De 9 beste hotellene i Bangkok

Storbyen Bangkok kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning.

I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver. I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg. Ellers elsker vi dette gjestehuset som ligger ved Chao Praya-elven. – Thailand topper gang på gang våre lister over mest populære reisemål blant nordmenn. En tur innom Bangkok er så godt som uunngåelig når du reiser til Thailand, da de alle fleste lander i storbyen når de skal dit. Byen har en overflod av hoteller for alle budsjettstørrelser. Derfor har vi satt sammen en liste med våre favoritter med 3-5 stjerner, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo.no.  

1. Dream

Eldgamle Siam møter moderne Bangkok på dette flotte femstjerners-hotellet. Dream ligger nær mange severdigheter, men likevel bortgjemt nok til at du er sikret fred og ro. Det neonbelyste skiltet over lobbyens glassvegger er starten på en ferd gjennom en blanding av historisk thaistil og samtidskunst. Her kan du nippe til cocktailer i luksusskinnstoler mot et bakteppe av stupaer med mosaikkfliser, slappe av ved bassenget eller unne deg en tradisjonell thaimassasje i spaet. Nyt moderne fusion-mat i restauranten, og la deg rive med av rytmene på den ukentlige tangokvelden. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

2. W Bangkok

Hvis dette femstjerners-hotellet var en av karakterene i Sex og Singelliv hadde det vært Samantha. Hun er umulig å overse og vet å slå ut håret og feste med stil: Hun går fra lange brunsjer til morsomme fester og sladrekvelder med jentene i den forseggjorte Woo Bar i lobbyen. Hotellet er blant de mest trendy i Bangkok – med spesiallagde møbler og høyteknologiske duppeditter i hver en krok, enten du befinner deg i Wonderful Room eller Extreme Wow Suite. Det er elegant og vakkert, og viser seg fra sin beste side med det skulpturelle, LED-belyste utendørsbassenget. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

3. Mystic Place

Dette er nok et av de mest bisarre hotellene i Bangkok. Konseptet til dette trestjerners-hotellet er å «integrere kunstneriske uttrykk og komfortable løsninger». Det å få tildelt nøkler til rommet er som å ta del i et lotteri: Du kan ende opp i det røde og romantiske budoaret(rom 201), få det bitte lille, men søte hagerommet (417), eller få full pott med designstudioet som lyser i mørket (rom 212). Mystic Place tiltrekker seg en artig blanding av kunstnerisk anlagte lokale og eventyrlystne reisende. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

4. Old Bangkok Inn

Old Bangkok Inn var én gang den høyt aktede kong Chulalongkorns palass, og er ikke akkurat noe gjennomsnittshotell. Den praktfulle bygningen har vært i den samme familiens eie i sju generasjoner, og ble totalrenovert i 2005. Hvert rom i dette trestjerners-hotellet er unikt og sjenerøst innredet med autentiske thailandske materialer som teak, silke og porselen. Gjestene kan forsyne seg av gratis frokost i den supersjarmerende kafeen i underetasjen, og deretter gi seg i vei for å se noen av byens mest berømte attraksjoner – mange av dem ligger like i nærheten. Hotellet endret nylig image og navn til «Old Capital Bike Inn», og er nå dekorert med sykkelmemorabilia og sykkeldeler. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

5. DoubleTree by Hilton

Vegg i vegg med det «ordentlige» Hilton-hotellet ligger DoubleTree, dets yngre og mer uformelle søster. Gjestene her får det beste av begge verdener: De får direkte tilgang til Hiltons flotte italienske restaurant og penthouse-bar, men vil nok ofte mye heller holde seg i den mer rocka delen. Det firestjerners-hotellet er trendy og kult, med veldig god beliggenhet. Her kan du kose deg i den avslappede restauranten som tilbyr panasiatiske retter, eller den elegante baren og grillen ved bassenget. Gå fra det skyggelagte grillområdet til terrassen, hvor det glitrende vannet venter. Perfekt for en forfriskende dukkert under Bangkok-solen, eller cocktailer ved solnedgang. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

6. Centara Grand

Noen velger innkvartering basert på beliggenhet og lokale fasiliteter. Andre prioriterer luksus og overflod. Atter andre nekter å inngå kompromisser av noe slag. Hvis du tilhører sistnevnte kategori, kommer du nok til å like femstjerners-hotellet Centara Grand. Det ligger i hjertet av byen og henger sammen med Bangkoks største handlesenter som er fylt til randen med butikker, barer og restauranter. Selve Centara består av 55 etasjer med luksus, samt åtte spisesteder og vannhull. Etter en dag på sightseeing kan du slappe av på soldekket eller kjøle deg ned i utendørsbassenget med utsikt over Bangkoks silhuett, før du begir deg ut på nye eventyr. Bestill hotellet her.Se flere hoteller i Bangkok her.

7. Grand Hyatt Erawan

Dette ærverdige femstjerners-hotellet i sentrum av byen er like storslått, stolt og imponerende som den legendariske elefanten det er oppkalt etter. Her kan du beundre den vakre lobbyen med sine ruvende trapper og majestetiske trær. Den store ballsalen er utsmykket med glitrende lysekroner, og det er her sosieteten holder sine bryllupsfester. Grand Hyatt er sofistikert til fingerspissene. Fra utvalget av rom og suiter, det himmelblå svømmebassenget og kjellerarkaden av butikker og restauranter – dette hotellet har alt du kan ønske seg. Bestill hotellet her.Se flere hoteller i Bangkok her.

8. Shangri-La

Femstjerners-hotellet Shangri-La reiser seg stolt over elven som et digert, lekkert luksusdyr. Innvendig er den dyptliggende lobbyen prydet med marmor og krystallysekroner. Gjestene tar slurker av teen sin akkompagnert av en strykekvartett. Rommene preges av thai-silke og teak, med høye tak og panoramautsikt over Chao Phraya-elven. Utendørsbassenget gir utsikt mot havet, og i likhet med alle andre steder på hotellet får du ethvert ønske oppfylt også her. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

9. Mandarin Oriental

Denne tidløse skjønnheten ble bygd i 1879, og var faktisk det første hotellet i Thailand. Hotellet har fem stjerner, og har blitt eldre med eleganse og verdighet. Fra Noël Coward og Somerset Maugham til Lauren Bacall, Audrey Hepburn og Elizabeth Taylor: Mandarin Oriental har underholdt en rekke fabelaktige og berømte gjester i sine overdådige suiter. Selv om nye, hippe og trendy hoteller har kommet langs Chao Phraya, har Mandarin Oriental definitivt beholdt sin posisjon. Bestill hotellet her. Se flere hoteller i Bangkok her.

Opplevelser i Bangkok

Du kan handle lokale varer på nattmarkedet i Patpong, men området er kanskje mest kjent som Bangkoks «underholdningsdistrikt». Til tross for dette er det ikke bare sexkunder som besøker området, men nysgjerrige besøkende har gjort at stedet anses som en turistattraksjon. Området er på samme måte som Amsterdams Red Light District, verdt en titt. På dette hotellet i nærheten av det populære markedet kan du få hotellrom til under 500 kroner natta. Dette luksushotellet ligger også like i nærheten, og om du liker designhoteller kan vi anbefale dette. Buddhistiske Thailand kryr av templer, og besøker du landet må du også besøke minst ett tempel. Er du i Bangkok bør det ene tempelet være «gryningstempelet» Wat Arun, som også er avbildet på 10 bhats-mynten. Det vakre tempeltårnet er dekket av små biter av fargerik kinesisk keramikk, og det er nettopp dette tårnet som er tempelets hovedattraksjon. Også tempelet Wat Pho bør ses når man besøker Bangkok, mest på grunn av Thailands største liggende Buddha-statue på hele 46 meter.   Fra Bangkok anbefales det å reise videre til andre øyer. Les mer om det her.Se flere hoteller i Bangkok her.   Kilder: Momondo