De beste badebyene i Bulgaria

Bulgaria er et av de aller beste reisemål for deg som setter strandlivet høyt. Bulgarias fine sandstrender, fargerike badebyer, det lave prisnivået og den korte flyturen- ca. 3 timer- har gjort Bulgaria svært populært.

Landet kan skilte med noen av de fineste strendene i Europa. De er brede, langgrunne og finkornede, samtidig som været ligger i underkant av behagelige 30 grader om sommeren.

Turismen er i dag stort sett basert rundt de to kystbyene Varna og Burgas, som har internasjonale flyplasser, men det finnes for oss fortsatt en del «uoppdagede» perler nedover hele Svartehavskysten.

Skal strender vurderes opp mot hverandre, vil vi rangere Svartehavskysten som noe av det beste man kan få i Europa, for her finner du feriebyer for både festfolk og barnefamilier.

Badetemperaturen i Svartehavet er meget høy, og jo lenger sør du kommer jo lysere blir vannet.

De seks beste strendene:

1. Slanchev Bryag (Sunny Beach)

Ja, Slanchev Bryag, som det heter på bulgarsk, er det største og mest populære badestedet langs Svartehavskysten, både blant familier og festhungrige ungdommer. Og det er faktisk ikke mer enn 50 år gammelt. Langsetter Sunny Beach strekker det seg en 6 kilometer lang, opptil 120 meter bred, finkornet sandstrand. Den er uvanlig billedskjønn, velstelt og har en stor tiltrekningskraft på mange europeere. Her er det også nærmest garanti for «snill» sjø, og ikke «bråkete» som stedet hadde rykte på seg for noen år siden. Noen påstår at dette er den vakreste stranden ved Svartehavskysten, noe vi nok kan være ganske enige i. Og ja, man risikerer å se damer uten bikinioverdel på stranden her. Det er en vanlig affære.

Her bør du bo

Barceló Royal Beach
Søk blant mange flotte hoteller i Sunny Beach her- sjekk priser og tilgjengelighet

2. Sozopol

Sozopol, Bulgaria. Summer turqois sea waters and ancient walls of Apollonia, Black Sea.

Sozopol er helt klart en av Bulgarias mest sjarmerende badebyer, og den eldste på Svartehavskysten. Sozopol betyr «Den frelsende by», og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den lille byen ligger 35 kilometer sørøst for Burgas, og er et paradis for livsnytere, kunstnere og arkitektur- og kulturinteresserte. Med sine spor fra antikken er Sozopol Øst- Europas svar på Saint Tropez og en populær ferieby blant bulgarerne.

Den gamle bydelen på «odden» har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikelig utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta. Sozopol er omgitt av vakre strender. Bystranden , som ligger i gamlebyen, er halvmåneformet, langgrunn og meget barnevennlig. Det er en rekke severdigheter og flotte strender i området som er verdt å besøke når du først er der. Å leie bil er nok både den enkleste og den billigste måten å gjøre det på. Her kan du sjekke priser og biltyper.

Her bør du bo

Sozopol_hoteller
1. Saint Thomas Holiday Village, 2. Santa Marina Holiday Village, 3. Relax Hotel.

Hermanite- stranden

I den nye bydelen ligger den sørlige stranden, Hermanite, som sies å være den beste her. Den er 1 kilometer lang, og byr på mange muligheter for vannsport og morsomme aktiviteter både for store og små.  

Smokinia

Smokinia er helt himmelsk og fredelig. Rent vant, myk sand, avslappet atmosfære, flotte strandbarer og restauranter. Et sted hvor alle kan slappe av fra det travle bylivet. Perfekt for telt og campingvogner.

Her kan du finne mange flotte hoteller til svært gode priser 

Camping Zlatna Ribka (Gullfisken)

Nessebar Bulgaria

Zlatna Ribka ligger nord for Sozopol, og er bare helt suveren.

Søk etter billige flyturer til Burgas og/eller Varna her

3. Nessebar

Kun 5 kilometer fra Sunny Beach, møter du den kulturhistoriske idyllen Nessebar. «Pearl og the Black Sea» er en betegnelse som brukes hyppig på Nessebar. En sann perle av et feriested. Det er en yndig turistdestinasjon, hvor du kan nyte livet ved sjøen, samtidig som du vandrer gjennom historien. Gamlebyen i Nessebar er en kulturhistorisk skatt med bebyggelse fra sen middelalder og 1700-tallet som har gitt den lille byen plass på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar preges av smale, kronglete brosteinsgater og her et sjarmerende folkeliv. Her bugner det av restauranter og små barer, samt masse små butikker hvor du kan få kjøpt suvenirer og håndverk. Den fine sandstranden ligger i bykjernen -lang,bred og kjempepopulær.

Her bør du bo

Nessebar_hoteller
1. Sol Nessebar Palace, 2. The Mill Hotel, 3. Terra Guest House.
Søk etter hotell i Nessebar og omegn

Du kan sette sammen din egen ferie på lowcostholidays her– velge selv hotell, avreisedag og tidspunkt, og dermed få full feksibilitet i din reise.

4. Zlatny Pyasatsi (Golden Sands)

Golden Sands er det nest største turiststedet i Bulgaria etter Sunny Beach, og ligger nord for Varna. Det er kjent for sin lange gyldne sand, klare sjø og den lune beliggenheten blant skogkledde åser. Golden Sands er på alle måter egnet for både barnefamilier, så vel som par. Som du har allerede skjønt, er Bulgarias kystlinje full av kilometerlange strender. Stranden i Golden Sands er heller ikke noe unntak- 3,5 km lang og 120 meter bred med finkornet sand, dusjområder og badevakter.

Her finner du masse flotte hoteller i Golden Sands

Her bør du bo

GoldenSands_hoteller
1. Astera Hotel & Spa, 2. Melia Grand Hermitage, 3. Hotel mOdus.

5. Albena

Albena er innbydende og vakker. Det er et mellomstort feriested – velorganisert, grønt og koselig. Den ligger ca.15 kilometer nord for Golden Sands, og her får du en perfekt kombinasjon av golf og strandliv i verdensklasse. Når du ikke går en runde på golfbanen, kan du koble av i solsengen under en parasoll, gå lange turer i strandkanten eller padle rundt i en pedalbåt i det glitrende Svartehavet. Stranden i fredelige Albena strekker seg over 5-6 km og tilbyr langgrunne bredder i det behagelige havet. Her er det minnerike dager som gjelder.

Her bør du bo

Albena_hoteller

1. Flamingo Grand Hotel, 2. Graffit Gallery Hotel, 3. Hotel Borjana.

Her finner du flere hoteller i Albena

For å få med deg mer ut av reisemålet, kan det være lurt å bestille leiebil. Her finner du bilutleie til gode priser.

6. Sinemorets

Sinemotets er en liten landsby nær grensen mot Tyrkia. Dette er stedet for å slappe av. Her er det vakkert frodig landskap, og flotte halvmåneformede sandstrender. En av de fineste strendene sør i Bulgaria ligger her. Etter en til tider krevende spasertur, ser du krystallklart vann og en langgrunn sandstrand. Da vet du at du er fremme ved den grønne perlen, Silistar. Eller leie bil til en rimelig pris.

Her bør du bo

Sinemoretz_hoteller
1. Apart Hotel Apolonia Palace, 2. Holiday Park Anchor.