De beste nakenhotellene

Mens nettene omtrent blir evigvarende her hjemme, kulda setter seg i marg og bein og vinden uler rundt hushjørnene så kan man drømme om ferier hvor man kan la den alt for dyre vinterjakka falle. Kanskje ikke bare vinterjakka, men alt.

Her er de beste nakenhotellene

Clover Hotel and Spa, Birmingham (England)

Dette er det eneste spanakenhotellet i England, og ligger i veldig kort avstand til Villa Park (hjemmebanen til Aston Villa), golf og mye annet. Et supert valg for den som vil ha nakenferie ikke langt fra Norge. Hotellet har en egen bar, og – som navnet sier – et eget spa, alt med frivillighet rundt klær. Se flere bilder av hotellet her

Himmelen: Cap d’Agde

Lyst til å bade, shoppe og gå i banken naken? Da er Cap d’Agde i Frankrike stedet for deg. Nudiststrender er slettes ikke uvanlig rundt omkring i verden, men hele steder tilrettelagt for naturister er det ikke fullt så mange av. Village naturiste i det franske feriestedet Cap d’Agde er nettopp dette – et område hvor det meste gjøres uten klær.

De billigste flybillettene finner du her.

91082683

På sandstranda som tilhører naturistområdet er det rett og slett påbudt å være naken, og det er forventet at du kaster klærne inne på området generelt. Det er allikevel én ting det er helt greit å gjøre med klærne på – spise mat. Selv mange av de lokale velger å spise med klærne på, så det kan du trygt gjøre uten å risikere rare blikk eller å skille deg alt for mye ut. Du kan gjøre så og si alt naken i Cap d’Agde; du kan handle, gå til frisøren, ta ut penger i banken og selvfølgelig sole deg. Når du opplever området au naturel bør du huske å ha med deg et lite håndkle, som du for andres og din egen skyld kan sette deg på når du skal ta en pust i bakken.

Overnatting

Du kan selvfølgelig reise til Cap d’Agde uten å overnatte inne på naturistsenteret, men vil du ha full pakke kan du også bo på et av hotellene inne på området. Det er flere hoteller å velge mellom her, og du kan få alt fra enkle leiligheter hvor du klarer deg selv, til spahoteller med full luksus.

Tre hoteller inne i området:

Naturisthoteller

 Laukarlin – Studio Village Naturiste,Résidence Hôtelière Natureva-SpaOz» inn Hôtel.

Hvis du vil bo nærme naturiststranda men allikevel litt utenfor området, kan du sjekke ut dette eller dette hotellet.

Paradisstrand

10440977294_37b784723c_b

Uansett om du er naturist eller ikke, er strendene ved Cap d’Agde definitivt verdt et besøk. Lange, finkornede og med klart, blått vann. Det er også kun en del av den ene stranda som er naturiststrand – resten er for de som velger å gå litt mer tildekket. Delen som er for naturister er logisk nok den som ligger ved naturistområdet.

To hoteller rett ved stranda:

hotell2
hotell1

Hotel Les Grenadines, Hotel Capao

Noe for enhver smak

I sommersesongen kan antallet naturister i Cap d’Agde fort komme opp mot 40.000, så det sier seg selv at du finner mennesker med forskjellige mål og interesser i den franske byen. Mange reiser for å nyte strandlivet uten en tråd, noen for å kunne være nakne over alt, og noen for å utforske sine mer eksperimentelle sider.

Selv stranden er preget av dette – mens den på dagtid stort sett er befolket av naturister som har valgt stranden fordi de kan være nakne, har den ofte et mer ekplisitt preg på kvelds-og nattestid. Cap d’Agde har den siste tiden blitt et yndet sted ikke bare for naturister men også for swingers, noe som kan merkes på noen av stedes nattklubber. Dette er allikevel ikke noe du trenger å se noe til hvis du ikke vil, da nattklubbene dette gjelder er godt merket.

En by med mye sjarm

Det er ikke bare naturiststrender og nattklubber du finner i Cap d’Agde, du kan også gå turer i det vakre landskapet, bli med på guidet tur til byens historiske monumenter og kjøre båt på Canal du Midi. Den billedskjønne byen er også litt av et paradis for golfelskere, med den store golfbanen International Course. Drar du til Cap d’Agde for å spille golf er det ett hotell du absolutt bør sjekke ut –  Le Palmyra golf hotel rett ved banen.

12293785

Mer nakenhet?

hotel-vera-playa-gastronomia

Vera Play Club, Almeira (Spania)

På nudiststranden Vera finner du dette supre stedet.

desire_riviera_gallery1

Desire Resort Spa Riveria Maya (Mexico)

Dette hotellet er kun for par med svært mange voksenaktiviteter. Resortet har lukseriøse rom, mange spisesmuligheter (4 restauranter) og barer, i tillegg til det som kalles clothing optional. Som et all-inclusive-ferieanlegg tilbyr Riviera Maya Desire servering døgnet rundt. Prisen inkluderer alle måltider og snacks, ubegrenset med drikkevarer, romservice og ikke-motoriserte vannsportaktiviteter. De arkeologiske ruinene i Tulum og den sjarmerende landsbyen Playa del Carmen er rett ved. Her kan du se flere bilder fra resortet 

3

Hidden Beach Resort Au Naturel Club Gourmet All Inclusive (Mexico)

Her får du alt du kan spise, og alt du kan drikke – helt uten klær og kun for voksne. Hotellet har en privat strand, 42 rom med boblebad for to og minibar som fylles opp daglig, 24 timers roomservice inkludert i prisen og svært mange aktiviteter. Hotellet har forbud mot smarttelefoner og kameraer. En del av aktivitetene og spising kan man gjøre med klær. Hotellet har også et spa som er inkludert i prisen samt aktiviteter som yoga. Et virkelig luksusresort for den som vil være fri fra både barn og klær. Hotellet er viden kjent som nudismens paradis, og ligger rett sør for Cancún. Les mer om hotellet her

screenshot-www.booking.com 2014-12-10 21-20-52

The Terra Cotta Inn – A Couples Nude Sunbathing Resort and Spa Resort (Palm Springs, USA)

Dette amerikanske resortet er velkjent i USA som et nakenhotell det er vel verdt å besøke med store rom og spa. Ferieanlegget ligger 3 km fra Palm Springs International Airport. Parkering er gratis. Les mer om resortet her

Hvis ikke et helt nakenhotell er tingen så kan du gå for et hotell kun for voksne

Barcelo Illetas Albatros

Barcelo-kjeden har flere voksenhoteller, altså hoteller hvor kun voksne kan sjekke inn. Ett av dem er dette i Palma på Mallorca. Et moderne hotell som kombinerer det beste fra et byhotell (Palma er virkelig en by som kan by på mye) med det beste fra det vi nordmenn tenker på som sydenhotell (sol, varme, bading). Gjennomført design, høy klasse på service og en bar med såkalt sky terrace som virkelig bør oppleves. Du kan også sjeke ut deres Corralejo Bay (Gran Canaria), Estepona Thalasso Spa (ved Marbella, Spania) og Bavaro Beach (Den dominikanske republikk) – som alle også er kun for voksne. Se mer av hotellet herFor deg som vil ha total luksus:

Lindos Blu, Rhodos

Dette luksushotellet kun for voksne er nydelig plassert i den gamle bystaten Lindos på Rhodos. Her blandes moderne luksus med historiens romantikk i en av de virkelig store hotellopplevelsene i Europa. Her kan du få alt fra luksuriøse dobbeltrom med boblebad til egne villaer med private basseng. Direkte adgang til en nydelig strand, eget basseng og spa/velvære i tillegg til flere virkelig gode spisemuligheter – dette er hotellet for paret som ønsker en virkelig luksuriøs romantisk opplevelse. Les mer om hotellet herFor deg som vil til Asia:

Kantary Beach, Thailand

Et perfekt voksenvalg med designrom av virkelig god størrelse og hyggelige priser. Hotellet er kun for voksne, med en minimums alder på 16. Hotellet er også nyoppusset. På hotellet får du et strålende basseng som ligger direkte på den største private stranda i området. Bar finner du både her og der, og i bassenget. Suitene på hotellet er på 58 kvadratmeter, mens villaene er på 60 kvadratmeter. Les mer om hotellet her

Flere hoteller for kun voksne:

Iberostar Grand Hotel Salome, Tenerife Aquila Elounda Village, KretaHotel Pelirocco, BrightonTemptation Resort Spa, Mexico

Vil du hoppe over badebukse og bikini så bør du få med deg dette. Det er noen ganger både slitsomt og plagsomt med badebukse og bikini. Vi har derfor funnet fram de aller beste stedene i verden hvor det slettes ikke er et krav. ComplexCityGuide kåret sommeren 2012 de 50 beste toppløs-strendene og bassengene i verden. Her er deres topp 3:

1. Plage de Tahiti, Saint Tropez, Frankrike

Her kan man for øvrig ikke bare være toppløs siden denne kjendistunge stranda lar deg ta av det aller meste. Du finner stranda på Baie de Pampelonne, rett utenfor Saint Tropez. Hvor bør du bo?Hôtel de Paris Saint-Tropez. Et virkelig luksushotell med alle moderne fasiliteter. Selvfølgelig nok koster det penger i Saint Tropez, men med et såpass lite klesbudsjett så går vel det greit?

2. Le Centre Hélio Marin, Montalivet, Frankrike

Dette var en av de virkelig første store nakenstrendene i verden, og rangeres fortsatt høyt. Ligger utenfor Bordeaux, som kan være et fint utgangspunkt for mer enn bare nakenbading. Det er en campingplass i nærheten av stranden, men vi ville nok valgt å bo i Bordeaux og leid en bil. Hvor bør du bo? Skal du bo som kongelig velger du Grand Hotel de Bordeaux and Spa, et utrolig hotell i sentrum av byen.

3. Hedonism II

Dette resortet er kjent for sine ville fester, nakenhent og virkelig et sted du ikke tar med barna. Se bilder av hotellet her Velkjente Huffington Post har også kåret de beste nakenstrendene i verden. De som fikk flest poeng i deres kåring var følgende:

1. Saline Beach, St. Barth

Saint Barthélemy er en fransk koloni som ligger et stykke unna Frankrike- Nærmere bestemt i Karibien. Tidligere var øya en svensk koloni. Hvor bør du bo? Vel, det er et flusst med utrolige steder å bo på øya – men sjekk dette: Coral Beach Club. Slik skulle hverdagen ha vært for oss alle.

2. Es Cavallet Beach, Ibiza, Spania

Ibiza er for mange nordmenn et partysted, men det er også et sted for å virkelig kunne slappe av og nyte det naturlige livet. En mulighet er det utrolige partystedet Ushuaia Ibiza Beach Hotel, eller det noe mer rolige Fenicia Suites & Spa.

3. Little Beach, Maui, Hawaii

Les vår guide til Hawaii her.

Det amerikanske mannemagasinet har også kåret de beste nakenstrendene i verden. To av de tre på topp 3 er de samme som på listen til Complexcityguide (Hedonism og Montalivet), mens deres nummer tre er:

Samurai Beach, Australia

Denne sportsvennlige nakenstranda arrangerer Nude Olympics hver november. Du kan bo på Oaks Pacific Blue Resort, og komme deg enkelt til Samurai Beach. Gonomad har i sin kåring tatt noen andre nakenstrender:

1. Leucate Plage, Frankrike

Denne stranda ligger ikke langt fra Narbonne i Frankrike med mange campingmuligheter rundt. Hvis du vil ha mer fast tak over hodet kan du vurdere leilighetene til utleie i Narbonne.

2. Playa Es Pregons Gran, Mallorca, Spania

Nesten så langt sør du klarer å komme på Mallorca finner du denne stranda, rett ved Colonia Sant Jordi. Bo kan du gjøre på Blau Colonia.

3. Haulover Beach, Miami, Florida, USA

Sjekk vår guide: Topp 5 i Florida Tripadvisor har også laget en liste over hvilke resorts hvor du selv velger om du ha klær på som er best i verden. Topp tre er som følger (klikk på lenkene for info og bilder):

1. Hidden Treasure: Hidden Beach Resort – Au Naturel Club, Riveria Maya, Mexico

2. Forbidden Fruit: Garden of Eden Resort, Isla Solarta, Panama

3. Living Legend: Living Waters Spa, California, USA

Gadling har også kåret de beste stedene hvor man la klærne falle. Deres toppliste er som følger: 1. Terra Cotta, Palm Springs, USA2. Pleasure Grove Resort, Georgia, USA og på tredjeplass finner du her Hedonism II, som omtalt over.