.

Det passer også for deg som ønsker å fokusere på selvpleie i form av en velfortjent massasje, et bedre måltid, noen gode timer på shopping eller med noen edle dråper på vinsmaking.  

Les mer om Costa Cruises her

Reisens høydepunkter

Er du glad i historie, kan du utforske gamle tårn, havner, festninger, katedraler, kirker og sjarmerende hus i Middelhavsområdet. Du kan også dra på utflukter til nærliggende vulkaner, som Etna i Catania og Vesuv i Napoli. Det er utfluktsmuligheter i hver by, og du fyller opp minneboksen med alt du måtte ønske. De karibiske øyer er også fulle av interessant kolonihistorie, og du kan la deg imponere av både grotter, romprodusenter eller noen av verdens flotteste paradisstrender. 

Panamakanalen er kjent som snarveien mellom Atlanterhavet og Stillehavet, og byr også på en episk gjennomseiling, hvor skipet omkranses av tropisk natur. Videre kan du glede deg til å følge Thor Heyerdahls fotspor til Påskeøya, hvor du kan knipse unike bilder av mer enn 900 steinstatuer.

Påskeøya, Chile

Du blir med videre til blant annet «Queen of the Pacific» – også kjent som Tahiti, før skipet setter snuta mot fantastiske Oceania. Her er det bare å glede seg til å besøke verdens sørligste hovedstad, Wellington, og bli med til Sydney Opera House, Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley i Australia.

Sydney, Australia

Etterpå er tiden inne for spennende Osaka og Nagasaki i Japan, moderne Singapore, og Indias største by, Mumbai. Her kan du velge å besøke blant annet Ghandi Museum eller verdensberømte Bollywood.

Se hele programmet her

Et kulinarisk seilas fra havn til havn

Det sier seg selv at et cruise jorden rundt også tar deg med på en kulinarisk reise. Costa Cruises sitt konsept baserer seg på å gjenspeile den neste destinasjonen. Slik får du føle på reisemålet før du ankommer. Alle restaurantene om bord utvikler sine egne spesialiteter fra dag til dag.

La reisen krydres av det marokkanske kjøkkenet. Smak på den spennende fusjonen av afrikansk, cajun, kreolsk, indisk, sørasiatisk, midtøsten og kinesisk mat i Karibia. Du vil oppleve mange kulturelle sammensetninger og tradisjoner i Mellom- og Sør-Amerika, så det er bare å glede seg til smaksopplevelser som krysser landegrenser. I Oceania, vil du merke at maten tar en tropisk vending, gjerne i kombinasjon med lekker sjømat.

Hvis du tilfeldigvis har 127 dager ferie til overs, er pensjonert og eventyrlysten, eller bare trenger en pause fra hverdagen, vet du hvilken reise som kaller på deg. Vi sees til sjøs!

Les mer om opplegget her