De 10 beste hotellene i New York

Vi har funnet de aller beste hotellene i storbyen som aldri sover: New York.

New York er den største byen i USA med rundt 8,5 millioner innbyggere. Den første europeeren som kom til Manhattan seilte dit i 1524, men noen europeisk bosetting skjedde ikke før i 1614 da nederlandske pelshandlere slo seg ned der.

Peter Minuit kjøpte øya fra indianerne, og stammene som bodde der trakk seg sakte ut.

I 1664 tok engelskmennene over det som da het Nieuw Amsterdam, og døpte om byen til New York.


Det beste hotellet for shopping: ModernHaus Soho

The James (som det het før) har en veldig fin plassering i gangavstand til butikkene du har lyst til å besøke. Noen få hundre meter tar deg til både Soho, Meatpacking, Tribeca og flere av de andre virkelig kule områdene

Hotellets rooftop-bar er virkelig strålende, og du kan forvente at det blir lang kø i helgene. En kø du går rett forbi om du bor på ett av hotellets virkelig vakre, designede rom.

Restauranten, Veranda, gir deg meget god mat og muligheten til å lage din egen kaffe med litt muffins på morgenen et sjarmerende trekk.

Havner du litt oppe i etasjene (noe du forsåvidt nesten ikke kan unngå) så får du også veldig fin utsikt.

En utsikt som selvfølgelig nok er enda finere fra takterrassen på kveldene.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for severdighetene: Hilton Times Square

Du kan nesten ikke bo mer sentralt midt på Times Square på Hilton Times Square

De 460 rommene er av god størrelse i en by hvor ikke alle rom er store, og har alt man kan forvente seg av fasiliteter for et byhotell. Utgangen på hotellet er plassert noen få meter fra der hvor alt skjer, rett ved siden av en Applebee’s.

Hotellet kan hjelpe deg med det aller meste fra Broadway-show (maksimalt noen få hundre meter å gå) til billetter for å kjøre til outlet (enten blir du plukket opp ved utsiden av hotellet eller tar bussen fra bussholdeplassen ikke langt unna). Kort sagt bor du rett ved alt.

Restaurant Above er hvor du spiser frokosten (og kan få middag før du eventuelt skal se et show), med vakker utsikt over Times Square. Hotellet ligger på 42nd Street, og rundt hotellet er det alltid mennesker. Her bor du rett og slett midt i gryta i New York.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for design: The NoMad

The NoMad Hotel, New York, Hotellinngang

Det er mange designhoteller i New York. Det er rett og slett mye å ta av, men skal du virkelig gå for følelsen av å leve som en del av et glossy magasin ville vi gått for The NoMad Hotel.

På biblioteket som har trapp importert fra Sør-Frankrike, kan du sette deg ned med en god bok, få servert kaffe eller vin (eller cocktails!) og føle deg som om du egentlig er del av en artikkel i Vogue, for øvrig en følelse du også nok får i de to barene (Nomad og Elephant).

Rommene er en opplevelse i seg selv. Alle rommene er en blanding av klassisk europeisk design med New York-krydder. Størrelsene på rommene er også bra, og du føler virkelig som om du får litt ekstra luksus ved å bo her.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for luksus: The Mandarin Oriental

Antall luksushoteller i New York er relativt høyt, og det er flere å velge mellom. Vi velger likevel hotellet som også har den helt unike plasseringen – The Mandarin Oriental.

Rett ovenfor Central Park finner du dette luksushotellet som har et stort innendørs svømmebasseng, muligens det beste spaet i byen og veldig gode treningsområder (selv om det beste er rett utenfor døren med jogging i Central Park).

Skulle du komme til å bli sulten kan du spise på Asiate og blir du tørst kan du drikke på Mobar. Mest av alt må du kjempe deg ut av rommene, som er så vakre og store som du knapt har sett maken til. De minste rommene, som har utsikt til Hudson River, er på 40 kvadratmeter.

Beveger du deg opp mot suitene, så er du oppe i 75 kvadratmeter. Legger du på det som er kjent som en av de beste servicene du kan få i byen med dørmenn som kan det meste, om ikke alt.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for en billig tur: Yotel

Å finne et sentralt, og godt, hotell i New York er ikke enkelt. Går du ned i pris må du ofte gå veldig ned på både standard, service og beliggenhet. En løsning for en litt rimeligere opplevelse i New York finnes likevel.

Da Simon Woodroffe, mannen bak YO!Sushi begynte å bli lei av å betale alt for mye for hotellrom laget han sitt eget hotell. Han begynte med flyplasshoteller, og åpnet i 2011 Yotel i New York. Hotellet ligger i Hell’s Kitchen, et av de få områdene i byen uten mange høye bygninger (Yotel er en av de få).

Han var inspirert av både hvordan fly og cruiseskip var innredet, og deres økonomiske måte å bruke plass på. Det betyr at på Yotel-rommene så får du kontroll for å skyve sengen ut, badet er plassert genialt i forhold til toalett og det meste er smarte, små løsninger.

Rommene er i og for seg ikke så store, men har alt du trenger uansett.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for romantikken: The Greenwich Hotel

Dette veldig romantiske hotellet ligger i Tribeca, og har blant annet et veldig vakkert underjordisk basseng, spa og en særdeles koselig restaurant. Det å gå inn på dette hotellet er litt som å kle av seg New York for å ta turen inn i en eksklusiv verden hvor alt bare føles riktig, deilig, koselig – og selvfølgelig romantisk.

Den italienske restauranten på hotellet føles nesten som om den serverer spaghetti med kjøttboller i bakgården. Yoga-timene på hotellet kan være perfekt oppvarming, eller om man velger de mange behandlingene for to i spaet.

Den belgiske designeren Alex Vervoordt har samarbeidet med den japanske arkitekten Tatsuro Miki på oppdrag fra eieren – Robert de Niro – og skapt noe virkelig vakkert i New York. Et hotell som har virkelig mye, men kanskje først og fremst den virkelig gode stemningen. Som får deg i stemning.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for forretningsreisende: Ritz-Carlton Battery Park

Skal du på forretninger i New York er det relativt sannsynlig at du skal i nærheten av Wall Street, og dette hotellet ved Battery Park har en strålende beliggenhet. Husk bare at Ritz-Carlton har to hoteller i byen (det andre rett ved Central Park). R

ommene på hotellet er komfortable og smarte, med gode muligheter for å jobbe med egne arbeidsplasser. Skal du jobbe litt på rommet har man rett og slett en strålende roomservicemeny, og med tanke på at det også er lett å få fikset møterom på hotellet er dette et godt utgangspunkt.

Treningsrommet har alt du trenger om du ikke vil jogge med utsikt til Statue of Liberty, for øvrig en statue du ser fra mange av rommene. Business-loungen har alltid noe å spise på, god kaffe og serviceinnstilte medarbeidere som kan levere på det aller meste.

Alt i alt er Ritz-Carlton Battery Park et virkelig godt valg for en effektiv og god forretningsopplevelse i New York.

Les mer om hotellet og se flere bilder her 


Det beste lille hotellet: The Library Hotel

Et nydelig, vakkert lite hotell med 60 gjesterom plassert rett ved Grand Central på Manhattan. Hotellet er inspirert av Dewey-systemet og er et hotell som har bøker over alt. Over 6 000 bøker kan fritt lånes mens du besøker hotellet.

De unike rommene er alle sammen i en bibliotek-sjanger (slik som romantikk-rommet) over, og hotellet har en overdådig frokost som alltid er inkludert. I tillegg har de gratis vin og ost på ettermiddagene og fri tilgang til New York Sports Club. Ønsker du å spise på hotellet kan du gjøre det på den supre bistroen, som også leverer roomservice.

Baren på taket er selvfølgelig nok sjarmerende som bare det, og Poetry Garden er det du tror det er – ren poesi i hotell.

Les mer om hotellet og se flere bilder


Det kuleste hotellet: CitizenM

Dette er et fargerikt mesterverk av et hotell med en super plassering rett ved Times Square. Menneskene som jobber på hotellet kalles ambassadører, og er virkelig det også. Lobbybaren er et møtested, og alt i alt er dette et hotell hvor du virkelig føler at du lever.

Loungen på taket er en fin detalj, mens rommene virkelig har sjel og er annerledes enn det du er vant til. Hvis du vil oppleve noe litt annerledes, litt kulere og litt tøffere på hotellfronten så er CitizenM et veldig godt valg. Her trenger du ikke Tinder. Lobbyområdet er mer enn nok.

Les mer om hotellet her og se flere bilder


Det beste hotellet: The St. Regis

Det er litt vanskelig å velge det absolutt beste hotellet i New York. Alle hotellene på listen over kunne vært der. Hoteller med sjel, luksus og design.

Vi velger likevel The St.Regis New York som vår absolutte favoritt. Hotellet er et dyrt hotell hvor du skal slite med å finne en natt til under 5 000 kr, men du får faktisk det du betaler for.

Kanskje spesielt etter at hotellet har pusset opp alle rom, fellesarealer og sin King Cole Bar som nå er King Cole Bar & Salon. Stedet hvor Bloody Mary ble født.

Hotellet sier selv at de har den beste adressen på Manhattan, og det er litt vanskelig å krangle med det. Rett ved 5th Avenue, Central Park og med veldig fine restauranter og barer i området.

Les mer om hotellet her og se flere bilder