Denne byen kalles «verdens badstuehovedstad»

I den finske byen Tampere er badstue seriøs business.

Badstuer har alltid vært en sterk del av den finske kulturen, og de siste årene har det også dukket opp stadig flere badstuer over hele Norge.

Det er tydelig at flere og flere setter pris på en meditativ pause fra hverdagens kjas og mas samtidig som de får litt etterlengtet varme. Badstuer med vakker utsikt over sjøen har nå blitt et trekkplaster både for turister som kommer til Norge og for oss som allerede bor her.

Finn rimelige hoteller i Tampere her.

Byens største turistattraksjon

Hvis du er en av de som har forelsket deg i følelsen man får etter et iskaldt bad og en runde i badstua, så kanskje en tur til den finske byen Tampere er noe for deg.

Her er ikke badstuer bare for spesielt interesserte, de er byens største turistattraksjon. Byen kalles for verdens badstuehovedstad på grunn av det høye antallet badstuer.

Ifølge Visit Finland, finnes det over 50 offentlige badstuer i byen, og mange av dem ligger i badeavstand til en av Finlands mange innsjøer.

Få en unik badstueopplevelse

En av de mest kjente badstuene i byen er den arkitekttegnede sauna-restauranten Kuuma, som har to store badstuer og restaurant med uteservering i sjøkanten.

Her er også noen andre badstuer som er verdt et besøk, ifølge Visit Tampere:

Rauhaniemi sauna, som er Finlands eldste badstue fra 1906.

Kaukajärvi sauna, hvor du kan svømme i en av de mange innsjøene i området.

Niemi-Kapee, som er en autentisk og tradisjonell finsk badstue for opptil 25 personer.

Det er også gode muligheter for å se nordlyset mens du tar badstue i den finske byen:

Mummi museum, shopping og fornøyelsespark

Tampere har også mange andre attraksjoner å by på, og spesielt for barnefamilier. Her kan du for eksempel dra til verdens eneste Mummi museum med rundt 2000 kunstverk fra Tove Janssons fortellinger om Mummitrollet.

En annen populær attraksjon er fornøyelsesparken Särkänniemi, som er Finlands nest største fornøyelsespark. Her finner du både karuseller, dyrehage og badepark på ett sted.

Tampere har også et godt utvalg av shoppingsentre og butikker som alle ligger i nærheten av sentrum. Se en oversikt over butikker og shoppingsentre her.

Her bør du bo i Tampere

Hvis du vil bo midt i sentrum av Tampere og få litt luksus mens du er på reise, er Lapland Hotel Arena et godt alternativ. Her har selvfølgelig mange av rommene også egne badstuer.

Courtyard by Marriott ligger også midt i hjertet av byen og har alle fasiliteter du trenger for et komfortabelt opphold.

Et rimeligere alternativ er Omena Hotel, som ligger i sentrum rett ved kjøpesenteret Stockmann.

Se på flere hoteller i Tampere her.

Finn flytur til Tampere her.