Den ultimate guiden til nordlysglamping: Topp 5 steder

Drømmer du om å oppleve det fortryllende nordlyset i kombinasjon med luksus og komfort midt i fantastiske naturomgivelser? Da trenger du ikke lete lenger.

Foto: Campanyon

Campanyon har kuratert en liste over de fem mest fantastiske destinasjonene i Norge hvor du kan ikke bare oppleve det magiske nordlyset, men også nyte uforglemmelige overnattinger i enestående omgivelser. Opplevelsen handler om å forene den fortryllende skjønnheten i naturen med moderne og komfortabel overnatting.

1. Aurora mikrohus ved Harstad

Kun en kort kjøretur på under 30 minutter fra Harstad ligger et unikt og moderne mikrohus helt bygget i glass. Dette stedet tilbyr langt mer enn bare et sted å overnatte; det gir en unik sjanse til å oppleve nordlyset direkte inne i soverommet gjennom det gjennomsiktige glasstaket. Du kan slappe av i sengen og samtidig nyte den fantastiske 360-graders utsikten over det omkringliggende fjellandskapet.

Her finner du det

Det som virkelig gjør dette til et magisk vintereventyr er ikke bare det gjennomsiktige taket, men også den avslappende stillheten og den behagelige atmosfæren som omgir stedet. For en ekstra porsjon luksus, kan du skjemme deg bort med din egen private jacuzzi på terrassen – perfekt for sene kvelder og avslapning.

Du finner mikrohuset her

2. Moderne fyrtårn midt i havgapet, Senja

Et unikt oppholdssted: en suite som kroner toppen av et fyrtårn og gir deg en majestetisk 360-graders utsikt mot det fortryllende nordlyset. Forestill deg å betrakte nordlyset eller midnattssolen danse over himmelen mens du hviler komfortabelt i en dobbeltseng. Her finner du moderne bekvemmeligheter som elektrisk oppvarming, et velutstyrt kjøkken og et overdådig bad, som sikrer et luksuriøst opphold.

Her finner du fyrtårnet

I tillegg løftes stjernekikkingen til nye høyder med et stjerneteleskop. Plassert rett ved inngangen til Ånderdalen nasjonalpark, inviterer dette stedet deg til å oppleve det beste av Nord-Norge. Frokost og utsjekkingsrengjøring er inkludert, slik at du kan fokusere på å nyte alle de fantastiske naturopplevelsene fullt ut.

Du finner fyrtårnet i Senja her

3. Sjø, vann og nordlys helt inn i Følvika

En times kjøretur sør for Bodø finner du Følvika Eagle Eye, en unik glasskuppel som gir deg en førsteklasses opplevelse av den norske naturen. Glem konvensjonelle hotellrom; her kan du sove under nordlyset og våkne opp til en spektakulær 360-graders panoramautsikt.

Nyt luksusen av en komfortabel dobbeltseng med dyner av høy kvalitet mens lyden av bølgene og dyrelivet skaper en beroligende bakgrunnsmusikk. For de som søker eventyr venter sandstrender, en mystisk trollskog og et bredt utvalg av utendørsaktiviteter. Ikke glem at vi tilbyr bålpanner, gratis elbillading og alt du trenger for en miljøvennlig, men likevel luksuriøs opplevelse. Alt dette kun en kort ATV-tur fra parkeringsplassen. Finn roen, kom nærmere naturen og skap uforglemmelige minner i Følvika.

Her finner du hotellet

4. Aurora speilglasshytte i Troms

Denne unike hytta i Nord-Norge er dekket av speilglass som fanger virkelig opp det vakre landskapet rundt deg. Når nordlyset gjør sin entré, forvandles hele stedet til et magisk lys-show der de grønne strålene speiler seg i hyttens glassflater.

Se dette uforglemmelige fenomenet fra komforten av din egen seng, eller lev litt luksuriøst og nyt synet fra den private jacuzzien på terrassen. Hytta kommer utstyrt med en kjøkkenkrok og et fullt utstyrt bad, som gir alt du trenger for et behagelig opphold.

Finn speilglasshytte her

5. Mikrohus & dome i ett, rett utenfor Tromsø

Her får du både et moderne mikrohus og en arktisk dome i ett! I mikrohuset kan du kose deg med varme og komfort, og invitere venner til middag. Når nordlyset viser seg, er det bare å trekke ut i den arktiske domen for stjernekikking. Uteområdet byr på en jacuzzi som holder 40 grader året rundt, og du er bare en kort tur unna Tromsøs yrende byliv.

Domen kommer med en behagelig king size-seng og panorama-takvindu rettet mot det dansende nordlyset. Selv om det er en teltlignende struktur, holder gulvvarmen og vedovnen deg god og varm. Mikrohuset har alt du trenger: kjøkken, bad og ekstra soveplasser. Perfekt for et par, men har plass til opptil 10 personer hvis du liker det litt koselig.

Her finner du mikrohuset

Tekst og bilder: Campanyon