De 23 beste destinasjonene i 2023

Condé Nast Traveler har kåret det de mener er de 23 beste reisedestinasjonene i 2023. Len deg tilbake og la deg bli inspirert til å booke din neste reise.

Auckland, New Zealand

I New Zealand forventes det en kraftig oppgang i turisme i 2023, og spesielt i byen Auckland. Auckland. Byen er kjent for sine vakre strender, frodige vulkaner og yrende kulturliv. Enten du er interessert i natur, kultur eller deilige matopplevelser, har Auckland noe å tilby for alle reisende. Det er også et flott utgangspunkt for å utforske andre deler av New Zealand

Bo på: Park Hyatt

Andre hoteller: QT Auckland, Hotel Fitzroy og Hotel Britomart

British Columbia, Canada

British Columbia er en fantastisk provins med sine flotte fjell, fantastiske dyreliv, adrenalinfylte utendørsaktiviteter og sjarmerende byer. Opplev Skybridge, som er Canadas høyeste hengebro, 426 fot over en elv med utsikt mot fossefall og fjellkjedene Rocky og Purcell. Besøk Pacific Rim nasjonalpark som anses å ha en av de beste turstiene på planeten. Utforsk vakre Long Beach om du liker å surfe. Er du glad i Kajakkpadling må du sjekke ut The Broken Group Islands, som består av over 100 øyer som du kan padle mellom.

Her bor du: Blackcomb Springs Suites

California, USA

California står nok på mange sin reiseliste, og det er kanskje ikke så rart. Denne staten har alt, og uansett hva du interesserer deg for så vil du finne noe som passer deg. For deg som liker storbyer kan du legge turen til Los Angeles, San Diego eller San Fransisco. Er du glad i strandbyer vil du kunne nyte godt av den storslåtte naturen langs Stillehavskysten. Sjekk ut vinområdene hvis du er vinelsker. Er du opptatt av aktivitet og naturopplevelser kan du legge turen innom Yosemite eller Redwood nasjonalpark. Det er også muligheter for ranchopphold, camping og glamping for deg som er eventyrlysten.

Her kan du bo: Montage Laguna Beach

Egypt

Egypt går en mer stabil og spennende tid i møte. I 2023 vil det foregå en del prosjekter i Egypt, blant annet skal det mye forsinkede Grand Egyptian Museum i Giza endelig åpne. Dette skal være verdens største arkeologiske museum og vil inneholde uvurderlige gjenstander, inkludert alle gjenstander som er gravd ut fra Tutankhamons grav. Det jobbes også med ny infrastruktur – og en ny hovedstad – som raskt tar form. Egypts nye administrative hovedstad blir flyttet 45 kilometer øst for Kairo og her vil du finne Afrikas høyeste tårn og en 35 kilometer lang elv designet for å se ut som Nilen. Dette er verdt å få med seg!

Her kan du bo: Fairmont Nile City, Cairo

Galilea, Israel

I flere tiår har mat- og vin-entusiaster fra Tel Aviv tatt kjøreturen nordover til Galilea-regionen, hvor landskapet utfolder seg i frodige grønne åser og daler. I dette området finner du fruktfarmer, økologiske meierier og familiedrevne vingårder. Galilea er Israels svar på Toscana.

Her bor du: Love & Lemons

Kenya

Kenya har lenge vært et stort trekkplaster for safarireisende, og synet av elefanter som gresser i silhuetten av Afrikas mest kjente fjell, Kilimanjaro, er vanskelig å slå. Men landet byr på mye mer enn et rikt dyreliv. Kenyas hovedstad og største by, Nairobi, byr på en unik blanding av modernitet og tradisjon. Byen har et fantastisk natteliv , enestående restauranter og et bredt utvalg av overnattingssteder som passer for alle budsjetter.

For deg som liker fart og spenning anbefales rafting og kajakkpadling på Tana-elven. Ikke bare er dette en gøy og adrenalinfylt aktivitet, men også en mulighet til å se Kenyas natur fra elven. Foretrekker du høyder er Mount Kenya fortsatt Afrikas nest høyeste topp og regnes ofte som en mer utfordrende stigning enn Kilimanjaro. Det fantastiske landskapet er preget av den utrolige utsikten over Kenya og til og med flotte glimt av Mount Kilimanjaro i Tanzania.

Her kan du bo: Sarova Shaba Game Lodge

Loiredalen, Frankrie

Loiredalen, kjent som «Frankrikes hage» er berømt for sine mange châteauer. Faktisk er området hjemsted for omkring 300 slott – perfekt for deg som elsker overdådige arkitektur og enestående interiør. Området er eller kjent for en vakker landsbyer, vingårder der du kan smake på fine franske viner og oppdage pittoreske småsamfunn.

Her kan du bo: Château de Perreux

Marrakech, Marokko

Marrakech er en sanseopplevelse av levende farger, smaker, lukter, lyder og unike severdigheter. Det er verdenskjent for sine markeder og shopping i Medinaen (gamlebyen). Denne byen er en smeltedigel der kulturer fra Europa, Midtøsten og Afrika møtes og skaper en helt egen stemning. I hjertet av gamlebyen finner du torget Jamaa el Fnaa. På kvelden våkner torget til liv og du kan forvente musikk, fløytespill, dans og artister som alle viser talentene sine. Denne fantastiske demonstrasjonen av marokkansk kultur må du ikke gå glipp av!

Er du glad i arkitektur vil du trives i Marrakech. Vår anbefaling er at du booker overnatting i en tradisjonell riad (gjestehus). Dette er den beste måten å se de fantastiske detaljene i marokkansk arkitektur. På utsiden er dette normale sandfargede hus, men når du går inn døren er det en helt annen verden. 

Her bor du: Riad Be Marrakech

Melides, Portugal

Landsbyen Melides på Alentejokysten i Portugal er ikke veldig stor, men den er veldig sjarmerende. Få med deg den store lagunen. Denne vannmassen renner gjennom furuskogen, rismarker og enger i Melides. Den skaper dermed et rikt naturområde for flora og fauna. I hjertet av lagunen er det satt opp et fugleobservatorium.

Utforsk også strandstrekningen. Dette er en lang arm av sand som skiller havet fra lagunen. Mellom disse to vannmassene finner du stranda «Praia de Melides» og solnedgangen her er fantastisk. Et ideelt øyeblikk for fotografi-entusiaster, når de siste solstrålene reflekteres i lagunen.

Her kan du bo: Sobreiras – Alentejo Country Hotel

Memphis, Tennessee

Nashville får mye oppmerksomhet når man snakker om Tennessee, men byen Memphis har transformert seg til stedet å besøke i 2023. I løpet av det siste tiåret har sentrum investert milliarder i revitaliseringsprosjekter, og nå kan besøkende begynne å høste fordelene.

En oppgradert Tom Lee Park vil åpne sentrum i 2023, og i tide for Memphis in May – en månedslang festival som feirer byens kultur med den berømte Beale Street Music Festival og World Championship Barbecue Cooking Contest. Transformasjonen på 60 millioner dollar vil legge til rette for nye paviljonger, stier, sitteplasser ved elven, lydhager og en Canopy Walk som forbinder parken med sentrum .

Memphis opplevde et hotellboom i 2022, med åtte nye eiendommer. I 2023 er det mer på vei. Nylig åpnet  The Memphian og Hyatts første Caption-konsept.

Dessuten er Memphis fødestedet til blues, soul og rock ‘n’ roll. WC Handy Elvis, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis og Johnny Cash er alle spilt inn på historiske Sun Records, som nå er et museum i byen.

Her bor du: Caption by Hyatts

Mendoza, Argentina

På østsiden av Andesfjellene og i toppen av et kupert terreng, finner du Mendoza som er kjent for sin vin i verdensklasse, appetittvekkende biff og vakre landskap. Dette året kommer det en rekke stilige restaurant- og hotellåpninger – hvorav mange ledes av kvinner. Dette gir desto større grunn til å heve glasset og skåle i Argentinas store vinhovedstad.

I tillegg til den fantastiske maten og vingårdene som er spredt rundt i regionen, er byen er et godt utgangspunkt for mange aktiviteter. Du kan gå på fotturer, rafte, prøve paragliding, og hvis du elsker vin, drikke den berømte Malbec-vinen. Du vil ikke bli skuffet.

Her bor du: Park Hyatt Mendoza

Mustang, Nepal

I flere tiår har Nepal vært det foretrukne reisemålet i Himalaya for ryggsekkturister, turgåere og spirituelle. Dette har imidlertid ikke vært tilfelle for luksusinnstilte reisende, som ofte velger nabolandet Bhutan  for sin overlegne rekke eksklusive fjellhytter. Dette vil endre seg i 2023 når Nepal avduker en rekke førsteklasses boutiquehoteller.

Innen utgangen av 2023 vil det også introduseres 15 førsteklasses, intime hytter – en blanding av oppussede områder og nybygg som kombinerer tradisjon (steinvegger og fargerike kulturelle motiver) med modernitet (som dramatiske gulv-til-tak-glassvinduer). Hyttene vil tilby dagsturer, honningjakt og helikoptertur til en Champagne-frokost med utsikt mot Mount Everest. Dette vil være det perfekte stedet for deg som drømmer om en luksuriøs fjellferie.

Her bor du: Kagbeni Hotel Palace

Ollantaytambo, Peru

Ollantaytambo er mest kjent for det arkeologiske funnet Machu Picchu , men i de siste årene har landsbyen også blitt et kulinarisk episenter med lokale gründere som har satt gastronomiske opplevelser på kartet. Smak på urteaktig rom, andeskaffe, eller stekte bønner. Prøv håndverksøl smaksatt med lokal frukt. Her vil du se at gamle tradisjoner møte nye initiativ og skaper en perfekt harmoni.

Her kan du bo: Rio Sagrado, A Belmond Hotel, Sacred Valley

Queensland, Australia

Australia  gjør en innsats for å returnere land tilbake til urfolket, og Queensland har ledet an, med tusenvis av hektar som går tilbake til urfolksgrupper de siste to årene. For reisende gir dette skiftet nye opplevelser som kan deles av landes egentlige forvaltere, nemlig aboriginere.

Den eldgamle regnskogen i Daintree nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste, var en del av en pakke som ble returnert i 2021, og nå forvalter det Østre Kuku Yalanji-folket nasjonalparken sammen med delstatsregjeringen. Besøk Mossman Gorge Cultural Center som drives av hovedsakelig urfolk og sjekk ut  Kuku Yalanji Cultural Habitat Tours  som inkluderer nattevandring, krabbefiske og spydfiske. Sjekk også ut Walkabout Cultural Adventures der urbefolkningens planter og medisiner presenteres på guidede regnskogsutflukter. Dette er den perfekte turen for den den historie-, natur- og miljøbevisste reisende.

Her kan du bo: Dorsett Gold Coast

Sharjah, United Arab Emirates

Eye of the Emirates – Ferris wheel in Al Qasba – Shajah at sunset

Selv om det kan virke som  Dubai  fortsetter å monopolisere mye av De forente arabiske emirater, har nabolandet Sharjah i det stille hevdet seg som Emiratenes kulturelle hovedstad. I 2023 finner Sharjah-biennalen, som er en storstilt samtidskunstutstilling, sted med verk fra mer enn 150 kunstnere fra 70 land. Du bør også legge turen til gallerier fra  Sharjah Arts Foundation  og arkitektoniske vidundere som  House of Wisdom.

Her kan du bo: The Act Hotel Sharjah

Srinagar, India

I hjertet av Kashmirdalen finner du Srinagar – med sine vannveier og fargerike husbåter. Stedet er forlokkende men utfordrende å planlegge et besøk til. Likevel ser destinasjonen ut til å skifte gir, med myndighetene som gir grønt lys for utviklingsprosjekter som vil komme de reisende til gode.

I fjor åpnet blant annet  Karan Mahal , et stilig, intimt opphold i den historiske residensen til Kashmirs tidligere herskere og blant nesten 60 hektar med frukthager og skog, mens  Qayaam Gah, et stilig, sufi-inspirert naturreservat med uhindret fugleperspektiv over Dal-sjøen, åpnet i sommer. I tillegg vil Indian Hotels Company Limited (som står bak Taj Hotels) bygge ut Ginger Hotels i Srinagar i første halvdel av 2023. Infrastrukturen forbedres også med en rekke motorveier og tunneler som er planlagt å åpne i 2023 som blant annet vil gjøre det enklere å kjøre fra Kashmir – over fantastiske landskap – til nabolandet Ladakh, selv på vinteren. Denne reisen passer for deg som liker å utforske nye steder som er under utvikling.

Her kan du bo: Riverside Resort

Taiwan

Et hypermoderne byer, med høyhus, fredelige tehus, og en kulinariske scene som du ikke må gå glipp av! Planlegg måltidene dine rundt en av de fem restaurantene som fikk Michelin-stjerner i 2022: Shin Yeh Taiwanese Signature, Holt, Yu Kapo, Paris 1930 de Hideki Takayama og Sushiyoshi.

Etter et tiår med bygging er Taipei Performing Arts Center endelig åpent.  Noen få kilometer sør har stilige  Hotel Resonance Taipei  nylig åpnet dørene til 175 gjesterom, som tilbyr vidstrakt utsikt over byen og elegant moderne interiør, og I 2023 ferdigstilles det travle Ximending-nabolaget som nettopp ble kåret til et av de «51 kuleste nabolagene i verden» av Time  Out. Taiwan vil passe perfekt for deg om elsker å sjekke ut det nyeste som finnes av hoteller og restauranter.

Her bor du: Hotel Resonance Taipei  

Turks- og Caicosøyene 

Turks- og Caicosøyene er det perfekte stedet å dra til hvis du vil rømme det hektiske livet ditt for en liten stund. Dette stedet er et paradis når det kommer til luksushoteller. Her vil du bo i luksuriøse soverom eller villaer, som er nøye utvalgt med tanke på enestående kvalitet og den perfekte beliggenhet. Du vil heller ikke komme utenom Grace Bay Beach, som alltid nevnes når verdens beste strender skal kåres! Den flotte stranda strekker seg langs kysten på Provodenciales. Senk skuldrene, plant bena i den myke hvite sanden og nyt at du er omkranset av glitrende asurblått vann, fargerike korallrev og fokuser på lyden av bølger som slår inn mot stranda.

Her kan du bo: Seven Stars Resort & Spa

Wien

Wien har lenge vært en europeisk hovedstad for banebrytende kunst og musikk, og i årnhar byen flere jubileer på sin kulturelle kalender. Etter to års pause, lover Wienerballet i 2023 mange netter med levende orkestermusikk og dans. Denne tradisjonen er er fire århundrer gammel og oppført på UNESCO sin liste over verdens kulturarv. Operaballet og Wienerfilharmoniens ball, markerer også henholdsvis 65- og 80-årsjubileum i 2023.

The Belvedere museum, som huser Gustav Klimts berømte  The Kiss , feirer at den er 300 år med «The Belvedere: 300 Years a Venue for Art» som hyller museets innvirkning på Wiens kunsthistorie.

Her kan du bo: Rosewood Vienna

Wales

En mat-renessanse er på vei til Wales med en ny generasjon kokker. To nye restauranter man bør sjekke ut i 2023 er James Sommerins Home- restaurant i Penarth og SY23 i Aberystwyth ledet av Great British Menu-finalisten Nathan Davies. Om du foretrekker kortreist mat, bør du legge turen til  Annwn  som ønsker å hylle omgivelsene og landskapene i Wales, og henter ingrediensene fra kysten. Den enkle menyen endre seg i løpet av sesongen og får frem Wales’ ville økosystemer og den utrolige kvaliteten og mangfoldet til lokale bærekraftige produsenter. Sist, men ikke minst ble Gareth Ward’s Ynyshir i Dyfi-dalen, ble nylig tildelt sin andre Michelin-stjerne og Wards imperium vil vokse i år.

Her kan du bo: Slebech Park Restaurant & Rooms

Western Japan

Dersom du er glad i ekspedisjonscruise har du en god grunn til å sette kursen mot det vestlige Japan i 2023. I innlandshavet, som skiller Japans hovedøy Honshu fra øyene Shikoku og Kyushu, har et luksuriøst småskipsselskap Ponant , etablert seg. De har annonsert et første seilas fra Osaka i 2023. Seileruta er lagt blant Japans eldste sjøvei. Utforsk gamle byer og tradisjonelle fiskerlandsbyer på kysten av Honshu, samt øyer i innlandet som Inujima – en gang et knutepunkt for kobbergruvedrift og nå en av de berømte moderne «kunstøyene.» Dette er en ny måte å utforske Japan på og bør settes opp på reise-ønskelista.

Hvis du heller vi bo på land er dette et alternativ:
Hotel Chinzanso Tokyo

Yucatán, Mexico

Yucatán med sin frodige jungel og badesteder er fra før av et yndet feriested, men i det kommende året vil det være en boom av nye hoteller som åpner dørene, noe som gir deg en ekstra grunn til å legge ferien hit. I tillegg til sol, strand og fin natur er Yucatán-halvøya kjent sine cenoter , eller synkehull i bakken som er fylt med grunnvann. Dette er noe du bør besøke hvis du skal hit.

Her kan du bo: Hotel Esencia

Zamora, Spania

Zamora er en slags skjult perle som ikke mange har hørt om. Dette er den byen i Europa som har flest bygg i romansk arkitekturstil, og er plukket opp av UNESCO og skal settes på verdensarvslisten i 2023. I tillegg er byen kun en time unna Madrid takket være et nytt høyhastighetstog.

Men vent, det er mer! Zamora er også hjem til Lagunas de Villafáfila – samling av innsjøer som er hjemsted for tusenvis av trekkfugler hver sesong. Reiser du litt rundt i provinsen og til Sanabriasjøen, vil du vitne den største bresjøen på den iberiske halvøy, og bare noen få km unna  regnes Puebla de Sanabria  som en av de vakreste landsbyene i Spania. 

Til slutt, i sør, finner du Arribes del Duero som beviser at Zamora-provinsen har alt – til og med fjorder. Vakre steiner og klipper markerer grensen til Portugal i en naturpark som har blitt et senter for vindyrking og tiltrekker seg anerkjente internasjonale vinprodusenter. Denne provinsen må rett og slett oppleves!

Her kan du bo: NH Zamora Palacio del Duero