Dette er Italias skjulte perler

Her kan du spise ekte gelato og leve «La Dolce Vita» – uten alle turistene.

De vakre gatene i byen Spello. Foto: Getty Images

Etter Instagram ble populært, har vakre steder verden over blitt overfylt av turister som vil besøke stedene de har sett bilder av. Den spektakulære Amalfi-kysten i Italia er et av stedene som har blitt så populære at det er fullt av turister hvor enn du går.

Selv om populære steder som Positano og Cinque Terre er utrolig vakre, er det så mange andre steder i Italia som både er rimeligere og roligere. Her har vi funnet frem noen av dem.

Puglia

Polignano a Mare byr på et dramatisk landskap med klipper, strender og krystallklart vann.

Puglia er den vakre regionen i Sør-Italia som på kartet danner hælen på støvelen. Regionen har ofte blitt kalt «det nye Toscana», og det med god grunn.

Her er det så mange sjarmerende steder å besøke at man helst skulle hatt flere uker på seg, men noen av de viktigste stedene å få med seg er Polignano a Mare, Alberobello og Locorotondo.

Polignano a Mare er en kystby hvor du kan slappe av på noen av Italias vakreste strender, spise lokal sjømat og ta båt ut til en av de vakre grottene. Byen er også kjent for å være fødebyen til artisten Domenico Modugno som skrev sangen «Volare».

Finn rimelige flyturer til Puglia her.

Husene i Alberobello, Puglia.

Alberobello er en unik liten by hvor du kan oppleve søte små kalksteinshus som i 1996 ble et av UNESCOs verdensarvsteder. De små husene kalles «Trulli», og skal være flere tusen år gamle.

Locorotondo er en annen koselig liten by som er verdt et besøk. Opplev historien til den hvitmalte byen, ta deg en ekte italiensk gelato eller dra på vinsmaking.

Finn hoteller i Puglia her.

Procida 

Procida er en av Italias mest fargerike steder.

Procida er mindre kjent enn sine berømte naboøyer, Capri og Ischia, men er definitivt verdt en tur. Øya ligger en kort båttur utenfor Napoli, og er spesielt kjent for sine fargerike hus. Det var også her filmer som «The Talented Mr. Ripley» og «Il Postino» ble filmet.

Her kan du nyte autentisk italiensk mat, ta en båttur rundt øya eller utforske den historiske landsbyen Terra Murata. Det beste med denne øya imidlertid den bedagelige atmosfæren, og den største turistattraksjonen her er det å lade batteriene.

Her bor du i vakre omgivelser rett ved havnen.

Bogliasco

Bogliasco er et lite italiensk paradis.

Bogliasco er en av de fem kommunene som utgjør den såkalte Golfo Paradiso på Liguria-kysten i Italia.

Kommunen ligger praktisk plassert til 30 minutter fra flyplassen i Genova. Her kan du blant annet gå på en av de vakre strendene, se på de fargerike bygningene og kose deg med autentisk italiensk mat.

Bogliasco er også et fint utgangspunkt hvis du vil reise videre til de mer kjente stedene Cinque Terre og Portofino.

Finn rimelige flybilletter til Genova her.

Her kan du bo.

Spello

La deg sjarmere av de vakre gatene i Spello.

Spello er en liten by i provinsen Perugia som de færreste turister har oppdaget. Dette er en nydelig liten by med trange brosteinsgater og blomster hvor enn du ser.

Det er ikke så mange store turisattraksjoner i byen, for byen i seg selv er attraksjonen. Spello er altså perfekt for et kortere opphold. Fra mai til august har landsbyen et arrangment som heter Finestre, balconi e vicoli fioriti (blomstrende vinduer, balkonger og gater), som virkelig er verdt å få med seg.

Her bor du i vakre omgivelser med badebasseng.

Varenna, Lake Como

Den pittoreske landsbyen Varenna og Lake Como.

Varenna er en sjarmerende liten fiskerlandsby som ligger rett ved den berømte byen Belaggio ved Lake Como. Mens Belaggio er glamorøst og hardt for lommeboka, er Varenna litt rimeligere og roligere.

Hvis du bor i Varenna, har du også det perfekte utgangspunktet for å se Lake Como, dra en tur til Belaggio, Milano eller den vakre byen Lugano i Sveits.

I Varenna kan du blant annet bli med på en guidet båttur med vin og snacks, dra på matlagingskurs hos en lokal innbygger eller bare sette deg på en fortauskafé og slappe av.

På dette hotellet bor du sentralt og hyggelig.

Finn rimelige fly til Varenna (Milano) her.

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure ligger en kort busstur unna Portofino.

Hvis du vil bo i nærheten av både Portofino og de fem byene i Cinque Terre, bør du bo i den lille byen Santa Margherita. Her er det rimeligere enn i de mer kjente byene, men du får fortsatt den samme italienske sjarmen, sjømaten og arkitekturen.

Hvis du tar bussen noen stopp bortover mot Portofino, kommer du til noen av de vakreste strendene du har sett. Du bør også absolutt ta en tur inn til Portofino bare for å se på alle de fine butikkene, båtene og utsikten fra Faro Di Portofino.

Fra Santa Margherita er det også enkelt å ta tog videre til hvilken som helst av byene i Cinque Terre eller videre til Firenze.

Her bor du som plommen i egget i Santa Margherita.

Finn rimelige flyvninger til Santa Margherita (Genova) her.

Følg oss på Instagram: