De beste hotellene i Europas hotteste storby: Berlin

Berlin har gjenskapt seg som en moderne metropol fylt av kontraster. Her får du severdigheter, kultur, shopping og matopplevelser som du seint vil glemme. Ta med kompiser eller venninner på tur. Reisen er ikke lang, og det trenger slettes ikke å koste mye. I Berlin finner du alle type hoteller; hippe, upscale og classy. Her er 3 hotellfavoritter.  

1. THE DUDE

Noen hoteller har mer sjel enn andre og Britta Bettendorf og Alexander Schmidt-Vogel har definitivt lagt sin sjel i Hotell The Dude. De har selv designet hotellet fra topp til bunn og deres eget særpreg og sans for detaljer setter et distinkt preg på opplevelsen du får her. Det samme detaljfokuset er å finne på husets to restauranter, Brooklyn Beef Club og Brooklyn Burger Bar og ikke overraskende er de blant Berlins beste. The Dude har kun 30 rom, så hvis du liker små intime hoteller med personlig service og du setter pris på god design finnes det ikke noe bedre hotell i Berlin. Hotellet ligger sør i Mitte og du er kun en liten spasertur unna Unter der Linden.

Rommene

Alle rom fra de minste enkeltrommene til suiten er utrolig lekre og med smarte løsninger. Rommene er ikke blant de største og vi anbefaler hotellets suite på ca 45 kvm hvis den er ledig. Hvis du går for et dobbeltrom bør du velge “Senior Double” som er noe større og har utsikt ut mot gaten. Alle rom er rikelig utstyrt med Molton Brown produkter og du får også din egen lille Moleskin almanakk som du kan ta med deg hjem når du reiser. Når minibaren i tillegg er utstyrt med vår favoritttysker Georg Breuer og Brooklyn Lager fant vi lite å klage på.

Se bilder av hotellet her.

Mat og drikke

The Dude er stedet for kjøttelskere, men før du kommer dit må du igjennom frokosten og den er også en sann glede. A la carte meny med granola, gresk youghurt, omletter, ferske croissanter, italiensk spekemat eller egg slik du vil ha de. Ferskpresset juice og god kaffe er også tilgjengelig. På Brooklyn Burger Bar har de kun en rett, men det er til gjengjeld Berlins saftigste burger! Huset høydepunkt er likevel Brooklyn Beef Club som i konkurranse med Grill Royal er Berlins absolutt beste biffrestaurant. I tillegg til utsøkte rib eyes og file mignon finnes et meget bra vinkart med noen fantastisk gode kjøp og det som sannsynligvis er byens beste utvalg av maltwhiskey. Når du har spist ferdig kan du ta med deg en Cubaner og sette deg i “The Yada, Yada room” ved siden av resepsjonen.

Les mer om hotellet her.

Spa

The Dude innbyr mer til usunne og behagelige aktiviteter enn trening. Det finnes et lite trimrom, men vi anbefaler heller en løpetur i byens gater. Hvis du er på jakt etter spa er det bare 5 min med taxi til Cowshed på Soho House.

Bestill hotellet her.

Menneskene

Bra hotell har en tendens til både å tiltrekke seg hyggelige gjester og personalet og det gjelder her også. På The Dude blir du tatt hånd om av eierene selv eller en av deres hyggelige ansatte som mer enn gjerne øser av seg med gode restauranttips eller annen relevant informasjon.

Se flere bilder av hotellet her.

2. Soho House

Berlin er en av våre favorittbyer og vi pleier stort sett å bo på Soho House når vi er her og det er det mange grunner til. Først og fremst de fantastiske rommene i Mad Men stil, men også loungen i toppetasjen og hotellets spa med tyrkisk hammam. Når hotellet i tillegg ligger midt i Mitte og har basseng på taket så er det ikke så mye å lure på! De store rommene her er ikke billige, men vi mener definitivt at de er verdt prisen. Soho House er en medlemmsklubb og det er bare medlemmer og hotellgjester som kommer inn. Bor du på hotellet kan du ta med deg inntil to gjester.

Rommene

På Soho House i Berlin kan du velge mellom fire ulike rom og ulike leiligheter. Vi har bare bodd på rommet som heter “Large” og ser ingen grunn til å gjøre noe annet. Her får du 80kvm med fantastisk 50-talls stil, stort badekar midt i rommet, king size seng, stor rød plysj-sofa, steamdusj og vinylspiller med noen utvalgte klassikere. Det store baderommet er proppet fullt av Cowshed produkter og hvis du ønsker kommer en av husets bartendere til rommet og lager en dry martini til deg mens du ligger i badekaret. Det finnes et større rom også (130kvm) som er ganske likt av design, men det er dyrere. De mindre rommene er også fine, men vi anbefaler å legge noen ekstra kroner for det lille ekstra.

Mat & drikke

Det finnes en restaurant og en bar på Soho House og begge ligger i hotellets toppetasje. Fordi Soho House er en medlemsklubb er det alltid mye folk her som enten spiser lunsj med forretningsforbindelser eller tar en drink etter jobb. Den store baren under verdens kuleste lysekrone er det perfekte stedet for “people watching” og kvaliteten på drinkene er høy. Restauranten er forholdsvis enkel, men serverer god mat og er perfekt for en lunsj eller en enklere middag. Til frokost velger du mellom ulike typer av egg og omeletter. Det finnes mange gode restauranter i nærheten også. Vi anbefaler Grill Royal for den perfekte biffen eller Kuchi Sushi for japansk.

Trening

Ettersom Soho House er en medlemsklubb så holder treningsrommet her usedvanlig høy kvalitet og er sannsynligvis blant de beste i Berlin. Som gjest bruker du det selvsagt gratis. Et av høydepunktene ved å bo her er hotellets Spa avdeling. På alle Soho House hoteller finnes det et Cowshed spa og det gjør det her også. Stort utvalg av behandlinger til relativt rimelige priser. Det finnes også en badstu og ikke minst en stor hammam med tilhørende steambadstu og vanlig badstu. Her kan du ligge i timesvis på de varme steinene og det er virkelig det perfekte sted å slappe av. Det kan være lurt å booke dine spabehandlinger i forkant da stedet er veldig populært. Er du her på våren eller sommeren kan du ha din egen lille badeferie på taket av hotellet, hvor det er et stort basseng og solstoler. Bestill hotellet her.

Menneskene

De ansatte på Soho House er hyggelige de, men de som gjør stedet spesielt er gjestene. Soho House er et samlingssted for den kreative bransjen i Berlin og tekstforfattere, skuespillere, pr-folk og regissører svinser rundt i syvende etasje stort sett hele tiden. Vi har alltid endt opp med noen hyggelige samtaler rundt baren når vi har vært her. Hotellet er også populært blant kjendiser som besøker byen og vi har blant annet støtt på Georg Clooney og John Goodman.

3. Das Stue

I den gamle danske ambassaden ved Berlin Zoo ligger dette hotellet som en oase på landet, midt i storbyen. Hotellet er helt nytt, åpnet dørene i desember 2012 og er designmessig tydelig inspirert av bygningens danske fortid. Tiergarten ligger rett utenfor døren og hotellet er såpass nærme dyreparken at det går struts utenfor frokostsalen! Hotellet ligger i et rolig ambassadestrøk og det er taxi avstand til de fleste steder av interesse, men det er gåavstand til Potsdamer Platz og Kürfürstendam. Når det er sagt, så er Das Stue så bra at det ikke er sikkert at du har lyst til å dra noe sted.

Se flere bilder av hotellet her.

Rommene

Minimalistisk skandinavisk design, høyt under taket og godt med plass, selv på de minste rommene. Apple TV og gratis Sky premium pakke tilbys i alle rom og selvsagt er det gratis WIFI. Mest “value for money” får du nok med et embassy rom (ca 30kvm) med utsikt over dyreparken eller med utsikt over Tiergarten og balkon.

Bestill hotellet her.

Mat & drikke

En av de bedre hotellfrokostene vi har opplevd på lenge. A la carte med egg, omletter, musli og smoothies og en frokostbuffe med mye god ost og spanske skinker. Ferskpresset appelsinjuice og god kaffe i alle varianter. Ta et bord i det innerste rommet med vinduer mot dyreparken, så får du kanskje selskap mens du spiser. Det er to restauranter på Das Stue. En restaurant av den enklere typen for lunsj og eller en enkel middag. Her får du enkle men gode pastaretter, hamburger og lignende. Das Stue sitt flaggskip er den Spanske restauranten 5-Cinco i regi av den kjente spanske kokken Paco Perez. Her kan du velge mellom en a la carte menu eller en experience meny med intet mindre enn 22 retter! 5-Cinco har et imponerende vinkart med spesielt fokus på Spanske viner og til relativt sympatiske priser. Vi drakk en Unico fra 1990 under vårt besøk til ca samme pris som på polet hjemme.

Bestill hotellet her.

Loungen

Loungen på Das Stue er en av grunnene til at vi liker hotellet så godt. Et stort rom med mange gode sitteplasser og en bar som virkelig egner seg for “barheng”. Det store vinduet bak baren blir et lerret på kveldstid hvor gamle svart hvitt klassikere ruller mens du nyter gode drinker og kikker på menneskene rundt deg. Det var godt med folk i loungen fredag og lørdag under vårt besøk, så man kan fint tilbringe en hel kveld her.

Bestill hotellet her.

Spa

Det kan være vanskelig å forlate Das Stue, en god grunn er det 14 meter lange svømmebassenget med overhengende Sauna. Ta med bok og badekåpe og du kan lett tilbringe en formiddag her. Designmessig står ikke bassenget tilbake for resten av hotellet, det er et fantastisk rom. Det finnes også et glimrende Spa her og et lite treningsrom.

Bestill hotellet her.

Les også:

Hotell i Berlin: På Wilmina kan du sjekke inn i et fengsel