Dalen Hotel – Norges skumleste

På dette hotellet i Norge, melder gjestene at de hører barnegråt om nettene og ser en kvinneskikkelse gå i gangene. Her kan du sjekke inn sammen med spøkelser som aldri har sjekket ut.

Dalen Hotel, som ble åpnet i 1894, regnes som et av Norges flotteste og beste hoteller. Hotellet ligger idyllisk til i enden av Telemarkskanalen og har en stor og vakker park som passer perfekt hvis man skal arrangere bryllup og større selskaper. Men det sorte og gule «eventyrslottet» i nasjonalromantisk dragestil, har også en mørk side. Med Halloween rett rundt hjørnet, passer det kanskje å trekke frem akkurat dette.

Rom 17 på Dalen Hotel

Rom 17 på hotellet har latt mange hotellgjester føle på et ubehag. Det meldes om at man hører barnegråt og ser en grå kvinneskikkelse bevege seg i korridorene. Det er «The English Lady» som spøker, sies det. Ifølge historien kom engelske Miss Greenfield alene til Dalen Hotel øverst i Telemarksvassdraget på slutten av 1800-tallet.

Da hotellet skulle stenges for sesongen, fant betjeningen rommet barrikadert. Inne på rommet ble det funnet et dødt spedbarn. Ingen visste at hun var gravid. En teori er at hun hadde rømt fra England da hun hadde blitt gravid utenfor ekteskap.

Ladyen ble senere arrestert på Englandsbåten, men tok livet sitt før rettssaken startet. I hotellrestauranten står bordet til Miss Greenfield alltid ferdig dekket. Og hver kveld tennes et lys for henne. Det sies at flammen sjelden står rett opp.

Se flere bilder av Dalen Hotel og book rom her!

Som å skru tiden tilbake

Gjenferd eller ei, vi anbefaler virkelig et besøk hit. Hotellet fremstår som et av landets best bevarte trebygninger fra 1800-tallet, noe vi kan takke predikanten Åge Samuelsen for. I 1983 kjøpte han nemlig det da forfalne hotellet og startet oppussingen av hotellet ved hjelp av kommunale og private midler. Den storslåtte spisesalen finnes det knapt maken til i Norge, og arealene er prydet med Chesterfield-møbler og tidsriktige bilder og gjenstander. En mer autentisk opplevelse av 1880/90-tallet får du ikke.

Her kan du bestille overnatting