Reiseguide: Derfor er Berlin verdens beste storby

Det er mange gode grunner til å reise til Berlin. Vi gir deg de aller beste.

– It is like we have become more cool than New York.

Ansatt på KaDeWe i Berlin

Det er ikke bare like, Berlin er kulere enn New York. I hvert fall for oss i Norge. Det er ikke bare fordi en tur til Berlin fra for eksempel Oslo går på litt over fire timer fra sentrum i Norge til du er på hotellet i Berlin (New York? Du er heldig om du klarer det på 14, med køer i passkontroll, innsjekking en time før og lang vei inn til byen), det er også fordi Berlin har utrolig mye å by på.

Sjekk flypriser til Berlin her

Vi har tatt på oss å velge ut topp 10 grunner til hvorfor vi mener Berlin er den beste storbyen å dra til nå. Det er flere.

Du kan for eksempel lese vår sak om hvorfor du bør dra til Berlin istedenfor London.

4100105_57_z

1. Hotellprisene

Du har dratt til Paris, London, New York og betalt flere tusen kroner for det som kanskje ikke kan kalles mer enn et middels rom. Hvis du går over tusenlappen i Berlin får du luksus, design og service man knapt kan sammenligne med noe annet i samme prisklasse i noen hovedstad, eller noen storby.

Sjekk bare her: 

H10 Berlin Ku’damm 

Melia Berlin

Hotel Palace Berlin

Sana Berlin Hotel


2. Flere byer i ett

I hvert fall to. Berlin er to byer i ett, og har to av det meste. Steg for steg har byen blitt slått sammen med utrolige, nye byggverk – men samtidig har den minst to sentrum. Øst og vest er ikke fiender lenger, og det er sant. Samtidig er det stor forskjell på å henge rundt Weinmester Strasse og Kurfürstendamm, selv om du finner Urban Outfitters begge steder. Uansett om du vil ha upscale og classy eller hipt og kult så finner du det i Berlin.

Sjekk et hotell rett ved Checkpoint Charlie her – hvis du vil oppleve historien på nært hold

museuminsel

3.  Museumsinsel

Museumsøya har Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Lustgarten, Alte Nationalgalerie, Berliner Dom og Bodemuseum. Selv om du ikke liker å gå i museum så er dette et utrolig sted å gå med en kopp kaffe i solen. Vakkert er det. Du finner knapt et sted i verden med så mye historie på et så lite sted.

Bo rett ved museumsøya på dette hotellet

potsdamer

4. Potsdamer Platz

Er du her under filmfestivalen er det ingen tvil om at dette tidligere ingenmannsland mellom øst og vest er stedet, men også ellers er dette stedet for kjendisspotting. Eller oppleve jetsetlivet. Ingen by i verden har et slikt sentrum som er så nytt (alt ble bygget fra 90-tallet og utover).

Du kan bo på et av de råeste hotellene i Europa på Potsdamer Platz

restaurant.big1

5. Alt det amerikanske på europeisk måte

Sjekk ut den utrolige kule restauranten på det utrolige rå hotellet The Provocateur. Du kan selvfølgelig, også der, finne Starbucks, men du kan også drikke kaffe på Cafe Einstein.

Sjekk dette designhotellet på østkanten for en forklaring på hva vi mener

berlin

6. Taxi, T-bane og buss

Tyskerne kan mye, blant annet lage godt øl, men de kan også få det meste av offentlig transport til å fungere utrolig godt. Å ta seg fram i Berlin er både billig og enkelt.

sb10068474v-001

7. Et utrolig uteliv

Utelivet i Berlin har ikke sidestykke i Europa. Alt fra Club der Visionaere til Cookies, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta.

F09

8. Deilig mat

Du kan spise på Facil, Hugos eller Fischer Fritz.

Berlin har spisesteder som virkelig er annerledes og gode. Sjekk med de som jobber på hotellet eller lokale for de siste tipsene. De beste restaurantene dukker opp fra ingenting oftere her enn andre steder.

tiergarten2

9. Tiergarten og Berlin Zoo

En av verdens eldste byparker og ett av verdens eldste zoo. En herlig blanding. Skal du jogge så glem Central Park, det er så utrolig 1990. Ta en virkelig god og lang joggetur i Tiergarten.

Sjekk denne perlen av et hotell ved Tiergarten

secondhand

10. Shopping

Skal du shoppe så tenker du kanskje Fifth Avenue eller Oxford Street. Det bør du ikke, du bør tenke Friedrichstrasse, Weinmester strasse, KaDeWe og alle de andre stedene i Berlin. Nye dukker opp hele tiden, og også her kan det med den utviklingen som byen har, være smart å snakke med noen lokale. Det er også slik at hvilke områder som har de beste designbutikkene forandrer seg, og samtidig: mange butikker og designere har såkalte pop-up stores.

Flere hoteller:

Scandic Berlin Potsdamer Platz – det mest skandinaviske hotellet i hele byen

Hotel Adlon Kempinski – luksus for alle pengene

Casa Camper Berlin – en designperle